mist2
בבקשה קרא עד הסוף גם עם האנטגוניזם עולה בך ומנסה לא לאפשר לך. בשביל כוח ועוצמה לא צריך ללכת רחוק אל עולם המיסטיקה, העולם שופע כוחניים ושתלטנים במישור החומרי פרופר. אתה יודע מיסט, נראה לי שלא תזיק קצת תפיסת מזרח אם תאפוף את תודעותינו המושלות (מושלות שהן מושלות גם..) רבים חושבים שאני חלאת המין האנושי למשל (זאת הודות לחלאות שרוצים להחשב "the good guys"). רבים חושבים שאלו שמתקשרים איתנו הם יצורים לא אורגנים שרוצים לנצל אותנו למטרתם האישית. רבים מהיהודים של זמנו חשבו שיהושוע עובד אלילים זרים. אם המשיח ירד רבים ו""טובים"" מבני האנוש החיים יחשבו שהוא השטן בכבודו ובעצמו. רבים חושבים שיש להם "אני" ומטרות של "אני", שהם מצויים בחופש והכי יפה ש-אין אלוהים- או אינטלגינציה יותר מפותחת ממוחנו ומקומנו הקטן. אתה יודע נתקלתי במאמר אתמול שחוקרים אסטרופיזיקאים מעלים את השאלה - האם הסתכלות על היקום מקרבת את סופו, והכי הצחיק אותי במאמר שיש כוח שהם המציאו לו שם - אנרגיה אפלה (זאת כמובן כי הם עוד לא קלטו מה זה..) יש את אלו שחושבים שיש אלוהים אך הם מחלקים אותו - אלוהי היהודים, אלוהי הערבים, אלוהי הנוצרים. אלוהים טוב אבל ישו הוא אליל זר, כך גם בודהה (לא שהוא אלוהים אבל ניחא), כך גם אללא, וכך כנראה גם היצורים הלא אורגנים שמנצלים אותנו למטרת האישית. חילקנו את אלוהים והחלטנו - זה טוב - זה רע. בנתיים הכוחות השמיימים יושבים למעלה בתוך תודעת האינסוף ואנחנו סה"כ בדיחה עבורם עם כל האשליות שאופפות אותנו ותחושת השליטה הזו שלנו, בין אם אנו אסטרופיזיקאים שחושבים שהם שולטים בסופו של היקום ובין אם אנחנו מאגים גדולים שחושבים שאנחנו שולטים בכוחות הטבע. ההההכל חוץ מלרדת על ברכינו ולהגיד אני רואה כמה אני קטנטן, אני מוכן להיות חלק מהבריאה כולה, מעבר לטוב ורע, להכנס להרמוניה עם מה שאני רק -חלק קטן ממנו-, שאין מנוס לחמור ולסוס פני מועדות למקום אחד - חיבור עם הבריאה, המקור, המקום, האחד. או להמשיך בלופ הגלגולים האינסופי עד שאני אקלוט שאין אני, עד אז אני יכול לחיות באשליות שאני שולט ושיש מה שטוב לי ומה שרע לי אתה יודע יש פה תורה, מספרים בה על הגדולים בהיסטוריה, אתה יודע מה הם לא מספרים? שרדפו אותם אחד אחד, אין אחד שבא לתת את מסר ה' וקיבלו אותו בברכה. המקור שכולו אור ואהבה, אם אתה לא הרמוני איתו (ואם אתה בטוח שיש "אני" אתה לא הרמוני איתו, אם אתה בטוח שהוא בנפרד ליצורים לא אורגנים, אם אתה חושב שהוא רק אושר ושמחה והיצורים הלא אורגנים הם אלו שעושים אותך "עכבר מעבדה") הוא ירגיש לך רשע טהור, ירגיש לך כמו עין הרע שרובצת עליך ורוצה לעשות בך שמות ואפילו לא ינסה לשנות את דעתך בנושא, כי אתה באשליות ואי אפשר להראות לך את האור בנקודתך המושלת. כשהאל מוריד אש מהשמיים הוא וודאי נראה כוח אופל סאדיסט ושחור. כל אלו שחושבים שיש איזו אפלה שמיימית חבר'ה זה סה"כ המרחק שלכם מהאור. כל אלו שחושבים שיש איזה כוח שמיימי רשע שיכול לעשות להם רע שידעו שגברת קארמה באה לביקור אצלם בשכונה ואם היא רשע בעינהם.. מצבם רע. כשאלוהים בא לגבות חובות הוא מצטייר כשטן בהתגלמותו למי שאינו מודע שהוא חייב ובגדול. ואתה יודע מה הכי יפה - הוא אפילו לא ינסה להעיר אותך שאתה הבעיה והוא הפתרון. הוא יתן לך להמשיך לחשוב שכוחות הרשע באו לרדוף אותך או לחלופין שאתה שולט במשהו. ממקומו השמיימי אתה צריך לעבוד קשה קשה כדי שתוכל לראות - אור מהו כאשר שערי שמיים נפתחים בפניך אין לך בעיה להתפס כרשע אפל בעיני המושלים.