קפה טוב ברחובות..?

thumpalong

New member
קפה טוב ברחובות..?

בהמשך לאבחנה של ליאור... אנשי רחובות היקרים, אנו למדו בן אובד של העיר על בתי קפה טובים במקום? אני עדיין מגיע פעם בכמה זמן, ואני לא מסופק בענייני הקפה במקום. (אמנם יש לי מיגבלות, אני בד"כ עם ילדים באוטו, לוקח TO GO ואני מגיע מצפון (כיוון מכון וייצמן, לא ממש נכנס לתוך העיר, אבל עדיין אשמח לשמוע מה שיש לשמוע) . מבחינתי, היה את הקפה החדש יחסית בפינת הרצל/וייצמן (נקרא קלישר? ), נדמה לי עם אווה, פעמים ראשונות שהייתי היה טוב, פעמים אחרונות לא היה טוב (נראה לי תלוי בעיקר מי מכין, אבל זה גם כי אווה לא עושה לי את זה). הבית קפה הרצל (?) פשוט לא מכין מספיק טוב, למרות שהחומר גלם נראה לי בסדר. לי הכי נוח בכניסה לעיר, בפארק מדע, אז ארקפה לא עקבי, פעם טוב,פעם לא, ויש תור ולא תמיד יש חנייה נוחה. מה שכן, למטה יותר יש COFFE FACTORY , שממש לא מכינים טוב, אבל יש להם סוג של קפה "בריסטו" שהוא מעולה לטעמי, הם נחמדים יותר מארקפה, והם מתבעסים פחות ממני כשאני מעיר את הערותיי (אני שונא להעיר, אבל כל כך נמאס שאתה מבקש משהו בדיוק, מסביר שאין צורך שהכוס תהיה מלאה עד הסוף, שיהיה מרוכז וחזק, אומרים כן כן, וההמשך ידוע..). בפעמים האחרונות שם יצא בסדר. תודה מראש...

אני אוהבת לשתות בקפה ג'ו בפארק המדע

אולי סתם היה לי מזל בארבע פעמים ששתיתי שם. אולי גם ההגעה שלי בשעות שפל משפיעה, או שזו משמרת של בריסטה קצת יותר משקיען. הבריסטה לא מתבעס מהבקשות שלי (שותה אספרסו בעמידה, אבל בספלון רגיל- לא כוס חד פעמית, ולעצור בבלונד בבקשה בבקשה בבקשה) ואני לוגמת, מחדשת את החיוך ויוצאת שמחה, קופצנית וטובת לב. hosq ממליץ על מילנו. אנסה אותם בהזדמנות. מישהו ניסה בפארק המדע את קפה קפה? פתאום שמתי לב ללוגו שלהם מתנוסס בכניסה למתחם.

thumpalong

New member
הי דעה עכורה-יקרה (לא יכול לקרוא לך רק עכורה)

ממה שאני שתיתי בעבר, לא משוגע על ג'ו. מה זה ואיפה זה מילנו? קפה קפה לא ניסיתי.

../images/Emo13.gif תודה יקירי. מילנו

נמצא בפינה השניה של הגוש בו נמצא ארקפה, ממש על הכניסה למתחם. מעריצה אותך על האומץ להגיע לבתי קפה "טעון" ילדים. אני מגיעה לבתי קפה בשעות הפנאי (כחחח, סליחה, התכוונתי על חשבון שעות עבודה), או בימי שישי, אז אני חמושה רק בתינוק.

thumpalong

New member
לא בטוח שתעריצי..

כי זה עניין טעון, אני בד"כ משאיר אותם באוטו, רץ פנימה להזמין, רץ חזרה לילדים, רץ חזרה לקחת (כל הזמן עם קשר עין), רץ חזרה לאוטו, רץ חזרה לבקש שיעשו חדש
... אבל עם הילדים לתוך הבית קפה? בטח. הם יודעים... בעצם, ילדים יודעים הכל (תראי מה את מוציאה ממני :) ).

(חלחלה קלה)

גם לי יש את הדפיקויות שלי בנושא קפה, ילדים וסדרי עדיפויות. יותר בכיוון של תינוק תלוי על הרגל בזמן חליטה או הקצפה (אז אני כמעט מתפתה לנער אותו מעלי). מראות קשים.

thumpalong

New member
תשמעי, באמת מסקרן,

כל מה שאת עושה (אני מודה שאני לא קורא הכל), והמאפים האלה, ביחד עם תינוק. אותי זה באמת ובתמים מרשים, כי זה מחוזות כל כך לא קשורים ודי מתנגשים. (הנסיונות/בדיקות שלך מריחים כמו מישהו בפנסיה (שזאת שאיפת חיי), ולא כמו מישהי עם תינוק) , אז כנראה יש לך יכולות של ריכוז, שליטה וסינון הפרעות שאני מתקנא בהם, וזה בנוסף לזה שיש לך אינטגריטי. אני אומר, אשרי בעלך (ובטח הוא לא פאנאט קפה, אה?) אלוהים אדירים! אני מנהל שיחת נשים! .... ואני נהנה מזה!

רק חסר שנחליף עכשיו מתכונים...

כן, גם אני מהרהרת בפנסיה (זו התשובה הכי הולמת ל"מה תרצי לעשות כשתהיי גדולה?"). ובעלי לא פאנאט קפה, אבל הוא בהחלט נהנה מפרי עמלי (וקצת פחות מרגעי תסכול. הכי גרוע לתפוס אותי בזמן מילוי פחזניות. לפעמים אני מדמיינת צלף עם חיצי הרגעה/הרדמה על העץ מול חלון מטבחי). חשבתי קצת על עניין החלחלה, ואולי אני ממהרת לשפוט מישהו שנוסע מהצפון לרחובות עם שני ילדים, במיוחד אם הם בגיל של מושבי בטיחות. (האמת היא שאני ממש גרועה בשיחות נשים. רוב השיחות שלי הן עם גברים, ורק מאז שהגיחו פאר היצירה שלי למדתי כמה דברים על שיחות נשים, חצאי נחמות וכאלו)

חגי ש

New member
לקפה-קפה יש גם סניף בבוגרשוב, ת"א...

מניסיוני בסניף הת"אביבי התערובת לא מלהיבה. לא קפה רע, חלילה, אבל לא הייתי רץ מרתון בשבילו. לילה טוב,

נתנאלה לא רע

נמצא בפינת הרצל-יבנה. קפה אלקלעי נחשב טוב (קצת יותר פנימה על הרצל) אבל אישית תערובת הבית שלהם לא הרשימה מידי.

Envenom

New member
לחם ארז ../images/Emo8.gif

אבל רק כשאני שם, למה יתר הברמנים.. איך לומר בעדינות.. טוב, אין דרך לומר זאת בעדינות, הם פשוט לא יודעים להכין קפה.
מלבד זה בית הקפה "אלקלעי" בפינת הרצל-וייצמן, ליד בנק לאומי, הוא בית הקפה האהוב עלי (והמקום בו הייתי רוצה לעבוד, אם הם רק היו מוכנים להתפשר על סופ"שים..) מזמן לא הייתי שם, לצערי, אז אינני מעודכן בטיב הקפה שלהם, אך עוגת השוקולד התלת-שכבתית שלהם א-ל-ו-ה-י-ת. האמת היא שאני לא נוטה לצאת הרבה לבתי קפה. יש לי נטייה לשפטנוּת-יתר כשזה מגיע לכוס הקפה שלי, ונדירות הפעמים שנהניתי מכוס קפה שהוכנה ע"י מישהו מלבדי מאז התחלתי להתעסק בתחום. חוץ מזה שאני שותה מספיק כוסות קפה בעבודה

טוב, אם אתה כ"כ ממליץ..

אמצא את דרכי לשם בהזדמנות. מתה על המאפים! היתה מזמן איזו עוגת שוקולד כבדה עם שזיפים, טעימה בטירוף (לקניה בשלמותה). זה היה לפני כמה שנים. עדיין יש אותה? באיזו תערובת משתמשים? פעם זה היה סימבה, לפחות בסניפים שאני דגמתי מזמן מזמן.

8היחידה

New member
גם אני אהבתי

את העוגת שוקולד ברנדי שזיף של לחם ארז, אבל מאז ששהוא מכר חלק\הפך לבית חרושת בנתניה, הם הרסו הרבה דברים טובים שהם מכרו. כיום הם חותכים את השזיפים לחתיכות קטנות מאד והעוגה שטוחה יותר ויבשה יותר, עדיין טעימה אך לא מורחת לי חיוך של סיפוק כמו פעם. היא גם לא נמצאת על המדפים כל הזמן כמו פעם. לאחרונה חלה ירידה גם באיכות הפונדנטים שלהם. חבל, אלו היו מוצרי השוקולד שהכי אהבתי.

Envenom

New member
על העוגה הזו לא שמעתי..

מצד שני, אני לא מתערה במיוחד במוצרי החנות שלנו, אז אני מוכן לשאול
התערובת היא של Crem Caffe. יבוא בלעדי של לחם ארז מאיטליה, עד כמה שידוע לי.. אחת המתוקות שיצא לי לטעום.

קרם קפה

נדמה לי שבאזור השנה-שנתיים אחורה שמתי לב לנוכחות הולכת וגוברת של תערובת של קרם קפה שם ופה. אני לא זוכרת איפה ראיתי אותה, אבל אני רואה אותה יותר ויותר, ולא רק בלחם ארז. נכון, היא באמת מתוקה וקרמית ומוצלחת. (אבל המועדפת עלי מהמיובאות היא עדיין bristot).

"קרם קפה" - שאלה עדינה:

האם יתכן שתערובת שמפיקה קרמה ברמה ממש בלתי סבירה בעליל (ניסיתי אותה בעבר) - האם יש מצב שיש משהו בתערובת שגורם לזה ולא קוראים לו קפה ? שאלה קצת לא מנומסת ובעייתית אבל מאוד מסקרנת אותי.

knappertsbusch

New member
ממש לא סביר

כל מה שצריך זה רובוסטה וטריוּת. ברגע שיש טריוּת, גם תערובת עם 100% ערביקה יכולה להפיק קרמה נהדרת.

Envenom

New member
גם אני תהיתי בנידון..

אני לא חושב שהקרמה היא 'בלתי סבירה בעליל'. מנסיונות שעשיתי עם כוסות זכוכית, היא בדיוק במידה. בכל אופן, אני בספק מאוד גדול שיש איזשהו "מעודד קרמה" בתערובת, ועד כמה שלא חיפשתי בתערובת, לא מצאתי פול רובוסטה אחד.

טוב, אז נחו חששותי

עכשיו אפשר להתווכח אם רוצים לשתות קפה טוב או לאכול פודינג קרמה

למעלה