קמח תופח כשר לפסח

stkachov

New member
כלומר

אתה חושב שאין אף תלמיד חכם שיוכל לענות על שאלתך? אתה חושב שאין אף אחד אחר בעולם שאולי למד ומבין קצת יותר ממך בדיני כשרות? אני לא הנחתי שאתה לא מבין, אני מסיק את זה ממה שאתה כותב. אם אתה כותב שהסיבה שהקמח הופך להיות לכשר לפסח היא מתן שוחד לרבנות, אז אתה מוכיח את דברי. בכל אופן, אם מעניין אותך לקבל תשובה אמיתית ומנומקת, אני יכול לפנות לכמה רבנים שאני מעריך ומכבד, ולבקש את התייחסותם.

deathcaster

New member
תגובה

הקטע של השוחד היה קצת ארסי, אני מודה... אבל בתור אתיאיסט האצבע שלי קלה על ההדק ובתור ציניקן ... האצבע שלי עוד יותר קלה על ההדק
אבל ההגדרה המפורשת של חמץ היא: "חמץ הוא אחד או יותר מחמשת מיני דגן (חיטה, שעורה, כוסמין, שיבולת שועל ושיפון) שהיה במגע עם מים, בצורת גרגרים או בצורת קמח, ותפח" כל דבר מאפה (כגון לחם, עוגה וכד') שבצֵקוֹ תסס והחמיץ לפני אפייתו או גרעיני תבואה קצורה, קמח וכד' שנרטבו והחמיצו ועל כן הם אסורים באכילה בפסח; כינוי לכל מזון, כלי או תכשיר שאינו כשר לפסח. • בערב פסח מבערים את החמץ ושורפים את שאריותיו. • לקראת פסח אנו מעבירים את כל כלֵי החמץ לארון סגור במזווה. ** מדוע אסור לאכול חמץ בפסח ? שתי סיבות 1. שבצקם של בני ישראל לא הספיק לתפוח . 2. כתוב בתורה בספר שמות – "שבעת ימים מצות תאכלו" לכן קמח תופח לא יכול להיות כשר לפסח האם אני חושב שאין בקיא בהלכה ממני ? כמובן שלא.... אבל אני בהחלט חושב שהוא לא ימצא לי סיבה משכנעת ואני משוכנע שהמקפידים (חרדים ו/או אשכנזים שמקפידים ביתרה על אי אכילת קטניות וכד') לא יחשבו להכניס את הקמח הזה לביתם בפסח. אני כמובן שאשמח להכניס חמץ לביתי ורואה זאת כמצווה.

Jazz Jackrabbit

New member
זה ההבדל בין "מדאוריתא" ל-"מדרבנן".

חכמים (ולא במובן של 'בלילה') יכולים להעניק פרשנות למילה הכתובה, והפרשנות היא ההלכה. אחרת, על אותו משקל, לא יכולים להיות שופטים בארץ, כי לא בטוח שהשופט הספציפי הבין את כוונת המחוקק. גם אני יכול לבוא ולפרש את דברי החוק (או התורה) בצורה שאני מבין אותם, אבל מי שם אותי שופט (או רב), ומי יקשיב לי?

deathcaster

New member
תגובתך מצוינת אך אינה קשורה

לנושא הראשי.. 1. לקמח אסור לתפוח בפסח... 2. קמח תופח כשר לפסח סתירה בין 1 ל-2

Jazz Jackrabbit

New member
היא יכולה להתקשר, אם -

אתה מוסיף לפני (1) שלך את המילים - "למיטב הבנתי"
וזה בדיוק העניין. לי ולך נראה שאין שום דבר נוסף בין (1) ל-(2), או יותר נכון - שלא יכול להכנס שום דבר נוסף ביניהם. הרבנים, שהם המחליטים בעניינים האלו (לפחות - הם אלו שמקשיבים להם) - טוענים שיש משהו. לפני כמה שנים התעניינתי גם אני בנושא ולא הבנתי איך יכול להיות דבר כזה. הנה התשובה שקיבלתי: 1. לקמח אסור לתפוח בפסח 1.1 מכינים מוצר מקמח, בצורה כזו שלא יתפח 1.2 טוחנים את המוצר עד שהוא חוזר למצב הצבירה הראשונה שלו 2. הרי לך קמח תופח כשר לפסח (כי - המוצר הראשון אכן לא תפח, אבל ה"מיחזור" - מאפשר לתת לו לתפוח. אם תרצה - "עובדים" על אלוהים). נכון? לא נכון? זה עניין של פרשנות. לי זה נראה טפשי, אבל אני לא מבין מספיק בענייני התורה ולכן אני נמנע מלהתווכח על נושא שאני לא מבין בו. יש לי גם הרבה כבוד למסורת ולפעמים קצת קשה לי עם כל ההתפתחות הזו. התורה מצווה לאכול מצות בפסח? אוכלים מצות. לא מחפשים דרכים לקיים את מצוות התורה תוך כדי קומבינה כדי שיהיה לנו יותר נוח.

niva99

New member
ממש ../images/Emo197.gif כויילל פתחתם כאן !

משיח משיח משיח
...etc

למעלה