הבדלי החיתוך
אמיר (אי שם רחוק) - מה שכתבתי מאפיין את הגרעין בהבדל. בקנדו המטרה היא "להוכיח" פגיעה, לא להפיל את היריב עם זעזוע מח. המטרה הטכנית היא לפגוע במטרה (ראש/יד/צואר/חזה/בטן), תוך קיאיי המציין את המטרה (!), ואז חזרה לעמידת מוצא או התקפה נוספת. תנועת החיתוך מסתיימת במטרה, כלומר - אם אני מכוון לפגוע בראש, תנועת הידיים והאינרציה של השיניי הן כאלו שמכוונות לעצור 3-4 ס"מ "בתוך" הראש. כך, אני פוגע באופן החלטי, אבל אין אינרציה להמשיך פנימה, לא בתנועת הגוף שלי ולא בעוצמה של המכה. אם נניח אני מכה לראש, והיריב בורח אחורה ואני מחטיא אותו לחלוטין, השיניי שלי תעצור בגובה הפנים שלו, לפני שאחזור לעמידת מוצא (או אחטוף על הראש). אגב, המכה היחידה ש"חותכת" ועוברת דרך היריב היא חיתוך הבטן, תוך טאי-סבאקי הצידה וכניסה קדימה. כך השיניי מחליקה על מגן הבטן ומדמה חיתוך בפועל. בקאטות יש חיתוכי kiriotoshi, בהם חיתוך שנכנס לראש מיועד לחדור ולחתוך כמה שיותר. אם נחזור לדוגמא, הרי שאם אני מפספס יריב בחיתוך כזה, התנועה שלי תמשיך כלפי מטה, משום שהאינרציה שלי (והכוונה) גדולה בהרבה ומכוונת לחיתוך מלא. מקווה שההסבר ברור. מעבר לזה זה רק עם שיניי ובוקן בידיים, ודם בעיניים. איל.