קראטה וקונג פו

sapporo

New member
ידידי

גם אני חשבתי שזה עניין של זרות וריחוק תרבותי...מסתבר שגם ליפנים יש בעיה להבדיל בינם לבין שאר האסיאתים. מוזר.

tamuzav

New member
הכללות

אתם מכלילים יותר מידי! יש יפנים שאני מכיר אישית שמזהים גם מזהים

Tonjin

New member
נכון הכללות...

וכמו בהכללות, לפעמים זה עובד ולפעמים זה לא... כמו שאנחנו מצליחים הרבה פעמים לזהות מי ערבי, מי תימני מי שוודית ומי אמריקאי... במקרים הסטראוטיפיים הברורים אנחנו מצליחים ובהרבה מקרים לא. במקרים רבים אף יותר אנחנו אפילו לא נגשים לברר אם צדקנו... עוד נקודה למחשבה היא שהחברה באסיה היא הרבה יותר הומוגנית מאצלנו, ככה שביפן למשל לאדם הממוצע ברחוב אין סיבה להניח שמי שעומד מולו בתור לבנק הוא לא יפני - גם אם הוא נראה קצת שונה עדיין הסבירות שהוא יפני שנראה קצת שונה הרבה יותר גבוהה מזו שהוא קוריאני או סיני שחי ביפן..

Tonjin

New member
מסכים

אם כי תלוי באיזה תחום אתה עוסק... (בהכללה ניתן להגיד שזה לא נכון לכל התחומים)

sapporo

New member
../images/Emo32.gif tonjin...

מצאתי בחפירות הדיסק שלי רשימה של סגנונות איקידו שאני רוצה לתרגם ולהדביק כאן בפורום. מה דעתך להעיף מבט לפני שאני מפרסם את זה?

zoti

New member
תעשה SPRAWL

nage

New member
אני מזהה יפניות....

וסיניות וקוראניות ווייאטנאמיות ותאילנדיות ופיליפיניות ואפריקאיות וכו' וכו' וכו'

Kenshinkan

New member
אוקינאווה זה לא יפן

האוקינאווים אינם יפנים. שפתם (המדוברת) אינה יפנית, אלא נקראת hogan ויפנים לא מבינים אותה. עד 1601 אוקינאווה היתה ממלכה עצמאית וראתה עצמה חלק מסין. ב-1601 קבוצת האיים נכבשה על ידי שבט Satsuma ואוחדה עם הקיסרות היפנית. האיחוד כמובן לא עזר לאוקינאווים, וגם לא הרסטורציה של מייג'י, והם נחשבו תמיד (ואולי עדיין?) לאזרחים סוג ב'. במלחמת העולם השניה, היפנים סיפרו לאוקינאווים שהאמריקאים הם ברברים אוכלי ילדים, וכאשר האמריקאים כבשו את האי היה שם גל התאבדות ואמהות שהרגו את ילדיהן במו ידיהן מפחד. חלקם עדיין זוכרים את זה ליפנים. למה הבדלה? קראטה (כמונח כללי) הינה אומנות לחימה עם קו מחשבה סיני (קאטה, ה- bubishi כתוב בסינית קלאסית וכו'). אין קשר לאומנויות הלחימה היפניות, הקשר תמיד היה עם מחוז Fujian שבדרום סין. בעז

למעלה