קניון פתוח בשבת

כנס הזדהות עם פתיחת קניון ערים בשבת

חברי ואוהדי שינוי מוזמנים לאסיפת הזדהות עם פתיחת קניון ערים בכפר-סבא בשבת. בכנס ישתתף ח"כ אברהם פורז. נפגשים בשעה 14:00 ליד המזרקה. החנויות ייפתחו לציבור משעה 11:00. פקחי משרד העבודה צפויים גם הם לבקר. שבת שלום

Goldi2002

New member
הבנתי ש-50% מהחנויות שובתות

יהיה רע מאוד לשינוי ולטומי אם תהיה שביתה מתוקשרת.

אז אתם בעד ששוטרים יפזרו הפגנות

באלימות תוך ניצול לרעה של הסרת תגים מזהים? (זה בדיוק אותו הדבר)

גרשון

כל הכבוד על פתיחת הקניון בשבת, אבל צריך לזכור שזאת רק יריית הפתיחה. כמו כן, שינוי צריכה לפעול לכך שבתי עסק, כגון חנויות נעליים ובגדים יהיו פתוחים בשבת ולא רק בתי עינוגים כנהוג בכל מדינה מערבית.

gershon17

New member
לא, לא יהיה רע

אף אחד לא מכריח את בעלי החנויות לפתוח בשבת. יכולים לא לפתוח. מי שרוצה שיפתח, ומי שלא לא. ואם הקניון יגלה שהוא מפסיד כסף בגלל שהוא מאפשר למעט חנויות להיות פתוחות בשבת (צריך אבטחה וכאלה) - שיסגור בשבת. שהלקוחות של הקניון יקבעו. אם יש עניין שיהיה פתוח בשבת - שיהיה פתוח בשבת. ואם לא - שלא. אין טעם לפתוח סופרמרקט במאה שערים בשבת, כי אף אחד לא יקנה בו. אז שם לא פותחים. זה מאד פשוט ומאד הגיוני, לא ברור לי למה צריך לסבך את כל זה.

Goldi2002

New member
מותר לי לסגור ביום ג´ ?

האם חנות שעבדה בשבת רשאית לסגור ביום ג´ ? לידיעתך, חנות שסוגרת ביום עבודה (למעט שבת) חייבת בקנס של 10,000 שקל ! צריך לחשוב גם על בעלי החנויות הדתיים, שמפסידים לקוחות לעמיתיהם. זה לא כמו שפיים או געש.

gershon17

New member
מותר לך לסגור מתי שאתה רק רוצה

אין שום דבר בחוק נגד זה. אם חתמת על חוזה שמדבר אחרת, אתה יכול לכעוס רק על עצמך.

לא צודק ולא חכם

כאוהד שינוי,יש לי השגות רבות לגבי מאבק על פתיחת עסקים בשבת ככלל וקניון ערים בפרט. הנושא הוא כמובן הקונפליקט שבין זכות הפרט לערוך קניות בשבת, לבין זכות הפרט להימנע מעבודה בשבת. הטיעון "מי שירצה - יעבוד , מי שלא - לא" פשוט לא תופס. המשק במצב של מיתון, אבטלה גואה, ויש מאבק קשה על כל משרה. עובד שיאמר למעסיקו שאינו רוצה לעבוד בשבת, יפוטר ויוחלף על ידי אחר. אפילו אם יהיה חוק שיאסור על פיטורים בגלל עבודה בשבת, יהיה קשה מאוד לאכוף אותו , כי מעסיק תמיד יוכל למצוא תירוץ אחר למה העובד פוטר. להמחשה, העתקתי לכאן את תגובה 89 מ-YNET: --------------------------------------- למה אני חייבת לעבוד ביום החופשי שלי? מישהו מוכן לענות לי למה אני חייבת לעבוד ביום החופשי שלי ??? נראה אותכם עובדים בשבת !!! גם אני רוצה לטייל בדיוק כמו אלה שרוצים לקנות !!!! אז לכל החכמים,תחשבו גם על העובדים בחנויות ולא רק עליכם . נ.ב אם אסרב לעבוד יפטרו אותי . --------------------------------------- פתיחת הקניון יוצרת גם לחץ כבד על בעלי החנויות ברחוב וייצמן לפתוח את חנויותיהם, ואיני בטוח שרובם מעוניינים בכך. גם מי שלא מסכים עם הטיעונים שהבאתי עד כה, חייב להתמודד עם השאלה הפרקטית הבאה: האם המאבק הזה מביא לשינוי תומכים חדשים, או אולי מרחיק ממנה תומכים? אין לי תשובה מוסמכת לשאלה הזו, אבל היא מאוד חשובה. הדעה האישית שלי היא ששינוי צריכה להתמקד במאבק נגד הסחטנות החרדית ונגד ההשתמטות, אבל לא להצטייר כתנועה ששואפת לבטל את אופיה היהודי של המדינה. בסוגיית הקניונים בשבת, אני מאמין שדרושה פשרה שתקבע שמקומות בילוי, אתרי ספורט ונופש, מוסיקה , מסעדות ובתי קפה, כן צריכים להיות פתוחים, אבל חנויות לא צריכות להיות פתוחות. אני מאמין ששינוי רק תרויח אם תיאבק על פשרה כזו.

פתיחת חנויות בשבת

גם בזמן מיתון,כל אדם יכול לבחור לו יום חופשי.חוץ מזה, עם שביתת 50% מהחנויות בקניון ערים כ"ס , אז אין לך סיבה לדאגה. גם הדיבור שלך על "צביון יהודי" מיושן מידי.בסופ"ש כל אחד עושה כרצונו ומדינת ישראל לא תמוטט בגלל עסקים פתוחים בשבת וחג , כמו שארצות מערביות אחרות לא התמוטטו.

למעלה