אין ויכוח חברי(אינני יודע את שמך)
תשובתי ההיתולית משהו(נעליים וכו') האפילה על המסר האמיתי, בכל זאת, קפה טוב באיטליה מוגש במסעדות, אפילו לא יקרות, המושג "בר" רחוק במשמעותו ממה שאנו רגילים כאן,ברים מהסוג הישן והמסקרן נפוצים יותר בדרום או מחוץ לערים הגדולות, עם מכונות ישנות ויחס קנאי לקפה, תערובות הקפה עצמן ניבדלות בשמן ואיכותן, ז"א יש פרימיום רסטורנט בלנד, שאכן מיועד לייצוא, מסעדות וברים יוקרתיים,(מה שנקרא פה "זהב" של חברה זו "זהב של חברה אחרת) הסטנדרט לתערובת השנייה נקראת (MISCELLA BAR רובוסטה)50-60% רובוסטה טעם מחוספס, יום יומי ומיועד לבארים(באיטליה) עולה פחות ונצרך בעמידה על הדרך. יש את השלישי, שנקרא ESPRESSO CREMA זה לכאלה שלא מתביישים. 80-100% רובוסטה,הכי זולה IVORY COAST, VIETNAM,CHRRY AB/C, מה שאני אומר זה שאיטלקי ממוצע לא ישלם תשעה או שבעה שקלים על אספרסו והוא יכול לחלום לקבל קפה זמין כמו במקומות הטובים בישראל.(אם כי, יקר) אגיד את זה שוב, זה נחמד ובסדר לנסוע לחו"ל ולהתרגש משטויות,אך מה לעשות זו האמת, קשה למצוא קפה ממש איכותי באיטליה בתוך הכל כך הרבה שיש שם, וסנט אוסטקיו זה מופע ליצנות ששמים קצף של חלב וחושבים שכולם הבלים, יופי שיש מי שאוהב את זה ומה הבעיה עם מי שלא אוהב את זה, מה? עד מתי נמשיך להיות כאלה גלותיים שחוזרים עם עיניים בוהקות מאיטליה ומלאי סיפורים שמכווץ בבושה כל מי שמעז לעשות פה קפה?או למתוח בקורת על איזה איטלקי נכשל שגילה את נפלאות החלב בקפה ומצא דרך למכור קפה פחות מר בעיקר לתיירים. אני אוהב קפה! אבל אני אוהב קפה ישראלי, איכותי,אני מעריך את מה שעושים כאן, בכ"כ מעט זמן,לרמה שהגענו, לרצינות שהשקיעו כאן אנשים, להם אני רוצה לפרגן, ואותם מעניין אותי לראות ומה שהם עושים, את איטליה אני מכיר, היטב ולא מהיום ואני בהחלט יכול לומר את מה שאני אומר. כשאני באיטליה, אני מתגעגע מאד לקפה כאן בישראל ואני מתגעגע הרבה ולעתים תכופות, אני מקווה שיש באמירתי הצנועה לחזק במעט את כל מי שעוסק כאן בתחום ודואג שתהיה פה תעשייה מקומית איכותית וגאה, כי קפה קולים במדינה ששותים(לצערי האיטלקים לא יבואו לשתות או לקנות פה קפה, מה שלא יהיה) הם רק ימשיכו לעמוד בחליפות של ארמני בתערוכות מזון ולהציע קפה ירוד ב10.5 יורו לקילו, כמחיר סיטונאי,אנחנו נמשיך לסגור בתי קפה ולפטר עובדים דונ'ט לט תם פול יו, כל טוב רם