קניתי סכין

יש לי.

יפנית. הלהב - להב אזרחי (לא מאוד ארוך) מהמאה ה- 19 הנתון בתוך ידית ונדן של הצי הימי של יפן (היכן שהוא בין שתי מלחמות העולם). השילוב הנ"ל הופך את החרב לנדירה למדי שכן כידוע לך: כל הצי היפני הוטבע במלחמת העולם השנייה - על קציניו וחרבותם. מה-גם שרוב החרבות ששירתו את הקצינים נושאות להב צבאי שאינו איכותי במיוחד ולא אחת היה (רחמנא ליצלן) יציקה אחת: משפיץ עד ידית... את שלי קניתי ממי אם לא: גיא רפאלי, הנמנה עם הבודדים בארץ האוספים, סוחרים ומבינים בתחום. מחירה של חרב כשלי כיום הוא כ- 3,000 $ (לא אומר לך בכמה קניתי). יש לגיא למכירה יקרות ועתיקות יותר ואף חרבות חדשות (נפלאות) היקרות הרבה פחות...

fusion boy

New member
יובל, אם כבר סכין אז...

אולי תעשו איזה סדנאת הגנות (ביד ריקה) מול סכין שפתוחה לאנשים מחוץ לשיטה שלכם! הבנתי שהטכניקות שלכם, ביד ריקה, הם הכי יעילות מול סכין...

זו העבודה שלנו.

תארגן קבוצה (אפשר אצלנו בסטודיו) ונלמד. אגב: רוב העבודה נגד סכין - היא עם סכין (היד הריקה נגד סכין הינה ערך מוסף בלבד) וכדי שלא נשעמם כאן את כולם: תוכל לקרוא מאמרים רלוונטיים באתר שלנו.

שנה של אימונים?

יצחק, לדעתך דרוש כ"כ הרבה זמן בכדי ללמוד להשחיז סכין? כמה זמן לדעתך צריכה להימשך השחזה (ידנית) של אדם מיומן (לסכין אחת)?

nage

New member
שנה זה לא זמן מוגזם

אני אמנם משחיז רק את סכין המטבח שלי, אבל לקח לי הרבה זמן להגיע למיומנות, זה לא מספיק שהלהב יהיה חד צריך גם שיחזיק יותר מבצל אחד בין השחזה להשחזה.

isaacl

New member
סליחה

ברחתי ולא עניתי. אני מדבר על מיומנות גבוהה. עם הדרכה טובה תוכל להשחיז היטב תוך שבוע. אני מדבר על אימון שיקנה לך מיומנות שתשמור על הסכין. זווית שווה, חלקה, שתוכל לבחור בזווית ובחוד שתרצה בו. שלא תאכל את הלהב בזמן ההשחזה.

למעלה