קמצנות

maof

New member
וואלה ../images/Emo13.gif

וזה ניקרא...נגד כל הסיכוים או לחילופין...וּמֵעַז יָצָא מָתוֹק מעוף

t o t a l

New member
לי, קשה עם הדורשנות שלך

אם הייתי צריך לנחש, הייתי אומר שיש לך אחריות לא פחותה משלו, בדינמיקה החולנית שנוצרה בינכם. זה שהוא קמצן זה רק חלק מהבעיה. הדורשנות שלך מלבה ומעצימה ומקצינה את הבעיה. נתינה זה משהו שצריך לבוא מבתוכו. לא כי "צריך". לא כי נדרש. לא כי הוצב אולטימטום [איכססססס]. אני לא הייתי רוצה לאהוב מישהי שכל היום רק מחכה למתנות.

זה נכון לא רק לגבי מתנות

זה נכון בכלל. אם אתה נדרש "לתת" בזוגיות, וזה לא משהו שבא ממך, מרצונך החופשי, זה כבר מתכון להרס הזוגיות. הצרה היא שאנשים לא מבינים שמה שבא "בכוח" מקלקל הכל.

רות 2

New member
הבעיה העיקרית כאן ........

זה הגילוי שלה בגין התנהגותו...................איך היא אמרה ........ " בסוף הוא יצא גם שקרן, גם קמצן וגם אידיוט" אבל בלי קשר ... היתה מבטיחה לך דבר מה (לא בהכרך מתנה ) לבוא לשדרג ת'מחשב... להוציא את הילד מהחוג .. לקנות כרטיס להצגה גם לבן שלך ... ושוב ושוב לא היתה עומדת בהבטחתה ... איך הייתה מתיחס לזה .. "

צודק לחלוטין.

גם לי קשה עם הדורשנות שלי. זה מגעיל שהגעתי לזה. ושוב טוטאל. אני לא צריכה את המתנות. לא חסר לי כלום. פשוט תמוהה לי היחס. תמוה לי למה הבן אדם מבטיח להביא מתנות (מבטיח מיוזמתו) , מעלה ציפיות, ואח"כ משקר תילי תילים של שקרים למה לא יצא לו להביא. תמוה לי מדוע כל הזמן הזה לא הרגיש צורך מעצמו לתת משהו קטן, סמלי אפילו. אני לא מבינה את ההתנהגות שלו. אני לא מחכה כל היום למתנות. אני שואלת אם גבר שמבטיח להביא מתנה מסויימת ליום ההולדת של אהובתו, אהבת חייו.... ובסוף לא מביא ומגבה את עצמו בשקרים - האם זה נורמאלי? האם להשלים עם זה. האם גבר שלא מביא משהו סמלי לטו באב - אבל מבטיח שיש לו מתנה מיוחדת עבורי לטו באב - וכמובן לא מביא - האם זה לא אומר משהו?

t o t a l

New member
נתינה היא חלק מאהבה

נתינה (הדדית אגב) היא חלק מאהבה. אבל נתינה לא מתבטאת רק במתנות. יש 1001 דרכים לתת מעצמך. [ציינו זאת כאן כבר ליפני]. זה יכול להיות מבט וחיבוק והקשבה ותמיכה וסיוע בשגרת היום יום, ועוד ועוד..... תעשי לך את החשבון לבד. האם הוא לא מביא כלום מעצמו לקשר? לא "נותן" כלום? או האם זה רק החומריות שמפריעה לך? השקרים שלו אגב, הן תוצאה ישירה של הדורשנות שלך. אם לא היית מצפה, הוא לא היה מסתבך ומבטיח ולא מקיים ומתרץ בשקרים. הוא לא ישתנה וישאר קמצן. ואת לא תשתני ותשארי דורשנית.

זה מה ניסיתי להגיד

מה שעצוב במקרים כאלו הוא

שההוא יחפש אחת ש"דורשת" וירגיש חרא עם עצמו שהוא לא מצליח לרצות אותה וההיא תחפש אחד שלא נותן ותרגיש חרא עם עצמה שהיא לא מצליחה להפסיק לצפות. למה? ככה כי איזה כוח יהיה לו על אחת שלא דורשת אם הוא לא ייתן לה והיא לא תתענה מזה? ואיזה סבל תוכל להפיק אחת שלא מעניין אותה שיתנו לה מאחד כזה? עד שהיא לא תיפטר מהצורך לקבל דווקא מקמצנים ורק קמצנים "יעשו לה את זה"..היא תסבול וההוא.. עד שלא ילמד לקבל את עצמו כמו שהוא בלי שיהיה לו צורך לרצות כל הזמן (=התירוצים והשקרים נובעים מהצורך לרצות) ועד שלא יפטר מהצורך בשליטה ב"דורשות" ולהוכיח שהוא לא "קונה אהבה" גם הוא יסתבך במערכות יחסים שיסבו לו סבל.

t o t a l

New member
צודקת

זה דפוס שקיים ברבים מאיתנו. נדמה לי שבספרות זה נקרא "שחזור". מרתק

לא קראתי את כל התגובות....

אבל שלא כהרגלי חייבת להגיב לך.... נתינה הינה ברגש, במבט, בחיבוק, בביחד, בדאגה לשלומך, ואפילו בפרח שקטף לך מהגינה של השכן..... מה יעזור לך גבר שקונה לך מתנות ולא אוהב אותך? מזלזל בך? מתייחס אליך לא יפה? האם זה יספק אותך? ולא יקרה שום דבר אם את תשלמי מידי פעם על הבילויים או על הטיפים.... זאת לא פאדיחה ולא מוריד מכבודך! המתנה היפה ביותר שיכול להעניק לך זה את עצמו!!!

ozzz64

New member
היא לא התכוונה אליך .

אלא לפותחת השירשור זו שהתאהבה בתימני .

ozzz64

New member
תודה

ותודה על זה שאת לא מושכת לי ב ZZZ כמו שרובם עושים .

אה מדובר בתימני?

ובכן אני לא רוצה להצמד לסטריוטיפים אבל זה אופייני לעדה תימנים = קמצנים. אמנם יש מעטי מעט שהם בבחינת מוטציות והם לא קמצנים בקרב העדה, אבל בכל אופן הרוב הגורס כאלה. פגשתי פעם איזו גברת מקסימה חכמה ונבונה כבת 80 לערך עם רוח צעירה משהו משהו ,פיקנטית , בכל אופן היא תמניה אמרה לי שאין מצב שתתחתן עם תימני כי הם קמצנים !

ozzz64

New member
אפרופו סטינגות .

טוענים שיש לתימנים 25 ס"מ בין הרגלים , אצלי יש כולה 20 אז לא כדאי לבנות על סטינגות

למעלה