קעקועים פליליים

BloodyRose

New member
../images/Emo203.gif אני אתן שוב דוגמא שנתתי מקודם

אם ילד בן 12 ישאל מה המשמעות של גולגולת על המצח/צוואר, אתה באמת תוכל לענות לו מבלי לזרוק איזו מילה על כך שהוא בן 12 וכדאי שהוא יחכה קצת עם זה?

MayaTheBee

New member
בואי לא ניסחף

הבחורה נכנסה לפורום ושאלה שאלה, מן הסתם כמו בכל פורום היא תקבל תגובות גם לא ישירות לשאלה שלה, ולגיטימי לגמרי שאנשים יגיבו גם בלי קשר. בחירה של הבחורה אם להתייחס לזה או לא. אף אחד לא אמר לה מה לעשות, אלא רק נתן את הפרספקטיבה שלו לגבי העניין. ואגב, היא צריכה לקחת את זה בצורה טובה ולא רעה, אף אחד לא בא להרע לה, אלא להפך.

benushhhh18

New member
זה נראה לי אחלה רעיון לטאגליינס דרך אגב ...!

קעקועים פליליים והמשמעות הנסתרת מאחוריהם !

The Dew

New member
מיה, היו פה תגובות

מאוד מתנשאות ומאוד מגעילות, וכן, למרות שזה פורום באינט' ציפיתי מאנשים פה ליותר.

NeTa MuFlEtA

New member
איך תמיד יקום מישהו ויגיד את זה.../images/Emo217.gif

עזבי את הפורום לאנשים יש דעות משל עצמם. והפעם, אני דווקא חושבת שזה לטובה.

B B A

New member
תאמיני או לא

אבל כמעט כל קעקוע קיים הוא סמל סטטוס או שייכות בתרבות כלא כלשהי. עליי למשל מקועקע ספייד, וספייד בבתי הכלא בארה"ב הוא סמל של כנופייה דרום אמריקאית כלשהי. בכלא הרוסי לדוגמא יש לכמעט כל קעקוע (נאיבי למראה ככל שיהיה) פירוש שמפרט על הסטטוס שלך בין האסירים ועל הרזומה הפלילי שלך. בכל תרבות מודרנית ישנם קעקועים שמסווגים כ"קעקועי כלא", וקעקוע בעל משמעות תרבותית מסוימת במקום אחד תהיה התויה תרבותית אחרת לגמרי במקום אחר. כמו שכבר נאמר לך, בסיצילה שלוש נקודות על פרק האגודל או ליד העין מסמנות אותך כחבר בסינדיקט פשע והפירוש המקובל שאני מכיר לחמש נקודות על פרק האגודל הוא "אדם בין ארבע קירות". סביר להניח שבתרבויות אחרות תמצאי משמעות שונה לקעקועים האלה, ולא בהכרח שלילית כמו המשמעות שניתנה לקעקועים האלה בתרבות המקומית. אם אתה רוצה לקעקע את זה על עצמך כדי לצאת קשוחה, אז תוותרי. אם ההתויה התרבותית שישנה לקעקועים האלה אצלנו היא לכלא ותרבות שוליים אז הסכנה לדעתי היא לא מה יקרה לך ולידיד שלך כשתיכנסו לכלא, אלא מה יקרה כשתנסו להתקבל לעבודה מסודרת או ללימודים גבוהים או כשתפגשו את ההורים של החבר/ה. לדעתי זה מיותר. גם המשפט: "אם יהרגו אותי בגלל הקעקועים אז אין מה לעשות כי זה הגורל שלי" נשמע לי סתום לגמרי, ואני אתן לך כמה אנלוגויות כדי להדגים לך את הלך המחשבה שאת דוגלת בו: אני אשתמש בסמים קשים, ואם אני אמות אז הגורל שלי. אני אסע ב-180 קמ"ש בעיניים מכוסות, ואם אני אמות אז זה הגורל שלי. אני אקפוץ מבניין 5 קומות, ואם אני אמות או אפגע אז זה הגורל שלי. מבינה לאן אני מכוון? תחשבי למה את רוצה לקעקע משהו שיסמן אותך בתרבות המקומית כאשת שוליים וכעבריינית. הדימוי הזה יכול להיות מאוד מגניב בגיל 17 (בהנחה שמה שכתוב בכרטיס האישי שלך נכון), אבל בעייתי מאוד כמה שנים אח"כ.

מקורות

פה ברוסית (של הכלא הרוסי) שבאמת אין לי מושג איך לתרגם חלק מהמילים.... שלוש נקודות סתם המלצה, אל. גם בכלא הרבה מאוד אנשים לא עושים קעקועים מחשש שכשהם יצאו, יישפטו אותם ע"פ הקעקועים האלה. את לא יכולה ללכת לעשות קעקוע מאוד מוכר כמו שלוש\ ארבע נקודות בין הבוהן לאצבע במחשבה שאף אחד לא יראה. לדעתי לא את ולא הידיד שלך צריכים לעשות את הקעקועים האלה, יש לי חברים שעד היום קורעים את התחת כדי להסיר קעקועים כאלה. לא חבל?

עם הרוסית יש לי דיי בעיה

כמה מילים שאני באמת לא מבינה (בהתחשב בעובדה שאני לא ממש דוברת רוסית זה דיי מובן....) אבל אם תרצי שאני אתרגם את החלקים באנגלית, בכיף

GoneWithTheSin

New member
הייתי מנסה לתרגם אם הייתה לי הסבלנות לאמץ את

העיניים עכשיו. אני לא רואה כלום בכתב הקטן הזה בלי משקפיים..

acid bath

New member
ואם יום אחד בטעות

תגיע לכלא אתה תמות. רעיון לא טוב. יש מספיק סיפורים על אנשים שנכנסו לכלא ברוסיה\ארה"ב ואפילו ישראל ופשוט נרצחו,סתם כי היה עליהם כוכבים נאוקוטלים(?) על הברכיים,כורי עכביש על המרפקים ועוד סמלים שונים ומשונים ופשוט הרגו אותם. יש ספר ששכחתי את השם שלו על המאפיונרים הרוסים שפשוט מראה שלכל קעקוע יש משמעות. מתי רצחת את האדם הראשון,מתי זה קרה,מתי נכנסת לכלא פעם ראשונה,מתי רצחת בכלא פעם ראשונה,אם אתה סוחר סמים,רוצח שכיר וכו..... אני אזכר איך קוראים לו ואגיב.

V i l l i a

New member
לכולם

לא ידעתי איזה תגובות זה יגרור האמת, ידעתי שיהיו כמה שפשוט יהיו חייבים להביע את דעתם, גם אם לא נשאלו. ומישהו פה שאל למה אנחנו רוצים דווקא את הקעקוע הזה... זה מסמל את החיים שלו, את החיים שלי, ואת של שנינו אחריי שהיכרנו. טוגלן? כבוד
יום טוב לכולם.

למעלה