קלפי למוגבלי ניידות

lirlurim

New member
קלפי למוגבלי ניידות

מי מכם שלא מתכוון להצביע בגלל המרחק מהבית, זכרו ניתן להצביע בקלפי למוגבלי ניידות. להצביע מרצ כמובן.

deathcaster

New member
מה שהוא התכוון לכתוב כמובן זה:

ללכת ולהצביע במרץ ליכוד
ואני אצטט ליכודניק לשעבר: "לכו להצביע !"

מֵירַב

New member
איפה הימים בהם הייתי שמאלנית נאיבית

והצבעתי מרצ
לא שהיום אני ימנית, אני 70% מרכז - 30% שמאל ומתלבטת בין 3 מפלגות: קדימה צבר התנועה הירוקה - מימד

berta84

New member
גם אני מר"צניקית שהתפכחה, שמאלני מדי

ובכלל אני לא אוהבת פוליטיקה ולא חושבת שהיא משפיעה עליי, מצביעה לרע במיעוטו בשביל המצפון

stkachov

New member
אל תהי כל כך בטוח בזה

שמעתי שמבקשים לראות תעודה שמאשרת שאתה אכן מוגבל. מעבר לזה, יש משהו מאוד לא הוגן בזה, להתחזות לנכה. מצד שני... אם אתה מצביע למרצ, אתה סוג של נכה אז זה מסתדר

stkachov

New member
הבהרה

הדבר כמובן נאמר בבדיחות הדעת... ואם יש לנו בפורום מוגבלים או נכים, הכוונה היא בוודאי שלא לעשות צחוק מנושא נכים. זהו נושא חשוב מאוד. אבל אפשר לדעתי לדון לגופו של עניין, האם התחזות לאדם מוגבל היא ראויה מבחינה מוסרית(מעבר לעובדה שמדובר בעבירה פלילית) על מנת להנות מזכויות שמקנה סטטוס זה. מה דעתכם? נ.ב. אחרי בדיקה באתר של ועדת הבחירות, ראיתי שכתוב שלא מבקשים שום תעודה או אישור בקלפי הנגישה באשר למוגבלות.

deathcaster

New member
סליחה ?

"אבל אפשר לדעתי לדון לגופו של עניין, האם התחזות לאדם מוגבל היא ראויה מבחינה מוסרית(מעבר לעובדה שמדובר בעבירה פלילית) על מנת להנות מזכויות שמקנה סטטוס זה. מה דעתכם?" - אני לא רואה כיצד נושא זה ראוי לדיון... זה לא ראוי לדיון מכיוון שאני לא חושב שאף בר דעת יתמוך בהתחזות מסוג זה, או במילים פשוטות יותר: כל מי שעושה את זה דביל וחדל אישים !

lirlurim

New member
לידיעתכם

לפני שאתם מדברים שטויות: קלפי למוגבלי ניידות היא לא קלפי לנכים. לא קוראים לה קלפי נכים אלא קלפי למוגבלי ניידות. יש אנשים שהם מוגבלי ניידות שהם לא נכים, וזו בדיוק הסיבה שלא בודקים תעודה. לדוגמה: בקלפי מוגבלי ניידות רשאים להצביע גם אנשים שיש להם צו הרחקה מהבית ולכן כשמגיעים לקלפי לא שואלים אותך כלום מלבד האם אתה מוגבל ניידות. מהרגע שענית שכן אתה רשאי להצביע. בנוגע לעניין המוסרי: אסביר גם את זה. המדינה מצפה למעורבות פוליטית ולאחוזי הצבעה גבוהים. המדינה גם מחוייבת לאפשר את זה ולכן יש נסיעות חינם וכו' וכו'. אבל - בטיפשותה הרבה המדינה מונעת את זה מסטודנטים. קחו את הטכניון כדוגמה: 70 אחוז מהסטונדטים בטכניון (בניגוד לאוני' חיפה) הם סטודנטים זרים, שלא ירחיקו עד ביתם כדי להצביע מהסיבה הפשוטה שמדובר בתקופת מבחנים. המדינה יורה לעצמה ברגל שהיא לא מאפשרת קלפיות בקמפוסים (שהם הרבה הרבה יותר גדולים מהמון ערים קטנות שיש בהן קלפי). באוניברסיטת ת"א ובירושלים יש 30 אלף סטודנטים בכל אחת. בב"ג יש 18 אלף והמון מהם לא גרים בב"ש במקור, ולכן זה הפסד של המון קולות. קלפי למוגבלי ניידות היא פרצה בחוק (זה חוקי לחלוטין! אין פה עבירה על החוק) ובזכותה יש שתי אופציות: או לשחק אותה מוסריים בכל מחיר ובמנותק מהמציאות ולוותר על עשרות אלפי קולות של סטודנטים, ולגלות שהישראלים מציגים אחוזי הצבעה נמוכים ולחשוב שמדובר באדישות של הציבור, או להצביע בקלפי למוגבלי ניידות, לא לעבור על החוק כמו שחשבתם ולא באמת לעשות איזושהי עבירה מוסרית כי הרי הדבר לא מזיק למדינה בשום צורה. עם זאת, זה לקיחת חלק בהליך הדמוקרטי שלכל אחד ואחת יש זכות אליו. בקיצור - לי נשמע לגמרי סביר ואפילו רצוי לנצל את הפרצה החוקית הזאת כדי להשתתף בהליך דמוקרטי חשוב שהמדינה לא משכילה לארגן כמו שצריך (ייאמר רק שהתאחדות הסטודנטים פנתה למשרד הפנים בבקשה להציב קלפיות בקמפוסים והם סרבו). בעניין מרצ. אני לא מגדיר את עצמי שמאלני. תמכתי במבצע בעזה ואני חושב שיש לנו זכות להגן על עצמנו בכל דרך שתידרש (גם מרצ חושבים ככה, אגב). הסיבה המרכזית שבגללה אני מצביע מרצ היא העניין הלהט"בי. ברור לי שחלקכם יגידו שזה עניין זעום ביחס לעניין הבטחוני, אבל זה ממש לא, אני גם יכול להסביר. אחרי הכל, בעניין הבטחוני אין באמת הבדל בין האפשריות הגדולות שקיימות. מירב, זה ששינית את דעתך בגלל כמה נערים ערביים שעושים רעש בפדרמן זה עצוב ולא ענייני. זה רק מראה שהדעה שלך מוטה ולא עניינית.

deathcaster

New member
לפני שאתה עושה הכללות מפגרות

איפה כתבתי (ולא דיברתי) שטויות ? ותודה רבה לך captain obvious, לא היית צריך להסביר את שיקוליך המוסריים, זה היה מיותר שכן כל אחד עם טיפל שכל מבין שיקולים אלה. הדבר היחיד הטיפשי שעשית זה לרשום בהודעה אחת את התוכן המצוין שרשמת לגבי הנכים/מוגבלים ולהכניס באותה הודעה את השקפתך הפוליטית. לפני שאתה מחליט לאחרים מה טיב דעתם (מוטה או עניינית), עדיף שתסתכל במראה, כי אחד שמנסה להשפיע על נכים/מוגבלים להצביע מרצ בכך שהוא מיידע אותם על נגישות לקלפי, זה דבר בזוי בכמה סדרי גודל מאחד שדעתו לכאורה בעיניך - מוטה (אפילו אם לא התכוונת לכך) נאה דורש נאה מקיים.

lirlurim

New member
לאור ניסיוני

לא בא לי להמשיך לדון איתך. יום בחירות נעים.

stkachov

New member
אני מסכים איתך שזו בעיה

והרבה סטודנטים לא יצביעו בגלל שהם לא יפסידו יום לימודים למבחנים בשביל להצביע. אבל העניין פה אחר. הפתרון להצביע בקלפי נגישה לסטודנטים אמור להיות פתרון חוקי, ולא קומבינטורי, כלומר להסדיר את זה בחוק ולאפשר לאוכלוסיות מסוימות להצביע שלא בכתובת מגוריהם. העבירה על החוק, היא לא בעצם ההצבעה בקלפי נגישה, אלא בעצם ההתחזות. ההתחזות מוגדרת בחוק כעבירה פלילית.

bwp

Member
2 נקודות שלי

1. יש נסיעה בתחבורה ציבורית חינם למי שהקלפי שלו מעל 20 ק"מ ממגוריו... ככה שזה לא תירוץ. מצד שני הרבה אנשים לא הפנימו כמה זה חשוב לנסוע גם 3 שעות כיוון כדי להצביע אז לפחות יש קלפי למוגבלויות. מכיוון שאי אפשר להצביע פעמיים, בקלפי למוגבלויות יש מעטפות כפולות כמו בצבא,איני רואה בעיה. כמו כן חלקכם יטענו שזו פגיעה בדמוקרטיה לאסור על פרסום סקרים 2-3 ימים לפני הבחירות כדי לעלות את אחוזי ההצבעה,אני חושב שצריך לאסור שבוע. 2. מרצ התנגדו למלחמה החל מהיום השני שלה ותמכו רק בפעולות ממוקדות מהאוויר,ככה שזה לא נכון. והם קראו לנהל מו"מ עם החמאס במקום מלחמה כוללת.

lirlurim

New member
תגובתי

1. נכון שיש נסיעה חינם אבל זה לא הופך את זה ל"לא תירוץ". לא אמרתי שהשיקול שלי הוא כלכלי אלא זמן. לנסוע דרומה ואז לחזור בשביל להצביע זו טרחה גדולה מדי. כמובן שאם לא היתה שום אפשרות הייתי עושה את זה, אבל יש אפשרות. אגב, לכולם ברור שמרבית ההצבעות בקלפי למוגבלי ניידות הן הצבעות סטודנטים ולמדינה נוח להתעלם מזה. הרי לא סביר שדווקא בערים שבה יש אוניברסיטאות גדולות - אחוז הנכים ומוגבלי הניידות בכלל גדל פלאים. זה פתרון שהוא נוח לכולם ובישראל כמו בישראל - מעדיפים לא למסד אותו. 2. אין לי שום בעיה לנהל משא ומתן עם החמאס. עצם ניהול המשא ומתן לא אומר הבעת עמדה פשרנית או רכה. אני לא בעד לשחק משחקים ולהנל מו"מ עם החמאס דרך טורקיה, גרמניה וכו'. אנחנו הרי מנהלים מו"מ עם החמאס בלי סוף, פשוט עושים את זה דרך מתווכים כדי לשמור על הכבוד הלאומי הלא מובן. אני חושב שאפשר לנהל מו"מ תך הצגת עמדה ברורה שתשרת את האינטרס הישראלי. לי אישית אין בעיה עם זה. כמצביע מרצ, יש לי את הזכת להסכים רק עם חלק מהמצע שלה, בדיוק כמו שיש לכל אדם אחר. הרי ברור שרוב מצביעי המפלגות הגדולות לא מסכימים לכל הנקודות שלהן. וכאמור, אני מצביע מרצ בעיקר בגלל עניין מרכזי אחד, שהוא לא הבטחוני.

מֵירַב

New member
סליחה? "כמה נערים ערביים שעושים רעש בפדרמן"?

1. לא, לא בגלל זה. 2. הדיעה שלי ממש לא מוטה והיא עניינית ביותר, לקח לי שנים לגבש אותה. 3. אני לא מתכוונת להמשיך ולדון בעניין. יום בחירות שמח לכולם, מירב.

amitk80

New member
זאת פשוט חוצפה

תסלחו לי כל מכובדי הפורום, אבל אם אתם הולכים להצביע בקלפי של בעלי צרכים מיוחדים אז כל אחד ואחת מכן יוצרים תורים ארוכים (זה לא כזה פשוט למשל בשביל אותם לצאת להצביע). לא מספיק שלא כל הקלפיות מונגשות אז מה שכן מונגש מי שלא צריך להיות שם מתגנב בשביל לחסוך זמן ומרחק? אמנם אני נכה ואני מצביע בקלפי רגיל אבל יש כאלו שזה מכביד עליהם. זה מאד דומה לחניית נכים. אם אני הייתי נכה כבד ואנשים היו נדחפים אז הייתי מאד כועס כמו שאני מאד כועס על כך שחונים בחנייה של נכים. אם צריך עוד קלפיות זה משהו אחר, אבל זאת פשוט חוצפה.

lirlurim

New member
הסברתי ואסביר שוב

קלפי למוגבלי ניידות אינו (בדקתי, זה זכר) מיועד לנכים בלבד. למעשה, נכים הם חלק קטן מכלל האנשים שזכאים להצביע בו. בנוסף, כדאי שתדע שקלפיות למוגבלי ניידות הם קלפיות רגילים שיושב בהם אדם נוסף שאחראי על מוגבלי הניידות, כך שאין שחר לדברייך. אני אישית הצבעתי בקלפי כזה והוא היה כמעט ריק. בנוסף, הוא מוקם בתוך מקלט שצריך לרדת 2 גרמי מדרגות ואין מעלית. כך שסביר להניח שהוא אפילו לא מיועד לנכים (ואם יש בכך בעיה - זו בעיה אחרת). דבר אחרון, אני חושב שאפשר לסמוך על אנשים פה (ובכלל) שאם היה תור שכולל נכים, הם היו נותנים את מקומם (בדיוק כמו שנוהגים כלפי זקנים).

למעלה