קראטה שוטוקאן

boxerdude

New member
קראטה שוטוקאן

למה יש כל כך הרבה סגנונות של קראטה שוטוקאן?...הבנתי שהמסורתי מכולם הוא (ska (shotokan karate of america שבראשו עומד צוטומו אושימה שהיה תלמיד ישיר של ג'ישין פונקאשי...האם זה נכון?...גם הבנתי שבאירגון הזה אין בכלל תחרויות של קרבות...עכשיו אני יודע שיתחילו להגיד לי פה מה זה משנה לך מה האירגון הזה ומה האירגון ההוא...אבל עזבו אתכם חח...יש לי את הסיבות שלי...שואל פה את מי שקצת יודע ויכול לעשות לי סדר בבלאגן.

עוד שאלה: האם קראטה שוטוקאן באמת יעיל לשם הגנה עצמית?...האם בן אדם שהגיע בשוטוקאן לדרגה גבוהה באמת יוכל להגן על עצמו?...באמת משתמשים בכל התנועות שעושים בקאטות לשם הגנה עצמית?...כי אם יתקפו בן אדם מיומן בשוטוקאן אז הוא יעשה את התנועות האלה מהקאטות? או מה?...עד היום מה שנראה לי הכי קרוב למכות ברחוב זה כל סגנונות המגע המלא כמו קיוקושין, איגרוף, איגרוף תאילנדי, mma...אז איך השוטוקאן קשור להגנה עצמית?...אני שואל כי אני באמת לא מבין ולא חס וחלילה מתוך זלזול...תודה לכם.

ELIELI22

New member
למרות הקושי שבשאלות אנסה לענות.

המסורתי ביותר? הגדרה מאוד בעייתית.
מה זה מסורתי ביותר? לכל שיטת קראטה יש את המקורות שלה ואת המסורת שלה... המסורת אגב משתנה ומתעדכנת ותמיד התעדכנה... פשוט שבשיטות מסורתיות נוטים ללכת לאחר מאמן דגול אחד שהוא היחיד שרשאי לשנות. (זו הגישה המזרחית).

אנשים שמתאמנים בצורה יעילה בקראטה (כן גם בשוטוקאן), מפתחים יעילות טובה ומשופרת להגנה עצמית. הדבר כמובן תלוי במאמן/במועדון/בתלמיד לעיתים הרבה יותר מאשר בשיטה עצמה.

מהידע שלי לגבי קראטה, אין קאטה ללא אפליקציה, לכל קאטה יש אפליקציה קרבית זו או אחרת. ישנן שיטות שהפכו יותר ספורטיביות ושכחו את המקורות של אימון קרבי מקורי ועובדים יותר במעיין סוג של הכנה לתחרויות במשך רוב ימות השנה.

לגבי "קרב אמיתי". קרב אמיתי שמתקיים במציאות היומיומית ברחוב, לוחם שוטוקאן מיומן אמור לספק לעצמו הגנה בודאי יעילה מול האדם הלא מיומן הממוצע. זה נכון שיש שיטות שנמצאות יותר בזירות קרב. מה שנקרא היום MMA היא שיטת קרב (אגב לא הגנה עצמית), שנועדה לתת מענה כנגד מגוון של תקריות זירה. כמובן שלוחם MMA מיומן שמתחרה בליגות בכירות יהיה יעיל בהגנה עצמית. כל שיטה בין אם היא כזו או אחרת נועדה לתת מענה לצרכי האדם. אם זה צורך נפשי/ רוחני/ פיזי/ספורטיבי.

העולם הוא עגול והמידע מורכב, אני ממליץ לך לקרוא [URL='http://www.karate-goju.co.il/information-martial-a</a>rts/Martial-Arts-How-to/Review.htm']סקירה" target="_blank" rel="nofollow">http://www.karate-goju.co.il/information-martial-arts/Martial-Arts-How-to/Review.htm">סקירה[/URL] שלי על אומנויות לחימה.

[URL='http://www.karate-goju.co.il/information-martial-a</a>rts/Martial-Arts-How-to/Review.htm']http://www.karate-goju.co.il/information-martial-arts/Martial-Arts-How-to/Review.htm[/URL]

boxerdude

New member
תודה

תשלח לי רק לינק תקין בבקשה...כי הלינק שרשמת מבולגן כזה...תודה

גדי שור

New member
ליוטו מצ'ידה- לוחם שוטוקאן

ליוטו הוא דוגמא מצויינת ללוחם שוטוקאן שלא איבד דבר מאסטרטגיית הלחימה המסורתית וששילב בה בהצלחה אלמנטים משיטות ספורטיביות אחרות שהוכיחו עצמן בזירה. מצ'ידה, נאמן לשיטת הטווחים של השוטוקאן - שהוא טווח רחב יותר מזה הנהוג בזירה עם התקפות מתפרצות או קאונטרים בזמן צמצום הטווח על ידי היריב. כתוצאה מהשימוש בשוטוקאן מצ'ידה הוא תעלומה לרבים מהלוחמים והוא גם הלוחם שסופג הכי פחות חבטות בקרבות בהסטוריית ה-UFC
הקישור המצורף מדגים את הדבר:

גדי שור

New member
סליחה - הרי הקישור הנכון

הקישור הקודם מוביל לפארודיה על אומנויות לחימה

CRAZY BOLI

New member
מצד שני

בא לוחם כמו שוגון רואה שפיצח את התעלומה בדרך
מאוד פשוטה , לואו קיקס .

אישית אהבתי לצפות במאצ׳ידה , ולראות איך הוא שומר על המרחק יפה .

יעילות הקארטה שוטוקאן

שלום לך ,

אני מתאמן ומאמן קרטה שוטוקאן שנים רבות . מתוך מה שראיתי , הכרתי והתאמנתי עם ....,

כול מי המתאמן מקבל כלים ומה שקובע זה המורה , יכולת פיזית(גמישות , מבנה גוף , מהירות וכד') ואישיות (התמדה וכד') .

לדעתי ללוחם קרטה שוטוקאן ממוצע יהיה קשה מאוד מול לוחם MMA או איגרוף תיאלנדי ואף מתאגרף טוב ונחוש עם טכניקה טובה. עדיין יש אלו המתאמנים שוטוקאן שיכולתם כה טובה עקב המשתנים של יכולת פיזית ואישיות שיעמדו יפה מול סיגנונות המגע המלא.

כיום עלה הקושי של אלו המתאמנים קראטה על מיגוון סיגנונותיהם (שוטוקאן , שיטוריו , גוג'וריו ואחרים ) עם הופעת , הפופולאריות והמודעות לג'וגיטסו הברזילאי שמי שאין לו מיומנויות או מושג בלחימת קרקע (כמו מג'ודו) אז יש לו בעייה רצינית .

הידע היום (לא שתמיד לא היה צורך) צריך להיות רחב יותר כדי לעמוד בקרב אמיתי .

בברכה

d y s

New member
אם יורשה לי לשאול

באיזו מבחנה אתה עורך את הניסוי ההשוואתי?

אני חושב שלרוח הקראטה פיתרונות מצויינים לקרקע.

מה זה קרב אמיתי?

ידע רחב ?

לדידי הריבת הידיעה בשביל לצמצמה היא היכולת לעמוד בקרב אמיתי הרחבת התודעה יכולה להתבצע ע"י ניקוי ידע ותודעה שקטה מרעש של ידע בו פונקציות היוצרות דיסוננס בקרב אמת ומעכבות תנועה יהיו למכשלה.

לדידי דברייך אינם מייצגים את רוח הקראטה כיצד שאני תופס אותה.

אמת, בקראטה אתה פשוט לא תגיע לקרקע

קראטה מתחיל ונגמר בעמידה. מי שלא מאמין שיבדוק במשטרת יפן מה מתאמנים ועד כמה שאני זוכר יש אפילו בMMA אלוף בשם מצ'ידה שבא מקראטה והשכיב על הגב לוחמי האבקות גדולים כמו רנדי קוטור. אם הגעת לקרקע זו חולשה שלך או שגיאה שלך.

CRAZY BOLI

New member
מצ׳ידה לוחם גדול

בעל יכולות גבוהות אבל זה רחוק מלהיות מדוייק כשאומרים
שהוא רק לוחם קראטה .
הבסיס שלו בעמידה זה קארטה אבל הוא עשה
השלמות בשיטות נוספות והוא יודע סומו / היאבקות
ולכן ה tdd שלו טוב מלבד זה שהוא היה שומר
מרחק של רגל ולא נותן ליריב להתקרב לטווח הזה .

אגב לגביי קוטור הוא נלחם כבר בשלהי הקריירה שלו כשהוא בגיל 40+ .
לא הייתי לוקח מזה יותר מידי ... אלה אם כן היה עושה לו את זה
כשהיה בן 25-30 .

d y s

New member
כל אחד

יכול להגיע לקרקע אבל השאלה היא איך.ואין זו שגיאה או חולשה שאלו הם מושגים השאובים מעולם הספורט וההישגיות.

רוח הקראטה כמו שאני מכיר אותה מספקת פיתרונות לכל מצב ואין מדובר בטכניקה.

קראטה מונחה אסטרטגית לשלול איברים מהתוקף או את מיקומו במרחב או שניהם יחד בו זמנית.

מצאתי כי הלחימה על הקרקע ברוח הקראטה יעילה מאוד גם נגד אנשים מהתחומים ההאבקותיים אך כמובן שאין שפה משותפת ליצור מבחנה דומה.

TheDoberman

New member
אסטרטגיה מול אסטרטגיה

אני מסכים איתך שקראטה, כאסטרטגיית לחימה יותר חשובה מכלל הטכניקות שבה, אך עם זאת,
אני חושב שלוחם מיומן קרקע שמצליח לסגור את המרחק ולהוריד את לוחם הקראטה לקרקע, יזכה בעליונות.
אותו לוחם מונחה, גם מאסטרטגיה ולאו דווקא מטכניקה אחת, יוכל לנטרל את אותו לוחם בנקל.

אין ספק בעיניי שמבחינה טכנית, הקראטה לוקה בחסר בקרקע.
אין ספק בעיניי שמבחינה מנטאלית, רוב לוחמי הקראטה (אין לי מחקר לבסס את זה עליו) לא לוקחים בחשבון אפשרות לחימה בקרקע

אז אני כמוך, מנסה להתכונן ליריב הגרוע מכל. בסיטואציה הזו, היריב הזה ינצח את רוב לוחמי השוטוקאן.

שלא יישמע כאילו אני מזלזל באומנות לחימה זו או אחרת, חלילה.
מה שאני מנסה לומר, שאותו לוחם שלא מודע לכך שעלולים לקרות מקרים בהם הוא ייאלץ ללחום מהקרקע, או לפחות לקום ממנה בצורה אפקטיבית
צריך להתחיל לקחת את זה בחשבון או לחלופין לנסות "להשלים" ידע בתחום.

d y s

New member
אמרתי שזה חלק מאסטרטגיה

אותה בחנתי רבות גם על הקרקע ואסטרגיה זו אינה תלוית טכניקה או טאקטיקה אלא עוסקת בדרך בה אנו מתייחסים ליריב.

בקרוב אעביר סמינר קרקע ברוח זו ואפרסם.אתה מוזמן לבוא.

Raffael

New member
"רוב לוחמי השוטוקאן"

גם בקרב העוסקים בשוטוקאן, כמו בקרב העוסקים באמנויות לחימה אחרות, מספר הראויים לכינוי לוחמים הוא קטן מאוד.

למעלה