לא צודק ולא חכם
כאוהד שינוי,יש לי השגות רבות לגבי מאבק על פתיחת עסקים בשבת ככלל וקניון ערים בפרט. הנושא הוא כמובן הקונפליקט שבין זכות הפרט לערוך קניות בשבת, לבין זכות הפרט להימנע מעבודה בשבת. הטיעון "מי שירצה - יעבוד , מי שלא - לא" פשוט לא תופס. המשק במצב של מיתון, אבטלה גואה, ויש מאבק קשה על כל משרה. עובד שיאמר למעסיקו שאינו רוצה לעבוד בשבת, יפוטר ויוחלף על ידי אחר. אפילו אם יהיה חוק שיאסור על פיטורים בגלל עבודה בשבת, יהיה קשה מאוד לאכוף אותו , כי מעסיק תמיד יוכל למצוא תירוץ אחר למה העובד פוטר. להמחשה, העתקתי לכאן את תגובה 89 מ-YNET: --------------------------------------- למה אני חייבת לעבוד ביום החופשי שלי? מישהו מוכן לענות לי למה אני חייבת לעבוד ביום החופשי שלי ??? נראה אותכם עובדים בשבת !!! גם אני רוצה לטייל בדיוק כמו אלה שרוצים לקנות !!!! אז לכל החכמים,תחשבו גם על העובדים בחנויות ולא רק עליכם . נ.ב אם אסרב לעבוד יפטרו אותי . --------------------------------------- פתיחת הקניון יוצרת גם לחץ כבד על בעלי החנויות ברחוב וייצמן לפתוח את חנויותיהם, ואיני בטוח שרובם מעוניינים בכך. גם מי שלא מסכים עם הטיעונים שהבאתי עד כה, חייב להתמודד עם השאלה הפרקטית הבאה: האם המאבק הזה מביא לשינוי תומכים חדשים, או אולי מרחיק ממנה תומכים? אין לי תשובה מוסמכת לשאלה הזו, אבל היא מאוד חשובה. הדעה האישית שלי היא ששינוי צריכה להתמקד במאבק נגד הסחטנות החרדית ונגד ההשתמטות, אבל לא להצטייר כתנועה ששואפת לבטל את אופיה היהודי של המדינה. בסוגיית הקניונים בשבת, אני מאמין שדרושה פשרה שתקבע שמקומות בילוי, אתרי ספורט ונופש, מוסיקה , מסעדות ובתי קפה, כן צריכים להיות פתוחים, אבל חנויות לא צריכות להיות פתוחות. אני מאמין ששינוי רק תרויח אם תיאבק על פשרה כזו.