קתולהו

drall

New member
קתולהו

אני צריך קצת מידע עליו. הבלש הזכיר שאנשים שעבדו אותו נקראו חדלים. למה שיעבדו אותו? מה עוד?

לא באמת עבדו אותו

קת'ולהו לא נודע ולא נשמע עד שלאבקראפט טרח להמציא אותו ואת יתר הבלתי ניתנים לאיות. בספר הכללים של משחק התפקידים "קריאתו של קת'ולהו" יש מחקר בדוי מאת פרופסור הונגרי (שלא קיים, כמובן) על ה"עדויות העתיקות" לפולחן המיתוס לארוך ההיסטוריה, ושם גם מוזכר הציטוט מישעיהו, תוך הוצאה מהקשרו - "יושבי חדל" הם המתים, כשחדל היא השאול. לצורך המשחק, נטען ש"יושבי חדל" הם אלו העובדים לחדל, שהוא שמו העברי של קת'ולהו. ולא, זה לא אמיתי, וקת'ולהו ופולחנו דמיוניים בדיוק כמו אבירי סולמאניה. קת'לוהו הופיע לראשונה בסיפור הקצר "קריאתו של קת'ולהו" שבמקרה גם תורגם לעברית ונמצא ביחד עם עוד כמה סיפורים של לאבקראפט בספר בשם "התוהו המזדחל" - וכדאי לקרוא אותו לפני שמחפשים ספויילרים בפורום. לאבקראפט עצמו הוא סופר די בינוני, ולמרות שיש לו רעיונות מעניינים הוא לא תמיד מיישם אותם בצורה טובה. הסיפור הכי טוב "בסגנון לאבקראפט", לטעמי האישי, הוא "זה" של סטיבן קינג, ולא משהו שלאבקראפט עצמו כתב. משחק התפקידים שמבוסס על סיפוריו של לאבקראפט מיובא לארץ ונמכר אצל כל היבואנים המובילים (הפונדק, כוכבי כסף, פריק) למרות שכדאי לשים לב ולראות שקונים את השיטה המקורית (ספר כחול) ולא את המרת הק20 (ספר חום) - המרת הק20 היא בסך הכל מו"ד עם מפלצות אחרות, בעוד שהשיטה המקורית נוחה יותר ומתאימה יותר לאווירת האימה של המשחק, ומשתמשת במכניקה יציבה והגיונית יותר. כדי להתרשם מהמכניקה של השיטה המקורית, אתה יכול לקרוא את "כללי הפתיחה המהירה" שתורגמו לעברית ונמצאים באתר ה"אורק". (גילוי נאות: אשתי תרגמה אותם).

לינקים שנעלמו מההודעה

החנויות: הפונדק: www.pundak.co.il כוכבי כסף: www.silverstars.co.il פריק: www.freak.co.il סקירות על המשחק: קריאתו של קת'ולהו: http://www.the-orc.com/magazine/view_article.html?article=176&singlelink=true&sender=1024 קריאתו של קת'ולהו - גרסת ימי הביניים: http://www.the-orc.com/magazine/view_article.html?article=215&singlelink=true&sender=1024 קריאתו של קת'ולהו - ספר עזר למנחה המשחק: http://www.the-orc.com/magazine/view_article.html?article=215&singlelink=true&sender=1024 קריאתו של קת'ולהו - ספר ההרחבה למשחק ביפן המודרנית: http://www.the-orc.com/magazine/view_article.html?article=258&singlelink=true&sender=1024

ogmios

New member
חנויות

לאלה שלא מרגישים מספיק בטוחים על מנת לבצע קניות באינטרנט (מי שלא יודע איך לבצע יישור אנגלי/עברי כמו שצריך, קשה לסמוך על האבטחה של האתר שלו) - קיבצנו עבורכם באורק רשימה של חנויות בעולם האמיתי.

drall

New member
יופי

זה מה שרציתי לדעת. "תוהו מזדחל" לא קראתי אולי אני אבדוק בסיפרייה.

כדאי אגב לציין כי למרות שכמובן

שקת'ולהו הוא המצאה של לאבקראפט, בכל זאת: 1. כנראה שהשם לקוח משמו של אל אצטקי בשם Quetzalcoatl (אין לי מקור לזה, אבל כך נראה לי) http://en.wikipedia.org/wiki/Quetzalcoatl 2. בסוף ימיו לאבקראפט עצמו כנראה והתחיל להאמין במיתוס שהוא ברא: " בערוב ימיו ועם התפתחות הקוסמולוגיה שלו, שהתבססה יותר ויותר על ארכיאולוגיה, תורת הנסתר, אנתרופולוגיה וסתם פארנויה מהפרא-נורמלי, החל גם לבקראפט עצמו להביע את אמונתו בכך שרבים מהטקסטים שלו התבססו על הצצות וחזיונות מהעולמות הסמויים מן העין והאופפים אותנו מכל עבר. הוא עודד בתכתובות הענפות שלו (קרוב ל-100,000 מכתבים) יוצרים נוספים לכתוב ולפעול בתוך העולמות שיצר ולפתח את המיתוסים שלו הלאה." http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2296333,00.html

סביר להניח שלאבקראפט קיבל השראה לשם

מאיזה מקור קיים - דגון שלו הוא אל פלשיתי בכלל (שמופיע בסמל העיר אשדוד), להאסטור יש שם עם צליל תנכ"י ואיטאקואה הוא אינדיאני-צפ'-אמריקני. בערוב ימיו לאבקראפט היה קצת מטורף (שני הוריו מתו בבתי משוגעים, אגב), ומסטול מתרופות - הוא מת מסרטן בגיל די צעיר. במצב כזה, אני לא אתפלא אם הוא התחיל להאמין בסיפורים שלו או אפילו לחשוב שהוא דובון איכפת-לי.

האסטור אכן נשמע קצת כמו אשתורת,

ובקשר לשאלה האם לאבקרפט עצמו האמין במיתוס שלו או לא, אמנם לפי הכתבה שהבאתי מYNET משתמע שכן, אבל מי שכתב בויקפידיה את הערך Cthulhu mythos מדגיש שהוא היה אתאיסט שלא האמין בכלום ובטח לא במיתוס שלו, ושהוא דירבן סופרים אחרים שישתמשו במיתוס שלו רק כדי להעניק לו מימד של אמינות. To achieve "an air of verisimilitude by wide citation"[20], Lovecraft (with much relish it should be noted) encouraged other writers to use his mythos in their own stories and to add to it as they saw fit (although this often resulted in distortions of Lovecraft's original vision). Outside of his own works, Lovecraft included references to his myth cycle in the revision stories he wrote for other authors. To distance himself from his creations, he often varied the names of his mythos entities (for example, "Tulu" for Cthulhu).. A reader who saw a particular entity in one story, and then noticed that same entity in another (perhaps under a slightly different name) might develop the impression that Lovecraft's mythos was genuine. In fact, this was exactly the effect that Lovecraft sought to achieve .(though he occasionally had to gently remind readers that his mythos creations were entirely fictional). טוב, אני מניח שכמו בהרבה דברים אחרים הכל תלוי בדעתו האישית של הפרשן, מי שמאמין בדברים על טבעים ואוהב את לאבקרפט ינסה לטעון שגם הוא עצמו האמין בהם, ומי שלא מאמין בהם יטעון ההפך. צריך להיות מומחה בכתבים של לאבקרפט כדי להכריע בשאלה, ואני בטח לא מומחה בהם

אאל"ט הוא היה קצת נאצי בשלב מסויים

מצד שני, להרבה סופרי פאלפ (ולכמה טיפוסים מכובדים יותר) היה איזה קטע נאצי בשנות השלושים שלאחר מכן הם העדיפו להשכיח מלב הציבור.

כנראה שהוא גרס: dont mix business

with pleasure. אבל לך תדע, אולי ממנו היא דווקא למדה את משמעות ה"בנאליות של הרוע"...

התכוונת לחת'חור?

השמנה ההיא עם הראש של ההיפופוטם? לי זה דווקא מזכיר את "חצור" שהיא בכלל עיר שמוזכרת במקרא. מה שכן, לאבקראפט בהחלט הושפע מהמיתולוגיה המצרית - כדאי לזכור שבתקופתו התגלו כמה קברי פרעונים מעניינים ביותר, ושאחת מ1001 הצורות של ניארלטהותפ (גם זה שם שנשמע ממש מצרי!) היא ב"נפרן-קה, הפרעה השחור". לאבקראפט כתב גם סיפור בשם "קבור עם הפרעונים" כסופר צללים עבור הארי הודיני, בו המספר (הודיני) נאלץ לעשות שימוש ביכולות המילוט שלו כדי לברוח מפירמידה בה נלכד ובה הוא רואה כמה דברים מאוד לא נעימים.

drall

New member
ניזכרתי ניזכרתי

זה היה הראלן אליסון שאמר על קווטצלקוטל , שהסיפורים עליו הם סתם השמצות (א"ב משוקלד תחת Q) יכול להיות שהוא מתייחס לסיפור הזה? הוא בוודאי הכיר את לאבקראפט

אין קשר ברור בין שני האלים

אולי רק דמיון בצליל של השם - קווצלקוטל הוא נחש עם נוצות, ואילו קת'ולהו נראה כמו איש ירוק עם כנפיים וראש של תמנון. ודי בטוח שאליסון הכיר את לאבקראפט, כמו רוב סופרי הפנטזייה/מד"ב/אימה - לאבקראפט הוא אחרי הכל אחד מאבות הז'אנר.

למעלה