קרבות בסיסטמה

סיסטמתי

New member
אני חושב שמצאתי...

הוידאו שהבאת כנראה מבוסס על הגישה של Gruntovsky לאגרוף רוסי. המאמר בנושא, מסביר גם את הנטיה של הרוסים לקרבות המונים (הסטוריה של תחרוית בין כפרים). ומזכיר שיטה מעניינת להפסיק קרב כשהעניינים מתחממים יותר מדי (יש מוזיקה כמו בקפוארה והנגנים מפסיקים כשנדרש).

john woo

New member
התגלגלו

לידי 2 קלטות וידאו ישנות של סיסטמה. בקלטות מופיע ולדימיר ובחלקו הראו את הסרטון שקישרתי. בקלטת ולדימיר מדבר על מה שציינת (על כך שבסיסטמה יש התייחסות גדולה לקרבות מרובי משתתפים). זאת הסיבה שחשבתי שסגנון העבודה הזה הוא חלק מהעקרונות של השיטה שלכם. למה אתה חושב שצורת העבודה עם הידיים בסרטון שקישרתי אינה יעילה?

סיסטמתי

New member
הבעייתיות בסיוף ידייים...

1) המטרה ברוב המקרים היא הגוף או הראש, אם אתה רואה יותר מכמה מכות רצופות שפוגעות בידיים, ללא כניסה משמעותית, סימן שהם מתרגלים רפלקסים, או שהם לא תכליתייים. 2) אגרוף ללא כפפות במיוחד בטווחים הקצרים שהם עובדים, מגיע לפתרון די מהר, הבעיה היא שזה כיף וזורם להצליב ידיים ולפעמים אפשר לשכוח את המטרה. ובמקום לשאוף להכרעה מהירה, בונים הרגלים של משחק / ריקוד.

john woo

New member
תודה על הקישור-מעניין מאד

הלוואי בארץ היתה מסורת כזאת :)

nitzano

New member
באומנויות המזרחיות...

ולמעשה רוב האפקטיביות של האגרוף בסיסטמה לא מגיעה מתוך המבנה כמו באומנויות המזרחיות אלא מתוך השחרור של היד והאמה, אתה למעשה מנסה ליצר תנועה של גל או הצלפה שיכולה להתחיל אפילו בכתף והיא מביאה את היד והמשקל שלה לתנועה בליסטית אני לא הייתי מכליל על כל כך הרבה אמנויות לחימה, על אחת כמה וכמה מכיוון שאתה לבטח לא מכיר את כולן. ישנן שתי דרכים ליצור כח באמנויות הסיניות (ובכלל), תנועת הצלפת שוט/גל (הנפוצה) ותנועת כח מלא (אמנויות פנמיות). וכמובן יש גם שילוב של הצלפה ולאחריה תנועת גוף מלא.

סיסטמתי

New member
צודק...

הייתי צריך לסייג את זה "כמו שרוב האומנויות המזרחיות נתפסות". אנשים מרביצים כבר אלפי שנים, לא ניסיתי לרמוז למנופול של סיסטמה על אגרוף בליסטי. אנשים גילו את זה בעבר ויגלו את זה בעתיד.

john woo

New member
אתה יכול להסביר

למה אתה מתכוון ב- "תנועת כוח מלא"? אם יש לך דוגמה לסרטון אני אשמח

למעלה