קריאה מומלצת

מה ציפית?

הייתי מגיב בדיוק אותו דבר וההתנהגות שלך קצת קריפית.בחים לא הייתי נותן כרטיס כספומט לאף אחד ולא מעביר אותו בשום מקום בשביל מישהו אחר. גם בארץ לא. אולי הזקן לא סובל סמול טוק עם תיירים? אני לא סובל תיירים שמתנהגים בגסות. אולי היית קצת פחות עדין?

במקום ישר לבקר את ההולנדים תתן קצת ספייס. ובעיקר תהיה זהיר עם כרטיס הכספומט שלך.

נ.ב.
אני גר פה כמה שנים ולא הכל מושלם אבל בחיאת - אני יושב פה עם חבר הולנדי וגם הוא מזועזע מהדוגמאות האלה.

Free Smile

New member
סולח לך, אף שגם לי יש שפעת

וטון הדיבור שלך יותר קריפי ממה שאני הייתי באי אילו מהמקרים
אז דבר ראשון זה בסדר להיות מזועזע אך צריך לקבל שדברים כאלה קורים ולא להאשים את הקורבנות שלהם זה קרה.
איני מצפה שיביאו לי כרטיס ליד, רק שיעבירו אותו ליד המכונה (אתה מכיר את המכונה של מילוא הקרדיט על OV CHIPKAART?)
דבר שני סך הכל אני בחור חביב בן של אמא הולנדית מאד חברתית שיצא לו לעזור ולארח חבר שנתקע באמצע לילה חסר כל או להעביר זקנה את הכביש ברוח מטורפת שהעיפה את גופה הקטן (זה היה בקייפ טאון); וכד'...
זה לא שאני נטול COMPASSION כפי שניסח הדלאי לאמה

ויכול להיות שחלק מהתקריות שהצגתי שקרו לי לא באמת מיוחסות אליי וחטאתי ב False Attribution
אבל אם יש לך חברים הולנדים שאינם מודעים לקרירות (שאינה מונעת במאומה מהנחמדות שלהם), כנראה שהם לא מודעים לצד הזה בעם שלהם.
ויכול להיות גם שזו מן מלחמה תרבותית של אמסטרדמים לשמור על זהות הולנדית בעיר שמכילה הכי הרבה לאומים בעולם (כמדומני).
מניח שבכפר / פרבר ששומעים בו את ציוץ הברבורים אין יותר מדי לכלוך כזה שיש להרתע ממנו.

אגב אמיר
DEMOLITION MAN
ברשימת הסרטים שיש לצפות כשחולים

http://grapefruitlogic.blogspot.nl/2010/10/70-movies-to-watch-when-you-are-sick.html

FalseFlat

New member
איזו רשימה...

הלוואי והייתי חולה. :) יש לי הרבה טלוויזיה להשלים בעיקר מבחינת סדרות אבל אין לי סבלנות לזה.

Row123

New member
אפרופו הזכרת לי

הייתי פעם אחת באמסטרדם לפני שהיה לי פין קארד. במקרה עמד מאחורי מישהו שראה שהיה לי רק כסף מזומן ולא כרטיס. הבחור פשוט הציע לי לבד להעביר את הפין קארד שלו כדי לקנות לי כרטיס לרכבת ואני נתתי לו מזומן... נשמע מוזר? זו האמת

שכחתי מזה בכלל
אז זהו שעל סמך חוויה אחת אי אפשר להכליל מדינה שלמה...

Row123

New member
ועכשיו שאלת מליון הדולר...

האם בישראל 2013 מישהו היה עושה את זה עבורך במרכז תל אביב?

FalseFlat

New member
לא חסר אנשים טובים באמצע הדרך

אבל הם מה שנקרא outnumbered, outgunned

מה שאותי הכי מעצבן בסיטואציות החברתיות האלה, זה שבנורמה הישראלית טוב לב נתפס כחולשה,

שאנשים רואים שאתה מנומס או עוזר ישר מחשיבים את זה לחולשה או לטיפשות וזה אני שונא יותר מהכל.

לא חסרות לי דוגמאות אישיות אפילו כשהייתי חייל או בתיכון כמה אנשים מנצלים אותך כשאתה נאיבי, או טוב לב וכו'

מכיר הרבה אנשים טובים שהחיים בארץ עושים להם את המוות בגלל שהם חונכו על ערכים אחרים של עזרה לאחר.

Row123

New member
קבל קטע שכתב הדלאי למה בפייסבוק שלו היום

נו טוב... מישהו מטעמו.
להלן הציטוט:

The ultimate source of a happy life is warm-heartedness. This means extending to others the kind of concern we have for ourselves. On a simple level we find that if we have a compassionate heart we naturally have more friends. And scientists today are discovering that while anger and hatred eat into our immune system, warm-heartedness and compassion are good for our health.

למעלה