ק-ר-ו-ע-ה

ק-ר-ו-ע-ה ../images/Emo4.gif

ועומדת לי בינתיים על הגבול הדק שמפריד בין חילונית לדתייה. אני מאמינה בכל ליבי , אבל פשוט לא מסוגלת להתחבר מחדש לכל הדברים שהיוו פעם חלק מחיי. השבוע הלכתי לבדוק מדרשה תורנית לבנות. הקשבתי לשיעורים, דיברתי עם הבנות וידעתי שמקומי לא שם. הבנתי את כל ההרצאות , היה מעניין, אבל הכל נראה כ"כ רחוק ממני. הם התווכחו על השאלה האם לאח מותר לגעת באחותו וחשבתי לעצמי "אני, שכבר נגעתי בכל מי שאני מכירה, מה הקשר שלי לויכוח המטופש הזה?" וכשהרב דיבר על כך שצריך למצוא שרות לאומי "כשר" (שתהיה הפרדה בין בנים לבנות וכו´ וכו´) ושאלתי אותו "מה הקטע? בסדר. נמצא שרות לאומי ´טוב´ לשנה-שנתיים , אבל אני לא יכולה לברוח מהתמודדות עם המציאות לנצח! אצטרך לחיות בבועה כל חיי?" והוא אמר "כן, מה רע?", ברחתי משם כל עוד רוחי בי. אני מסתכלת כעל כל הדתיים מבטן ולידה, שאין בהם ולו פיקפוקון בדרכם - ומקנאה. כי גם אני רוצה להיות כך. וברור לי שאף פעם לא אהיה. אני לא יכולה להתעלם מכל מה שעברתי בשנה וחצי האחרונות. בא לי לזרוק את הכל ואת כולם, לברוח, להתנתק, ללכת לאיזו גבעה ולחיות שם את חיי כפי שאני מאמינה, אבל המציאות טופחת שוב ושוב על פניי. ואומרת לי "את לא יכולה להתעלם" אני מנסה לברוח, ללכת למקומות הכי דוסים ונידחים, ואז ברגע לא מתוכנן, פתאום מרגישה את הזרות הזו, הנתק. איך אני יכולה להיות דתייה כשהדיסקוטיקים הם הבית השני שלי? איך אוכל לשים בצד ולשכוח את מחפשת דרך החילונית? איך אפשר להאמין ולהיות בפורום של כופרים? מה זה שווה אם אני לובשת בגדים של אשת האדמור מוויז´ניץ אם אחרי זה, כשאני רוקדת, החצאית עולה אל על? אני יכולה לבוא ולהגיד עד כמה הדיסקוטקים שאני מבלה בהם מגעילים , שההצעות המגונות והמחורמנות מיבשות אותי לחלוטין, שנמאס לי מההידבקות הזו של כולם לתחת שלי, מהדיבורים על זה ש"אני נורא מעניינת", תוך כדי שיטוט עיניים מעמיק במחשופי וזו תהיה האמת, אבל לא כולה. כי אני אוהבת לרקוד, להתחרפן, לעמוד באמצע הרחבה ולזכות במבטים מעריצים. אני מכורה לשחרור האדרנלין המטורף הזה, לחופש המוחלט, לפרץ החיים שזורם ממני בטונות, להתלהבות , לקצב. אני מרגישה שאם אני מוותרת על כל זה, אני זורקת חצי ממני לפח. בקיצור: ק-ר-ו-ע-ה! אלה הם חיי. <מיכלי בטוחה שהם צריכים להשתנות מתישהוא>

גם אני מרגישה ככה שאני עומדת

באמצע. ולא יודעת לאן לפנות. למרות שלא עשיתי את כל מה שאת הספקת. ביי וסופשבוע מדהים. המבולבלת.

חנינא

New member
אני כ"כ מבין מה עובר עליכן../images/Emo10.gif

הקושי להחליט איפה האמת. נקרעים בין שתי עולמות, יש תחושה כזאת שלא יתכן שהעולם ככה סתמי חסר משמעות. אבל אני מתפלא על מחפשת דרך: האם היא מצאה הוכחה חד משמעית שהתורה אמיתית?
ואם כן למה היא לא משתפת אותנו?

R a c h e

New member
../images/Emo26.gifשוב אבנר???../images/Emo36.gif

שימו לב לכרטיס האישי. מתי נכנסה השבת? <רחל בלשית מתחילה...>

../images/Emo24.gif עם ../images/Emo25.gif

קודם כל, נראה לי שאת נורא לחוצה "למצוא את עצמך" כמה שיותר מהר. מיכל, קחי את הזמן, ואל תעשי החלטות מהירות לכאן או לכאן. את רוצה להנות משני העולמות ? למה לא בעצם ? את לא חייבת להגדיר את עצמך כ"דתייה" או "חילונית". את יודעת, חלק גדול מאוד של הציבור היהודי בארץ הוא באמת לא זה ולא זה. לא חילונים ולא דתיים. מאמינים, שומרים על המסורת עד גבול מסוים, אבל לא מרגישים את עצמם מחויבים לתרי"ג מצוות. השאלה אם זה מה שאת רוצה. או שמא - החלטת כבר סופית שאת מאמינה, ומה שמעכב אותך לממש חיים דתיים זה רק "תאוות העולם הזה" ? אני מבין את הקנאה שלך לדתיים. אני ג"כ ממש מקנא ב"גן עדן של שוטים" שרוב הדתיים נמצאים בו. אבל ברגע שיצאת מהמצב הזה, אל תחפשי דרך חזרה. אני גם יודע שאת לא תתני שימרחו אותך. אגב, את יודעת שהפורום כבר מזמן אינו פורום של כופרים. ואת יודעת החברים שלך בפורום ישארו חברים שלך גם אם תחליטי לחזור בתשובה. <אחת ההודעות היחידות של הקוצץ שאין בה טיפת ציניות...>

מסכימה עם כל מילה

מיכל, קחי את הזמן. תהני מהספק. בעצם, אם תחשבי שניה אין כרגע שום גורם אובייקטיבי שמכריח אותך להגיע להחלטה. הדבר היחידי הוא הקושי שהמצאות על הגדר, הקושי שבקיום הספק. את נמצאת כרגע בשלב שהוא אחד החשובים בחייך, השלב שבו את מעצבת את דרכך. אז נכון שזה לא שלב קל, אבל זה שלב חשוב, ואין סיבה לזרז אותו ולהגיע להחלטה מוטעית רק מכיוון שרוצים להגיע להחלטה. תהני מהתקופה הזו כי היא לא תחזור. עוד כמה שנים, כשכבר תקבעי את דרכך, לכאן או לכאן, תסתכלי אחורה ואז תוכלי לחייך ולשמוח שעברת את התהליך הזה שהופך אותך לקרובה יותר אל עצמך. פתאום נזכרתי במשפט שאמר הרבי מקוצק "אין שמחה כהתרת הספקות". נראה לי מתאים.

אוי מיכלוש!!!../images/Emo12.gif

מה הבעיה להיות מסורתית? לשמור דברים מהדת שאת אוהבת, וגם לחגוג ולרקוד ולהתחרפן. בכלל למה צריך כינוי בשביל מה שאת רוצה לעשות או להיות? למה פשוט לא להיות מיכל. למה דת לא יכול להיות כמו אישיות שכאצל כל אחד הוא שונה? מיכלוש, מה שלא תבחרי לעשות, כולנו תמיד נהיה פה בשבילך. המשפחה המאמצת. באהבה, ג.

מיכלי כפרה! ../images/Emo99.gif

אני ממש מבין אותך. את נשמעת לי אחלה בחורה. לכי בעקבות הלב שלך תני להרגשה שלך להוביל. בקיצור- זרמי. רק אל תעזבי אותנו כי את אחלה. מושון

לא ממש יודע מה לומר

אני כמעט לא מכיר אותך, נפגשנו בטיש פעם או פעמיים באופן מקרי, וגם בפורום לא יצא לי כ"כ להתכתב איתך. אני לא יודע מה לומר, וקשה לי לייעץ לך במישור האישי, אך באופן עקרוני אני חושב שבנושאי אמונות ודיעות צריך ללכת עם הראש ולא עם הלב ולמרות שדעתי לא כ"כ פופולארית, אני לא מאמין ב"להרגיש" מהי הדרך הנכונה, מליארדי אנשים מאמינים והאמינו בכל מיני דתות ובאופן סטיטיסטי אנו יודעים בוודאות שרובם טעו כי הדתות ברובן סותרות אחת את השנייה. וגם בהנחה המופרכת שיש אמת דתית אז רק חלק קטן ממליארדי המאמינים שבכל התקופות נהנה ממנו, למרות שהם הרגישו והיו בטוחים באמת שלהם, כך שאי אפשר ממש לסמוך על הרגשותינו בנידון. גם השכל כמובן יכול להטעות אבל הוא מהווה בכל אופן איזשהוא חסם מהתנהגות בלתי רציונאלית בעליל. וזאת הדרך היחידה שיש לנו לבחון דברים באופן רציונאלי. במקרה שלך את מאמינה אבל הלב בצד החילוני, מה שאני יגיד יהיה פרדוקסלי. כאדם המתיימר להיות רציונאלי במוצהר הייתי אומר לך ללכת עם הראש בלבד, אך כאדם שבטוח שאת טועה כשאת מאמינה בדת אני מתקשה לייעץ לך ללכת לפי הראש שלך. אם אכן אנו מגיעים למסקנה שהדת לא אמיתית, אז השיקולים שנותרו הם שיקולי נוחות, וכפי הצעת החברים כאן, פשוט תעשי מה שנח לך, תזרמי איך שאת מרגישה ומנקודת מבט שהדת היא הבל, אז אין שום פסול להכניס שיקולים רגשיים ולהיות איפה שנוח לך, ואם כל מה שנותר לנו זה לחיות חיים מאושרים ואת מרגישה ששם יהיה לך יותר נוח לכי על זה, גם אם זה שטויות. את גם לא צריכה להתחייב באופן מוחלט לשום דרך ויכולה לקחת לך את הזמן שלך ולפסוח על שני הסעיפים ולאחוז בזה וגם מזה לא להניח ידיך כי אינך יודע אי זה יכשר הזה או זה ואם שניהם כאחד טובים.. זאת דעתי, מאחל לך הרבה הצלחה ואושר בכל דרך שתבחרי.

../images/Emo24.gif ובקשר לצומי

זה בסדר גמור ואחלה, בשביל זה (בין היתר
) קיים הפורום, ואני בטוח שזה מגיע לך אחותי.. את גדולה מהחיים, למרות שמאז שרבו הפטישים והחדשים קצת נמאסנו עלייך.. אשמח לתת גם צומי ליורַה דיעה, אם היא תכתוב, מה קרה יורַה נעלמת וחזרת כיורַה רותחת ??? שבת שלום וכייפית לכווווולם חולה עליכם, אוהב אנשים שאוהבים צומי, אוהב את עצמי (וזה חשוב), אוהב את הפורום, אוהב אתכן, תמשיכו לריב, הפסקתן בדיוק כשזה התחיל להיות מעניין..

|חיבוקים ונשיקות לרוב|

טוב, תשמע, היינו צריכות ליישב את הדברים פנים מול פנים(...) על אף שנהננו לגרום לך אושר, יש דברים שיפה להם השתיקה...
<מיכלי אחרי לילה סוער> <<יורה מוסרת ד"ש>>

לא פייר

איך שנשים יודעות לריב, לקנא, להיות מכשפות, ואז לבלות לילה סוער.. מתי המריבה הבאה???? מקווה מיכלי היקרה, שהקריעה היא קריעה של אבילות על דרך שחיפשת, וחלפה עברה לה לבלי שוב. לדת אין הרבה מה להציע אחותי, בשביל קצת חלב וסנטימנטים לא צריך פרה אדומה תמימה, ניתן להסתפק בחוקים קצת יותר מובנים ובהבלים יותר ידידותיים לסביבה...

ולמרות...

ש"המריבה" היתה די שקופה (כמעט כמו הבייבי-דול), גברים יתקשו אפילו לביים כזאת מריבה.. שלא לדבר על האמוציות... אבל מה רע לפרגן לאנשים, למה לא? בפרט אם הם מבקשים כ"כ יפה?? ולמה להרוס הכל?? למה ??? די, מה קורה לי, התחרפנתי? כ"כ הרבה הודעות?? אז מה אם אמרו לי חיבוקים ונשיקות לרוב??? אז מה???? אז מה אם דיברו על בייבי-דולים ????? שכחת שאתה כעת עדיין תחת רושם "הלילה ההוא" ??? אז מה אם כבר צהריים???? <פטיש מתחרפן לאט לאט אבל בצעדים בוטחים לכיוון הבלתי ידוע>

ו-../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

גם ליורָה דיעה.. איפה את אחותי... מחכים לך במטווח.. מתגעגעים לשליפות.. אוהבים את הנחרצות את היריות ואת הדיעות.. <אוהב צומי אוהב לתת צומי אוהב לקבל צומי אוהב את אנשי הצומי> <צום קל לכוווולם>

למעלה