קלף הקוסם 1

Mist2

New member
אולי

אני לא רוצה להכנס לכך, כי אני לא ממש מבין אותך כרגע.

../images/Emo13.gif ידיד יקר../images/Emo140.gif

ר' מה כתבתי קודם באחת התגובות,,, מבחינתי - אין נכון או לא נכון בקלפים. כל אחד רואה מה שהוא רואה, ומפרש את הקלפים לפי הבנתו ומבחינתי - זה בסדר, יש מקום לכולם. לא בעד אלה ששוללים דיעה "אחרת" של מישהו אחר, ובטח לא בעד התנפלויות מכל סוג. לשאלה "מה אתה מבין בטארות" לדעתי אין מקום, משום שמבחינתי כאמור אין נוסחה מתימטית לפרש את הקלפים. הקלפים מבחינתי הם כאמור כלי עזר למודעות עצמית. מאחר וכל אחד מאיתנו מכיל תכנים אחרים ומביא את המסננת שלו אל הקריאה, אל הפירושים, לא יכול להיווצר מצב של "לא נכון". אני אגב, מברכת על "תחרות" בין קוראי קלפים... ככל שהדיעות רבות יותר, כך מתרחבת לטעמי היכולת לחבר את הקלפים, את התמונות, את הסמלים, למצבים יומיומיים. אז לא רוצה להיות צודקת פה, משום שלא יכולה
אלא מבחינתי בלבד. מצטערת אם דברי הובנו שלא כהלכה.

המוות המפחיד, השוטה הטיפש והקוסם המקסים...

בניגוד לשוטה, המייצג את האדם הצנוע הנסתר והלא ידוע, שנראה מבחוץ כמו סתם איזה "שוטה"... הקוסם הנו אדם, שכולו "הצגות"(פלברות), נראה מבחוץ מרשים, תרצו נראה כמו אחד "מואר" עם כל ההופעה הבולטת, יודע לתת תשובות לכל שאלה, יודע להציע מזור לכל בעייה, בקיצור עוד אחד כמו כולם שמבין בהכל... הקוסם כולו ראוותנות, יודע לעשות את הרושם, משתמש בכל צורה שנראית לו בכדי לאחז את עיני ההמונים... הקוסם אומר לנו, הכל אחיזת עיניים, הכל להטוטים, כל מה שאנו רואים, איננו האמת, בדיוק כמו כל קוסם מן השורה, המופיע מעל במותינו ומנסה להציג עצמו כבעל כוחות על, כשלמעשה אין לו ולא כלום והכל רושם... עד עכשיו... "מלאך המוות" - מסמל את החיים, המוות זה בעצם החיים... "השוטה" - מסמל את החכם, הנבון, המואר... "הקוסם" - מסמל את אחיזת העיניים, את האשלייה, את כל אחד מאיתנו שמנסה לעשות רושם... מהמוות כולם בורחים... מהשוטה כולם מתעלמים... מהקוסם כולם מתרשמים... הכל הפוך...

Shar0ni

New member
מעניין שאתה רואה את זה ככה

אני דווקא חשבתי שהקוסם הוא מה שאנחנו קוראים "בר המזל" זה שהכל מסתדר לו כמו שהוא רוצה. זה שבמודע או לא במודע מחובר, אם תרצה, לאנרגיה קוסמית. אגב, יכול להיות שבתחום מסויים בחיים ולא בתחום אחר למשל. משהו כמו בסרט הסוד. שוב, אם במודע ואם לא במודע. אני חושבת שלכל קלף יש גם את הצד השלילי וגם את הצד החיובי שלו. הקוסם, כמו שאתה אומר הוא השרלטן או יכול להיות שהוא מחובר. לדעתי זה תלוי בפריסה ובקריאה. בדיוק כפי שהשוטה הוא אותו טיפש שנופל פעם אחר פעם לאותו בור כדברי מיסט - או אותו שוטה "מואר". טוב-רע שחור-לבן לפחות ככה אני מבינה

היי שרוני

מאחר והדברים אינם מתוך ספרים, הם נראים לך, כלא נכונים. בספרים כנראה שכתוב את מה שאת אומרת, ככה זה נראה לי... באינטרנט יש כנראה, עשרות אם לא מאות הסברים בעברית, על קלפי הטארות. אז מדוע פתחת כאן את הנושא, אם רצית לקבל את אותם התשובות, שכולם מעתיקים מכולם ? לא היה יותר פשוט לקרוא משם... ותודה שאת מאוד זהירה בתגובה שלך ולא שוללת על הסף... כל אחד מחובר למשהו, גם הקוסם, השאלה למה ? וישנם כל מיני אפשרויות... אינני מתמצא בנושא הפריסה והקריאה ולדעתי גם אף אחד אחר לא...

Shar0ni

New member
היי במבוק

למה אתה מניח שהדברים נראים לי לא נכונים? מה שכתבתי זה שכנראה שניכם צודקים וזה לא משום ספר שקראתי. כתבתי מה שאני מבינה. אני מעלה את הקלפים פה כי אני לומדת המון מהתגובות של כולם. אני רואה כאן שני צדדים הפוכים לגמרי. אתה אומר דבר אחד ומיסט למשל רואה את זה אחרת לגמרי. מ צודק? כנראה ששניכם - כל אחד מהנקודת מבט שלו. גם אני לא מתמצאת בנושא הפריסה. אני פה רק בשביל ללמוד ו... מכל מלמדי השכלתי

הימור מיסטי...

"מ צודק? כנראה ששניכם - כל אחד מהנקודת מבט שלו." תראי זה קל מאוד לבחור, את מה שכתב לך מיסט, תמצאי במאות מקומות, אם תחפשי בגוגל. את מה שכתבתי אין סיכוי שתמצאי. במקומך הייתי קונה את מיסט... ואם נעזוב את נקודת המבט של כל אחד ונחפש את הנכון, כאשר מדובר בשני הפכים, רק תשובה אחת יכולה להיות נכונה, אל תשכחי שמי שהמציא את הסמלים האלה התכוון לדבר מסוים מאוד... וגם הוא יכול היה לטעות...

במחשבה שנייה...

מי שהמציא אותם לא יכול לטעות. יכול לטעות מי שכתב עליהם, מי שהוציא אותם לאור... כמו התורה...

orli997

New member
אז בעצם

הכל עניין של פרשנות? זה מוכר הקונפליקט הזה............

א-הה.. גם מי שכתב את התורה../images/Emo8.gif

לא יכול היה לטעות, הוא התכוון לדברים מאד מסוימים, אלא שלא ממש גילה לנו אותם, לא? ומאז, בכל יום מישהו מנסה ומוצא פירוש נוסף לדברים שבעיניו לפחות הוא הפירוש הכי נכון בעולם. יש מי שמאמץ ויש מי שמתאמץ למצוא פירוש משלו. מבחינתי, אין נכון או לא נכון בקלפים, מאחר ואיננו יכולים לשוחח עם היוצר או למצוא את ספר ההפעלה שלהם. כל אחד רואה בהם מה שהוא רואה, מבין איך שהוא מבין, והכל בסדר, יש מקום לכולם.

orli997

New member
ועוד איך יכול לטעות

הוא כותב ומתרגם, התרגום עובר טרנספורמציה שלו, בנוסף תחשבי על דרך התרגום מאנרגיה למילים הסמלים בדרך הם מעולמו של הכותב לא מחייב שזה יבטא בדיוק את הרעיון, כמו הקורא כך הכותב, דנו בזה כבר רבות, למה נכתב לעיטים בזכר כשהטקסט מלווה בכעס ובנקבה כשהטקסט הוא אוהב ורך ועוד, אני חושבת שיש הרבה מקום להטיה אחרת לא היו כה הרבה פרושים לאותו דבר,

הסבר

כשכתבתי "כמו התורה..." התכוונתי במובן הפרשני שלה. לדעתי התורה(לא התנ"ך כולו), כתובה בצורה מושלמת, אין אפשרות אחרת... היא בדיוק מה שהיא צריכה להיות וכמו שהיא צריכה להיות, זה כמו קוד לכספת, טעות אחת קטנה ולא ניתן לפתוח אותה... אבל הקוד מושלם... הפרשנות, זה כבר סיפור אחר לגמרי, התורה הנה האוצר הגדול ביותר עליי אדמות...

orli997

New member
יש שתוענים

שנעשו שינויים מכוונים בפסרים וזה שינה את כל האנרגיה שלהם, לא ממש מכירה את הפרטים על תענה זו, אבל אין ספק שנרוץ החוצה ללמוד ולהתעופף קצת ונחזור הביתה כרגיל

Mist2

New member
מוזר

את מה שאני אמרתי לה ניתן למצוא בעוד אלף מקומות? אתה יכול להראות לי אחד. מוזר שאני חשבתי על דבריך בדיוק באותה צורה.... :)

ברוכים הבאים פה../images/Emo140.gif

לא בטוחה אם
או
ולכן הפניה בלשון רבים
על כל פנים, אשמח לקרוא את דעתך על ה"קוסם"..
כמו גם לקרוא אותך בהמשך.

ברוכים הנמצאים

אין לי הרבה מה להוסיף על פירוש הקוסם, אני מזדהה עם התשובה של mist2 לפחות לגבי הטארוט של וויט את הטארוט של קראולי קניתי רק היום אחרי שמשכו אותי כבר כמה ימים בעיקרון אני הכי פותחת עם הטארוט של אושו, אני ממש אוהבת אותם. שם קלף הקוסם מקביל לקלף הקיום מה ששוב מחבר אל מה שmist2 כתב. בטארוט של אושו קלף השוטה כבר רגל אחת בתהום, לא מודע. בקלף הקיום הדמות יושבת בתוך עלה (כשצורתו כצורת ישיבתה) היא מרכזית אך קטנה יחסית לקיים סביבה, היא אחד עם הקיום, היא מודעת למתרחש סביבה, היא מתמזגת בתוכו וחיה אותו. לגבי החפיסה של קראולי, אני בור, אך מהסתכלות ראשונית, ראיתי שיש שלושה קוסמים, אשמח אם תתקנו אותי או תוסיפו לי עוד כלים..(אני אודה שלא קראתי את כל ההודעות בשרשור אז סליחה אם אני חוזרת על דברים שנאמרו) נראה כאילו שלושה אלמנטים בקוסם ואולי שלושה מצבי התפתחות בקוסם. הראשון נראה כילד, נראה לי שלב ראשוני, בו הוא נחשף לכלים, רגליו קשורות, ידיו לא נוגעות בכלים, על פניו חיוך של תמימות ילדותית, אולי המשך התפתחות של חיוכו של השוטה.. השני כצעיר שמתנסה בכלים, הוא במצב תנועה, פרצופו נראה כמחכים (גם הקוף תחתיו), ונראה לי כאילו הוא כבר חש את הכלים, דמותו הרבה יותר גדולה ביחס לכלים לעומת הראשון, אך עדיין קיים אלמנט המיסתורין השלישי מ ה מ ם שקשה לי לנתח אותו, חסר מילים, הוא פשוט שם בהוויה.. שולט בהכל.עוצמתי ביותר, דמות בתוך דמות (זה דוב שם מאחור?), מתקיים בדואליות, נמצא בתנועה ומנוחה, מחזיק בכלים וידי הדוב חשופות מאזנות זו את זו בכיוונן, שתי זוגות העיניים, סמל אין סוף בתוך אין סוף בתוך אין סוף. יש שם גם עניין עם המיניות, הראשון אינו מיני, כמו ילד, השני כבר מסמל מיניות גלויה והשלישי מכסה עצמו, מזכיר את סיפור עץ הדעת ממש מרתק כל הסמלים הטמונים בתוך הקלפים, הראשון מזכיר לי משום מה את פסל דוד או פסלים יוונים, רומאים. השני את המיסטיקה המצרית והשלישי קבלה, קוסמי קסם גדול בקלפים הללו, שמחה שקניתי אותם

למעלה