קראטה שוטוקאן

d y s

New member
בצבא יפן מתאמנים בשוטוקאן במשטרה ביושינקן

אייקידו והקליפ שהבאת הוא של איגוד מדריכי הצבא היפני .

sharonei1

New member
למה הם לא מגינים על הפנים ?

זה ניראה מוזר כאילו מי שנותן ראשון אגרוף יש לו יתרון כי הוא פוגע

d y s

New member
להגנה על הפנים

יש צורות שונות ותפיסות שונות.אגב בהגנה עצמית והתקפת פתע לכיוון הפנים האם אתה סבור שתספיק להכנס לעמידת מוצא?

d y s

New member
ועוד משהו

ספארינג גם מסוג זה אינו מדמה לחימת אמת כלל.כך שכל הקונספט של שמירה על הפנים שמתרחש בריקודי קוף שונים אינו רלוונטי כלל ללחימה ולעיתים אף יכול לפגום.אם אנו מתנים עצמנו לעבור לעמידת מוצא מול כל התקפת פתע קיימת ייתכנות גבוהה לבזבוז זמן בפעולה מיותרת שבאה על חשבון תגובה מידית.

עמידת המוצא הריאלית ביותר ללחימה היא עמידה בה עמד המתגונן עת הותקף.

בריקוד קוף אין הגנה על הפנים

נהפוך הוא - הפנים חשופות לגמרי, כמו כן מנח הגוף אינו זויתי אלא פונה כולו אל היריב, החזה מובלט והזרועות לצידי הגוף. אין שמירת טווח כלל.
ריקוד קוף מדמה התנהגות זכרים טריטוריאליים ובניגוד לעולם החי בני אדם מגיעים לא אחת ליותר מפציעה שמבריחה את הזכר המובס מהשטח ומהנקבות. ברבים מן המקרים אותו אחד שפותח בריקוד קוף מלווה בחבורה בה הוא בעל סטטוס מסוים או מבקש ליצור סטטוס.

עוד על סוגים שונים של ריקוד קוף וריקוד קוף קבוצתי - כאן.

sharonei1

New member
אז איך הקראטה מגינים על הפנים ?

האם בקראטה עובדים על הנחה שמתקיפים מהר ומי שיותר מהיר וחזק ללא שימוש בהגנה הוא המנצח ? (שזה יכול להיות הגיוני בקרב רחוב)
כמובן שבהפתעה מאוד מהירה של מילישניות אי אפשר להכנס לשום מצב עמידה או בגנה

גם אותי תמיד עניינה השאלה הזאת לגבי קראטה

בלי ציניות - תמיד שראיתי אנשי קארטה שנחשבים להיות ברמה גבוהה מאוד התרשמתי.
אני חושב שבזירה P4P מתאגרפים לסוגיהם עדיפים עליהם.
לגבי הרחוב אני לא יודע מספיק כדי לומר מה עדיף.
אבל תמיד ההגנה שלהם על הפנים נראתה לי לוקה בחסר. אני לא רואה הצדקה להשאיר את הידיים כל כך למטה. אשמח להסבר.

d y s

New member
קראטה היום

הוא שם נרחב למתודולוגיות רבות.בבסיסו המהותי וכמו שאני תופס אותו הוא נועד להגנה עצמית.הגנה עצמית טהורה מתרחשת תחת התקפת פתע ללא הכנה וככזו עמידות מוצא מכונסות אינן מתאימות אלא מרחיקות.

רוח הלחימה ותצורת הקרב היא קרב של כוונה אחת היינו על הלוחם לנסות ולא לאפשר ליריב חידוש כוונות וכפועל יוצא ההגנה על הראש וכל הגוף מושתת יותר על שכלול תגובות אינסטנקטיביות מאפס ושליטה בתזמון ובדיסטנס.

עמידת מוצא "שומרת פנים" מקשה על שליטה בדיסטנס ובתגובה טוטאלית.

אם אתה רוצה לחוות אתה מוזמן לטעימה ביום שישי הקרוב בשיעור פתוח באולם הג'ודו במרכז האולימפי בהדר יוסף.

sharonei1

New member
כלומר אין בקראטה הנפוץ הגנת פנים ?

ויש בו דברים אחרים שאמורים לפתור את הבעיה שאין הגנת פנים

d y s

New member
ואגב אם תתבונן בתצלומי

איגרוף מערבי טרום עידן הכפפות תראה שגם שם אין.

חשוב מדוע.

d y s

New member
לא אבל ההגנה לא מבוססת על ספיגה ו

ההתקפה לא על הקרבה.

זה נכון...

ככל שגדלו ככפות האיגרוף - כן קרבו הידיים לראש ונוצר ה"לוקסוס" של "מגני ראש"...
אלו: לא היו יעילים בכפפות הישנות הכ"כ קטנות של האיגרוף הישן: קל וחומר באיגרוף ללא כפפות / "איגרוף רחוב"...

במצבים של איגרוף לא ספורטיבי: ישנן תכונות חשובות נוספות (ואף ראשוניות יותר) מהגנת ידיים על הראש - הקשורים לעמידה ולתנועה והמקשות על פגיעה בראשנו...

למעלה