קשר השתיקה

קשר השתיקה

מיקי חיימוביץ' יוצאת למסע דוקומנטרי על כל מה שאסור לנו לדבר עליו בקול רם על קשר השתיקה של האמהות. הבטיחו לנו להתאהב מיד בילדים שלנו איך שהם נולדים הבטיחו לנו שחופשת הלידה תהיה קסומה ללא קשיים הבטיחו לנו לשלב בקלות קריירה ואמהות בלי רגשות אשם והבטיחו, שבעידן של היום, אנו נתחלק בנטל באופן שווה עם בני הזוג שלנו אז מה אם הבטיחו? אם יש לך מה להגיד בנושא קשר השתיקה אנא צרי קשר במייל [email protected]

פלגיה

New member
לא ברור לי מה זה "קשר השתיקה"

מי שקורא בפורומים לא מקבל שום הבטחות שווא שכאלה. יכול להיות שהוא מרב להקשיב למה שאומרים.

חמדת35

New member
ומי קורא בפורומים לפני שהוא בשמירת הריון?

אני הופתעתי. מבחילות בוקר שנמשכו כל היום. מההקאות. מההתייבשות. מהעייפות המטורפת של ההריון. אח"כ, למרות שציפיתי למשהו שישנה את כל עולמי - מכך שכל עולמי השתנה. מכך שהמושג "זמן איכות" הוא סוג של המצאה מופרכת. מכך שאני צריכה להוריד משמעותית הילוך בקריירה שלי. לא רק שלקחתי חופשת לידה בת שנה, גם חזרתי לעבודה במשרה מלאה בלבד, בלי ההשקעה הנוספת שנדרשת בד"כ כדי להתקדם באמת. וזה בהחלט אחד השיקולים במחשבה על עוד ילד.

פלגיה

New member
מי שנמצא בפורום "לקראת הריון"

או מי שחוותה אימא/דודה/אחות/גיסה בשמירה. וכמה זה עגום שבשביל לקדם קריירה משרה מלאה זה נקרא "בלבד" ולא מספיק.

אמיתמי

New member
לא חשבת קודם שילד יזדקק לזמן שלך?

לא חושבת שזה קשור ל"קשר שתיקה" אלא לכך שלפעמים ההחלטה להביא ילד לעולם לא מגיעה מתוך מודעות ומחשבה עמוקה. רגשות מעורבים, כמיהות ותחושות גוף וגם מצבים רגשיים אחרים, לחצים משפחתיים, רצון של בן הזוג. ואולי לפעמים עצלנות או שכחה. הרי כשחושבים על זה נדמה לי שזה די ברור שילד דורש מעט יותר השקעה מעציץ. אבל לא תמיד חושבים עד הסוף. לגבי, אני חושבת שלא חשבתי עד הסוף על האפשרות שאהיה אמא לילדה עם צרכים מיוחדים. פשוט לא עלה על דעתי שזה עלול לקרות. האם הייתי עושה אחרת לו ידעתי? טוב שלא ידעתי. גם מדברים לא מתוכננים וקשים, יוצאים דברים טובים, טובים מאוד.

חמדת35

New member
זמן כן. אבל לא כל הזמן

וכרגע, היא משתמשת בכל הפנאי שלי. ובחלק משעות העבודה... אני לא מתלוננת, היה לי ברור שזה ידרוש זמן. תכננתי את זה היטב, וכך אני בשלב בקריירה שלי שבו אני יכולה בקלות יחסית להוריד הילוך. בסביבה שלי יש נשים רבות שהורות את ילדיהן במקביל לעבודה של 80 ויותר שעות בשבוע. זה אפשרי. אבל לדעתי פוגע מאד בילדים. אולי בגלל שניתן לגדל אותם גם בפחות השקעת זמן, אני בכל זאת מופתעת מהכמות. אני גם מופתעת מהתשובות של כולן כאן. הרי מדי שבועיים מופיעה כאן שאלת "מתי זה עובר" "מתי ישנים" "איך יכול להיות שהתינוק שאך נולד לא נרדם במיטתו אלא רק על הגוף שלי"וכיוב'.

ayala26

New member
יש הבדל בין לדעת הכל

לבין קשר שתיקה. כשמישהי שואלת מתי זה עובר, מתי ישנים וכו' - כותבים לה! אף אחד לא כותב לאמא ששואלת למה התינוק שלה נרדם רק עליה שזה קורה רק אצלה. זה העניין פה במה שנקרא קשר השתיקה. אף אחד לא אמר שהכל ידוע מראש כי בשביל לדעת הכל מראש צריך גם לחשוב ולשאול הכל מראש.

קרמבו 112

New member
קראתי אותך ולא יכולתי שלא להגיב מרוב היזדהות

אני אמא ל-3 ילדים מקסימים ויפים לגבי הילד הראשון גם אני אמא לילדים 2 הבנים עם צרכים מיוחדים ולא אחת עלתה בי המחשבה שאילו היית ייודעת אז אולי הייתי נוהגת אחרת באמת עדיף לא לדעת אחרת לא הייתי עושה עד היום ילדים לא רק שהיום אני במצב של מודעות סופר גבוהה עשיתי את השלישית שתיהיה בריאה יש חלק מהאנשים שהרימו גבה ואמרו לי בפרצוף אפילו איזה אמיצה את ... כאלו חסרי טקט בחיי וגם אני כמוך חושבת שמדברים לא מתוכננים וקשים, יוצאים דברים יפים נפלאים ומקסימים רק בריאות

מאי 972

New member
אני קוראת בפורמים...

עוד בהריון נלחצתי כי "לא התחברתי" לעובר בבטן ולא התרגשתי מכל תמונת אולטרא סאונד, אחרי הלידה חיפשתי את החופש במילים האלו ועל הקרירה שלי אין מה להגיד... רוצה עוד קשר שתיקה? על הפלות שמעת?

פלגיה

New member
השאלה מופנית אלי?

בטח ששמעתי. עוד הרבה לפני שחלמתי על ילד משלי. אולי זה היתרון הכי משמעותי בלהיות בת למשפחה מרובת ילדים ובני דודים.

lilend

New member
לאלו שקוראים בפורומים יש תחושה שהעולם כולו

קורא בפורומים, אבל זה רחוק מלהיות נכון. נשים רבות לא נחשפות לעולם הזה לפני הלידה. לגבי אחות/גיסה/חברה- ראיתי חברות עם ילדים והחיים שלהן נראו שונים לגמרי ממה שאני קיבלתי לאחר הלידה. ניסיתי להבין למה זה קרה, ברור לי שהן לא שיקרו לי ולא ניסו להסתיר את הקשיים, אבל פשוט נוח יותר כשנמצאים עם חברות בלי ילדים להשאב לעולם שלה או לצייר את הדברים בצורה יפה יותר ונעימה יותר, עניין של הישרדות. אשריך שלא הופתעת, אני חטפתי בומבה רצינית.

UmaGuza

New member
מאוד מסכימה איתך

לא כולן חשופות לפורומים (גם אני לא הייתי חשופה לפני הלידה) ולא כולן קוראות וחוקרות בשקיקה כל בדל מידע (לזה דווקא הייתי אובססיבית). אני לא חושבת שיש קשר שתיקה אבל אף אחת לא תספר לך בד"כ על הצדדים השליליים אלא אם תשאלי בעצמך (וזה גם די הגיוני), ומה לעשות שלא כל אחת חושבת לתחקר ולרדת לפרטים הקטנים, לכן במקרים רבים כגודל הציפיות כך גודל האכזבות. הגישה שלי בחיים היא לדעת הכל מראש, החל מהטוב ועד לפרטי הפרטים הקטנים של האיכסה, כך במקרה הרע לא אופתע ובמקרה הטוב לא אתאכזב.

mAmA MiSiSiPi

New member
אבל זה רחוק מלומר "הבטיחו לי"

מי זה המישהו שהבטיח? נכון גם אני הייתי מופתעת אפילו עוד משלבי הריון אבל אף אחד לא הפתיח לי הבטחות, זאת אני שפיתחתי לי ציפיות, יש הבדל.

down under1

New member
למי אסור לדבר בקול רם?

למי אפשר לסגור את הפה? כל אמא שאני מכירה בין אם היא עובדת מחוץ לבית או שנארת עם הילדים בבית מספרת על הקשיים. אולי זה עניין של גיל, אבל מי שאני מכירה לא חשבה שתתאהב בתינוק מיד אחרי לידה ולרגע לא חשבה שחופשת לידה זה כיף! קריירה וילדים זה קשה ונחשי מה - אמא במשרה מלאה עם ילד בבית בלי מסגרת זה גם קשה. יסורי מצפון, שינוי בזוגיות, אין שיוויון ויש הרבה עייפות... הכל אובטח לי גם שחור על גבי תפוז וגם ישר לאוזן ע"י אחותי וחברות עוד הרבה לפני ההריון. כמו שפלגיה אמרה - הכל נאמר בקול רם אפילו בקול רם מאוד אבל יש מי שבוחרת לא לשמוע. אולי תקראי לזה שקט ההקשבה?

ayala26

New member
טוב שלא כתבה הבטיחו לנו שלידה לא כואבת...

גם אני לא חושבת שיש קשר שתיקה בכלל. בטח לא בפורומים. פה לא מסתירים כלום! ברור שאי אפשר לדמיין עד כמה החיים משתנים כשיש ילד אבל אף אחד לא הבטיח לי זר של שושנים ואף אחד לא הבטיח לי שהילד ישן לילה שלם ושלא יהיה חולה ושלא יקום בשש בבוקר ביום שבת - להפך, כאחות גדולה לאח שצעיר ממני ב-8 שנים ידעתי כבר שחסל סדר לישון עד מאוחר
מי הבטיח למי שחופשת לידה תהיה קסומה - בחיים לא שמעתי הבטחה כזו ולא יצא לי להבטיח לאף אחת שמצפה ללדת דבר כזה. להפך, כל מי שמוכן לשמוע אני מספרת "חוויות" ומזהירה

מצד אחד לא מסתירים

אבל מהצד השני יש המון "נשמות טובות" גם מחוץ לעולם הוירטואלי וגם בתוך העולם הוירטואלי שמפיקות הנאה כלשהי מלעקוץ ולתת תחושה שהן מתנת אלוהים להורות. גיל ונטורה מ-YNET כינה זו תיסמונת ה-PBS (שזה ראשי תיבות באנגלית של "Parental Back-Stabbing") תסמונת שתוקפת כמעט כל הורה (הן מהצד הנפגע והן מהצד הפוגע): הורים שמעירים להורים אחרים בקשר לילדיהם, גידול הילדים, חינוך הילדים וכו`... גם בפורומים אני נתקלת בתופעה ואולי דוקא כאן בחסות ה"אנונימיות" יותר קל לעקוץ. זכור לי למשל שרשור מלפני כמה שבועות של מישהי שכתבה בפורום (כי פנים אל פנים היא לא תעז לומר) שהיא חושבת שמי שמשאיר את הילד בגן עד חמש הוא הורה שלא איכפת לו מהילד. היא כמובן לוקחת את הילד כל יום בצהריים כי היא כמובן הורה שאיכפת לו. זו רק דוגמא אחת יש עוד המון. כתבתי על זה בבלוג שלי קישור
כאן

ayala26

New member
כן, זה נכון

אני זוכרת את השרשור על חמש בגן.. אני גם זוכרת שרשור נגד בלי חיתולים. זה ממש התעללות להושיב ילד על אסלה מלאת חיידקים בבית...
ואיך אפשר לשכוח "מה הוא ישן איתכם עדיין? אחר כך תהיה לכם בעיה!" (מתי זה אחר כך?) אבל גם פה אין קשר שתיקה. כולם יודעים שברגע שהופכים להורים לילד כל העולם ואשתו והקופאית שלהם בסופרמרקט חושבים שהם שותפים לגידולו...

איזה קשר שתיקה?

כמה חבל לבזבז מנחה סימפטית וכספים של ערוץ שנמצא בקשיים כלכליים על נושא לא רלוונטי. למה לא לנסות לדחוף ולקדם את הצעת החוק של הכרה בהוצאות מטפלת/גן? למה לא לנסות לדחוף ולקדם את הנושא של הארכת חופשת הלידה? למה לא לנסות ולעודד מעסיקים להעסיק אמהות באמצעות תמריצים של המדינה? יש כ"כ הרבה נושאים נוספים בוערים על סדר היום כשזה מגיע לאימהות אז דווקא על השטות הזו שלא ברור לי למי היא בדיוק פונה בחר ערוץ 10 לעשות "מסע דוקומנטרי"...?

למעלה