קראתי

../images/Emo6.gif אוהו אתה זה אני מכירה

הו אלוהים,כמה טוב שאני מכירה והיום יודעת שאין כל דרך חזרה... דוקא לא מזמן,טרם בואך לביתנו הקט יצא לי לספר על אחד כזה,שלאחר מ"ס שנים פתאום החליט,אבל כשהחליט זה היה כבר מאוחר
בא והולך,צץ ונעלם,צעד קדימה שניים אחורה זה יותר אינו הריקוד שלי .

*יערית

New member
אדומת ראש..../images/Emo13.gif

כמה שאני הזלתי דמעות לאור השיר הזה... במיוחד זה..הוא נודע בי במקומות עמוקים ביותר.. בימים שלא ידעתי מה זאת אהבה.... מאחלת לך חוזק נפשי בכדי לעבור את ה"מכשול" הזה שנקרא אהבה נכזבת...ולהכיר באהבה טובה יותר אמיתית יותר ..ועם הרבה הרבה ביטחון. אל תהייה עצובה....קפה יעזור?

r e d head

New member
תודה..קפה תמיד מתקבל

ומה שעשיתי היום בשביל הנשמה....זה שופינג רציני!

אך כמה שונה דרכי...

כן, השבילים שאנו מציירים על המפה או על החול יכולים להיות יהלום של אחת/ד או חלום בלהות של אחר/ת. כן לא פעם אנו הולכים בעקבות סימונים שמראש נראים לנו כמבואי סתום, אני אישית עושה זאת לא פעם מתוך ידיעה ברורה שיש לי את האינטלגנציה והכוח לסובב את המפה תחת זה שמחזיק את הטוש , כן לעתים אני לא מצליח אך כאשר יש הצלחה המממממממ כמה שהיא מתוקה. ומה עם הריגושים… ומה עם התחושה המתוקה של אובדן העצמי בתוך עיני הבן הזוג(כמה שהוא יהיה לא מתאים) , מה לתת לכל הרגעים האלה להעלם בחלל ובזמן? אני אומר לא!!! כמו שאמרתי מקודם ואני אמשיך לומר זאת. יש לי את הכוח לפול שוב ושוב, יש לי את החוכמה ללמוד היכן נפלתי ויש לי את החלום להפוך אף הבור למגלשת מים בפארק שעשועים. סגול(לעולם ועד).

r e d head

New member
סגול - בחלומי....

אני מקוה שאפשר. תגידו שזה פנטזיה אני לא מצליחה לשכוח כי בסתר ליבי אני מאמינה שזה לא נגמר נלחמתי באריות ושועלים הגעתי איתו למקום שפעם היה נראה כחלום ואז במקום הזה זה עדיין היה רחוק מהשלם. שיניתי ב 90 מעלות ושם נגמר לי הכח להמשיך. מי יודע מה יהיה ומה הנכון לעשות הדברים האלה קרו כך וקרו אחרת.

אדמונית

מבין את לבך ואת תסכולך!!! ומצדיעה להם, כי חלק בלתי נפרד מהחוויה שאנו קוראים לה החיים!!! אל תנסי לפרוץ מהעייפות שבך ע"י התסכול. קומי ממחר בבוקר תודיעי שאת חולה קחי רכב, רכבת ואו את רגלייך ותישאי את עצך אל המקום האהוב עליך על פני האדמה שנו, כחי אתך את המשקה האהוב עליך, כחי חברה, אימא חתול או את הכלב שלך תשבי מולם ותספרי להם עד כמה העולם נפלא עד שתראי זאת בעצמך. סגול(מאמין שהעולם יפה).

r e d head

New member
איפה קראת שהעולם לא נפלא?

זה מה שהיה זה שלא נשכח עדיין זה המציאות הזכרונות לא כל הזמן בראשי רק לפעמים גם הפנטזיה עדיין קיימת שתהיה למציאות

עוף כנף

New member
ללכת בעקבות האהבה

(בכל זאת) ללכת אחרי האהבה (מהאתר של לורית) כישלון באהבה הוא הכישלון בה´ הידיעה - תאמינו לי. אין דבר מבלבל, מפחיד, מדכא ומייאש מאהבה שעולה על שרטון, מאובדן של אדם אהוב, מגעגוע למישהו שאתה יודע שלעולם לא ישוב. מה עושים במצב כזה? מה אנחנו עושים אחרי שנכשלנו בחיים הרומנטיים שלנו? השבוע פגשתי בחורה שגרמה לי לחשוב טוב טוב על זה… כשכבר חשבתי שהתגברתי על הכישלון הרומנטי הפרטי שלי והפקתי ממנו את כל הלקחים החשובים - באה לי לפתע מן הארה וגרמה לי לחשוב שוב על הכל מחדש. בעצם זו לא הייתה הארה מוחלטת, כזו שבאה משום מקום. זו הייתה היזכרות במשהו שכל הזמן יושב שם ומציק לך. מן נודניק פרטי וחרוץ ששם לו למטרה למשוך לך בחולצה שלך בכל פעם שאתה לא נאמן מספיק לעצמך או כשאתה חי לא בצורה מספיק מלאה. השבוע פגשתי בחורה. כבר לא צעירה כל-כך. כבר לא בת 16. אבל אחת כזאת אידיאליסטית. רומנטיקנית אמיתית. אחת שכל חייה האמינה באהבה אמיתית. אחת כזאת שהאמינה שצריך ללכת אחרי האהבה ואחרי האמת הפנימית, לפעמים אפילו כנגד כל הסיכויים. אחת כזאת שראתה את האהבה כסוג של הצהרת ניצחון. כאילו שאהבה היא דבר על-אנושי, פסגת האמת והשאיפות. כאילו שלהשיג את האהבה פירושו לנצח את הכל - את החיים, את הממסד, את הבורגנות צרת האופקים, את כל אותם אנשים קטני אמונה ופחדנים שויתרו על האהבה לטובת חיים אפורים ונוחים, אפילו את חוקי הפיסיקה המוכרים, כי באהבה אתה באמת מרחף, ממש בניגוד לחוק הכבידה המפורסם…. כן, היא באמת האמינה שלגעת באהבה זה התוכן האמיתי של החיים. אבל השבוע היא כבר לא הייתה כזאת. היא התבגרה. אמרה משהו על אכזבה. מלמלה משהו על כך ש"צריך פרטנר רציני לחיים". היו לה כל מיני קביעות בוגרות שכאלה שנשמעו מאוד נכונות בשמיעה ראשונה. ברור היה שהיא הפסיקה להאמין באהבה. כן, לפני חצי שנה היא מצאה בחור נחמד. נכון שהיא לא ממש מאוהבת בו או מתגעגעת אליו, אבל היא מתרגלת אליו (כך היא אומרת), נקשרת אליו לאט לאט. נכון שהסקס אתו הוא על הפנים, אבל סקס זה לא הכל בחיים (היא טוענת מתוך שכנוע פנימי עמוק) מה גם שהסקס יכול להשתפר עם הזמן. נכון שהיה לה בחור שהיא הייתה הכי מאוהבת בו בעולם (והיא תמיד תזכור אותו), אבל הוא לא היה מוכן להתחתן אתה (השמוק, היא מוסיפה), אפילו לא אחרי רומן בן שמונה שנים. אז עכשיו, היא אומרת, הגיע הזמן להיות מעשיים ולא לחכות לשום נסיך על סוס לבן. תשמע לי (היא לוחשת, כמי ששומרת לעצמה סוד גדול של החיים) אהבה היא דבר מאוד לא מעשי. אז מה כן מעשי, אני שואל? מעשי זה שההורים שלה מבסוטים מכך שהיא עומדת להתחתן עם הבחור החדש, וזה משהו מאוד מעשי - לגרום להורים נחת (ולקבל קצת כסף לדירה). מעשי זה לבחור בן זוג שלא יקום יום אחד ויעזוב (כמו האהבה הגדולה שלה, שאכזבה אותה), אלא אחד שתמיד יישאר שם ותמיד יעשה מה שאומרים לו. מעשי זה לקנות בית, להקים משפחה ולגדל ילדים בשמחה. אהבה זה לא הכל, היא אומרת. אהבה זה לא ממש חשוב, היא חוזרת ומדגישה בפניי. מה שחשוב זה קצת שקט נפשי, קצת משפחתיות וקירבה לאנשים שרוצים אותך. מה שחשוב זה חמימות ובניית חיים קטנים אך תקינים. האמת? בשמיעה ראשונה זה נשמע לי טוב. אחרי מה שאני עברתי בחיים, אחרי כל האהבות הגדולות והנכזבות שלי, אחרי כל ההתרסקויות הנפשיות שאליהן הגעתי, זה מאוד הגיוני מה שהיא אומרת. זה אפילו מאוד נכון. מי צריך את כל הכאב ראש הזה? מי צריך את האהבה הזו? בשביל מה ללכת אחרי האהבה ועוד כנגד כל הסיכויים? עדיף קצת לוותר, לעגל כמה פינות, להסתיר כמה אמיתות פנימיות ולהיות בעצם כמו כולם - דירה, משכנתא, ילדים, כביסות, בן זוג, משפחה, לקום בבוקר לעבודה. חיים אמיתיים כאלה, בלי כל השטויות של האהבה ובלי כל הניסיון לכתוב מחדש את חוקי הפיסיקה. אבל בשמיעה שנייה כבר צצו בתוכי כמה תהיות. הנודניק הקטן שבתוכי החל להתעורר ולהציק. אמרתי לו "תניח לי. מספיק טמטמת לי את השכל עם סיפורי האהבה שלך. די עם החיים המושלמים שלך. עזוב אותי ותן לי ללכת לישון. תן לי לנוח עם חיים נוחים ובטוחים - חיים קטנים אבל אמיתיים". והפעם, בניגוד להרבה פעמים אחרות, הוא אפילו לא התווכח איתי. הוא פשוט הסתובב והלך. וכשהוא הלך ידעתי שכנראה משהו בתוכי מת מזמן, כי נשארתי לבד עם עצמי. לבד עם החיים הקטנים שלי. לבד עם הויתורים הגדולים שלי. לבד עם הפשרות שהבחורה הזאת הזכירה לי שגם אני עשיתי. ואתם יודעים מה? הרגשתי מאוד בודד. בלי מצפון ובלי תקווה אמיתית, ללא ניצחון ברור וחד ועם הרבה תהיות על החיים ועל עצמי. נכון שנוח ובטוח לי בחיים, נכון שיש לי חיים אמיתיים עם משכנתא גדולה והרבה חיתולים. אבל יש לי עוד דבר. יש לי בפנים מחשבה אחת בלתי פוסקת - בכל זאת, ללכת אחרי האהבה. למרות האכזבה, למרות הכישלון בה´ הידיעה, כן ללכת אחרי האהבה ואחרי הלב. לא לוותר. כן לחפש את הנשגב ואת העל-אנושי. לא להתמקד רק במעשי. כן לנצח את החיים. לא לוותר עליהם. כי אחרת, לעזאזל, בשביל מה קמים?

../images/Emo45.gif כבר כמעט התרגזתי

עד שהגעתי לסוף - כן ללכת אחרי האהבה ואחרי הלב לא לוותר כי אחרת לעזאזל בשבל מה קמים? (ניצת שמאמינה באהבה ובוחרת בחיים)

ככה אני אוהב אותך!!!

כל הדרך אל האושר הקטן הקרוי אהבה... סגול(לא חושב שיש מישהו שלא מגיע לו להיות נאהב).

אבל סגולי

תמיד אמרתי את זה... מעולם לא ויתרתי על האהבה (נו מה? רומנטיקנית ואופטימית ללא תקנה )

על הכישלונות בחיינו

ממציא נכשל 999 פעמים, עד שהוא מצליח פעם אחת, והוא בפנים. הוא מתייחס לניסיונותיו פשוט כאל יריות ניסיון. (צ´רלס קטרינג – ממציא) כישלון הוא לא בנפילה , אלא בהישארות למטה . הצלחה משמעותה לקום פעם אחת מעבר לנפילה . ניתן לומר שהדבר הכי פחות פופולרי הוא הכישלון .חבל שכך חושבים , כי לכישלון צריך להתייחס , לא יותר מאשר כאל תחנה בדרך להצלחה . צריך לוודא שהכישלון יהיה המורה שלך, לא האדון שלך. מצליחנים יודעים שאף אחד לא מצליח כל הזמן. הם מקבלים את הכישלון כחלק מהחיים, כך שהם לא נשארים כפופים כשחווים כישלון. הם רואים זאת כתחנה בדרך לא כסוף הדרך. בצד השני, מפסידנים מקבלים את הכישלון כעובדה סופית. כתוצאה מכך , חלקם לא ינסו אפילו לעשות כמה דברים , ואחרים יפעלו בקדחת שיגעונית למנוע את הכישלון לרוע המזל, הפחד שמניע את המפסידנים, הוא עצמו הגורם לכישלונם. לא משנה איזה מאמצים עצומים הם משקיעים כדי להצליח, כאשר המחשבה שלהם מוכוונת בפחד מכישלון, נקטלים כל מאמציהם, מנוטרלים כל ניסיונותיהם וההצלחה בלתי אפשרית. אם אתה מונע ע"י פחד מכישלון, אף אם אתה מתקדם מעט, אתה לא מגיע לסיפוקך. המחשבה השלילית הופכת לנבואה המגשימה את עצמה . מצליחנים לא חוששים מהכישלון, כי התפיסה שלהם רואה בכל כישלון ניסיון למידה. הם מאמינים שגדילה ולמידה יכולים לצמוח מכל מצב או ניסיון ,בעיה או משבר. "פסימיסט רואה בעיה בכל פתרון -- אופטימיסט רואה פתרון לכל בעיה" . (ווינסטון צ´רצ´יל) בגישה כזו שמטפלת בכישלון כבניסיון למידה, מצליחנים משפרים את עצמם כל הזמן. ניסיונם גדל והם עושים פחות שגיאות ומגיעים להצלחות עתידיות במהירות הולכת וגדלה. "ניסיון הוא הדבר שמאפשר לך לזהות טעות כשאתה חוזר עליה " (ארל ג´ונסון) מצליחנים יודעים שכישלון הוא לא בנפילה, אלא בהישארות למטה. זה ההבדל בין מצליחנים למפסידנים. "לעשות טעויות קל מאד, טעויות בלתי נמנעות, אך אין גדולה יותר מהטעות שלא ממשיכים" (וויליאם בלייק, משורר) כישלון אין משמעותו שאתה כישלון – משמעותו שעדיין לא הצלחת כישלון אין משמעותו שלא השגת כלום – משמעותו שלמדת משהו כישלון אין משמעותו שאתה טיפש - משמעותו שיש בך אמונה עזה כישלון אין משמעותו שהתבזית - משמעותו שמימשת רצונך לנסות כישלון אין משמעותו שלא תשיג זאת – משמעותו שאתה צריך לעשות זאת אחרת כישלון אין משמעותו אתה נחות – משמעותו שאתה לא מושלם כישלון אין משמעותו שבזבזת חייך – משמעותו שאתה יכול להתחיל מחדש כישלון אין משמעותו שאתה צריך לוותר – משמעותו שאתה צריך להשתדל יותר כישלון אין משמעותו שלעולם לא תצליח – משמעותו שאתה צריך יותר זמן כישלון אין משמעותו שאלוהים זנח אותך – משמעותו שיש לו רעיון טוב יותר

amigor

New member
מתלבטת אהבתי../images/Emo39.gif

אכן, להביט הלאה בראש מורם ולהצליח! יפה מתלבטת! לילה טוב! עמי

*יערית

New member
בהחלט מתלבטת....

כישלון הוא תחנה בדרך להצלחה..... כך חשבתי בבחינות הבגרות

גם אני קראתי

קראתי בכדי לגלות כמה אני מבולבלת. וזה מתיש.... להיות כ"כ מבולבלת, כ"כ הרבה זמן.

למעלה