קצת קלילות

ליאתA2

New member
קצת קלילות

מכיוון שאני בנאדם שטחי והדיונים פה כל כך רציניים וכבדים לאחרונה החלטתי להקל קצת על האוירה עם כמה תמונות מהטיול שלי בהודו (לכבודך סטארדסטית
)

ליאתA2

New member
והפעם - עוד אחת

העברית כבר הולכת פייפן וזה אחרי שנה... מה יהיה עוד שנתיים?

zoti

New member
נראה לי שהיינו באותו מלון

כשביקרתי בקו פי פי התארחנו במלון שנמצא ממש מאחורי התמונה הזאת. הוא היה על צלע ההר ונקרא PHI PHI BAY VIEW RESORT http://www.asiatravel.com/bayview/index.html הדבר היחידי ששיגע אותי היה הרעש של הLONG TAIL BOATS ששטות במפרץ מהזריחה ועד השקיעה. מאחר ולאף את מהן לא מותקן אגזוז במנוע הרעש פשוט מחריד.

ליאתA2

New member
ממש לא

הייתי ב-Maprao resort, מקום מבודד, בין פי פי דון ללונג ביץ' (בערך 25 דקות הליכה מהדון ו-10 דקות הליכה לכיוון השני מלונג ביץ'. מצ"ב תמונה של גי, הבעלים של ה-Resort, מסתבר שהנוף משגע מכל נקודה באי...

az ma

New member
אז גם משהו קליל ממסעותי בנט

רצוי סאונד בפול ווליום (סטייל הערס עם המוזיקה השחורה...)

stardustit

New member
אני רואה את מבצעת את התפקיד

שהטלתי עלייך (אחראית לענייני הודו, ועכשיו מוסיפה - גם המזרח בכלל) ברצינות הראויה. כל הכבוד! באמת תמונות יפות מאוד, במיוחד זו הראשונה, שמראה 2 ילדים מתוקים לבושים טיפ טופ, על רקע חומה פרימיטיבית. תמונה מקסימה.

ליאתA2

New member
תודה - ומחשבה מהירהורי ליבי

המילה "פרימיטיבי" מטרידה אותי. בדקתי בכמה מילונים וזה רק חיזק את הרגשתי שזו לא מילה חיובית. במילון אוקספורד [אנגלי-אנגלי-עברי] התרגום לעברית אומר: קדמון, נחשל, פרמיטיבי. מה לעשות זו מילה עם משמעות שיפוטית ולא חיובית. אם הפנמתי דבר אחד בשנה שבה חיממתי כיסא בחוג לאנתרופולוגיה באוני' העברית, זה לא להיות שיפוטית לגבי תרבויות אלא צופה (Observer). נכון שמבחינה טכנולוגית הודו בהרבה מקרים היא בפיגור אחר רוב העולם אבל כשמסתכלים מתחת לפני השטח, בנושאים רוחניים למשל, ההודים הבינו לפני 3,000 שנה דברים שבעולם המערבי בקושי התחלנו להבין. כשאת מסתכלת על הודו בימינו, העובדה שזו מדינה דמוקרטית, זה ממש דבר מדהים. עם כמויות האנשים האדירות והשונות בתרבותית העצומה בין העמים השונים שם, הם עדיין מדינה דמוקרטית במובן האמיתי של המילה. יש שם המון בעיות, זה נכון. מעמדות, מעמד הנשים, בעיות עם המוסלמים בצפון ועוד... אבל - תחשבי על ישראל. קצת פחות משבעה מיליון אנשים ארבעה-חמישה עמים (תלוי מי סופר) הדומים אחד לשני הרבה יותר מהעמים השונים בהודו - ואיזה בלגן. אני ממש לא חושבת שאם ישראל היתה עם מיליארד תושבים מעשרות עמים שונים אז היינו נראים יותר טוב מהודו. למען האמת אני חושבת שהיינו נראים הרבה יותר גרוע. אז בקיצור - שוני תרבותי הוא שוני, הוא לא חייב להיות מדורג בצורה שיפוטית-היררכית.

stardustit

New member
ליאת, מה אני אגיד לך, בעקרון את

צודקת, צריך לבחון כל תרבות על פי הערכים שלה. עם זאת, כאשר כתבתי חומה פרימיטיבית, התכוונתי לטכניקת בנייה ישנה ולא מודרנית (נראה כמו ערבוב טיט לא בצורה סימטרית). התכוונתי לטכניקה, ולא בצורה שיפוטית... ועכשיו תאחלו לי בהצלחה, מחר הפרזנטציה האימתנית שלי בפני כל הפקולטה, ואני רועדת כולי...

ליאתA2

New member
בהצלחה

וסליחה אם הבנתי אותך לא נכון. פשוט רוב האנשים מתכוונים משתמשים במילה פרימיטיבי בתור "נחשל". על מה הפרזנטציה? מה את לומדת?

stardustit

New member
תודה לכם

איזה סיום תואר, סיום שנה ראשונה... מטרת הפרזנטציה היתה גם לבחון את כישורי הפרזנטציה שלנו, וגם לבדוק את התאמתנו לשמש כמרצים בעתיד. ולכן הכוונה היתה to grill us, כלומר, לשאול שאלות על כל פיפס ולראות כיצד אנחנו מתמודדים עם לחץ. אבל אני התחכמתי להם; בחרתי מאמר מאוד מסובך שהעלה תיאוריה חדשנית שסותרת תיאוריות קודמות. היות והמאמר עדיין לא התפרסם, אף מרצה לא הכיר את החומר (את המאמר השגתי ממישהו שפגשתי בכנס שהשתתפתי בו לאחרונה, וכשהוא הזכיר את המאמר שלו שיפורסם בקרוב, זה נשמע לי מעניין וביקשתי עותק). בקיצור, המרצים היו כל כך שקועים בלעכל את החומר המסובך (והמעניין), כך שהם שכחו שתפקידם לנסות להכשיל אותי בשאלות... בקיצור, קיבלתי מחיאות כפיים ממושכות ומחמאות רבות, וכולם שכחו שבכלל לא הייתי צריכה להתמודד עם השאלות המכשילות... אז הלך מצויין, תודה על ההתעניינות

למעלה