קצת מיואשת

קצת מיואשת

שלום לכולם! אשמח לחוות דעת של הלומדות והלומדים משנים מתקדמות יותר (כלומר, לא א') - האם כל הטררם מסביב לציונים בשנה א' מוצדק? זה באמת עד כדי כך חשוב לסטאז'? (במיוחד בקשר לעבודה השנתית בתורת המשפט (בעברי) - היא באמת כל כך קריטית?) האם זה באמת תהליך של סינון שבסופו יורידו קצת את הרגל מהגז עם כל התרגילים האלה, או שככה זה הולך להיות מכאן ועד עולם? אנא עזרו לסטונדטית מסכנה שאיבדה את האמון בצדקת הדרך, ובעיקר הרבה שעות שינה

2_be

New member
הי../images/Emo20.gif

ציונים זה חשוב אבל שעות שינה וחיים מסביב ומחוץ ללימודים זה חשוב עוד יותר
כן, יש חשיבות לציונים בקבלה לסטאז', אבל זה לא הקריטריון היחיד לקבלה ותלוי מה את תרצי ומה כוללים הקו"ח שלך. יחד עם זאת, אמורים גם להנות מהלימודים ולא רק להרגיש חלק מהמירוץ אחרי הציון. זה לא כייף לחיות במירוץ בלתי נגמר ולדעתי מפספסים גם כמה דברים בדרך. עבודה בתורת משפט- היא 20% מהציון (אני מניחה שזה לא השתנה?), לא צריך להשתגע בגללה, היא לא הציון של כל הקורס. גם אם תקבלי 80 בעבודה, הציון שלך בקורס לא ירד באופן דרסטי. תרגילים בקורסים- זה אחד הדברים הכי מעצבנים של שנה א, עד שסיימת תרגיל בחוזים בה תרגיל בחוקה וברגע שסיימת אותו צץ לך תרגיל חדש. אני יכולה לעודד אותך שבשנה שניה זה כבר לא ככה ויש הרבה פחות תרגילים אם בכלל (תלוי בבחירת הקורסים) . שיהיה בהצלחה

BlackUnicorn

New member
זה מאוד תלוי במטרות שלך מבחינת הסטאז'

וגם במוסד הלימודים שבו את נמצאת. כמה שהסטאז' שאליו את מכוונת יותר פופולרי (משמע, המשרדים הענקיים המסחריים לדוגמא), כך מן הסתם שהציונים הם יותר קריטיים. מנגד, אם תכווני לתחום שהוא יותר "נישה" ופחות פופולרי (משפחה לדוגמא), הציונים הם פחות פקטור, או בכלל אם תבחרי אפילו במסחרי אבל ללכת למשרד קטן יותר. בנוגע למוסד הלימודים - אין מה לעשות, ככל שמוסד הלימודים נחשב פחות ככה צריך להוציא ציונים גבוהים יותר. אישית אני הגעתי למסקנה כבר בתחילת הדרך (אבל היא מאוד אישית ולא הרבה בוחרים להסכים איתי) שמשרדים גדולים/ענקיים הם לאו דווקא המפתח להצלחה, אלא אפשר להצליח גם במשרדים קטנים, ביתיים ואיכותיים שלוקחים את המתמחים שלהם בתור עובדים של ממש ולא בתור פועלים שחורים, וכמובן אח"כ בעזרת הרבה רצון טוב... בהצלחה.

תודה על התמיכה../images/Emo140.gif

אני כבר מרגישה יותר טוב... יכול להיות שגם 9 שעות שינה עשו את שלהן. תחי המיטה שלי! (אגב, לגבי העבודה בתורת, באמת מבקשים להראות אותה (או כל עבודה אחרת) בראיונות או שזו איזו אגדה עירונית שמחכה להפרכה?)

הייבי

New member
חלקית אגדה, חלקית מציאות

ישנם מקומות שמבקשים להביא עבודה לדוגמא (או דוגמת כתיבה אקדמית בשפה מתפלצנת יותר). בד"כ לא מבקשים בתחום ספציפי אלא מאפשרים לך להביא איזו עבודה שאת רוצה. הנטייה במקרים כאלה היא לחפש עבודה טובה שכתבת בתחום שקרוב לתחום העיסוק של המשרד (מה שאומר שכמעט אף אחד לא מביא איתו עבודות במשפט עברי/תורת המשפט אלא בנושאים משפטיים יותר רלוונטיים כמו: חוזים, קניין, נזיקין וכו'). מעבר, תשני טוב, תאכלי טוב, תחיי לפעמים אחרת זה באמת יתיש אותך. וכמו שאמרו לפני- ציונים זה חשוב, אבל בערבון מוגבל. סטאז' למשרד גדול תוכלי לסגור גם עם ממוצע 85 מאוניברסיטה כי מרגע שקיבלת זימון לראיון זה כבר עניין של כריזמה וכו' (אין לי מושג מה הציון ה"מסנן" במכללות השונות לצורך העניין). סטאז' טוב אפשר לסגור גם עם ממוצעים פחותים מזה, כתלות בתחום שאת מעוניינת בו וגודל המשרד. ואחרי שנה א' בד"כ כמות העבודות פוחתת (לפחות מהניסיון שלי).

../images/Emo45.gif התאווררות זה חשוב

(אא"כ את רוצה לאבד את שפיות דעתך) והייבי, במקרה של זאתי- היא רוצה יותר ממשרד גדול... יש לנו עסק עם מגלומנית.

הייבי

New member
משרד גדול זו שאיפה ריאלית

אני סגרתי במשרד גדול (אז בבקשה לא להשמיץ) חוץ מזה, לשאוף ולרצות זה בריא כל עוד זה לא בא על חשבון כל החיים שמסביב

mtap18

New member
תיקון

אני לא כ"כ מסכימה לגבי זה שאם יש לך ממוצע 85 את בטוח תתקבלי למשרד גדול... זה לא ממש נכון. ברוב המשרדים הגדולים ישאירו אותך בהמתנה עם ממוצע 85 גם אם עשית רושם טוב בראיון, ובכלל לא בטוח שתתקבלי. הם מעדיפים ציונים גבוהים יותר. רק בשביל לא להטעות...

הייבי

New member
לאף אחד אין מסלול קבלה סלול (חוץ מויטמין P)

בשום מקום לא הבטחתי קבלה ומי שחושב שרק ציון יגרום לו להתקבל משלה את עצמו. ברור שציון גבוה זה יתרון, אבל, ממוצע 85 פותח את הדלת לראיון שזה המכשול הכי גדול לדעתי בקבלה לסטאז- כי פשוט אי אפשר לראיין את כל המעוניינים, אח"כ זה תלוי בקו"ח- תואר נוסף, שירות צבאי, ניסיון תעסוקתי ובאיך עברת את הראיון.

mtap18

New member
וגם אם עברת את הראיון כמו שצריך

ויש לך שירות צבאי וכו' וכו', עדיין יתנו לדעתי עדיפות למי שבא עם ציון גבוה יותר, אפילו ממכללה.

הייבי

New member
בוא נסכים לא להסכים

מכיוון שעם ניכנס לויכוח כל אחד יביא דוגמא על אדם X שהוא מכיר לא נצא מזה, אז אפשר להסכים לא להסכים או להסכים שיש משרדים ויש משרדים.

PoisonousLitchi

New member
שאלה קצת לחוצה..

האם מי שהתחיל לשלב לימודי תואר נוסף מהשנה השנייה מוערך באותה מידה כמו אלה ששילבו כבר מההתחלה? כלומר, ברור שבסופו של דבר יוצאים עם אותו התואר, אבל כיוון שסוגרים סטאז' באמצע השנה השנייה, זה יכול להיראות יותר מרשים אם "הוכחת" כבר במשך יותר משנה שאתה מסוגל ללמוד במסלול דו חוגי.. אולי זה נראה גם יותר "מכוון מטרה", כי ידעת מההתחלה שזה הכיוון שאתה רוצה..? כן, גם לי זה נשמע לא הכי סביר, אבל מה דעתכם..

אבל את יכולה להגיד שאדם

יכול לפרוש בכל נקודה שהיא ואז זה לא משנה אם הוא התחיל בשנה א' (וסגר התמחות כי זה עשה רושם בחברה Y) או אדם אחר סגר בשנה ב' לפני ששלב (כי הוא עוד לא הספיק לספר את זה בראיון, נניח). בקיצור, לדעתי מה שמשנה זו *נקודת הסיום* ולא ההתחלה (כי לא בטוחה שהדוגמאות הנ"ל המחישו את מה שהתכוונתי.. ניחא
) משמע שאדם באמת עמד בכל החובות שלו והוא זכאי לתואר X כי הרבה פעמים אנשים מתחילים ללמוד משהו ותוך כדי רואים שזה לא מעניין/לא קל וכו' או משנים את מה שהם משלבים או מחליטים להתמקד רק במשפטים. והרי מתחילים את ההתמחות בסיום התואר ולכן לדעתי זה מה שחשוב, הסיום. יכול להיות שאדם אמר בראיון התמחות שהוא משלב משהו מסוים אבל בסוף לא פעל כך.. ולכן לי זה נראה הבדל די זניח מתי התחלת ללמוד, השאלה אם באמת סיימת את התואר.. ולמה להיות כ"כ לחוצה לפני שהלימודים התחילו?! לשלב זו לא תורה משמיים, זה לא משהו שחובה, יש המון אנשים שלא משלבים ומוצאים התמחות וגם עבודה בהמשך וחיים ממש בסדר. דווקא אפשר להגיד שאדם שמשלב מהשנה ה2 עשה את זה כשהוא מודע ללימודי המשפטים, ראה את יכולת ניהול הזמן שלו והתמודדות עם מטלות ולימודים וכו' ועדין הרגיש שהוא רוצה העמקה בתחום נוסף.

PoisonousLitchi

New member
חחח

אבל סוגרים התמחות בשנה ב', אז זו הנקודה הקריטית ולא סוף התואר (כמו שהציונים של שנה א' הם אלה שרלוונטיים להתמחות, ולא הציונים של כל התואר). וכן האמת שאני חושבת יותר מדי על הלימודים למרות שיש עוד חצי שנה עד אז.. היום אפילו חלמתי שזה היום הראשון ללימודים

silverhawk

New member
אולי עכשיו את חולמת

והיום באמת היום הראשון ללימודים.
אבל רק למקרה שלא, קחי את זה בקלות. כן תשלבי, לא תשלבי, בסופו של יום, הדבר החשוב הוא מה יהיה הממוצע שלך במשפטים ואיזה רושם תעשי בראיון. אם את חושבת שאת יכולה לשלב בלי שזה יפגע לך במשפטים - לכי על זה. אם לא, אולי עדיף להמתין קצת. אלא אם יש לך קצת ויטמין P, אז את יכולה לעשות מה שבא לך.

נכון אבל שוב,

אם יש לך אדם שסגר התמחות על סמך שילוב ואח"כ נטש אותו? אולי לא יסכימו לקבל אותו את ההתמחות.. ומכאן ברור שיש חשיבות לסיום השילוב ולא רק להכרזה עליו. חוצמזה תחשבי שיש "חיים" אחרי ההתמחות- בסופו של דבר ההתמחות היא רק שנה (כרגע) והיא לא זו שתכתיב את כל המהלך קריירה שלך. יכול להיות נניח אדם עם ממוצע מעולה שהתקבל למשרד מצויין אבל היחסי אנוש שלו ברצפה והוא זלזל בעבודתו בזמן ההתמחות אז זה לא אומר שהמשרד ירצה להעסיק אותו אח"כ. מאידך יכול להיות לך אחד בינוני, שעשה התמחות במשרד בינוני, אבל קבל ציון מצויין במבחן לשכה (שזה אחרי זה עוד מדד שמשרדים מסננים לפיו) וקיבל חו"ד מעולה מהמאמן שלו מתק' ההתמחות שלו מה שיגרום למשרד גדול ששמע עליו לקבל אותו. כלומר, הכל עוד אפשרי ופתוח, מי שמשקיע ומתאמץ יצליח גם אם אולי לא התמזל מזלו להתמחות במקום מאוד נחשב (ככה אני רואה את זה, תקנו אותי אם זה אחרת), ותדעי לך שלמצוא עבודה אחרי התואר זה מה שחשוב וזה אם כבר משהו שיותר גורלי וקובע, ואז זה ממש לא משנה ממוצע שנה א' אלא איפה למדת+ממוצע התואר כולו+ציוני לשכה.

B L I M P

New member
לצערי זה די בולשיט ולמעשה

למעסיקים לא ממש אכפת. הרבה פעמים ללמוד משנה א' מוריד לך את הממוצע, כי זה מעמיס על המערכת, ואז את מגיעה לראיונות עם ממוצע יותר נמוך, ומעסיקים לרוב מעדיפים ממוצע יותר גבוה. מעבר לזה, בעברית לפחות, כדי לעשות שילוב בשנה ב' את צריכה ממוצע מסויים, וזה לא משנה אם התחלת בשנה א' או שאת מתחילה בשנה ב' את צריכה לעמוד בממוצע הזה, והם לא מסתכלים שונה על זה שלמי ששלב משנה א' היה עומס יותר גדול ממי שלא שילב.

למעלה