קצת כמותי

א ד ו ש

New member
באיחור אומנם - אבל עם הסבר.

התשובות הן: 1. 4 2. 4 1. (מאמין שהרוב עלו על זה)הסכום של כל המספרים מ- (72-) עד 72 הוא כמובן 0. נוסיף 73- וזו התוצאה. 2. בשאלה כזו הרבה יותר פשוט לחשב את המקרה ההפוך - דהיינו - מתי לא נקבל 2 וגם לא נקבל פלי? לא נקבל 2 - 5/6 לא נקבל פלי - 1/2 1/2 * 5/6 = 5/12 5/12 זו ההסתברות ההפוכה ולכן: 5/12 - 1 = 7/12

א ד ו ש

New member
וזו שאלה אומנם קשה, אבל יכולה

להופיע במבחן החל משאלה 20 בקלות.. כדאי מאוד להבין אותה כי היא שאלה קלאסית, שהעקרון שלה חוזר די הרבה.

מממ לדעתי לא

נתחיל מזה שאין אף שאלה כזאת באוגדן. יותר מזה אין שאלה כזאת אפילו במתכונות של קידום, ולא בספר הענק הזה. אני חושב שלא יהיא כזאת שאלה לא בגלל הקושי שלה, אלא כי יש סוג שאלות שאסור להם לשאול, אני פשוט לא זוכר איזה. ראיתי הרבה שאלות 25 יותר קשות מזה, אבל בתחלס אם אף אחד לא היה מלמד אותי שצריך לחסר את המצבים שבהם זה לא יקרה, בחיים שלי לא הייתי שם לב לחפיפה בין המצבים.

א ד ו ש

New member
אני די בטוח שלחסר מצבים

זה כן דברים שרואים בפסיכומטרי, ובכל אופן, להבין את השאלה הזו זה חשוב כי היא מקיפה את החומר של קומבינטוריקה ממש טוב.

1234aaa

New member
עד כמה שאני יודע

למרכז הארצי אין שום התחייבות כלפי התכנים של הבחינה ולכן הוא יכול לשאול מה-שהוא-רוצה. (שוב כל עוד לכולם יש סיכוי לפתור את זה ,אני לא מדבר פה על חומר של 5 יח"ל וכאלה).

זה מזכיר לי

תרגילים כמו מה הסיכוי שמתוך שתי הטלות של קוביה יצא לפחות פעם אחת 2. כולם יגידו 1/6 ועוד 1/6 אבל זה לא נכון

תיקון לסוגריים השניים

6\1 כפול 5\6 כלומר, הסיכוי שיצא בשתיהן 2 כפול הסיכוי שיצא בראשון 2 ובשני משהו שהוא לא 2.

א ד ו ש

New member
לא ממש.. גם כאן מחשבים את המקרה

ההפוך. הסיכוי שלא יצא שתיים * הסיכוי שלא יצא שתיים (בקוביה השניה) 5/6 * 5/6 = 25/36. זה המקרה שלא רוצים ולכן 25/36 - 1 = 11/36

וואלה צודק

אני כמעט אף פעם לא משתמשת בעניין של חישוב המקרה המשלים.... אבל אני אתחיל לאמץ את העניין. מה שאני רשמתי היה נכון חלקית - הייתי צריכה לחבר גם את המקרה שפעם ראשונה לא יוצא 2 ופעם שנייה כן יוצא 2, וכשמחברים הכל יחד זה גם יוצא 36\11

א ד ו ש

New member
אפשר לעשות את זה בדרכים אחרות

אבל זה מבלבל הרבה יותר ויש הרבה יותר מקומות לטעות.

א ד ו ש

New member
אין שום התחייבות, אבל שאלה

שלא הופיע בפיילוט לא תופיע לעולם בפרק אמת, ולכן אפשר לדבר על מעין "התחייבות". אבל זה לא רלוונטי היות ושאלה כמו שנשאלה כאן כבר היתה בפסיכומטרי.

ofir14

New member
דחוף: אני דורש הסבר מפורט ומהימן

לשאלה הראשונה תודה!!!

א ד ו ש

New member
הסכום של כל המספרים

מ1- ל 1 הוא 0. כנ"ל מ2- עד 2 וכך הלאה. בשאלה - מ73- עד ל 72 זה למעשה מ72- עד 72 (שזה שווה ל0) ועוד 73-. 0 + 73- = 73-

א ד ו ש

New member
בגלל שהחיבור של 73- ושל 72

נותן 1- החיבור של שני המספרים הבאים 72- ו71 יתן עוד 1- וככה עד שנגיע ל 2- ו 1 (שנותן 1-) ובסוף ל 1- ו0 (כנ"ל) סה"כ מכל החיבורים יצא לנו 1- * 73 (סה"כ 73-) זו דרך ממש רעה לפתור את השאלה הזו, אבל אולי זה יותר מובן ככה.

ofir14

New member
אני עדיין לא מבין סורי

מה העיקרון של השאלה הזאת? לחבר את 72 ו-73 אוקיי אבל מה לזה ולתשובה 73-? אלא אם כן תפסתי את זה עכשיו, מחברים כל מס' לחוד עם המס' הנגדי לו ואז נשאר 0 ו -73- אבל עדיין זו שאלה שלא נראה לי שיש מצב שתופיע כמו שהיא כתובה כאןבפסיכו'

א ד ו ש

New member
זו שאלה שתופיע בקלות בפסיכומטרי

ובכלל לא קרובה להחשב שאלת קצה. (באזור ה-15 לפי דעתי)

1234aaa

New member
אופיר

מאחר ואדוש ידידי ,לא ניחן ביכולות הסברתיות אני אנסה.
. תסתכל על זה ככה: מכל "צד" של השווה (דהיינו "=") יהיו לך מספרים מ-1 עד 72 ,רק שבצד אחד זה הם כולם יהיו חיוביים ובצד השני שליליים. כשתעשה סכום שלהם אתה תקבל משהו כמו: 1-1+2-2+3-3 ..+72-72 וזה הכל יתקזז לך לאפס. אבל שים לב שבשאלה שאלו מ-מינוס 73 ועד פלוס 72. מה שיקרה זה שידידנו מינוס 73 ישאר גלמוד כי כל החברים השליליים שלו ימותו ב"קרב" נגד מספרים החיוביים והתשובה תהיה 73-. ("קרב" זה כשאנחנו עושים סכום של המספרים) יש?

למעלה