קריאת מצוקה

ענתנוי

New member
לחצות את הגשר

יש דברים שאנחנו חייבים לעבור בעצמנו, ואף אחד לא יכול לקחת את זה מאיתנו או להקל עלינו.
אני יכולה לשתף אותך במה שעברתי, אבל זה לא יעזור לאף אחד. צרת רבים היא נחמת טיפשים...

אני יכולה לתת לך משהו שלמדתי ואולי זה יעזור למעבר קצת יותר קל:
גיל ההתבגרות זה כמו מסע מטורף של ראפטינג במים סוערים. אסור לך להסתכל אחורה לעבר או לנסות לנחש מה יקרה בעתיד. תתמקד בהווה בלבד. תיתן לנפש המרחפת לצוף למעלה - לא לצדדים - כדי שתוכל לראות מראש את המכשולים ולנווט בצורה נבונה יותר. זה יעזור לך גם להבין קצת יותר מה קורה לך ואיך לצאת מהמסע הזה מחוזק, עם עצמי מגובש, בלי שאריות של נירמול שיכולות ללוות אותך כל החיים ולהפוך את הבגרות למסע ייסורים.

ואם משהו יוצא לגמרי מאיזון - יש הרבה דרכים להחזיר אותך ל"אמצע" ולמנוע נזקים מיותרים.

אני לא מוצא דרכים לאזן את עצמי

אן להמשיך עם המטפורה שלך, אני מרגיש שאני כבול לגמרי, ויכול רק לשכב על הרפסודה ולהישרט ולהיפצע.

dina199

New member
בן אדם שהגיע לדיכאון קליני אמיתי

מבחינתו עבר 'מכבש' כלשהו (גם כשזה לא קשור לספקטרום).לא מגיעים לדיכאון קליני סתם
ואם גורם ה'מכבש' קיים וממשיך לגרום לדיכאון , שום תרופה לא תעזור.
תרופות עוזרות כשיש דיכאון ,אבל הגורם של הדיאון כבר סולק..

ממש לא מסכימה

התרופות עוזרות בדיוק באותה התמודדות יומיומית עם המכבש. תרופות לא מרפאות מדכאון, הן רק נותנות מעט כוח להתמודד עם החיים למרות הדכאון, וכך מסייעות בשבירת המעגל של אני בדכאון ולכן אני לא מתפקד ולכן אני בדכאון.

ענתנוי

New member
פתרון זמני

תרופות שניתנות ל"שבירת מעגל" חייבות להיות פתרון זמני, עם זמן קצוב להפסקה של התרופה, וגם אז זה יכול לעזור רק אם בזמן ההפסקה מהסבל מתחולל שינוי במצב, כי אם הסיבה לדיכאון עדיין קיימת אין שום סיבה שהדיכאון עצמו ייעלם.

מכות חשמל לאוטיסטים - יצירת התקפים אפילפטיים מלאכותיים - זה אסון, כי אוטיסטים ממילא סובלים מהתקפים כאלו בגלל הצפה וזה לא עוזר להם להתמודד עם החיים....

ולעניין הכליאה במוסד - זו לא תרופה לשום מחלה אלא פתרון לבעיה חברתית, ובמקרים רבים זו סתם שיטה של הענשה, מעין גירסה מודרנית ואכזרית במיוחד של חרם חברתי.

arana1

New member
ממש לא

התרופה מנציחה את המעגל השלילי כי היא מדכאת בדיוק את התפישה העצמית שגורמת לאדם לזהות את הפגיעה הסביבתית בו
האדם נראה כמתמודד טוב יותר כי הוא משתלב בלי בעיות
את המחירים הוא ישלם אחר כך
בריבית רצחנית
וכך גם סביבתו

ההתייחסות לדכאון במנותק מהתנאים שיצרו אותו תורמת יותר מכל להנצחת המעגל

dina199

New member
אם יש אופציה להיפטר מה'מכבש'

קודם כל מתפטרים ממנו. אם אין אופציה כזאת זה כבר סיפור אחר.
לדעתי האישית אופציה להיפטר מ'ממכבש' קיימת תמיד , רק שלא תמיד כל הקשורים לעניין מעוניינים בזה.

tamarus1

New member
אנחנו לא יודעים עדיין למה אנשים נכנסים לדכאון

מעבר לדכאון קל שנובע ממצוקות של החיים....
או מדכאון לאחר לידה שמשלב בין שינויים הורמונליים ובעיית תרבותית חברתית הנובעת מהפער בין מיתוס ההורות למציאות....
העובדה היא שיש אנשים שעוברים אותם אירועים וחלקם נכנסים לדכאון וחלקם לא, כמו שלא כל האמהות נכנסות לדכאון לאחר לידה.
מה שבטוח שאני לא הייתי לוקח אחריות על הפסקת טיפול תרופתי באדם דכאוני.... וכבר היום מקרים של הפסקת טיפול כזה שנגמרו בהתאבדות או ברצח....

arana1

New member
נראה כאילו נדמה לך שאת יודעת

לפחות לפי מה שנכתב בתגובתך נראה כאילו סגרת עניין אלא שגם לפי תגובות בשרשור הזה וגם לפי הידוע מתגובות של אוטיסטים מכל העולם ומכל המינים והגילים אז דברים שגורמים לאנשים נורמטיבים דכאון קל(להלן החיים,השיגרה,היום יום) מדכאים למוות אוטיסטים

יש כאן הזדמנות לבדוק ולשנות את עצם ההנחות והתפישות שעומדות ביסוד הקיום השגרתי כביכול אבל כצפוי אפשר לסמוך על מי שמתיימרים לכהן כסמכויות ואל מי שמתחזים למוסמכים ומרוויחים על כך סכומים עצומים שימעלו גם כאן בחובתם,וזכותם,וזכותנו.

בוודאי שאין טעם להפסיק תרופה בלי לרדת לשורש הסיבות והנסיבות שגורמים לדכאון
הבעייה היא שכרגיל התרופה משמשת לבריחה מהתמודדות
ומי שבורח כאן זה לא הפציינט אלא הרופאים

tamarus1

New member
יש אוטיסטים עם דכאון ויש שלא

מה שנכון הוא שהמצב האוטיסטי עלול להתפרש לא פעם כדיכאון אצל אנשים שלא מבינים את הצורך האוטיסטי להסתגר ולא לקיים קשרים חברתיים או לקיים אותם באופן מינימלי.
או שלפעמים גם אחרי תקופה שנראית כ"תקינה" מבחינת פעילות חברתית פתאום יש צורך לנתק מגע...
וכמו שמאתרת, אוטיסטים שונים חווים את האוטיזם שלהם באופן שונה.

arana1

New member
בשביל א"ס זה לא הסתגרות ולא קיום חברתי מינמלי

אלא קיום חברתי מלא ופתוח שלכן הוא נחווה כסגור ומצומצם בעיני הסביבה השטחית והמשטיחה (והמשחיתה)
חוסר ההבנה והתמיכה וחוסר היכולת לתפוש את המצב והקיום הזה כהווייתו בין על ידי הסביבה המקצועית האנונימית והרחוקה ובין על ידי הסביבה המשפחתית המוכרת והקרובה מביא לעובדה הידועה שלפחות עד היום הדכאון נפוץ אצל א"ס הרבה הרבה הרבה הרבה יותר מאשר אצל הממוצע באוכלוסיה

גם התנועה שתיארת מבטאת בסך הכל נסיון להשתלב ולמצוא חברה שכושל שוב ושוב ומכשיל את הפרט פשוט בגלל שאינו תואם לזהות ולצרכיו האמיתיים
אוטיסטים מאוד זקוקים לחברה בדיוק כמו כולם(הייתי אומר אפילו הרבה יותר רק שהמשמעות של יותר במובן הזה יכולה להטעות כאן אנשים)
החוסר בקבוצת הזדהות שתאפשר התפתחות תקינה של זהות יכולה להוציא מהדעת ולדכא את האנשים הכי טובים והכי חזקים

לצערנו כמו שעולה גם מתגובתך אנשים כושלים שוב ושוב להבין את האמת הפשוטה הזאת
הטעמים לכשלון זה הם ברורים ואולי אפילו בלתי נמנעים (נ"ט באמת לא מסוגלים להבין אוטיסטים) אלא שזה לא אומר שצריך להפסיק לדבר על זה או להזכיר את זה

arana1

New member
בהקשר הזה האמירה הזאת היא דמגוגית

כי כל האנשים הם גם מאוד שונים וגם מאוד דומים
הקטע זה לזהות איפה ולמה יש קווים דומים ואיפה ואיך הדמיון הזה מאפשר התפתחות של שונות ויחוד
תגובות כמו שלך תמיד עושות את השימוש הכי רע והכי לא מושכל ומקדם ביחס המורכב והמרתק בין שונות ודמיון
בגלל שכשמדובר בדיכוי האוכלוסייה הזאת כמפגרים ולקויים אז לאף אחד אין בעייה עם מציאת קווים דומים שהרי משמשים להקבצתנו תחת סל אחד של שירותים המבוססים על ומצדיקים התייחסויות מרדדות ומדכאות
אבל ברגע שעולה הטיעון של דמיון בהיבט של צורך בשחרור מסטיגמות והתייחסות עניינית ופרטנית לתנאי הסביבה אז פתאום נזכרים שכולם שונים ומיוחדים
זה בדיוק הפנים המזיקות וההרסניות של צביעות

לי זה תמיד מזכיר את הצביעות של הטייקונים שכשהם מצליחים בזכות יכולתם הפסיכופאטית לדרוך על אחרים אז הם מדברים על קפיטליזם ויוזמה חופשית אבל כשהם נופלים בגלל שהם בסך הכל רמאים קטנים וחסרי כשרון אז הם מתחילים ליבב סוציאליסטית כאילו נולדו בקיבוץ
ואת המחיר בכל מקרה משלמים תמיד מי שמנסים להתקיים ולקיים חיים אנושיים פשוטים ומוסריים ויצירתיים

בדיוק אותו הדבר ביחס לאוטיסטים
שתמיד משלמים את מחיר הצביעות המזעזעת של סביבתם
ואין לזה שום קשר למידת שונותם ויחודם
אלא אם מתייחסים לעובדה שאחד הדברים הכי מזעזעים בסביבה,גם זו שנחשבת בטעות למקצועית,זה חוסר מוחלט של יכולת לקבל ולהבין שונות ויחוד מהותי

tamarus1

New member
הרבה פחות מאמירות דמגוגיות אחרות בשרשור הזה

כי גם היא מתבססת על נסיון חיים של אוטיסטים....
הגיע הזמן להכיר בעובדה שיש אוטיסטים שפשוט לא מרגישים נוח בחברה, ולא משנה מה היא עושה, וזה לא חייב לקרות בכל פעם....

arana1

New member
הרי זה בדיוק מה שאני כותב

ההבדל שאני יודע ולכן גם כותב זה ממש לא "פשוט"
שלתחושת אי הנחת וחוסר יכולת ההשתלבות של האוטיסטים בחברה יש שורשים הרבה הרבה יותר עמוקים משנראה
ולטובת כל הצדדים כדאי לברר אותם

לדעתי גם עצם הנסיון המתמיד להתחמק מדיון כזה, כל פעם בתירוצים יותר שטחיים,או בתואנות בכייניות של השמצות ודיבורים לא יפים(או חוסר בניקוד תקין) מגלם חלק גדול מהבעייה

"יש אוטיסטים שפשוט לא מרגישים נח בחברה"
את מרשה לי להדביק את המשפט הזה כחתימה
כי זה נראה לי כמו האנדרסטייטמנט של המאה
שלא לדבר על זלזול מפחיד באטימותו או דוגמה מעולה לדבקות חסרת מחשבה בתבניות הכי דפוקות ודופקות

tamarus1

New member
זה שאתה יודע לא אומר שזה מה שהאחרים חושבים

ויודעים .
ואני חושבת שאני לא האטומה כאן.

arana1

New member
בטוח שכן כי תגובתך לחלוטין אינה קשורה לתגובתי

למעלה