קניית R6 ? יש לי שאלה ?

urico1

New member
קניית R6 ? יש לי שאלה ?

שלום לכולם אני רוכב על ZX-9 שנת 98 מאוד מאוד שמור כבר שנה וחצי. מבחינת הרקע שךי היה לי R750 פעמיים , R1100 , FZR-600R וGPZ כמו כולם. רציתי לדעת איך ה-R6 חוץ מספורטיביות , אני מרכיב הרבה את חברה שלי ואני לא יודע איך האופנוע ביום יום ואיך הוא מבחינת כח בזוג כי כל האופנועים שרכבתי עליהם כמבו R600 היו ממש חלשים לי . האם הוא נוח ? , יש משקל רב על הידיים ? האם הייתם מחליפים את ה-ZX9 ב-R6 תודה רבה

Super Max

New member
כמורכב על R6 לעיתים

המושב שלו הוא הגרוע ביותר שעכוזי זכה לשבת עליו אי פעם וכל תנוחת הישיבה כואבת ולא נוחה. לעומת זה, ידידה (נמוכה) דווקא די מרוצה, אז לך תדע... Super Max

Rinati Tati

New member
אני מניחה שהכוונה היא אליי...

דבר ראשון-לי אישית יותר נוח על המושב של R6 (יותר מאשר מושב ה -GS) בגלל העובדה שזה מושב נפרד וגבוה יותר, כך שקל לראות גם מה הולך מקדימה (גם למורכבים חשוב להסתכל על הכביש) דבר שני- תראה מאחורי מי אני יושבת? בטח שיהיה לי נוח!!

Sheshet

New member
אני לא הייתי מכנה את ה R6 חלש...

הוא עלול להעלב. הרכבה עליו אכן מורגשת, אך עדיין לא הופכת אותו לחלש. כח לא חסר לו, פשוט צריך להתרגל לעבוד בטורים גבוהים. ביום-יום האופנוע לא ממש חוויה, אבל גם תלוי מה היום יום שלך כולל; בתנועה עירונית, הלחץ על הידיים / כתפיים ממש לא כיף, לעומת זאת כל קטנה לכביש מהיר, תעשה לך חם בלב. לגבי נוחות מורכב, מפידבקים שקיבלתי נראה לי שלא שונה בהרבה מכל ספורטיבי אחר. כאחד שהחליף CBR900 ב R6, התשובה שלי לשאלתך המסכמת די ברורה, לא ?

רגע...ששת...

אז אם רוב הנסיעה של מישהו היא על כבישים מהירים,אתה אומר שR6 הוא אופציה טובה?גם אם מדובר בנסיעות מנהלתיות?

OMERTLLF

New member
עוגיה ...

יש לך כסף? תעשי מה בראש שלך. לא יבוא בן אדם ויאמר לך מה לעשות עם כספך. אבל...מאחר ושאלת את השישיה שאלה (ואין לי ספק שיש משהו שאת רוצה להגיע אליו בשאלה הזו) אז בבקשה. לדעתי את צריכה לקנות SP2 /TLR /998 / RSV /BENELI TORNADO / R1000 /R1 ואם תמצאי אז הכי טוב R7. כוווולם נוחים מאוד מאוד ומתאימים לנסיעות מנהלתיות (ועדיף כך - פחות סיכון וצריכת דלק נמוכה יותר) עוד שאלות?

menimm

New member
התשובה.. : לא.

R6 לא מתאים לנסיעות מהירות מנהלתיות. R6 כן מתאים לנסיעות מהירות מסלוליות לעומת זאת. מה כן מתאים....זה ברור, VFR :). אבל אם לא, אני חושב שמשהו בסגנון CBR600 F3 יכול להיות עדיף בהרבה.

גמלמל

New member
מזמן הייתי רוצה לשאול: מה זה לעזאזל

נסיעה מנהלתית? כשמנהל נוסע? לראיין עם מנהל? הרכבת מנהל? דריסת מנהל?

Sheshet

New member
עוגייתי היקרה.

לא, ממש לא. הדבר האחרון ש R6 טוב, הוא לנסיעות מנהלתיות. כשאמרתי שירידה לכביש מהיר תעשה חם בלב, לא התכוונתי למנהלתית. נסיעה מנהלתית מאוד מאוד כואבת (בכל הגוף) ולצערי (פוליטיקלי קורקט) רק נסיעה במהירויות פליליות עם מקדם אטרף גבוהה "עושות את זה" (ולR6 אגב, יש נטיה למשוך אותך לזה).

נתן.ל

New member
../images/Emo123.gif מי אמר 270 ../images/Emo35.gif

זו נסיעה מנהלתית לקוקי

Easy_Rider

New member
קוקי, למה שלא תקני אופנוע שמתאים ?

אופנוע שמתאים לצרכים שלך ? כמובן שאם יש לך את הכסף את יכולה לקנות מה שאת רוצה, R6, R1, ZX7, או כל דבר אחר ... אבל את בעצמך אומרת שאת צריכה אופנוע לנסיעות מנהלתיות בעיקר, לטיולים, (להרכבות אולי), כל אלו - זה בדיוק לא R6 ! אם ללכת רגע לקיצוניות, אני חושב בכלל שנסיעות יום יומיות מנהלתיות על מרובע צילינדר הן בכלל לא לעניין ... עדיף לשמור אותו מתחת לכיסוי ולהוציא אותו לנשום אוויר צח בשבת בשש בבוקר. אבל זה כשנהיה כולנו עשירים, ואולי אפילו (אם להיות קיצוני לרגע), אם מותר להכניס איזו פנטזיה קטנה למשוואה, גם ג'יפ ונגרר ו- יאללה, כל החברה למסלול ... אני בכלל לא רוצה להיכנס לנושא של "R6 כסמל סטטוס, R6 כי אני "מגניב", R6 כי זה טרנד אופנתי
" , כל אחד יעשה מה שהוא רוצה, ועיני אינה צרה. אבל ! R6 הוא סופר ספורטיבי, סופר קיצוני, למה לא לבחור משהו שיהיה יותר נוח בחיי היום יום ? אם את שואלת אותי, ואת ממש מתעקשת על 600 סמ"ק , 4 צילינדרים - CBR600F4 - תפור עליך בדיוק. מרווח יותר, נוח יותר, נשלט יותר, ידידותי יותר. סתם מנסיון - על ה R6 - חמש דקות רכיבה ראשונות בחיים - סיוט ! הרגשה אישית היתה שהקליפאונים ממוקמים בגובה ציר הגלגל הקידמי. מיגון רוח - מה זה ??? על ה F4 - כמו כפפה ליד. לעומת מושב הקרש של ה R6 מדובר על כורסא של אמריקן-קומפורט. מיגון רוח - כמו שצריך. אה... ולסיום - הוא גם מגיע ל250 קמ"ש, וגם עם F4 תגיעי ל 100 קמ"ש בפחות (הרבה פחות) מ 4 שניות (תלוי רק בך, ובפחד
), ואם את יותר מטיילת ולא רואה את עצמך טסה כל שבועיים עם חליפה לערד וכל שישי לנס הרים, ושאיפות המסלול שלך קצת יותר מינוריות משל אחרים - אז אולי שווה לוותר על הספורטיביות הקיצונית של ה R6 לטובת משהו שיהיה הרבה יותר נוח איתו בדרך לעבודה, וללימודים, וסתם שנוסעים בשביל הכיף עם חברים. ואם את שואלת אותי, אני בכלל חושב שלאור שלל התארים שלך כ"מטיילת הלאומית", את בכלל צריכה הונדה טרנס-אלפ או TDM, או אפילו VFR אדום חדש

נתן.ל

New member
ממתי אופנוע זו רכישה "הגיונית" ../images/Emo35.gif

בשביל ההיגיון אפשר לרכוש דמיו

ntchristt

New member
קוקי,מה לא ברור??

הלא הוסכם בעבר שR6 הינו אופנוע קלאסי למי שרכב שנה על GS או ER . נסיעה מנהלתית לא ממש נוח,כי ההיגוי מאד כבד,בבט"ש הוא קצת יותר טוב.

ofnik

New member
מרשה לעצמי לענות -לא רכבתי על הנ"ל

רק ישבתי ה ZX9 בעל תנוחת ספורטורינג נוחה ושימושית גם לרוכב וגם למורכב גדול ארוך וכבד (מאד דומה לRF) הR6 -אחד מהספורט הכי קיצוניים-קטן קצר וקל-ובטח שמתאים פחות לרכיבה בזוג מה ZX9 ולגבי כוח- הZX9 שופע מומנט והספק- סוחב בכל סלד הR6 נטול מומנט (פחות מ GS500) ונותן את ההספק הרב שלו בסלד גבוה שוב- פחות מתאים להרכבה אבל אם אתה שואל בטח יש לך סיבה טובה לזה-אולי זה כן יספק אותך-אז למה שלא תזמין רכיבת מבחן ותחליט בעצמך?

urico1

New member
מישהו שירד מ-ZX9 לR6 ויכול להעיד על

מאחר ויש לי ZX-9 שמור ביותר ואני מרכיב הרבה הרבה , אני לא יודע איך ה-R6 מתנהג בשניים . אני גם נוסע הרבה לצפון בהרכבה וזה מאוד נוח .אבל שאני רוצה קצת לתת בגז בסיבובים קצת קשה להכניס את האופנוע לסיבוב ובנוסף אי עדינות בגז התבטא בהחלקות זנב או יציאה רחבה על הנתיב אז תתארו לכם מה קורא שאני רוכב לבד ספורטיבי הכח שיורד לריצפה הרבה יותר אגרסיבי. אבל אני לא כל היום מחפש סיבובים אני גם רוכב מנהלתי בזוג וגם לבד תלוי איך אני קם בבוקר. אחרי הכל הרבה אופנועים ליכולים להפתיעה ZX-9 מבחינת כך אין , אז בגלל זה אני מבקר את ה-R6 קצת חלש כי הכל יחסי האם יש פה מישהו לרכב על שתי האופנועים האלו ? או להיה ברשותו ZX-9 ועבר לR6

למעלה