קצת על החברה ההולנדית, הישראלית ומה שבינהן
אבל באמת קצת, כי לאף אחד אין כח לקרוא הרבה.
לפני שנה וחצי, הזדמן לידיי מאמר מעניין בנוגע ל"תפישת הקרירות ההולנדית בעיני זרים", המאמר נכתב על ידי בחור בריטי שגר כאן 30 שנה (אחד מהכותבים של ה-
The UnDutchables - ספר גאוני שמשלב הומור ועובדות לגבי הולנד והולנדים דרך עיניים זרות), נקודה מעניינת אחת בספר דיברה על ההשפעה הגיאוגרפית ודמוגרפית על האופי ההולנדי.
נקודות ביסוס:
1. הולנד היא מדינה קטנה בה ניתן לראות למרחקים ארוכים.
2. הולנד היא מדינה שטוחה בה ניתן לראות למרחקים ארוכים.
3. הולנד היא מדינה צפופה.
שלושת הנקודות הנ"ל יוצרות אווירה בה אחד האתגרים הגדולים ביותר הוא לייצר פרטיות משל עצמך.
זו גם הסיבה שבשונה מישראל, יש כאן הפרדה מסויימת בין קולגות מהעבודה למעגל החברים הפרטי של ההולנדי הממוצע.
ההולנדים פשוט שומרים על הפרטיות שלהם ועל הפרטיות של אחרים (מצב מעניין בו נתקלתי כמה וכמה פעמים), לעיתים זה יכול להתפרש כקרירות, אולם אני אישית (מדגיש חבר'ה -
אישית) מאמין שזו פשוט השלכה על מה שאנו מכירים מישראל כמיזנטרופיות ו/או אנשים קפואים.
דווקא כשנכנסים למעגל החברים ההולנדי, מגלים אנשים מאוד חמים שבלא מעט מקרים מוכנים באמת לעזור בדברים החשובים (שוב פעם חבר'ה -
מניסיוני האישי).
לא פעם ולא פעמיים אני מחנה את המכונית שלי ועובר לידי בחור/ה זרים לחלוטין ומציעים לי את פתק החנייה שלהם, מכיוון שהם בדיוק עוזבים - תופעה שבחיי לא נתקלתי בה.
פרי-סמייל, היו לך כמה חוויות לא נעימות שגם אני הייתי מתרגז מהן, אולם תן סיכוי לבאות ואל תשכח - לא תמיד אנשים זרים ירצו להתחיל בשיחה, אבל אל תשליך מזה על כולם
עכשיו, אני בטוח שכתבתי כאן כמה דברים שעלולים לגרום לתגובות נגד בסגנון "זה לא מה שאני מכיר/ה מהחברים ההולנדים שלי" - אז אני אחסוך לכם את האנרגיה שבכתיבה על המקלדת ואומר שמדובר בהכללה בלבד ושתמיד יהיו מקרים לכאן או לכאן.
שתהיה לכולם אחלה שנה !
עמית