קנדו והרחוב

שי רגב

New member
באמת הופתעתי לראות את פניו... ../images/Emo98.gif

לורנס, זה נכון מה שמספרים עליך, בבארים אפלים בנמל יפו?? שנשלחת למדבריות עירק, ליצירת קשר עם שבטי אשורים נודדים, כהכנה להצנחת לוחמיי ה- sas ???

orii

New member
אוהד, כל מה שצריך להגיד זה את

מילת הקסמים - יושינקאן. הי לורנס, טוב לשמוע אותך שוב.

תודה תודה ../images/Emo13.gif

האמת שי, שהסיבה שלא מצאו עדיין את הנשק להשמדה המונית בעירק היא חלק מהסיבה שנעדרתי
בשלב מסויים קצת שבעתי מהדיונים בפורום, והרגשתי שהם וגם אני חוזרים על עצמם, שלא לדבר על כל אותן מריבות שלא באמת קשורות למטרת הפורום. גם הזמן הפנוי שלי לא היה רב מדיי. כמובן שהמשכתי לעקוב אחריו בכל התקופה הזאת. שלומי טוב. ממשיך להתאמן. הייתי ביפן בסתיו כחודש וחצי, ולגמרי במקרה פגשתי שם את זאב ארליך. זה סיפור נחמד. יודעים מה? אני חושב שזה זמן טוב לספר אותו (בהודעה נפרדת).

orii

New member
לורנס הסטנדרטים עלו

לאור ה-blog של זאב ארליך...

Tonjin

New member
גם אני לא אייל אבל....

בלי שום כוונה לזלזל (ההיפך, אני מקווה שמישהו יבוא לעשות לי סדר בדברים) מכל מה שאני שומע (לא רק בפורום) למשטרה היפנית כנראה אין מספיק זמן לשמור על הסדר בין אימוני האייקידו הקנדו ,הג'ודו, וג'וג'וטסו שלה (לאחרונה שמעתי גם על סמינרי ארניס).... נראה שלהיות שוטר ביפן זה קאונטרי קלאב אחד גדול...

nage

New member
על שמירת הסדר ביפן ממונה היאקוזה

ואז למשטרה יש זמן לעשות דברים חשובים כמו להתאמן באומנויות לחימה

Tonjin

New member
ולחשוב שהיאקוזה עוד משלמים להם

בשביל זה... מי אמר שרע להיות שוטר?

nage

New member
תשובה רצינית

כמה שאני יודע כל שוטר מחויבללמוד אומנות לחימה אחת לפחות.

Tonjin

New member
נו כן, גם בתאילנד ובקוריאה זה ככה

לא יודע לגבי סין, מעניין לשמוע... אבל זה לא מסביר לגמרי איך כמעט כל שיטה היא 'השיטה הרשמית של משטרת-יפן'...

שי רגב

New member
אני יודע על אייקידו (גדי שור)

לפי מה שהוא סיפר - הוא לימד בביה"ס של המשטרה ביפן...

nage

New member
אני לא חושב שיש שיטה רשמית

אבל יש להם פשוט מורים שלהם ואז מי שרוצה אייקידו, הולך למורה של המשטרה והוא מלמד יושינקאי אז זה מה יש.

amir_aikido

New member
התוכל להסביר יותר עלההבדל בחיתוך

ויס האם תועיל בטובך, לתת הסבר יותר מפורט ומכני על ההבדלים בצורת החיתוך? בזמנו היו אנשים מקבוצתנו, שלמדו גם קנדו, והיו הערות על צורת החיתוך שלהם, כצורת חיתוך שמטרתה להגיע, אך לא לחתוך. האם זהו גם הידע שלך ? (אולי הם לא ביצעו חיתוך קנדו טוב ...) התוכל להעמיק את ההסכר ?
אמיר (כותב מרחוק)

הבדלי החיתוך

אמיר (אי שם רחוק) - מה שכתבתי מאפיין את הגרעין בהבדל. בקנדו המטרה היא "להוכיח" פגיעה, לא להפיל את היריב עם זעזוע מח. המטרה הטכנית היא לפגוע במטרה (ראש/יד/צואר/חזה/בטן), תוך קיאיי המציין את המטרה (!), ואז חזרה לעמידת מוצא או התקפה נוספת. תנועת החיתוך מסתיימת במטרה, כלומר - אם אני מכוון לפגוע בראש, תנועת הידיים והאינרציה של השיניי הן כאלו שמכוונות לעצור 3-4 ס"מ "בתוך" הראש. כך, אני פוגע באופן החלטי, אבל אין אינרציה להמשיך פנימה, לא בתנועת הגוף שלי ולא בעוצמה של המכה. אם נניח אני מכה לראש, והיריב בורח אחורה ואני מחטיא אותו לחלוטין, השיניי שלי תעצור בגובה הפנים שלו, לפני שאחזור לעמידת מוצא (או אחטוף על הראש). אגב, המכה היחידה ש"חותכת" ועוברת דרך היריב היא חיתוך הבטן, תוך טאי-סבאקי הצידה וכניסה קדימה. כך השיניי מחליקה על מגן הבטן ומדמה חיתוך בפועל. בקאטות יש חיתוכי kiriotoshi, בהם חיתוך שנכנס לראש מיועד לחדור ולחתוך כמה שיותר. אם נחזור לדוגמא, הרי שאם אני מפספס יריב בחיתוך כזה, התנועה שלי תמשיך כלפי מטה, משום שהאינרציה שלי (והכוונה) גדולה בהרבה ומכוונת לחיתוך מלא. מקווה שההסבר ברור. מעבר לזה זה רק עם שיניי ובוקן בידיים, ודם בעיניים. איל.

amir_aikido

New member
../images/Emo51.gif

אני התכוונתי לפנים יותר טכניים של אותו הדבר, אך כשניסיתי לכתוב הסבר מפורט יותר לרגע, הבנתי שאנו מדברים על אותו הדבר. אמיר

Alon Adika

New member
Kendo Kata

In traditional kendo there is a kata section which includes various kata that were chosen from among the various koryu. Within these kata one can catch a glimpse of koryu. However, especially in the west kendo has been more associated with sports. There is a recent book about kendo that is very good and informative called "Looking at a far Mountain: A study of Kendo Kata" by Paul Budden -Tuttle Martial Arts He speaks more about this and I reccomend you check it out. Another interesting fact is that the shinai as we know today is a modern development of an older training weapon that was used by the koryu called, a "fukuro shinai". A fukuro shinai is a shinai with leather covering the blade like a bag. This is still used today by various koryu and by the Bujinkan. Alon Adika

Alon Adika

New member
I forgot

I forgot to mention that kendo kata are usually practiced with bokken and not with shinai. When I was teaching at a Japanese middle school, the school had a dojo for judo and kendo and they had both shinai and bokken for training. Alon

שי רגב

New member
אלון שלום!

בלי כל קשר לקנדו... 1. אני שמח (לאללה!) לראות אותך כאן בפורום!
אינשאללה שתתמיד ונוכל להעשיר את ידיעותינו, באמצעותך. 2. בהזדמנות חגיגית זו, רציתי (שוב...) להודות לך על הסדנא ה-נ-י-פ-ל-א-ה שהעברת בחודש שעבר. לטעמי היא היתה רק "דג'סטיף" (יענו: מנה ראשונה, שמעוררת את התיאבון), והשאירה, אותי לפחות, כשחצי תאוותי בידי. אז, אם אפשר, בקשה מיוחדת לי אליך (בשמי ובשם מדוכאי העולם) - בביקור הבא שלך בארץ, בוא וננסה לארגן איזו סדנא ארוכה יותר (אני מציע 3 ימים מלאים, במקום שכולל לינה). אם אתה מוכן ולא קשה לך - רק תאמר ואני אקח על עצמי את כל היתר (לוגיסטיקה וכד'). ולכל מי שלא ראה את אלון: חבר'ה, אל תחמיצו את הסדנה הבאה שהוא יעביר (בתקווה...!)
(אלון, סליחה על ה-"אאוטינג", אבל אני חושב שזה היה חשוב, כי: 1. אני בספק אם יש כאן רבים שמכירים אותך ושמעו עליך ו/או ראו אותך עובד. 2. מפני שאתה חדש בפורום, חשתי צורך להציג אותך מעט... (אתן לך להרחיב, במידה ותרצה). 3. הייתי ב- 2 הסמינרים האחרונים שלך ובשני המקרים יצאתי בהרגשה שנתת לי המווון, ואני לא הצלחתי להודות לך כראוי, אז זו ההזדמנות שלי לכפר...
כל טוב ובהצלחה שם בחוץ!

למעלה