קתולהו

ogmios

New member
אם אני לא טועה

הרלן אליסון התכוון לפולחן הדמים שיוחס לקווצלקוטל (זה האיות הנכון, אגב?)

אם כבר

אז הסיפורים על אכזריות הספרדים, או מה שמכונה בפי ההיסטוריונים "האגדה השחורה", הם מוגזמים ומופרזים, ונובעים מתעמולה אנטי-הבסבורגית. אגב - איך זה שקומץ ספרדים חמושים בכמה רובים ונגיפי שפעת הצליחו לפטור את העולם ממארת התרבות האצטקית? התשובה מאוד פשוטה - כל האינדאנים האחרים שהאצטקים שיעבדו והקריבו עזרו להם, ויחדיו מחו את שלטון הזדון מהארץ.

Sabre Runner

New member
הסיפור בסגנון לאבקרפט הכי טוב...

לדעתי, ואת אמיתותו תשפטו בעצמכם, הוא זה: היה היה סופר שביקר בעיר נידחה למטרת כנס כזה או אחר. כשהיה לו זמן חופשי הוא הלך לטייל קצת בעיירה הקטנה. אחרי זמן מה, הוא הגיע לחנות יד-שנייה וראה שבחלון הראווה מוצגת כרית עם ציפית מעט קרועה וכתמים צהובים דהויים מנקדים אותה. הסופר נכנס לחנות ושאל את המוכר למה לכל הרוחות יש לו כרית ישנה בחלון הראווה ליד שעונים עתיקים, מדליות ופסלים. המוכר ענה לו שהכרית המדוברת, היא הכרית עליה ישן אחד בשם לאבקראפט, הווארד פיליפ. הסופר התלהב וקנה את הכרית. באותו הלילה, במלון, הוא החליף את הכרית הרגילה שלו עם הכרית שקנה והלך לישון. למחרת בבוקר, ברגע שהחנות נפתחה, הוא נכנס וביקש להחזיר את הכרית. שאלות לא נשאלו ותשובות לא ניתנו. לאחר המקרה הזה, כתב אותו הסופר טור בעיתון בו הוא סיפר את הסיפור הנ"ל ובו הוא אמר שעכשיו הוא מבין את לאבקראפט ושאת החלומות שהיו לו באותו הלילה הוא מפחד אפילו להוריד לנייר. שם הסופר הוא סטיבן קינג.

זה באמת מפחיד

הרעיון של לישון על כרית ישנה ומלוכלכת שאיזה פסיכי עם כמה מחלות מאוד מעניינות נשם לתוכה והזיל עליה ריר. זה יותר גרוע מלקבל בטירונות מעיל ב' עם חור חשוד בחזית, שנראה כמו חור של סיגריה, או שלא...

לדעתי הסיפור הטוב ביותר בסגנון

של לאבקרפט הוא מאת ח"ל בורחס, אני חושב שהשם שלו הוא משהו בסגנון של "there are more things" או משהו כזה, זה סיפור שמוקדש לזכרו של לאבקראפט, ואין ספק שהוא מתעלה בעשרות מונים על המקור (לא שזו חכמה גדולה, לאבקראפט הוא בסופו של דבר סופר די עלוב, ובורחס לעומת זאת הוא ממש גאון). כדאי מאוד לקרוא אותו ולהשוות למקור, מי שמכיר את הסגנון של לאבקראפט בוודאי יאהוב אותו (אני חושב שהסיפור הופיע בעברית ב"ספר החול")

גם "לילה אחד באוקטובר הבודד"

של זילאזני הוא מחווה מצוינת ומלאת הומור ללאבקראפט - וכולל סצינה מצויינת בארצות החלום.

Ihavenonick

New member
masters of horror

ישנו פרק בסדרה הזאת שמבוססת על סיפור של לאבקרפט Dreams In The Witch House

ASP zone

New member
אני קורא את כללי הפתיחה המהירה

נראת שיטה נחמדת אבל למה רשום "השומר צריך לציין שזה קישור להרפתקה אחרת XYZ"? כאילו איך עושים את זה בזמן משחק?

זה לא מחייב

אבל מכיוון שמדובר בהרפתקת מבוא והיכרות, בגרסה הזו הוסיפו גם קצות-חוט לכמה הרפתקאות שקיימות בשוק (ההרפתקה הזו היא חלק גם מספר הכללים הבסיסי, אך שם אין את ההפניות הללו - שים לב שהן מופיעות בנפרד כמעט מטקסט ההרפתקה). קצות החוט הללו לא מחייבים אותך, אבל הם יכולים להקל עליך אם תרצה להוביל את השחקנים להרפתקה נוספת. הם לא משפיעים על המשחק בהרפתקה עצמה.

ASP zone

New member
ועוד דבר

לא הבנתי את החוקים של השפיות. מה הולך שם בדיוק?

למעלה