קראתי ושמעתי....

שבוע טוב אחים ואחיות...

טוב, קודם כל, קראתי ברפרוף את התגובות שלכם ואני חייבת להגיד שלא לזה ייחלתי.... ההודעה היחידה שאני מסכימה איתה היא של golf , זה הייחוד שלנו - הדעות השונות שלנו. הארץ שלנו היא אחת מהמדינות הכי רב גוניות : ערבים, יהודים, דתיים, חילוניים, נוצרים, מסורתיים, הומאים, סטרייטים ומה שתרצו... הכי חשוב זה לא לשלול בנאדם על סמך דעותיו, אני בחרתי לחשוב ככה ואחר בחר לחשוב בדרך אחרת. אז נכון, הדעות שלי הפוכות משל שירלי לגמרי, אני חושבת שהיא ממש טועה וכו' אבל זו זכותה בדיוק כמו כמו שזכותי לחשוב בדרך שהיא לא מסכימה איתה. וזה כמה זכותו של עמיר לכתוב את השיר שהוא רוצה. שבוע טוב ושקט ובעזרת ה' בשורות טובות!!!

saras11

New member
אני רק הערה

שלום גולפית את לא מכירה אותי אבל אני צופה קבועה (גם אם משתתפת מעט) בפורום עמיר בניון . פשוט לא יכולתי להתאפק קראתי היום את השרשור עם סאלי שירלי וטל וכל כך התרגזתי מהדעות הקיצוניות ואז הגעתי למסר שלך שאמר את מה שאני רציתי לומר (רק שלא נראה לי שהייתי מצליחה לומר זאת בצורה היפה שלך ) . אז רציתי רק לחזק את ידייך ולומר כל הכבוד ושאני מאמינה במה שאמרת וחושבת שכולנו אחים ויש לנו דעות חלוקות ובדיוק כמו שאנחנו שונים כך גם יש בין הערבים אנשים שונים . אני מתכוונת לומר לך את זה גם באופן אישי אבל בכל מקרה רציתי גם באופן ציבורי להביע את הערכתי לדברייך בברכה שרית

golf123

New member
שרית שרית שרית ../images/Emo39.gif

את חמודה ושימחת אותי. תודה על המילים היפות
. ודרך אגב, שמי הוא גם שרית. אנחנו לפחות 4 שרית בפורום הזה. ולכן, בשביל שנבדיל בין שרית לשרית, אני נשארת גולפית
.

לשרית (סאלי) ולכל השאר...

נכון, דעתי היא אולי קיצונית, אבל אני בהחלט בעד ומעריכה את חופש הביטוי, ועוד אבל, אני באמת חושבת שהגענו למצב חמור במדינה בגזענות בכלל וכלפי ערבים בכלל. כאשר ידיד שלי שאיני מכיה כקיצוני אומר אחרי הפיגוע בשפרעם ש"שלפחות היה הורג פלסטינים" אז זה חמור בעיניי. כאשר לא מזמן אנשים אמרו לי אחרי בקושי שעה של הכרות שחבל שהקטיושה שנפלה בעכו העתיקה לא הרגה כמה ערבים, אז זה חמור בעיני. סאלי, חבל לי שאת חושבת ש-99% מהפלסטינים בתוך ומחוץ ישראל רוצים להרוג אותך. אני יכולה לומר לך שהסתובבתי בחופשיות גמורה באיזור הגדה, במזרח ירושלים ובכפרים בתוך ישראל ואני עדיין בחיים. שנאה מיצרת עוד שנאה. אהבה תביא אהבה. כדאי לפעמים לעצור ולנסות להביט מהעיניים של האחר גם אם הוא נראה לנו אוייב. ואת זה אפשר לעשות רק אם קודם כל מביטים להם בעיניים ומדברים. הריחוק מאוד יעיל בכדי להחזיק בדעה מסויימת, הידיעה וגילוי האמת היא פעמים רבות קשה מאוד. לי לדוגמא היה קשה מאוד לגלות מה אנשים שאני אוהבת ומאוד מעריכה כאנשים טובי לב, בני משפחה שלי, חושבים על מי שאינו יהודי. ידעתי את זה רק אחרי שהקשבתי להם, שאלתי וביררתי. אם מישהו ירצה לפגוש פלסטינים אני אשמח ליצור מפגש. לא כל משפחה שכולה חושבת אותו הדבר, עובדה, יש משפחות שכולות יהודיות שנפגשות עם משפחות פלסטיניות. השאלה היא איך אנחנו בוחרים להסתכל ובמה להאמין. אף אחד לא מתכחש לזה שקיים רוע. אבל צריך להבין שהוא קיים בשני הצדדים. אני לא אסתובב ברמאללה או בשכם לבדי ואדבר עברית. בדיוק כמו שלא אסתובב לבדי בחברון עם שלט "די לכיבוש". בעיני, הלוואי ויום אחד נבין שבחתיכת האדמה הקטנה הזאת של העולם, יש מקום לכולם. מה שבנתיים אין, זה מקום בלב. וחבל. שבוע טוב

100% מהטרוריסטים האלה בחרו

בפת"ח או בחיזבאלה שהמצע שלהם לעניות דעתי אינו בעד שיויון. ואני באמת מקווה שאולי יש אמת בדבריך כי עד עתה אנמי רואה רק את הרע שבערבים שזה - מוות.

בלבנון דווקא בחרו בשלטון

המתנגד לסוריה ולא בחיזבאללה. לגבי החמאס, את צודקת שהרוב (לא 100%) בחרו בהם. רק שלצערנו, המציאות הרבה יותר מורכבת ממה שאפשר לפרוס פה.

לפחות את מודה שדעתך קיצונית....

כבר התקדמנו קצת...לא?? בואי הנה....אני מתאפק כבר כמה ימים לא לענות לך....וקשה לי...קשה לי מודה...יא מתפיפיפת...על מה בדיוק את מלינה ומתלוננת....לכי לבדואים בנגב....תמצאי לך שם חברים שחושבים אחרת....אני בטוח שיקבלו אותך יפה... "מסתובבת בחופשיות באיזור הגדה..במזרח ירושלים..ובכפרים בתוך ישראל..." את לא טלי פחימה במקרה....?

maia r

New member
נראה לי מי שיכנס לפורום יחשוב שהוא

טעה בפורום, בעקבות השירשור הזה

אורטל101

New member
לגמרי. המלחמה הזאת מוציאה מאנשים

בס"ד את הצדדים הכי קיצוניים. ככה זה במלחמה. רק שאנשים ממש משתלחים אחד בשני, וחבל. הכי חשוב שנתאחד, אנחנו במלחמת קיום פה אם מישהו עוד לא מפנים את זה, ואף ערבי לא יעזור לנו כשקטיושה תיפול עלינו, אז עם כל הכבוד תחשבו קודם כל על המשפחה שלכם והעם שלכם. כשהכל יהיה טוב, אז תתווכחו עד מחר מי גזען ומי לא.

וואו.. אשרכם ישראל !!!

בהתחלה קראתי רק את ההודעה הראשונה של שרית וכתבתי שאני מסכימה ואז שמתי לב שיש שירשור.. אני שמחה.. מבעד למילים, בין השורות , אני מרגישה אהבה עצומה של עמ"י לעצמו, אחווה מדהימה! הרב קוק אומר את הדברים הכ"כ יפים ואמיתיים האלו: "בזמן מילחמה מתגלה בכנסת ישראל צבעה העצמי ,הולכים הכוחות ומתפתחים, הולכת ושבה לה החכמה ,הגבורההיושר והטהרה הפנימית, הולכת האומה וניבנת, פורחת היא ביפעת תפארתה. מתוך המון גלי הצרות העוברים עליה מכל הגויים ,מכל הנפוצות, היא מכניסה הון רב דעהומעוף הבטה למרחקים ומוסיפה את הצדדים הטבורים שמבחוץ על רכושה העצמי...|" הזמן הזה הוא זמן של בירור אז אם כבר אנחנו מידיינים עליו בבקשה תזכרו שאנחנו אחים בלי כל קשר לניגודי הדעות. בואו ננצל את הסערה לבירור ודיון אמיתי ולא רק לפריקת כעס כדי שנילמד מכל הצדדים. צריך תמיד לזכור את ההיסטוריה וללמוד. אחד הדברים החזקים ביותר שאני זוכרת מהתנ"ך הוא מלחמת המלך אחאב שהיה רשע מאוד ודורו עבד אלילים ולמרות זאת עמ"י ניצח בכל המלחמות ולמה? כי הם היו מאוחדים! אחים ואחיות יקרים שלי- אוהבתותכם!

למעלה