קצת קלילות

stardustit

New member
נו, אז בוא שתף אותנו גם

בהתחכמויות שלך... נלמד אחד מהשני. ואיך עבר עלייך המבחן?

המבחן היה בסדר, אני מקווה

אצל המורה הזה אי אפשר לדעת. חצי מהמבחן נראה ככה: בחר את התשובה הנכונה. א. א' ו-ג' ב. ב' ו-ד' ג. ג' ו-ב' ד. א' ו-ב' ה. כל התשובות נכונות ו. אף אחת מהתשובות

סלסרו

New member
ובל נשכח שהאונברסיטה הטובה בעולם

לטכנולוגיה (ITT) היא בהודו. מבחינה טכנולוגית ומדעית ההודים הם פגזים. וכשההודים מגיעים לארה"ב, הם בשורה הראשונה בכל תחום. שליש מכל המוטלים בארה"ב הם בבעלות הודית.. וכולי.

MicMik

New member
גם כל ה-NewsStands ב-NY אבל מה אלה

קשורים לטכנולוגיה?

az ma

New member
אז קודם כל welcome ... עכשיו אני..

סופר 60 שניות... OK, עברה דקת ה"חסד"... אני יודע על ITT מעט מאד...למדתי על קיומה מתוך צפיה ב 60 minutes... אם זכרוני אינו מטעני אז הם מקבלים בשערם כ300(
) סטודנטים בשנה וזה מתוך אוכלוסיה של כביליון איש
אז כדאי לשים דברים בפרופורציה... אני גם לא רואה את ההצדקה בקביעתך ש"מבחינה טכנולוגית ומדעית ההודים הם פגזים"... לי זה נראה "טיפה" הכללה... מבחינת מספר הפטנטים, האמריקאים והיפנים 'שמים אותם בכיס הקטן'... מה יש לך להגיד להגנתך

סלסרו

New member
אז מה, רק שניה...

לא טענתי שהודו היא לא מדינת "עולם השלישי".. ותאמין לי שאין לי שום תוכניות להגר לשם בזמן הקרוב...
וגם לא השוותי בינה לבין לארה"ב ויפן. ברור שהמתכנתים והרופאים והמדענים והכלכלנים וכו' שיוצאים משם הם רק חלק קטנטן מהחברה. רק מה - דומני שבעשר השנים האחרונות הם התפתחו בצורה מרשימה. גם אני מכיר את ITT בעיקר ממה שראיתי בכתבה (אולי זה 60 minutes, לא זוכר), אבל לפחות מהתיאור שלהם זה מוסד מדהים שמשפיע על הודו ככללה, ו"עודפי היצור" שלהם מוצאים את מקומם באוניברסיטאות מצטיינות אחרות. לפי מה שמתואר שם, ילדים מתחילים ללמוד מגיל אפס כדי להתקבל שם. יש לתלמידים ההודים שאיפה לא נורמלית להצטיינות, בצורה שכמעט אין לה אח ורע בארה"ב ואירופה, ולכן כשהם מגיעים לארה"ב הם ממשיכים להצטיין. הם מוכנים להשקיע whatever it takes להצליח, בעוד ששאר חבריהם לספסל הלימודים עסוקים בבילויים. ההודים - טוף, האסייתים בכלל, בעיקר סין ויפן - הם ה"יהודים" של היום. כיום היהודים פחות מככבים באקדמיה. יותר ויותר רואים אסייתים תופשים את המקומות הראשונים באקדמיה, אומנות, מסחר וכו'. הדמות של האם היהודיה שדוחפת את הבן להצטיין לאט לאט מפנה את מקומה לדמות של האם האסייתית הדוחפת באותה צורה, ואולי יותר. לכן למשל כיום רואים יותר אסייתים ופחות יהודים מקבלים את פרס הנובל.

ננסנס

New member
ואני חושב שההמצאה ההודית הטובה

ביותר הינה... הקמאסוטרה... טוב נו, גם הצ'יקן טיקה מסאלה לוקח... האמת, שלמרות שעבר עלי שבוע "הודי" מתיש לאחר ביקור של לקוחות מהודו (ורק מי שפעם ניהל משא ומתן עם הודים יבין..) אני מאוד מחבב את העם הזה שדווקא מזכיר לי את הישראלים בהרבה דברים...

למעלה