קראתי

בארס

New member
קראתי

את הדיון המצחיק שהלינק אליו מתרוצץ בראש הפורום. וכן היה די מצחיק באמת. עלתה לי איזו שאלה בקשר לדברים שאמרת שם ואשמח לשמוע את התיחסותך אליה. עכשיו ,כמו שאני לא מכיר את הסינים ומישנותיהם, גם השמות ההודים לאספקטים של הבריאה, עושים לי צרבת, אז גם הידע שלי לגבי הוודות והקרישנות והבודהות לא קיים למעשה. מה שכן תפס אותי היה ההבדל התפיסתי בין אלו שמאמינים שהתפתחות האדם נועדה להביא אותו לשירות אספקטים גבוהים יותר בבריאה לבין אלו שמאמינים שהאדם המואר הוא חופשי ולא תלויי בגורמים גבוהים ממנו. (נדמה לי שהיו אלו הוודות כנגד בודהה). אז השאלה היא האם באמת מדובר בעצמאות או בעצמאות יחסית שתכליתה שירות? או ששני המצבים נכונים רק שמדובר בדרגות שונות. ואיך הגישות האלו עשוייות להשפיע על ה"מאמין" בדרכו, אם בכלל? אשמח גם אם עמיחי יביא את ידיעתו ו/או ידענותו. (וכל אחד אחר גם, כמובן)

hary_i

New member
גם אני קראתי

הדיון היה די מעניין, מצחיק, לא ממש הראה כמה אנשים לא ממש מבינים על מה הם מדברים. אכן הוודות הם כתבים (וודה פרושה ידע) המתארים את מבנה היקום וכן לא מעט טכניקות. הבודהיזם היא דת לכל דבר זה ההבדל העקרוני. לדעתי אין אפשרות ממש להשוות או לומר שהוודות טובות יותר או פחות טובות. זה כל מה שאני יודע בעניין, האמת בעניין בודהה אני לא ממש מבין אבל את הוודות מכיר לא רע.

בארס

New member
וממתי אתה מתעסק במבנה היקום? הארי.

סתם , אני צוחק. (אמרת שלא מעניינת אותך רוחניות בכלל:). אתה יכול לנסח פיסקה שתתמצת את התיאור הוודי למיקומו הקוסמי של האדם המואר?

hary_i

New member
מיקומו הקוסמי של האדם

האדם הינו היקום לפי הוודות. הוודות אגב אינן עוסקות ברוחניות, מבנה היקום הוא לא רוחניות.

tevagil

New member
הוודות נותנות תשובה לכל שאלה

הוודות נותנות תשובה מדוייקת לכל שאלה. כדי להבין את הוודות עליך להתרועע עם דבק שבא בשושלת המורים הרוחניים. אין אפשרות להבין את הוודות בעצמך, ביכולתך האישית בלבד. זה בערך כמו כתב סתרים. אתה זקוק לקוד המפענח את הכתב. הקוד הזה לא כתוב בספרים עצמם. השושלת הרוחנית התחילה מקרישנה עצמו. עד לפני 5000 שנה היא נלמדה בעל-פה. לפני 5000 שנה התחילה תקופה שנקראת קלי יוגה. בקלי יוגה האדם נמצא בשפל המדרגה ולכן חייו וזכרונו קצרים. כדי שהמידע לא ילך לאיבוד הועלו הדברים על הכתב ובמקביל נוצרה תנועת איסקון שהיא רשת בינלאומית של בתי ספר ללימוד הוודות. לכן כל הנסיונות שלך להבין את הוודות בעצמך נועדו לכשלון. אתה לא בשושלת המורים הרוחניים וכבר לפי השאלות שלך אני רואה שאתה קצת מבולבל. התכלית של הוודות היא דווקא לשחרר אותך מה"אספקטים הגבוהים של הבריאה". אספקטים אלו מיושמים ע"י האלים למחצה. אלים אלה שולטים על הבריאות, הצלחה, מזל וכדומה. הוודות מלמדות כי הסמכות לאלים אלה ניתנה ע"י נשמה עליונה אחת, שאין גבוהה ממנה בהררכיה השולטת. ולכן רק סגידה לאותה נשמה היא הסגידה האמיתית. זאת כמובן המונותאיזם. הדתות האחרות אינן מונותאיזם בכלל. המילה "אלוהים" מתארת אם אני לא טועה רבים. בודהה הוא בעל הידע המוחלט, אבל הוא לא בעל האושר המוחלט, העושר המוחלט, הכוח המוחלט וכדומה. ישו הוא המסכן המוחלט, ומוחמד הוא המאמין המוחלט. אלה אינם בעלי כל התכונות ביחד. לכן רק תנועת קרישנה המאמינה שיש ישות אחת עליונה מלאה בתכונות היא התנועה הנכונה. אם אתה מקבל הנחה זאת, עליך גם לקבל גם את מה שאותה ישות אומרת. אם היא אומרת שעליך להפסיק לאכול בשר עליך לקבל זאת. אם אתה לא מקבל זאת זה מראה שאתה לא מקבל את סמכותה, ומכאן שהיא לא צריכה לשתף איתך פעולה. בביצוע הוראותיה של קרישנה אתה מתקרב אליה, וזה כל מה שאתה צריך.

drall

New member
ישנה גלולה בשם "סדיסטאל"

שנותנת הקלה למחושי בטן ובחילות. ייתכן שהיא גם תפטור את בעיית "שילשולי המורים" עליה אתה מתלונן לאחרונה. נסה ותהנה. דרול

ואותי הצחיק

שאנשים כל כך מתבצרים בדיעות של עצמם ובידע שצברו עד שהם מגיעים למצב של איבוד שליטה לא מתוכנן לחלוטין ושלא מוסיף להם כבוד.(שאותו הם רוצים מאוד.) ככל שאתה שואף ליותר כבוד,כך אתה מאבד שליטה יותר מהר. מי שרוצה לשלוט בעצמו באופן טבעי וללא מאמץ,דבר ראשון שיוותר על הכבוד. וזה בעצם הסיפור של ההיסטוריה האנושית,פחות או יותר. באשר לשאר השאלות שלך,אינני יכול לראות את הרלוןנטיות שלהן אלי, לכן לא אוכל לענות לך. :) מוטי.

drall

New member
חתולים הם חופשיים

תמיד תזכור בארס , לא יכול להיות ויכוח בין היודעים. אם ישו ובודהא היו נפגשים הם לא היו מתווכחים , אם לאו צו ומהווירה היו נפגשים אותו כנ"ל. מפגש כזה התקיים פעם אחת בין לאו צו לקונג פו צה , אתה חושב שהם התווכחוץ בכלל לא. הם אפילו לא דיברו. עוד מפגש התקיים בין החפץ חיים לסבא מנובהרדוק , הוא כלל מילה אחת "אה הא.". אין ויכוח בין היודעים. מקסימום יש ויכוח בין מי שלא יודע לבין מי שיודע או בין שניים שלא יודעים. גל הויכוחים שם התרחש עקב גל של מאמיני קרישנא שבזמן האחרון שורצים ברשת ואפילו לכאן הם הגיעו. האנשים האלו שייכים לדת מאוד פרימיטיבית , מאוד רדודה . לדת פגאנית במובן העמוק של המילה , אבל הפגאנים האוטנטיים לפחות ידעו על מה הם מדברים ואילו חבורת קרישנא , היא באמת מדגם מייצג של כאלו שסוגדים לגוויה של דת פגאנית. חתולים הם חוםפשיים כמו שאמרתי. גם חתולים בכלוב והחופש האנושי שונה ברמתו מהחופש של החתול אך אינו שונה בכיוונו. אדם חופשי הוא אדם שניזון ישירות ולחלוטין מאנרגיה גולמית. הישירות הזאת יוצרת היטמעות של אדם באנרגיה. מהרגע הזה אין מקום לדבר על תכלית כיוון שהדרך והמטרה הם אחד. הם בלתי נפרדים. האם הרגל שלך היא אספקט גבוה יותר מהאף שלך? לא כשאתה עומד על הראש ולא ביחס למי שמשקיף עליך מהירח כשאתה ישן. לכו השאלות האלו הן חסרות משמעות בסופו של חשבון. דרול

בארס

New member
ברור

שויכוח לא יכול להתקיים בין אנשים באותה הרמה. מה שברור לי גם שישנן רמות מספר. וכן שדרך ההתפתחות אורכת זמן רב וכוללת מצבי ביניים רבים. וכן שישנן מסורות רבות. וכן שיש הבדלים ביניהן באספקטים רבים. וכן שישנם מעטים מאוד שמבינים באמת את ההבדלים ומשמעויותיהן. ועיניי בכל אופן נשואות אל מקום אחד ויחיד (כל אימת שהן פקוחות) הלא הוא המקום בו אני נמצא. ובהכירי את האובייקטיביות של המצב הסובייקטיבי שלי אין לי שום עיניין אחר חוץ מאשר לחשוף אותו בעיקר לעיניי. ולצורך העיניין הזה כל שאלה היא מצויינת וכל "ויכוח" הוא עדות והדבר היחיד שחסר תכלית הוא מסכנה כלשהי. הדבר האחרון שמטריד אותי הוא "לגלות" שאיני מה שאני חושב שאני נהפוך הוא, הלואי והייתי מגלה שאני חמור חמורי ביותר הלא זו הייתה נקודת ההתחלה החביבה עלי ביותר המצב שלנו ע"פ רוב גרוע מכך עד מאוד אנחנו(אני מתכוון אלי ולדומיי) אין לנו שום ידיעה ממשית את עצמנו כך רצה האל הטוב וכנראה שיש לו סיבות טובות לכך. אגב, אני אישית מאמין בהשראה לא השראה עליונה או אומנותית אלא השראה שדומה להשראה מגנטית.(למרות שהן פועלות באותו אופן עקרוני, הכוונה שלי היא השראה בין אנשים) ואין דבר יחסי יותר מהחופש. ואין דבר מטופש יותר מדבקות חיצונית, שמופנת כלפי "כוחות הרשע" הדבקות האמונתית התכלית שלה היא פנימית כדי לקרב את המאמין אל "הבורא" יש לה משמעות אנרגטית שמחוללת תהליכים פנימיים באופן נסתר ומתאימה לסוג מסויים של בני אדם. כל הלוחמנות הפטאתית שלהם הלא היא תוצר לואי אנרגטי בלתי נמנע שנובע מ"טכניקת" השלהוב הרגשי וזה לא פלא שרק מעטים מגיעים לתואה אמיתית בדרך זו ולו רק מפאת מותם ההמוני במלחמות הקודש שלהם. אבל כמובן היקום נהנה מהן מאוד אז גם על כך אין לי תלונות. נאמסטה שבוע חדש לפנינו :)

על חלק מהדיון

קראתי חלק מן הדיון, ריפרפתי. לא כל כך מעניין אותי להתעמק במשהו שלא אני יזמתי או כתבתי בו. חוץ מזה, כל מלחמות הדת האלה לא הובילו את האנושות לאף מקום טוב, כך שלא נראה לי שאותי הן יובילו.

מלאווח

New member
ואותי מעניין למה לא מעניין

אותך להתעמק במשהו שאת יזמת או כתבת... מלאווח, תוהה...

yaga1

New member
גם אני קראתי..

את הדיון המצחיק... נו מילא...נגיד שחוש הומור הוא כמו טעם - לא נתווכח עליו מה שמעלה חיוך דווקא הוא השאלה - מדוע דרול טורח ככ להביא את הדיון הזה לפנינו? נו...בטח תגידו שהוא לא מפספס הזדמנות להפגין את שינאתו לטכניקת המ"ט אבל מי שמבין את מה שמפעיל את דרול יודע שצריך להסתכל על הפרטים ה"קטנים" כמו למשל אופי התכתובת שבינו לבין אחת בשם אורליה שם ובמיוחד שורה אחת מתוך הודעה שלה והנה היא לפניכם - "דרול (איזה מן שם זה? ) אני מחכה בכליון עניים לתגובותך המסעירות והמרגשות, איזו אנרגיהההההההה ווואאוו נו, אתה עוד לא פה?" דרול...אדם אוטנטי שרוצה לאסוף סביבו אנשים (והמאמץ שלך בנושא ברור) אינו נדרש למאמץ רב ככ ובודאי לא להכפשת אחרים קיומו כמו פרח שאינו מש ממקומו וריחו הנעים נישא למרחקים ומושך אליו את הדבורים לקחת מהצוף. יש כמובן במציאות שלנו פרחים המושכים אליהם חרקים ע"י הפצת סירחון ויש כמובן גם חרקים שימשכו לסירחון הזה. יש הכל. מכל מקום אני לא אחסיר את חלקי ואגמול לך על כי הבאת בפנינו את הדיון המאיר עיניים והכ"כ מצחיק הזה בתודה
תודה שתמיד אתה מזכיר לי כיצד לברור מתוכך את הריח הנעים (כי לפרקים יש כזה) וכיצד להמנע מן הסירחון. כלומר את העיקר מן הטפל.

drall

New member
לדעתי אתה מגזים

לפחות בנוגע לטירחה שטרחתי להביא את הדיון הזה לידעתכם. לא טרחתי בכלל. מה שכן הצטערתי בזמן שניהלתי את הדיון על כך שהחמצתם הזדמנות לחזות בהתכסחות כל כך משובבת נפש. לכן הבאתי אותו לתשומת ליבכם וקיוויתי שהוא יוכל לסייע כאן למישהו. זה לא סוד שישנם ברשת הרבה משועממים והרפתקנים שכל עיניינם בחיים הוא לחפש איזה ריגוש ואני מודה שיש לי כישורים מסויימים בתחום הזה , אבל זו לא המטרה שלי ולמעשה אני חושב שזה ממש לא הגון. מי שמתרגל מדיטציה , מן הדין , שתהיה לו אנרגיה זמינה ואיכותית יותר ממי שלא והאנרגיה הזאת מושכת אנשים שצמאים לה , אבל להשתמש בתופעה זו הזניה של המדיטציה לדעתי. הדבר החשוב שרציתי שתראו זה את עבודת השטח של מורה רוחני , במקרה הזה בתחומי האינטרנט. לקחתי אדם שהיה קפוא כולו ושבוי כולו בקונספציות אגו דתיות ומשועבד לחלוטין למערכת אמונות וכללים שהדחיקו באופן די מוחלט את אנרגיית החיים שלו. אני גרמתי לאנרגיה שלו לחזור לזרום על ידי תרגיל אכזרי של סגירה לוגית , שהוא מקובל מאוד במסורת הזן בודהיזם וכן במקומות אחרים ורציתי להמחיש את הנקודה שאלמלא השתמשתי באלימות חסרת רחמים לא הייתי מגיע לשום תוצאה. כמובן שכל השחרור האנרגטי יצא באמצעות התקפה אישית ואפשר לומר אפילו אינפנטילית בקצניותה , אבל זה בסדר. האדם הזה לא היה מסוגל להתבטא בצורה כזאת במצבו ה"נורמאלי" והמקובע. אני אגיד לך דבר נוסף. כבר כמה פעמים בחיי הייתה לי ההזדמנות לקבץ סביבי את ההמונים , ולקרוא לדגל וכן הלאה. לא בחרתי בזה ולא עשיתי את זה כי אני לא משוכנע שזה תפקידי בחיים , מה גם שזה מאוד קשה. מה שקרה במושב קדימה לפני שבועיים , קרה בגלל שהזמינו אותי לתרגל עם קבוצה זרה לי ואני חשבתי שיהיה טוב להציע את התרגול הזה גם לאנשים כאן בפורום. התוצאה היתה שגם היה מאוד מוצלח וגם שהקבוצה השניה פחות או יותר נכחדה והאנשים שאני הבאתי נתנו לבסוף את הטון. אין לי יותר מדי להסיק כאן , חוץ מלתהות למה כשאני מעביר מדיטציה באיזה מושב אבוד במרחק שעה נסיעה מתל אביב , הרבה אנשים באים ואילו כשאני מעביר מדיטציה בירושלים בא רק מי שאני מזמין באופן אישי. אולי שכחתם שגם ירושלים נמצאת במרחק שעה נסיעה מת"א ואולי אתם חושבים שעדיין יורים בבאב אל ואד. דרול

בניסוי מדעי ../images/Emo8.gif

בכדי להגיע למסקנה צריך להתחשב בכול המשתנים. מדיטציה 1 - ירושלים, שעה מת"א, אמצע שבוע... מעט אנשים. מציטציה 2- קדימה, שעה מת"א, יום שישי..... הרבה אנשים. אני הייתי מבינה מזה שיותר קל להגיע בסוף שבוע מבאמצע שבוע. אבל אני גם מבינה איך אפשר להגיע למסקנה שזבוב בלי כנפיים חרש...

drall

New member
חוץ מזה

המדיטציה בקדימה עלתה כסף וזאת בירושלים בחינם. אבל אתם יודעים מה? אתם מוכנים להגיע לסופשבוע לירושלים? אני מוכן להעביר כאן מדיטציות כמה שתרצו. דרול

מלאווח

New member
קבל ח"ח על זה שסוף כל סוף אכן

התארגן מפגש. אולי תספר לחברי הפורום, על קצה המזלג, איך היה המפגש הזה?! האם לימוד טכניקה או יותר מזה ?

למעלה