קמצנות

שלי 9

New member
היא מדהימה בעיני..אחת

הנשים היותר אינטלגנטיות ועמוקות שאני מכירה, חדה וישירה כתער,בעלת תובנות מאלפות ומרתקות על החיים, בנוסף להאזנה לתכנית שלה,קראתי גם שבעה ספרים שלה..יוצאים מן הכלל אחד אחד.. המאמרים שלה בזמנים מודרניים..כתובים בכשרון ובבהירות נפלאה.. בקיצור מקור השראה ללא ספק..להמשיך לשמוע אותה ורק להחכים..

t o t a l

New member
רות צריכה לדעת שהוא צודק. יש כאלו

לא כולן אבל יש. ואני פגשתי גם כאלו [יאק] וגם כאלו [יאמי].

t o t a l

New member
זה לא הכסף

זאת העוצמה האישית שבאה לביטוי בין השאר בעצמאות [יאמי] או בציפיה לתמיכה [יאק].

שלי 9

New member
מתקנת את עצמי..אתה כתבת הרבה

נשים ולא כל הנשים ..לכן לא ממש הכללת..אז חוזרת בי מהטענה להכללה..
ונשים שחושבות או מתנהלות כך..משהו בתפיסת הזוגיות בהקשרה הכלכלי לקוי אצלן..

SecondOpinion

New member
בדיוק כמו שכתבת

"מוכרת את עצמך". יש שם למקצוע הזה. עכשיו נשאר רק להתווכח על המחיר. מקווה שלא תרגישי שדפקו אותך.

טיטניק1

New member
מאוהבת יקרה, את העולם לא

תצליחי לשנות,אופי זה אופי, וקמצן ישאר קמצן, לעיתים קמצנות יכולה להחשב כהתעללות במידה מסויימת אבל, זה תלוי בך האם את מוכנה להמשיך בצורה זו את האהבה הזו, שימי לב, מדברייך ניכר שזה גורם לך לסבל, את פשוט מזוכיסטית, האם לא עברת די סבל בשביל להתגרש שאת מוסיפה לעצמך כעת סבל נוסף?? האמת?? שאני מנסה להבין אותך...יש לך אולי פחד מלהשאר "לבד" התרגלת שיש לך משהו לצידך..האם לא ידוע לך שיש גרושים נוספים בעולמינו?? בנוסף, לא יעזור לך העצות שכאן, זה משהו שצריך לבא ממך, את זו שחשה ומרגישה, את זו שמכירה את עצמך!!
זה במיוחד בשבילך שלא תגידי שאני קמצנית...וד"א קניתי זאת מחנות של הכל בדולר..

ozzz64

New member
כתבת שלא יעזור העצות מכאן .

ובכל זאת נתת לה עצה . נראה מה אילנה תגיב על זה ...

זו מחלה איומה.

מיכלי שחוותה אותה על בשרה אומרת... תעזבי לפני שיהיה מאוחר מידי. אז יש סקס טוב ואת מאוהבת באהבה אך שהכל ירגע ותחזרי לשגרה... הקמצנות הריגשית..והחומרית..תעלה ואת לא תוכלי להתעלם ממנה. זה יאכל כל חלקה טובה במערכת היחסים שלך איתו. אי אפשר לרפא קמצן.

קוראת את שכתבת שוב ושוב

ומזכיר לי סיפור מהעבר. אמרת בעצמך את כל הסיבות מדוע לא להיות שם. אז אל תהיי שם. נראה לי שאת משוכנעת בעצמך, רק קשה לך עם הצעד. אל תהיי טובה מידי איתו, תהיי טובה עם עצמך. לא טוב לך שם. זה זועק מבין השורות. אל תמשכי את זה בתקווה שזה ישתנה. זה לא! זה נעשה רק גרוע יותר ואז קשה יותר לצאת מזה. מבינה מאוד את כל מה שכתבת. הייתי שם. בסיפור דומה. ונכון שכל אחד עובר את הדברים אחרת, אבל אין מנוס מלקרוא את הכתובת נכונה. זה לא בשבילך! קשה לי לומר לך להיות חזקה, כי יודעת אני שזה קשה. וקשה מאוד לוותר. אינני יכולה לומר לך אם זו אהבה, כי לאהבה פנים רבות. יש דברים רבים שאת לא חיה איתם טוב, דברים שרע לך איתם. עם כל הקושי, תברחי. תלכי למקום שיהיה לך שם טוב. מגיע לך, בחיי!

דעה בזווית אחרת

ככל שתדברי איתו על כך,תדרשי,תיעלבי הוא ימשיך בשלו. אבל חושבת מה הביא אותו לכך... אולי הוא מרגיש שהוא לא רוצה לקנות או להתנות אהבה בכסף?(והוא צודק) אולי הוא פגוע במידה זו או אחרת מנשים שניצלו אותו כספית ואמר לא עוד.(ניחוש פרוע) ואני יכולה לעלות עוד אלף סיבות. מה שחשוב הוא, אם את מוכנה לקבל אותו ככה כפי שהוא.אם לא ,אז הבעיה היא שלך. לשנות אדם בוגר ומעוצב באופיו זה לא קל ומיותר.לדעתי אף בלתי אפשרי . גם אני חושבת שנכנסת ללופ אובססיבי לשנות אצלו תכונה שאותך מרגיזה.

מתנות אין מבקשים

ברגע שביקשת מתנה - זו כבר לא נתינה. גם אם תגיע מתנה היא חסרת ערך. מתנה בעלת ערך היא רק זו הניתנת מבלי שאדם התבקש. אי אפשר "לדבר על זה" בלי לשפוך את התינוק עם המים. ברגע ש"דיברת איתו על זה" אין לשינוי ההתנהגות שלו, אם תתרחש, כל ערך. את צריכה להחליט אם את אוהבת את ההתנהגות הזו או לא. נקודה. ומשם לחליט לאן את הולכת. * קראתי בשרשור שתהית מדוע את נמשכת אליו דווקא... וזה הזכיר לי שקראתי באחד הספרים שלי אודות הבחירות שלנו... שאנחנו בוחרים בן זוג דווקא מהמקומות הכי כואבים שלנו, כלומר, אנחנו נוטים להתאהב באנשים שיש להם הכי הרבה סיכוי לפגוע בנו במקומות הכי כואבים שלנו מתוך תקווה שדווקא מהם נקבל יחס אחר ואז היחס האחר דווקא מהאדם הזה יהיה בעל ערך יותר מאשר לו אותו יחס היה ניתן לנו ממישהו שנותן אותו בקלות. אז.. אם זה קולע.. (מה שלא בטוח בכלל אבל מעניין להמר..) אולי פה המקום לבדוק מה נמנע ממך או מי מנע ממך משהו שרצית ויצר אצלך את החסר בנתינה/קבלה ושבגלללו את מתאהבת דווקא ב"קמצנים" כדי שהנתינה דווקא מהם תרפא את הכאב שלך.. ושוב.. תמיד לזכור שיכול להיות שאני מפליגה למקומות הזויים ולא קשורים.. אלו הם רק הרהורים שעלו בי תוך כדי קריאה שאני נותנת להם פה ביטוי.

ד"ר הנדריקס.

ברור לי לחלוטין מהיכן נובעת המשיכה שלי דווקא אליו ומדוע אני צריכה את החוויה המתקנת דווקא ממנו.

למעלה