קראטה וקונג פו

Tal The White

New member
קראטה וקונג פו

כפי שידוע לרובכם מאסטר גיצ'ין פונקושי יצר את שוטוקאן על ידי שאיבה מהקאטות של מורים רבים מאוקינוואה. המורים התחלקו בין שתי אסכולות ששמותיהן היו ההגיה היפנית של סוגי הקונג-פו שהיוו את ההשפעה המרכזית על אסכולות אלה: שורין-ריו, ושוריי(ידוע גם כשוקיי)-ריו. הראשונה מדגישה תנועות זריזות וחינניות, שורין ביפנית = שאולין בסינית. לעומתה, האסכולה השניה מדגישה שימוש בכוח, לא במהירות, ורובה עמידות חזקות ונמוכות מאד. השאלה שלי היא: מהו השם הסיני למה שביפנית נקרא שוריי (או שוקיי) ריו? האם מדובר פה באמת על סגנון ספציפי, או אולי זה שם המצביע על מכלול של שיטות דרומיות?

Tonjin

New member
אני די בטוח....

אם אני זוכר נכון הסימניות הן 少林, והם אכן נקראות שורין ומתייחסות גם לשאולין (הפירוש אגב, 'חורשה קטנה')

Zeev Foux

New member
אולי?

עד כמה שאני יודע, שוהיי ריו (Shohei Ryu 昌平) הוא אחד השמות של זרם ה UECHI 上帝 בקארטה. הזרם נקרא כם פנג גיי נון, שזה אמור להיות שם של שיטה סינית. הסיפור הוא על בחור אוקינאווי בשם Uechi Kanbun שלמד בדרום סין - מחוז פוג'יאן - שיטה שלה קרא פנג גיי נון, ושאותה הביא ולימד באורינאווה עד מותו באמצע המאה העשרים. הבעיה היא שלא ממש מוכרת שיטה כזו בסין, וגם נושא הזיהוי של המאסטר שאצלו למד מאד בעייתי. מה שכן - ישנן תבניות תנועה מאד מאד דומות לסגנון זה במה שקרוי "הסגנונות הפוג'יאנים" או "סגנון חמשת החיות" הפוג'יאני, כך שדי ברור שפוג'יאן אכן הייתה המקור. בארץ היה בחור בשם ריצ'רד שלימד סגנון זה. זאב

Zeev Foux

New member
BTW

פנג גיי נון אמורה להיות ההברה הפוג'יאנית של "虎鶴龍" כלומר טיגריס, עגור, דרקון. ז

Zeev Foux

New member
BTW

פנג גיי נון אמורה להיות גם ההברה הפוג'יאנית של "虎鶴龍" כלומר טיגריס, עגור, דרקון. למרות שהפירוש המקובל היום הוא "חצי רך/קשה" 半剛軟 זאב

זאב שלום, אתה מכיר אולי את הטענה

לפיה UECHI למד Fujian white crane או Five ancestors boxing?

Zeev Foux

New member
כן ולא

אומרים שהוא למד 10 שנים עם מורה בשם "Zhou Zi He", שלא כל כך ברור (בסין) מה הוא לימד... אומרים שהוא למד חיות (כולל עגור אוכל - Fujian white crane) לא שמעתי שהוא למד Five ancestors boxing המקור הטוב ביותר שראית ברשת על הצד היפני של הסיפור הוא "Women’s Friendship Tour" על הצד הסיני קראתי פעם כתבה במגזין, שסבורני כי הוא asian martial arts magazine המעולה, אך אני לא כל כך בטוח. רק התרשמתי כי אין שופ אימות לסיפורו של UECHI. זאב

Tal The White

New member
המממ

קראתי במקור אחר (הלוואי שהייתי זוכר איפה) ששוריי ריו (שם זה היה כתוב שוקיי-קן) מורכב מסגנונות של חיות.....

אליקום

New member
איזה השפעה

זאב? איזה השפעה ברורה ונתוני סגנונות סינים אפשר לראות ולהות בבירור בשיטות יפניות.

Raffael

New member
יפניות או אוקינאוויות?

בקאטות קראטה מסוימות יש תנועות שמאוד מזכירות "קונג פו" סיני. על הדמיון המסוים בין אייקידו לבה גווה, כבר דיברו לא פעם, גם כאן.

אליקום

New member
אוקינאוויות הן יפניות מן הסתם

אל נא תשכח שהאוקינאים הם יפנים זאת אזרחותם ושפתם ודתן כמו כל שאר חלקי יפן. חוץ מזה אוקינאווה שייכת יפן כבר מאות בשנים אז למה ההבדלה.

Raffael

New member
כי אמנויות אוקינאוויות התפתחו אחרת

בין השאר, בהשפעה סינית משמעותית יותר. אני מאמין שההשפעה הסינית על הקראטה היתה גדולה יותר מההשפעה על לחימת החרב של הסמוראים או הג'ו ג'וטסו שלהם או שאני טועה - לא חקרתי את הנושא.

לא בדיוק

אוקינאווים שונים מהיפנים - במנטליות, במראה, בגישה לאומנויות לחימה ובמיקום הגאוגרפי. לנו אולי נדמה כי היפנים, אוקינאווים, קוריאנים וסינים הם אותו דבר - אבל זה בגלל שאנחנו רואים את זה "מבחוץ".

ליפנים הרי קשה להבדיל בין ישראלים

לערבים - למה שלנו יהיה קל להבדיל בין יפני לאוקינאווי?

sapporo

New member
סלבו, שים לב ../images/Emo6.gif

גם אני חשבתי שיש הבדלים בולטים בין יפנים לבין בני ארצות אחרות...כשהגעתי ליפן אכזבתי היתה גדולה - מאוד, מאוד קשה להבחין ביניהם, ובאמת שניסיתי. ויש גם לינק למי שרוצה לנסות בבית, בלי לטוס ליפן:

nage

New member
נעשו מחקרים בארה"ב

שהראו שאנשים לא ממש מסוגלים להבדיל טוב בין אנשים שלא מבני גזעם. המחקר החל עקב ריבוי מקרים שבהם עדים לבנים הפלילו נאשמים שחומי עור על לא עוול בכפם, וזאת לא מרוע לב אלא פשוט משום שלא זיהו כראוי את הנאשם. כאן לא מדובר על אנשים שגרים מרחק רב ממך אלא על אנשים שחיים בצמוד כל הזמן.

nitzano

New member
לזהות קוריאנים או יפנים

אני כבר עכשיו אומר לך שהסינים לא מצליחים לזהות קוריאנים או יפנים (מבני עמם ).למעשה כשטענתי שאני שינג'יאנגי הם האמינו לי

למעלה