קשב

rnati

New member
../images/Emo24.gif בהצלחה

אפשר גם לעשות את זה באופן חלקי, בשעות שאת רק עם התינוק להוריד לו את הטיטול לגמרי ובשעות שיש איתכם עוד אנשים (הילדה/הבעל) לשים טיטול ולקחת לשירותים כשאת חושבת שהוא צריך.

../images/Emo53.gif../images/Emo41.gifבעיות../images/Emo41.gifשאלות../images/Emo41.gifתהיות../images/Emo41.gifספיקות../images/Emo41.gif

ביום שלישי החלטתי שאני הולכת על זה(שיטת הקשב), לפחות מנסה. היה קשה, יש עוד תינוקת בבית. הרבה פעמים זיהיתי שהוא צריך לעשות, אבל לא יכולתי טכנית לקחת אותו באותו רגע. הרבה פעמים הייתי תשושה, מרוטה, סחוטה, במיטה. הוא שכב לידי. זיהיתי שהוא מסמן לי. אבל לא היה לי כח או חשק לקום, להפשיט, להחזיק, להמתין וכו' (וזה הכי קשה, כי היסורי מצפון מתחילים לבעבע...) כעסתי על עצמי שבכלל התחלתי עם זה! ושאני רק משגעת את התינוק שלי. עד שהוא כבר לומד לעשות בכריעה מעל כיור, פתאום "אין לי זמן/כח" לקחת אותו... הגיע שישישבת שבעלי לא עובד. החלטתי שזה הזמן לעשות נסיון אמיתי. ולהשתדל לקחת אותו לכיור כמה שיותר פעמים. אמנם בין לבין הוא היה עם טיטול, אבל אני גאה לציין שלא פיספסתי אפילו קקי אחד! (טוב, זה לא חכמה, כי לקחתי אותו עשרות פעמים... כל פעם שקם משינה, כל פעם שסיים לאכול, כל פעם שצייץ...) לפעמים הרווחנו גם פיפי על הדרך. אבל אני ממש לא יודעת לזהות את הסימן שלו. (מייאש) עכשיו לבעיות: הוא נורא בוכה לפני שהוא עושה, למה? לפעמים ממש צורח, אני שוטפת אותו, סוגרת את הטיטול ואז הוא עושה, למה? לוקח לנו המון זמן בכל פעם, לא אגזים אם אומר רבע שעה, למה? יכוליות שהסימן אצלו זה בכי?! (כלפעם שבוכה אני לוקחת אותו לכיור ואז הוא עושה, כמעט תמיד זה מצליח.)

רחל צ

New member
משתתפת ומצטרפת לשאלות ותהיות...

אני מרגישה כמוך, לפעמים הסימן הוא בכלל כי הוא צריך גרפס (אךלו שתוך הנקה) ואני לוקחת אותו לכיור ומפשיטה אותו...(יש איזה בדיחה דומה לא?) אבל אני מרככת את העניין במשחק מול המראה והוא מאושר מזה...חוץ מזה שבהרמה ברוב הפעמים יוצא גרפס) לדעתי זה חלק מהעניין זה בעצם התקשורת בינכם אתם עדיין לא מתקשרים במאה אחוז (אומרים שאין כזה...) אבל הוא לא מצליח לגרום לך להבין אותו כי זה חדש לו ...אני שמתי לב שמיום ליום הוא נהייה יותר ברור, כי הוא מבין שהוא צריך להבהיר לי מה הוא רוצה כדי לחסוך מעצמו אות הטיולים המיותרים...וגם לפעמים קורא חזק יותר וכמובן גם לפעמים לא.. . אם תוכלי לנסות כמה שעות בלי חיתול אצלנו זה ממש הגביר את ה"קריאה" הוא היה עם מכנס בלי חיתול על משטח שאינו מעביר מים. אני יכולה לומר שאחרי כמה ימים בלבד
הקריאות ברורות יותר (ובטח שיש פספוסים ... )
ברוב הפעמים הוא ממש מחכה איתי לכל ההגעה לכיור לפתוח את החיתול/להוריד מכנס ולפעמים מגניב חיוך לפני שעושה... יש ימים כמו היום שהשארתי אותו עם חיתול ופתחתי כל פעם... (כי הוא לא הרגיש טוב בבוקר ) גם אני נתקלתי בבכי המלחיץ הזה וגם לי הוא לא ברור אבל שניה אח"כ הוא עושה המון פיפי וגם מחייך ... אולי זה בכי של הקלה? אין לי מושג... וגם אני אשמח לשמוע אם עוד מישהי/ו נתקל בו. וכמובן למה? ומה עשיתם?
ועוד ממי שמתרגל קשב כל עניין ההתאפקות שלו טוב? רע? ברור לי שזו גם שליטה בסוגרים אבל האם יכול להיות משהו מזיק? האם צריך להזהר ממשהו?

tookmy

New member
בקשר ללקום וכל זה

אני החזקתי קבוע קערה ליד הספה שעליה הנקתי, או מתחתיה. הרבה מהיציאות אצלנו היו באמצע הנקה- היא היתה עוצרת או מקטרת על הציצי וככה בלי לקום הייתי פותחת חיתול/טיטול/מה שהיה עליה ונותנת לעשות.

ברחה לי ההודעה. הוא משפריץ לכל עבר

אם אנחנו באמבטיה מעל הכיור, לא איכפת לי אם לא אקלע בדיוק. ממילא כל יום אני מנקה עם אקונומיקה. מה גם, שהנחתי מראה מעל הכיור וכך אני עוקבת אחרי האיבר שלו,
רואה עם הוא צריך עוד או שכבר סיים. מסובך לי לנחש באויר כשהדבר היחיד שאני רואה זה התלתלים שלו

ayala26

New member
אנחנו היינו יושבים על האסלה יחד

ואז הייתי מורידה אותו קצת נמוך שהוא יעשה לתוך האסלה. על סיר יש מגן מיוחד לבנים שהפיפי יגיע אליו ויגלוש לתוך הסיר. גם על הישבנון יש כזה.

noa3470

New member
אהלן.....

קודם כל מסכימה
עם אום נטע ... נהדר שזה כייף לכולם!!!
גם דניאלי היתה (ועדיין.. כשאבא מפשפש אותה מעל הכיור) מפרצפת מול המראה.... וזה היה מצחיק אותה וגם אותי..... עכשיו כשהיא אוטוטו 12 קילו... מאד קשה לי להחזיק אותה מעל הכיור.... מה גם שהיא יושבת בשמחה על סיר (בשעות העירות) אז אמנם אין פרצופים.. אבל יש כאפות לתוף ומשחקי רעשנים (יש לה תוף ורעשנים ליד שאיתם היא משחקת/מרעישה כשהיא על הסיר)... זה עדיין מצחיק וכייף לשתינו.
עניין החיתולים...... אההה... אנחנו ניסינו חיתולי בד (אפילו רכשנו 5 SANDY'S)... ולנו זה לא היה מוצלח.. אז כברנו אחרי שבוע לתחתוני מגבת (
) וזה נוח לשתינו וגם נותן את אותו אפקט של לדעת מיד על הפיספוס (לדעת=שאני אדע על הפספוס)..... לא מצאתי שיש ממש סיבה להגביר מודעות... ברגע היא מפספסת היא מודעת לפיספוס ומחזיקה (ואז אנחנו מתפשפשות שוב על הסיר) - ונדמה לי שהמודעות גבוה אצל כל ילדי הקשב ברמה הזו ולא נדרש ממש "לגרום להם להבין" יותר מזה.....
גם אנחנו במיטה משותפת...... מה שעובד אצלינו זה כיסוי במילוי כותנה מלאה (עבה במיוחד- כזה של הולנדיה) - אמנם הוא לא ממש ממש מונע דליפות למזרן - בכל זאת הוא עשוי רק כותנה אבל הוא עבה מספיק כדי שלא יגיע טפטופים ישר למזרן... מעליו סדין.... ובאיזור שלנו גם סדין בד נוסף (כזה מהישנים - בלי גומי) מקופל ל-4 לספיגה נוספת (של טיפטופי חלב ו/או פיספוסים) לנו זה מספיק- אבל כבר אין לנו כמעט פיספוסי לילה...... בחורף השתמשנו גם בפליס... עכשיו כבר לא
לגבי המשחקים.... אצלינו יש משטח סול...... וכשהיתה יותר קטנה... היו לי 3 שמיכות... כל פיספוס היתה שמיכה חדשה..... עכשיו נראה לי מספיק חם לפרקט..... (לחלוטין חם מספיק בשביל משטח סול! - ואצלי היא עירומה לגמרי עליו) גם אצלינו זה נועד בעיקר בכדי להרחיק אותה משערות של הכלבה....... בהצלחה!!!!!

רחל צ

New member
הי נעה

מצחיק, גם אני רכשתי 5 חיתולי בד של סנדייס וגם אני לא ממש מתלהבת... כי הוא עושה המון פיפי ואני מפספסת לפחות אחד בשעה אז הם מיד הולכים לכביסה... איפה קונים תחתוני מגבת? איפה בכלל קונים תחתונים לגיל כ"כ קטן? לא כ"כ רוצה שיהיה חשוף על הרצפה עם כל השערות... נחכה שהנשירה הנוראית שלי תעבור... מתי התחלתם? תודה על השיתוף אוף, היה לי היום קשה הוא ממש מחה כל פעם כשטעיתי וחשבתי שהוא צריך והחלטתי שעדיף לפספס מאשר שהוא ישנא את המראה
ובטח לא רוצה לגרום לו לבכות כי אני כ"כ רוצה להצליח
נראה לי שאני לוקחת נשימה ועוברת לבלי בכלל מגלגלת את השטיח ומחפשת כיסוי לספה ובעיקר מכניסה "למגירה" לכמה חודשים את הרצון לבית מעוצב

noa3470

New member
../images/Emo6.gif היי רחל....

אז קודם כל... לשם ההכרות, שמי חן... הניק שלי נועה .. לכלבה שלי קוראים נועה (ולמען הסדר הטוב אוסיף שלמרות שאין לי בעיה עם השם.. לא אני נתתי לה אותו- כך היא "הגיעה" מתנו לחיות לחיות) ועכשיו לתשובות: תחתוני מגבת (מתוקים במיוחד יש לציין) יש לנו "ספקית" מגרמניה (CV שולחת לנו ו/או מביאה כשהיא מגיעה לארץ)... אפשר להשיג בכל אירופה, בטח בארה"ב... בארץ יש תחתונים מכותנה..... אמנם ליותר גדולים... והרבה פחות מגניבים... אבל גיליתי.....
שכביסה ב90 מעלות מכווצת אותם לגודל המתאים... בכל מקרה אם יש מי שישלח מאירופה...... אז המידות הן לפי אורך.... כשמידה הראשונה אם אני לא טועה היא 55ס"מ (שלמשל הבת שלי נולדה יותר גדולה)..... לגבי הרצפה... תנסי פאזל סול... הוא מתפרק ונשטף בקלות (ואם את קונה את זה מהום סנטר הוא ללא חתיכות קטנות)... נורא נוח.... רך מספיק ומבודד.... אך קשיח מספיק בכדי לאפשר זחילה (כש.... ) אנחנו התחלנו קצת לפני שמלאו לדניאל 4 ח'.... סתם ככה... בלי הרבה הכנה... ומייד הפידבק היה מדהים (כמובן שהיו הרבה ירידות ועליות מאז.. אבל ההתחלה היתה נהדרת)... גם אצלינו היא מוחה הרבה, לפעמים גם כשיש לה פיפי... לפעמים עוזר לשנות מקום - לא מעל הכיור.. אז בכריעה בשרותים.. או בחוץ על הדשא.... או בסיר (או מעל הסיר בכריעה אם עוד לא יושב) בד"כ עוזר גם איזה אינסטרומנט משלקי (אצלינו הולכים רעשנים או מברשת שיניים או הגליל הריק של הנייר טואלט) - זה מסיח את דעתה.. ומאפשר לה לשחרר (כשהיא עייפה מאד או מעוצבנת מנסיונות שווא רבים היא מחזיקה את הפיפי חזק ומתנגדת גם אם יש לה.... ואז אם מניחים אותה כמעט בודאות יש פיספוס...) בכל מקרה עוד תובנה שלי... בד"כ פיספוס גורר אחריו עוד אחד ועוד אחד.. ולמה (לפחות אצלינו) - אם היא מפספסת... ברגע שהיא מודעת לפיספוס היא עוצרת את הפיפי....... חזק.... בד"כ נסיון לפישפוש מיידי מעל הסיר מסתיים ביובש..... (מסרבת).... ואז כשהיא נרגעת.... אחרי חצי שעה שעה.. יבוא עוד פיספוס וחוזר חלילה.... אז מה עושים? לא להפגין שום אכזבה כשמתפספס (ובעצם למה לחוש אכזבה? זה טבעי לגמרי לתינוק לעשות פיפי בלי להתאפק)... - אני אומרת משהו בסגנון "לא הספקנו להגיע לסיר... לא נורא.. פעם הבאה אולי נספיק...." מורידה תחתונים.. הולכים לשטוף טוסיק.... עם דיגדוגים ונישוקים.. זה בד"כ גורם לה להרגיש נוח.. ואז בסוף השטיפה.. כשכבר נשכח הפיספוס אני שואלת אותה אם בא לה לפשפש ומניחה אותה על הסיר.. והיא מפשפשת (בד"כ).. ואז מגיעה החיזוק החיובי והנשיקה.... בכלל אנחנו מפגינים התלהבות מכל פיפי וקקי שנוחת בסיר/כיור/דשא/שרותים ... ושוש איך לא.. זה באמת מדהים אותנו כל פעם מחדש... והילדה זורחת - מבחינתה כל הצלחה היא הישג.... בקיצור מה שאני מנסה לומר... אל תתאחזבי ובטח שאל תתני לילד להרגיש שאכזב... תזכרי שכל פעם שהוא מפספס הוא בעצם מתנהג כמו רוב התינוקות וכל הצלחה היא בעצם היוצאת מן הכלל (לצערינו בעולם הפוך שכזה..) בכל מצב עדיף פיספוס מבכי... אבל אין סיבה שיהיה פה בכי לא שלך ולא שלו.... תחזקי חיובית את ההצלחות ותתנהגי רגיל בפיספוסים (כי זה באמת רגיל!) והכי חשוב תדברי איתו- כל הזמן.. אם לקחת לשווא, תגידי לו שחשבת שהוא צריך ..... תגידי לו שבטח יצליח לכם בפעם הבאה.... אפילו תבקשי סימן מסויים (תחזקי נטיה שלו לסימן...- למשל אצלינו היו לה כל מיני קולות וחיזקנו את ה-אהה אהה).. וזכרי יהיו הצלחות ותהיינה נסיגות ויהיה סבבה ולפעמים רטוב .... והעיקר שיהיה לכם תקשורת........ זה עושה לקשר בין אמא לבן עוד משהו..... שאי אפשר להסביר... ובית מעוצב- איך אפשר כזה עם תינוק ... בכל מקרה..... יבוא זמנו של הבית.. עכשיו הזמן שלכם.. שיהיה בהצלחה!!!!
חן

רחל צ

New member
תודה חן

איזה פירוט, תודה אני התחלתי לפני חודש כשראיתי שאני מזהה תמיד קקי בבוקר והחלטתי שמה שאני מזהה בבירור אין סיבה שילך לחיתול בערך באותה תקופה קיבלתי את חיתולי הבד שרכשתי והבנתי שכמויות הפיפי בשעה כ"כ גדולות שאין מצב להשתמש בחיתולי הבד בלי קשב. אני אישית נהנית מהעניין הזה של הקשב ואני יודעת שגם הוא, הוא אוהב את המשחק מול המראה והוא אוהב את השמחה שלי מאחר ואני עם חיתול חד פעמי ברוב הזמן הוא עדיין לא מבין את משמעות הפספוס (לא נראה לי שהוא מבין מכמה חיתולי בד ביום כי אני ממש מיד מחליפה),אני אחפש מישהו שיביא לי מאירופה חיתולי מגבת זה נשמע לי מוצלח. בינתיים נשאר עם המכנס הקצר מקווה שהתפר לא מפריע לו. אני גם מדברת איתו ובטח שלא מביעה אכזבה ממנו הרי הפספוס הוא שלי לאחרונה אני דיי מתחננת אליו שיעשה כבר כי הידיים שלי נשברות
מצחיק כמה אנחנו מתלהבים מעניין הקשב הזה כשבעצם זה אמור להיות ככה ... מישהי קראה לזה הורות בשיטת האלימנציה אכל אז לא רעב ישן אז לא עייף אז סימן שיש לו פיפי... ישבתי עם חברה אמא ל3 בנות והיא בין שאר העצות אמרה לי שכדאי לעשות פעילות אחרי האוכל ולא לתת לישון עם ציצי כי ככה אני יודעת מה הוא רוצה כשהוא מתעורר או משהו בסגנון... ואני חשבתי למה לא ללמוד אותו ולהיות קשובים במקום לתכנת אותו כדי שאני אבין?

rnati

New member
קשב במנשא - הרבה יותר קל

במיוחד אם מורידים את הטיטול. וזה למה? כי אז את מרגישה ישר כשהוא/היא מתחילים לחשוב בכיוון. היום לקחתי אותו ככה דיי הרבה וקלטתי שהוא פשוט מתכווץ טיפה בטוסיק/בטן כשהוא צריך להתפנות. במצב הזה יכולתי לבקש ממנו לחכות שניה וללכת למקום שזה יהיה אפשרי בו (מחוץ למנשא כמובן) רק צריך לא לפחד להתרטב
אני התחלתי להסתובב עם חולצה ספייר גם בשבילי.

noa3470

New member
אצלינו קשב במנשא גרם להתאפקות

כשדניאל במנשא היא לא מפספסת.. היא מבקשת, צועקת ואפילו בוכה.. אבל לעולם לא עושה.... בשניה שהיא יוצאת..... היא עושה

big lul

New member
../images/Emo207.gif קשב 4

גם אנחנו התחלנו לפני יומיים והולך טוב, כך נראה לי. בשבוע הבא היא תהיה בת 4 חודשים. השאלה היא בקשר להתעוררות - הילדה מאוד אוהבת להתעורר בניחותא, להתמתח ולהתבונן בשלווה על העולם (מה שלא קורה הרבה במשך שאר חלקי היום...). אני מרגישה שאני "תולשת" אותה מהר מדי מהשינה בגלל הפשפושים וחבל לי. מה כדאי לעשות? לחכות ולהגדיל את הסיכוי שהיא תעשה לא במקום או להוציא אותה מהר ולפספס את המומנטום?

ayala26

New member
כן, לחכות

לתלוש מהמיטה לא עובד. זה רק יעצבן אותה ומי רוצה להתעורר ככה? אני לא...
אז כן, לחייך ולהגיד בוקר טוב, לחכות שהיא תתמתח, תפתח את העיניים. לשאול אותה "יש לך פיפי?", להוריד בניחותא את הבגדים ולקחת לשירותים\סיר\כיור איפה שאתם עושים. אולי בהתחלה יהיו פספוסים אבל היא תבין מהר מאוד את הכוונות שלך ופשוט תחכה. תינוקות לא חייבים לעשות פיפי בשניה שהם מתעוררים כמו שמבוגרים יכולים אף הם להתאפק כך גם תינוקות. לזמן קצר יותר אבל בהחלט יכולים. ועוד עיצה: גם אם היא כבר עשתה - לנסות לפשפש. יכול להיות שרק יצא לה קצת והיא עצרה כשהבינה שאת לוקחת אותה לפשפש! יכול להיות שיש לה עוד!

היתעוררות

ככה בדיוק עשינו אצלינו פיספסנו כמה פעמים אבל לימדנו אותה את המילה "להיתאפק" כל פעם שהיא היתעוררה תוך כדי הורדת הבגדים אמרו "תיתאפקי תיתאקפי...." היו כמה פיספוסים אבל עכשיו היא מחכה כמה דקות אחרי היתעוררות עד שאנחנו מביאים אותה לכיור/סיר/שירותים. היא ממש הבינה את הרעיון של להיתאפק. ז"א היא מבינה שאם אנחנו אומרים לה תיתאפקי אז אנחנו תיכף מורידים לה את הבגדים ותיכף יש מקום לעשות. לגבי תחתוני מגבת...בעסה באמת אי אפשר להשיג בארץ אבל אנחנו לקחנו 2 מגבות משומשות לתופרת והיא עשתה לה תחתונים. חיתולי בד יותר קשה לעשות כי גם אין בדים כאלו טובים והגיזרה יותר מסובכת, אבל תחתוני מגבת די קל. גם הגיעו לארץ חיתולי בד מהמפ (hemp) שזה בד נהדר!!! אתמול הייתי אצל בת דודה שלי והיה לי ממש מוזר לראות ילדה בת 3 עם חיתולים. אצלנו 5 חודשים וכבר יש שעות שהיא בלי....

למעלה