קראתי ושמעתי....

קראתי ושמעתי....

קראתי בעיון רב את דבריו של בניון, יש דברים שאני מסכימה איתם יותר ויש פחות ויש שלא. חרה לי מאוד לראות את כל התגובות שנכתבו בעקבות דבריו של בניון. משום מה, לפעמים אני מרגישה שאנשים שכחו מה זה חופש הביטוי... כל בנאדם בעל דעות, מחשבות והשקפות שונות, (וכמו שבת אל אמרה זה מה שיפה בנו), עמיר חושב כמו שהוא כתב, הוא מרגיש ככה, זכותו, אני לא מסתכלת עליו אחרת כעת בעקבות כך, לא שופטת אותו בגלל שהוא חושב שהאויב (ימח שמו) חייב למות. אני לא אשמע אותו פחות או יותר בעקבות כך. אישית, אני מסכימה עם בניון, אין דרך אחרת, זה או אנחנו או הם, שלום כבר לא יהיה כאן. ואני לפחות רוצה לחיות, וקשה לחיות במדינה שמותקפת מדי יום, מדי שעה, קשה לחיות בציפייה שיכול להיות שתלך להסתובב קצת בקניון ואולי לא תחזור יותר כי איזה ערבי מטומטם החליט לפגוש 72 בתולות. אני מאוד תומכת בחיילים. אני חושבת שהעומדים בראש המדינה רק פוגעים בה עוד יותר. לראות מי ה120 חברים שמרכיבים את הממשלה ממש עצוב. לקום ולעשות משהו בנידון, זה לא קל, אבל בינתיים מה שנשאר לנו לעשות זה... להתפלל לשלום המדינה ושלום החיילים והאזרחים והפצועים. לכבד אחד את השני ולזכור שכל ישראל ערבים זה לזה. שרית

חופש הביטוי...

אני הראשונה שבעד חופש הביטוי, אבל האם כאשר הביטויים עלולים להוביל לגזענות ושנאת חינם זה לגיטימי ? לומר שהבדווים בנגב הם הסיבה לכך שאנו נרצחים? זאת גזענות לומר שהשמאלנים האם האוייב? זאת שנאת חינם, אני שמאלנית ואני לא האוייב של ישראל, אני לא מתאבדת, אני בעד שלום ושלווה לכולם, מלחמה היא המצב הכי לא מוסרי שניתן להיות בו. ואגב, אם לעמיר בניון יש חופש ביטוי למה לח"כ הערבים אין? זכותם לומר באותה המידה את שעל ליבם לא? אני מסיכמה איתך ש"מנהיגי" המדינה פוגעים בה, גם מנהיגי הפלסטינים וגם מנהיגי הלבנונים פוגעים בהם, בגלל זה חשוב להבין שהאזרח הפשוט הוא לא האוייב שלנו, וכשהוא רוצה שלום הוא השותף שלנו. וכולנו בעצם קורבנות של אינטרסים פוליטיים של המנהיגים שלנו ושל העולם המערבי וברשותו ארה"ב. ואם על האלוהים אנחנו מדברים, עצוב לי לשמוע אנשים שחושבים שדם יהודי שווה יותר מדם אחר. כולם בנים של אלוהים, ומחובתינו לכבד את כל בני האדם באשר הם. גזענות היא דבר שאנחנו צריכים להוקיע מתוכנו, דווקא בתור "העם היהודי" אבל כאנושות בכלל. ראינו לאן דברים כאלו מובילים. ועוד דבר אחד, מי שגזען כלפי "ערבים", יהיה גזען גם כלפי אנשים אחרים. אם נרשה לממשלה שלנו להיות אלימה וגזענית כלפי מי שלא יהודי אל נתפלא כאשר הם ירביצו לנערית ונערות בהתנחלויות. אם תחנכו את הילדים שלכם לגזענות כלפי ערבים אין לכם שום זכות לומר להם אל תהיו גזעניים כלפי אתיופים, רוסים, נכים ...

שירלי...

קראתי את דברייך וגם לי עצוב לראות מה שכתבת. עם רוב הדברים אני לא מסכימה, חופש הביטוי הוא החופש של אדם להגיד את דעתו מבלי שזה יוביל לאיזשהי פגיעה. אני לא חושבת שבעקבות מה שבניון כתב אנשים ילכו וירצחו ערבים, פשוט בניון הביע את דבריו (שזו זכותו!!!) אחרים קרוא חלק הסכימו וחלק לא. ולדברייך, לחברי הכנסת הערבים יש חופש ביטוי ועובדה שהם משתמשים בו. לא זכור לי מקרה שח"כ ערבי רצה להגיד משהו ולא נתנו לא. וכן, אני חושבת שדם יהודי שווה יותר מדם של אזרח ערבי. אנחנו היהודים יותר רמנים, יותר מוסרייים ולא קניבליים וחיות כמו הבני דודים שלנו. אני מכריה הרבה ערבים, מוקפת בהם בלימודים, כשכנים ולמדתי להכיר אותם ולהבין שאפילו חזאם השכן הערבי שלי שכל כך נחמד ולרגע הוא גרם לי לשנות את דעתי במקצת, אמר לי פעם אנחנו רוצים שלום אבל רק בתנאי אחד אנחנו רוצים את כל המדינה. אז שירלי, אני חושבת שאנשים שרוצים לזרוק אותנו מהבית ויום יום נלחמים בנו, יורים עלינו, חוטפים את חילנו הם יותר נחותים מאתנו. וכן, אני חושבת שהם צריכים למות - כי אני רוצה לחיות!!! כן, אני גזענתי כלפי ערבים, וגזענים כלפי כל מי שרוצה להרוג אותי ואת המשפחה והחברים שלי. אני גזענים כלפי כל הרוצחים, החיות והטרוריסטים שמבינים רק כח. שיהיה לך שבת שלום. שרית

וואו, שרית

נחותים יותר ממך? הדם שלך שווה יותר? קניבליים? חיות? קודם כל, אני חייבת להודות שזה מעליב אותי באופן אישי כי החברים שלי שאני מאוד אוהבת ממש לא מתאימים לתיאורים האלה, ההיפך, הם הומניים, מוסריים אנושיים וחברים וחברות טובות (חלקם אפילו חיים "מעבר לגדר"). דבר שני- זה לא מזכיר לך משהו??? הבני דודים שלנו פחות טובים מאיתנו (מעבר לזה שאני חולקת על הגדרת הבני דודים...), את שוכחת שמדינות מוסלמיות גם נתנו חסות ליהודים למשך שנים, ולעומת היהודים שחיו באירופה (תחת שלטון נוצרי) הם חיו טוב מאוד. (אגב, יש יהודים באירן עד היום שאינם מוכנים לעלות לישראל כי טוב להם שם). אני לא מצליחה להבין עדיין איך הגענו למצב שאנשים (כי את ממש לא היחידה) מכריזים כי הם גזעניים וזה נראה להם בסדר, לא יודעת, אותי זה מפחיד. אני לא מבינה איך היהודים "עם הסגולה" "הנאורים" "המוסריים" אלו בעלי הדם המשובח והאיכותי... אומרים דברים כמו, ותרשי לי לצטט "כן, אני גזענית כלפי ערבים". תתפלאי, לא כולם רוצים להעיף אותך מהבית ולהרוג אותך. כמו שלא כולנו רוצים להרוג אותם. לדברי עמיר בניון- להאשים אנשים בכך שאנו נרצחים זה להסית, בעיקר כשזה לא נכון. אנחנו נרצחים כי אנחנו במצב כזה או אחר של לחימה עוד מלפני קום המדינה. כשיהיה שלום אמיתי לא נרצח. סופ"ש נעים, ושתהיה שבת של שלום אינשאללה.

שרית זה בשמך!!!!! לשירלי!!!!

את חופרת וטוענת שאת לא יודעת איך הגענו למצב כזה... ומפחיד אותך שאנשים מכריזים שהם גזעניים וכאלה שטויות אז תתעוררי (רציתי לכתוב פה אחותי אבל את ממש לא תודה לאל) כי אותנו מפחיד שמתרבים האנשים מהסוג שלך בארץ ובגלל זה המדינה שלנו נראית ככה.... נאורה כזאת.... גם אני יכול לשבת ולכתוב תשובות ארוכות כמו שלך ולהסביר לך וכאלה אבל אני אסתפק במשפט קטן של האנשים שאת מצדדת בהם: "כל כלב בא יומו" ואצלנו אומרים אמן!!!!!!!!!!! לא אינשאללה!!!

roeibo1

New member
שירלי שירלי.

אנחנו חיים במדינה קטנה שמוקפת בארצות ערב וגם בתוכנו יש ערבים שרוצים להעיף אותנו מכאן. ואם לא חסים על אף אחד ואם הם צריכים לשים ילדים ונשים בחזית הם יעשו את זה ללא חשש, הייתי אומר שיש לנו אוייב שלא רואה כלום ילדיהם מתחנכים על שנאת ישראל. וכן בקשר לבדואים בנגב אני גר כאן בנגב(כן גם עמיר) ואנחנו מרגישים בכול נסיעה פשוטה ברכב את השנאה שלהם אילנו נוסעים עם אורות גבוהים מסכנים אותנו בכול נסיעה. והבטחון כאן בנגב מאוד מאוד מעורער, הבדואים זאת פצצה מתקתקת של המדינה שלנו. שיהיה שבת שלום ושקטה. אנחנו צריכים להחזיר את דגלי ישראל למכוניתינו ולהתגאות במדינתנו.

ללא אחותי ול roeibo1

קודם כל לזאת ששמחה שהיא לא אחותי, אני דווקא יודעת יפה מאוד למה הגענו להרבה דברים אני רק לא מקבלת את זה שאנשים שטוענים כי כולם שונאים אותנו, וכולם אנטישמיים ומה שעשו לנו בשואה מסוגלים להוציא בכזאת קלות כל כך הרבה גזענות כלפי עם אחר, ומדובר בעם שמורכב מהרבה אנשים ולא רק מטרוריסטים אולי אם תנסי באמת להכיר אותם תגלי גם את זה. ואינשאללה זה לא אמן. אם את מזרחית את בטח יכולה לשאול את ההורים או הסבים שלך. זאת גם אולי הייתה השפה שלהם. לגבי roeibo1, תתפלא, אבל לא כולם מוכנים להרוג את ילדיהם וגם להם יש רגשות, אבל כמו שאמרתי קודם, כדאי אולי באמת להכיר אותם בשביל להבין את זה. אתה צודק, הבדואים הם "פצצה מתקתקת", גם אני חיה בדרום, ומכירה את הנגב היטב, אני גם יכולה לשלוח לך כתבה שעשיתי על הבדואים בכפרים הלא מוכרים (ביקרתי שם, ואתה?). אני מרגישה את האיום של הקסאמים יום יום כמי שגרה באיזור שדרות, הוריה חיים באשקלון, אני לומדת במכללת ספיר ונמצאת הרבה בשדרות. ובכל זאת לא פיתחתי כזאת שנאה. אולי אם המדינה הייתה משכילה לפתח את הנגב לא רק לטובת היהודים אלא לאפשר לבדואים לחיות כדרכם, מנהגם ולבחור את דרך חייהם (בדיוק כמו כל יהודי שבוחר לחיות במצפה מבודד בנגב...) ובכל זאת לאפשר להם חינוך ראוי, עבודה (בעיה כללית בנגב...), בריאות. אולי הם פחות היו שונאים את המדינה. אגב, שירתתי בצבא בגדוד הבדואי, את זה שהם מקריבים את חייהם אתם שוכחים, ולא רק אתם גם אלו שבאים להרוס להם את הבתים. ואת הסכנה בכביש? אני מרגישה יותר כשאני נוסעת באיילון מאשר כשאני נוסעת לב"ש. (ואני נוסעת הרבה לשני הכיוונים). חוצמזה לגבי זה שילדיהם מתחנכים על שנאת ישראל, אני בטוחה שזה נכון בחלק מהמקומות, בדיוק כמו שאני רואה ילדים מגוש קטיף ומשדרות (וכן, אני רואה מקרוב מאוד) מתחנכים על שנאת "ערבים".

שיר לך שירלי

קודם כל גברת נאורה אני גבר אם לא שמת לב שקראת את התשובה שלי.............. דבר שני אני יודע שאני לא אצליח להעיר אותך לזה שכולם שונאים אותנו כי את שמאלנית בנפש (חיה בבועה) דבר שלישי הדבר האחרון שאני רוצה בעולם זה להקשיב לך ולנסות להכיר אותם את "התענוג" הזה אני ישאיר לך.... דבר רביעי אני מרוקאי ולא מזיז לי מה זה אינשאללה (למרות שזה כן סוג של אמן) אבל אני לא משתמש ולא אשתמש במילה הזאת... אז בזמן שאת חיה בבועה שלך יש חיילים שמתים כדי שאת תוכלי לכתוב את התשובות המבישות האלה... אני בטוח שלא מבישות אותך כי את נאורה הריי, מבישות אותי בתור יהודי שיהודייה רושמת את הדברים האלה אז תמשיכי בשלך שירלי ותסמכי על נאסראללה (יימח שמו וזכרו) שיתעורר יום אחד וישיר סלאם עלינו ועל כל העולם (השיר שלך) ואנחנו נסמוך על אבינו שבשמיים..... כי אין לי על מי לסמוך אלא על אבינו שבשמיים...

סליחה, גבר גבר

מי שחי בבועה זה אתה שלא מוכן להקשיב, לשמוע או להכיר את "הצד השני", חובה לדעתי על כל אדם לפני שהוא בונה לעצמו איזושהי דיעה ללמוד את כל הצדדים. סתם שתדע, לא כל חיי הייתי שמאלנית ולמען האמת רוב האנשים שסובבים אותי הם ימניים. אבל אני בחרתי לשמוע, לראות, לדעת ולא דרך כלי התקשורת, אלא פנים מול פנים. כדי לא לקום בוקר אחד ולגלות שמתרחשים טרגדיות מאוד קרוב אליי ואני אגיד "לא ידעתי" , כמו שקרה כבר פעם בהיסטוריה ביבשת אחרת- זאת חובתי לדעת מה קורה במדינה, חובתי כאזרחית לומר את שעל ליבי, ואסור לאזרח לקבל כל דבר שהממשלה עושה בהסכמה. אם אני אוהבת את המקום שאני חיה בו אני צריכה לשאוף שהוא יהיה מקום טוב יותר. אני אגב, לא מוכנה להסכים לכך שהמדינה תהיה גזענית. זה שאתה מעדיף לחיות בתחושה שכולם שונאים אותנו ובנתיים לשנוא את כולם זאת הבעיה שלך, אבל זאת בעיה. אתה יכול להמשיך לסמוך על אבינו שבשמיים, אני בין הראשונים שיגידו שלא צריכים לגייס את החרדים כדי שיוכלו לנהוג לפי צו מצפונם, ולהאמין שתפילות ולימוד תורה זה מה שיגן עלינו. אבל לאף אחד אין תשובה ברורה למה אבינו שבשמיים מכוון. מצד אחד יש דתיים ציונים שמסכימים לכך שתהיה פה מדינה חילונית בנתיים, ומצד שני יש דתיים המתנגדים לציונות, ומחכים לגאולה המשיחית. אני לא דתיה, אבל אם הייתי מאמינה שאלוהים אכן הבטיח לנו את הארץ הזאת אז סביר להניח שהייתי דואגת גם לשמור את המצוות שלו. בכל אופן, מתנה בעיני מקבלים לא לוקחים בכוח. ואגב, ההתנגדות למלחמה כוללת את זה שאני לא רוצה שחיילים ימותו. ולא, הם לא עושים את זה כדי שאני אוכל להמשיך לכתוב, את המלחמה הזאת אפשר היה להפסיק מזמן ועדיין הייתי כותבת. הם ממלאים אינטרסים של ממשלה. ותודה שהחלטת שזה השיר שלי, שמחה שאתה מקדיש לי אותו. אגב גם "עושה שלום במרומם הוא יעשה שלום עלינו" ו"עשה שלום ורדפהו"... מעניין מה השיר שלך?

ריבונו של עולם עזור לה (לשירלי)

שלום לך שוב גברת נאורה!! אין לך בושה להגיד לי שאני חי בבועה תקשיבי לעצמך תתעוררי כבר גברת נאורה!!! אני מעדיף לחיות בתחושה ששונאים אותנו ???? את שומעת את עצמך ????? הבועה שלך גדולה יותר ממה שחשבתי !!!! את לא מאמינה שאלוהים הבטיח לנו את הארץ הזאת???? בגלל זה את מדברת כמו שאת מדברת!!!! לאף אחד אין תשובה ברורה למה הוא מכוון אבל זה בטוח לא לכיוון שלך אמרת לי שאני יכול להמשיך לסמוך על אבינו שבשמיים?? אני אמשיך גם אם תרצי וגם אם לא גברת נאורה! ואת תמשיכי לסמוך על נסראללה ועל ביילין וכאלה.... אמרת שאת לא רוצה שחיילים ימותו גם אני בדיוק כמוך לא רוצה אבל בניגוד אלייך אני מוכן ללכת להלחם לצידם (אמן שיקראו לי כבר) בזמן שאת מוכנה להיות ילדת פרחים מפונקת שרק יודעת לדבר... אה ושכחתי זאת את שבחרה לשמוע לראות ולדעת פנים מול פנים ולא דרך התקשורת כן שכחתי שזאת את.... אין לך מושג מה זה ערבים באמת כי בבועה שלך הם לא כולם טרוריסטים הם אוהבים אותנו נכון שכחתי את זה גברת נאורה!!!! בקשר לשירים הקדשתי לך את השיר כי הוא שיר בועתי בדיוק בשבילך... ובקשר לשאלה שלך תתעוררי השיר שלי הוא "ריבונו של עולם" של עמיר בשביל זה כולנו התכנסו כאן (בפורום)... אז סלאם פיס שלום לך שירלי כי אנחנו מבינים ויודעים ש"האוייב חייב למות" כי "אין לנו ארץ אחרת".....

JACKY35

New member
לשוחרי השלום עם"בני דודנו"יימח שמם!

קודם כל אני בת (אני רק משתמשת בכינוי של מישהו) אני לא מגיבה על מנת לגרום לכם לשנוא אותם או משהו כזה, אבל כן כואב לי לדעת שכל כך הרבה אנשים שאני מכירה ואוהבת נלחמים על התחת שלך(למשל..) ואתם בכלל לא מבינים למה, שלא נדבר על לא להעריך אותם את (לדוגמא שירלי) נראה לא הכרת חללים או הורים שכולים או אפילו סיפורים מצמררים של בחורה שנאנסה ע"י ערבים!! (ולא כמו שכל אחד יכול לאנוס אלא רק כדי לפגוע ביהודייה) תתחילי קצת לשמוע סביבך ולראות עם מי את חושבת להציע שלום אני מאוד מסכימה עם השיר של בניון, והלוואי והוא ייכנס לאנשים שצריכים לשמוע אותו ולהבין משהו וגם אלייך... אני מקווה שלא נדע עוד צער, וגם את לא- אבל את יכולה להבין גם מצער ואבל שכבר נעשה על אנשים רבים במדינת היהודים(!!!!) שלנו(!!!) ורק שלנו !!!! גזר מוות לכל שונאנו ומבקשי רעתנו !!! -שוב: אמן !! אורטל.

ליהודים היקרים

אני מאחלת לכם שיום אחד תצליחו גם קצת לאהוב נוח לכם לחשוב שאני ילדה מפונקת שחיה ומדברת גבוהות מבלי להכיר את המציאות. אם לא שמתם לב, אני חיה באיזור שדרות עם כל המשתמע מכך. ואגב, אני את הצבא מזמן עשיתי ולא שזה משנה משהו מבחינתי. אני לא צריכה להוכיח כמה "תרמתי" למדינה ובטח לא למאמץ המלחמתי כי אני לא מתגאה בכך. טל יקירי, אם אתה כל כך סומך על אלוהים ובטוח שהוא יעזור לך אני חושבת שקודם תקיים את מצוותיו. אני לפחות שלמה עם מצפוני. ואורטל, זה שאנשים נהרגו במלחמות (וכמו כולם, גם אני מכירה משפחות שכולות, ופצועי מלחמות ) זה לא אומר שאנשים אחרים צריכים למות בשמם. אלא זה אומר שאנחנו צריכים לחיות. כמו שכבר אמרתי, אלוהים לדעתכם בחר בנו כעם המובחר והבטיח לנו את המדינה, לדעתי אלוהים ברא את העולם עבור כל בני האדם, והמאבק וההחלטה שזה "שלי ורק שלי" זה מה שגורם למלחמות. הרבה בריאות ושלווה והלוואי שגם הרבה אהבה.

תרדי מהעץ שלך ומהר גברת נאורה

מתי תביני גברת נאורה ששמאלנים יש בכל מקום זה לא ממש מזיז לי שאת אומרת שאת משדרות.... ומי את גברת נאורה שתגידי לי לקיים את מצוותיי מי את בכלל????? את מבינה משהו בזה בכלל???? זה אומר לך משהו בכלל???? תאמיני לי שאני שלם עם המצפון שלי ובעזרת השם לאט לאט אני אתחזק ואשמור את כל המצוות שצריך אבל שתבוא אחת כמוך ותגיד לי ככה ותדבר איתי על מצוות?????????????? תרדי מהעץ שטיפסת עליו מהר מהר גברת נאורה ושאמרתי כל כלב בא יומו גברת נאורה לא התכוונתי לערבים... אבל בגלל שאת יהודייה אחרי הכל אני אאחל לך שריבונו של עולם יעזור לך...........

ושירלי...

אני לא מתפלאת וכן חושבת שכל הערבים רוצים להרוג אותי (לפחות 99%) הרי שילטון הטרור והזבאלה לא נבחר על ידי עצמו.... ואולי יש דברים שמבינים מה זה, רק שמבינם מה זה משפחה שכולה ומה זה לאבד בנאדם שקרוב אליך רק בגלל שבחר לשרת בצבא ולהיות יהודי.... לרגע פתחתי את המילון לבדוק מה הפירוש של הומניות ואנושיות כי ככל שזכור לי אנושיות זה לא רצח, חטיפה, לינץ' ... שבוע טוב לך.

golf123

New member
טוב, אין ספק שזה שרשור מעניין...

ואהבתי את בליל הדעות כאן, שוב מוכיח אם רבגוניותנו. ושירלי, קבלי חח - את אמיצה ואמיתית
. ובלי להביע דיעה לכאן או לכאן, אשמח אם תחשבו בהגיון - אם עם ישראל כולו, בארץ ובתפוצות, היה מחזיק בדיעה אחת, נראה לכם שאפשר היה לכונן בארצנו דמוקרטיה מהשורה? יש סיכוי שהיינו מצליחים להתקדם ולהקים מדינה לתפארת שמצליחה להתקיים (ומעבר לכך) במובלעת הלא קלה, בלשון המעטה, של המזרח התיכון? יש סיכוי שהיינו מצליחים לקדם את המדע והטכנולוגיה ומנגד לשמור על הומניות ואנושיות לולא היינו חברה רבגונית?!? נאורות היא לא מילת גנאי - ההיפך הוא הנכון - אנחנו צריכים לשאוף לנאורות. זה אולי יישמע תמים, אבל ללא נאורות, כבר מזמן היו עפות פצצות אטום לכל עבר, מדינות היו מוחקות מדינות ועמים שלמים (טפו טפו טפו...) היו נכחדים. בסופו של דבר, הנאורות היא היא שעוזרת לכולם להבין שלחיים יש ערך עליון!! המושג נאורות גזור מהשורש א.ו.ר, וכשמו כן הוא: לרצות לראות ולחיות באור, ולגרש את החושך. אתם בוודאי מסכימים איתי שאין בזה כל פסול... ובמקום להתקיף את שירלי, תשמחו שיש אנשים שחושבים אחרת. כבר טענו פה לפניי שזה יופיינו, שאנחנו רבגוניים. האם רבגוניות לא עולה ביופיה על צבע אחד משמים ומשעמם?? ואסיים בשיר חנוכה, קטן וחמוד, כזה שילדים בני 3 מכירים בעל-פה: באנו חושך לגרש בידינו אור ואש כל אחד הוא אור קטן וכולנו אור איתן סורה חושך, הלאה שחור סורה מפני האור. אז אנא מכם, גרשו את החושך ותנו לאור מקום של כבוד, כי מן הסתם, הוא עדיף על החושך...

golf123

New member
תוספת קטנה שהבחנתי בה רק אחרי...

שימו לב לחתימה שלי - נראה לי שזה מדבר בעד עצמו.

תודה על המילים היפות../images/Emo39.gif

כמובן, מסכימה עם כל מילה. יום טוב מלא באור ואהבה שירלי

golf123

New member
מאחלת גם לך אור ואהבה ../images/Emo140.gif

ובמקרה שלנו: גם אמן וגם אינשאללה
גולפית

שתקי כבר!!!!!!

גם לך גברת נאורה 2 רציתי להגיד 2 מילים: שתקי כבר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

golf123

New member
יאללה מכות יאללה....

אחחח... אתה בדיחה טובה ומצננת ליום חמסין... דרך אגב, אני ספרתי בהודעתך רק 30 סימני קריאה. איך אתה לא מתבייש להיות כך-כך נחרץ עם כל-כך מעט סימני קריאה?!? מצטערת, מתחת ל- 55 סימנים, אתה פשוט לא פונקציה בשבילי, סתם חובבן דמיקולו. על החתום נאורה 2

למעלה