לידיעתכם
לפני שאתם מדברים שטויות: קלפי למוגבלי ניידות היא לא קלפי לנכים. לא קוראים לה קלפי נכים אלא קלפי למוגבלי ניידות. יש אנשים שהם מוגבלי ניידות שהם לא נכים, וזו בדיוק הסיבה שלא בודקים תעודה. לדוגמה: בקלפי מוגבלי ניידות רשאים להצביע גם אנשים שיש להם צו הרחקה מהבית ולכן כשמגיעים לקלפי לא שואלים אותך כלום מלבד האם אתה מוגבל ניידות. מהרגע שענית שכן אתה רשאי להצביע. בנוגע לעניין המוסרי: אסביר גם את זה. המדינה מצפה למעורבות פוליטית ולאחוזי הצבעה גבוהים. המדינה גם מחוייבת לאפשר את זה ולכן יש נסיעות חינם וכו' וכו'. אבל - בטיפשותה הרבה המדינה מונעת את זה מסטודנטים. קחו את הטכניון כדוגמה: 70 אחוז מהסטונדטים בטכניון (בניגוד לאוני' חיפה) הם סטודנטים זרים, שלא ירחיקו עד ביתם כדי להצביע מהסיבה הפשוטה שמדובר בתקופת מבחנים. המדינה יורה לעצמה ברגל שהיא לא מאפשרת קלפיות בקמפוסים (שהם הרבה הרבה יותר גדולים מהמון ערים קטנות שיש בהן קלפי). באוניברסיטת ת"א ובירושלים יש 30 אלף סטודנטים בכל אחת. בב"ג יש 18 אלף והמון מהם לא גרים בב"ש במקור, ולכן זה הפסד של המון קולות. קלפי למוגבלי ניידות היא פרצה בחוק (זה חוקי לחלוטין! אין פה עבירה על החוק) ובזכותה יש שתי אופציות: או לשחק אותה מוסריים בכל מחיר ובמנותק מהמציאות ולוותר על עשרות אלפי קולות של סטודנטים, ולגלות שהישראלים מציגים אחוזי הצבעה נמוכים ולחשוב שמדובר באדישות של הציבור, או להצביע בקלפי למוגבלי ניידות, לא לעבור על החוק כמו שחשבתם ולא באמת לעשות איזושהי עבירה מוסרית כי הרי הדבר לא מזיק למדינה בשום צורה. עם זאת, זה לקיחת חלק בהליך הדמוקרטי שלכל אחד ואחת יש זכות אליו. בקיצור - לי נשמע לגמרי סביר ואפילו רצוי לנצל את הפרצה החוקית הזאת כדי להשתתף בהליך דמוקרטי חשוב שהמדינה לא משכילה לארגן כמו שצריך (ייאמר רק שהתאחדות הסטודנטים פנתה למשרד הפנים בבקשה להציב קלפיות בקמפוסים והם סרבו). בעניין מרצ. אני לא מגדיר את עצמי שמאלני. תמכתי במבצע בעזה ואני חושב שיש לנו זכות להגן על עצמנו בכל דרך שתידרש (גם מרצ חושבים ככה, אגב). הסיבה המרכזית שבגללה אני מצביע מרצ היא העניין הלהט"בי. ברור לי שחלקכם יגידו שזה עניין זעום ביחס לעניין הבטחוני, אבל זה ממש לא, אני גם יכול להסביר. אחרי הכל, בעניין הבטחוני אין באמת הבדל בין האפשריות הגדולות שקיימות. מירב, זה ששינית את דעתך בגלל כמה נערים ערביים שעושים רעש בפדרמן זה עצוב ולא ענייני. זה רק מראה שהדעה שלך מוטה ולא עניינית.