אז מה, רק שניה...
לא טענתי שהודו היא לא מדינת "עולם השלישי".. ותאמין לי שאין לי שום תוכניות להגר לשם בזמן הקרוב...
וגם לא השוותי בינה לבין לארה"ב ויפן. ברור שהמתכנתים והרופאים והמדענים והכלכלנים וכו' שיוצאים משם הם רק חלק קטנטן מהחברה. רק מה - דומני שבעשר השנים האחרונות הם התפתחו בצורה מרשימה. גם אני מכיר את ITT בעיקר ממה שראיתי בכתבה (אולי זה 60 minutes, לא זוכר), אבל לפחות מהתיאור שלהם זה מוסד מדהים שמשפיע על הודו ככללה, ו"עודפי היצור" שלהם מוצאים את מקומם באוניברסיטאות מצטיינות אחרות. לפי מה שמתואר שם, ילדים מתחילים ללמוד מגיל אפס כדי להתקבל שם. יש לתלמידים ההודים שאיפה לא נורמלית להצטיינות, בצורה שכמעט אין לה אח ורע בארה"ב ואירופה, ולכן כשהם מגיעים לארה"ב הם ממשיכים להצטיין. הם מוכנים להשקיע whatever it takes להצליח, בעוד ששאר חבריהם לספסל הלימודים עסוקים בבילויים. ההודים - טוף, האסייתים בכלל, בעיקר סין ויפן - הם ה"יהודים" של היום. כיום היהודים פחות מככבים באקדמיה. יותר ויותר רואים אסייתים תופשים את המקומות הראשונים באקדמיה, אומנות, מסחר וכו'. הדמות של האם היהודיה שדוחפת את הבן להצטיין לאט לאט מפנה את מקומה לדמות של האם האסייתית הדוחפת באותה צורה, ואולי יותר. לכן למשל כיום רואים יותר אסייתים ופחות יהודים מקבלים את פרס הנובל.