קניתי סכין

nyaron

New member
קניתי סכין

והסכין לא כול כך מושחז מהם הדרכים הכי אפקטיביות להשחזת סכין שההיה חד וההיה אפשר לגלף איתו עץ בתודה ירון

אם קנית סכין (חדשה) והיא אינה חדה

אזי קיים חשש סביר כי איכותה ירודה מאוד. גש לחנות להשחזת סכינים וראה אם שווה בכלל להשקיע בה כ-30 ש.ח על השחזה איכותית. אם לא: קנה חדשה ומושחזת. סכין טובה = כלי עבודה טוב. לא חוסכים. דינה של סכין ישנה שונה ואפשר לקנות בזול סכין ישנה משובחת שיד הזמן נגסה בחדות החורפה אבל זה סיפור אחר. חנות השחזה: לובלינסקי ובניו ברח' קינג ג'ורג' בת"א - קצת לפני שינקין אם הצפון בגבך ופניך דרומה.

isaacl

New member
כדאי לכל בעל סכין

לנסות להתאמן בהשחזה ביד. כדאי להשקיע באבן טובה, ואני ממליץ על השחזה על בסיס מים. עד כמה שניתן ללמד בהתכתבות, כללי ההשחזה הם אלה: יש לשמור על איזון מדויק של שני צידי הלהב (אני מתכוון לצד החד כמובן. לא לשני צידי הסכין), ולשמור על השחזה שווה (זווית להב שווה) לאורך כל הלהב. כמובן יש להקפיד על כללי זהירות נוקשים. לפנות את האצבעות ממשטח האבן כך שבמהלך ההשחזה לא יווצר מצב של פגיעה בהסח הדעת. השחזה ביד מביאה לתוצאות טובות יותר, וכמובן היכולת לשלוט ברמת החידוד טובה בהרבה. חוץ מזה זה כיף, לפחות למי שאוהב מתכות. אני לא הייתי מפקיר את הסכין שלי בידי שום מכונה, ולצערי אין לי מבחר סכינים שאפשר להתגאות בו. אין כמו תחושת סכין על האבן כדי להתחבר לסכין באמת. השחזה היא אימון מתמיד אבל משתלם. יצחק

nyaron

New member
לא הבנתי אתה יכול להסביר לי

שוב בבקשה את התהליך של השחזת הסכין אם אבנים בתודה ירון

יש דברים שעדיף לא להתעסק איתם

ולא להיות ישראלי - טיפוסי שיודע ויכל הכל... השחזה איכותית היא ענייין למקוצענים. להב של סכין נפגם באופן אי-רוורסבילי לעיתים, בגין השחזה של חובבנים ויש סכינים היקרות מידי לניסויים... מי שמאוד רוצה יכל לרכוש אצלנו ערכות השחזה ידניות או ממש מקצועניות ולקבל עליהם הדרכה והכוון... בכל אופן - 30 ש.ח אצל חנות השחזה זו אינה הוצאה אסטרטגית ולא גורמת לצרכן לפחיתות כבוד כי הוא אינו עושה זאת לבד.

nyaron

New member
תגידו יש פו מישהו

אם נסיון אמיתי בגילוף עצים? בתודה ירון מקוגה ריו השולטים!!

fusion boy

New member
אהי הייתי מגלף בצבא בשמירות...

הייתי מגלף עם לדרמן חתיכות עצים עד שכמעט הורדתי לי את האגודל...

isaacl

New member
אתה צודק יובל

ולא הייתי ממליץ להתאמן על סכין טובה. למרות זאת לא מדובר במיומנות בשמים. שנה של אימונים ותוכל להשחיז את סיכנך במקצועיות. כדאי לקנות סכין זולה ולהתאמן עליה כל יום כרבע שעה. זו עבודה אכן משעממת. אין פיצוי מהיר. אבל זו הסכין שלך. אני לא הייתי מפקיר את הסכין שלי בידי שום אדם וודאי שלא בידי מכונה. כל מה שצריך הוא יד יציבה ותנועות מדויקות. מקבלים את תחושת הסכין והאבן תוך כדי האימון. רק כך מכירים את הסכין הכרות בלתי אמצעית. זו איננה המלצה להיות ישראלי. האומן של פעם הכין את כליו במו ידיו.

מעניין ...

כמובן שמלאכת השחזת סכין הינה מיומנות נרכשת... רק שיש השחזה ויש השחזה... גיא רפאלי חברי ושותפי, הינו מומחה לא קטן בפלדות: יש לו נסיון בהשחזה וכן ציוד מקצועי. אם זאת: לא הוא שהשחיז את סכין הדמסקוס שקניתי לאחרונה, כי אם מומחה גדול ממנו ואת להב הקטאנה היפנית שלי, שנתכהה, אין איש בארץ המבין דיו כדי להשחיז. עובדה... אגב: מהיא "הכירות בלתי אמצעית" בכלל (!) ועם סכין בפרט? מה זאת אומרת "רק כך מכירים את הסכין"? למה: אי אפשר אחרת? אתה יודע מה עושים עושי הסכינים? הם מביאים אותם אלי ואל חברי לחוות דעת, ועבדך: חלודה בסיסית בקושי יודע להוציא מלהב... מוזר... כל כנר הוא גם בונה כינורות? שבוע טוב. יובל.

isaacl

New member
לא הייתי מעז

לנגוע בקטאנה. למרות שנדמה לי שאני משחיז לא רע. מצטער אם הפרזתי בהגדרות. לא הייתי מעמיד את המשפטים שצצטת במבחני יום וקאנט. אני מתכוון הכרות קרובה. אגב, אילו בניית כינורות הייתה מיומנות תובענית פחות, וודאי אם הייתה מן הסוג הנדרש להשחזת סכין, מזמן הייתי בונה לעצמי כינור. השחזת סכין איננה דורשת להגר לקרמונה לחמש שנים, והשחתה של אין סוף עצי אלפים אצילים. אתה מתבטא תמיד כמי שאהבת המתכת בנשמתו. לא בא לך לחוש את מגע הסכין על האבן? אני מבטיח לך שכשתשמע את הצליל המיוחד הזה תתמכר כמוני. ואגב, על איזה סוג של עושי סכינים אתה מדבר? האם יש עושי סכינים אמיתיים בארץ? סליחה על הבורות.

יש ויש עושי סכינים בארץ הקודש

האמת? לא מעטים, חלקם אנונימיים לחלוטין - וממש מעניינים וטובים... אין בארץ מי שיודע להכין אולרים איכותיים, אין חרשות של פלדת שכוות או פלדה דמסקאית ברמה הגבוהה ביותר אבל בסך הכל, שוק היוצרים בארץ רק הולך ומשביח. אגב: כלל אינני בטוח כי מלאכת עשיית להב ברמה הגבוהה ביותר - נופלת במורכבותה, בזמן עשייתה ובערכה התרבותי (או הכספי) ממלאכת הכנת המושבחים שבכלי הנגינה... הבט בסאגות על חרשי החרב ביפן... ובאשר אלי: אני בחרתי להתמחות ב"מיומנות התפעול"... את מלאכת העשייה, אשאיר לטובים ממני ואשמח פשוט להעריץ את מפעלם

קטאנה? ../images/Emo99.gif

יובל, יש לך קטאנה ולא סיפרת?? מאיין קנית אותה (ובכמה)?

למעלה