קלף הקוסם 1

Mist2

New member
הי ...ג'ונס...אם זה בסדר לקרוא לך כך

אני יודע שכעת לאחר שרכשת את הקלפים של קראולי, לומר לך את מה שאני אומר זה אכזרי :), אך הייתי מתרחק מהקלפים של קראולי. אני יודע שיש אנשים שמאוד מתחברים לקלפים אלה, ויש אחרים שמחפשים קלפים מיוחדים יותר מהריידר, והבחירה הראשונה הם הקלפים של קראולי. יש גם ניחוח מיסתורי ורומנטי במיוחד העולה מהקלפים של קראולי, במיוחד האנשים שמכירים את ההיסטוריה של קראולי, מי היה ומה עשה נדלקים עליהם, אחרים נדחים. מניסיוני הם חסרים הרבה ממה שניתן למצוא בקלפי ריידר ודומיהם, ובאותה מידה די מבלבלים.

Shar0ni

New member
ההיסטוריה של קראולי

טוב ליהודים? רע ליהודים? אני מאוד אוהבת את האומנות שבהם. בהחלט קלפים מושקעים ומיוחדים. מסיבה זו נמשכתי אליהם.

Mist2

New member
זה נושא רגיש

את יכולה למצוא על האיש הרבה חומר ברשת.... מבחינתי האיש היה חלאת המין האנושי, ואת זה אני אומר אחרי שניסיתי זמן רב כן לגשת אל דבריו בצורה חיובית ומבינה. ישנם אנשים שמבחינתם קראולי היה איש דגול, איש רוחני או מואר, לאחרים הוא היה מכשף, או מאג... מבחינתי הוא היה חלאה, :) זה מצחיק אותי לחשוב בצורה כזו.... לא ידעתי על כך דבר, אך לאחרונה ראיתי סרט על חייו של גורדייף, ושם מסופר שקראולי בא לבקר אותו, לאחר קבלת הפנים ושייהיה של כמה ימים של קראולי בבית ספרו של גורדייף, לאחר שבדק כבר את כל מה שרצה לבדוק והחליט שמספיק לו, רצה קראותי לצאת, גורדייף ניגש אליו ושאל האם הביקור שלו נגמר? קראולי המבולבל משהו ענה שכן, אז גורדייף אמר בפניו של קראולי את מה שהוא ראה בו, שהוא חלאת המין האנושי (זה לא ציטוט, את המילים המדויקות אני לא זוכר) ושהוא מתבקש לא לחזור לבקר בבית ספרו של גורדייף לעולם. זה מאוד הצחיק אותי, כי אני חשבתי את אותו הדבר זה זמן רב, כמובן שאצלי נובע מהרבה דימיון על האיש, אבל אצל אדם כמו גורדייף כלל לא מדובר בדימיון.

גם אבי האבולוציה

הוא נושא רגיש, הוא (בתמימות -אולי-) סחף חלאות אנוש אל תורת גזע שהשמידה המונים ולמרות זאת המדע המודרני כולו מושתת על התאוריה הזו והם עוד בסרט שהאבולוציה היא עובדה קיימת ואין עוד מלבדה והיום? לאן התגלגלו הנאצים? תראה הכל תלוי מאיפה אתה מסתכל על הדברים, גם בטארות של ריידר יש המון אפלה וצורה מאד קשה להסתכל על מצבים מסויימים, כמעט בלי דרך לצאת מהם. לעומת זאת הטארות של אושו, תמיד יש דרך יציאה, הם מאד חיוביים, מכל מצב קשה אפשר לגדול. אני לא מבינה את הגישה הרוחנית של להתחבר לאור, האור כולו אהבה טהורה אין בו שלילי, תתחבר למקור ותהיה בeternal bliss, אם הבורא הוא רק אושר טהור למה יש בך רגשות כמו כעס ופחד? המקור המושלם יצר יצירה לא מושלמת? או שאולי הדרך ארוכה כדי להתחיל להכיל את האור, אולי אנחנו לא מושלמים? ואם אנחנו לא מושלמים, איך eternal bliss? לא יעזור לעצום עיניים לסגור אזניים ולהגיד הכל טוב הכל טוב, אני אתחבר לטוב אני אתחבר לטוב, איך אתגבר על הרע אם אתחבר לטוב כל הזמן? מה זה טוב? מה זה רע? רע להיות שוטה וליפול לתהום? ואם שם נמצאים הכלים של הקוסם? eternal bliss תקבל עוד אלפי שנות אור אם בכלל זה אפשרי. גם מצב הארה שכולם מייחלים לו, גם בו שלבי התפתחות כמו בקוסמים של קראולי. חוץ מזה יש פה כל כך הרבה חלאות אדם חיות שמנסים להטריד אותי אז אולי נלמד על טבע החלאה שלהם דרך הטארוט של החלאה מה שבטוח פה זה רק המסדרון וכל העולם כולו סה"כ גשר צר מאד מאד והעיקר לא לפחד כלל תודה על האזהרה אני חושבת שיש פה הרבה חלאות מסביב שמחשלים אותי מדי יום, נראה אולי גם הטארוט החדשות יעזרו לחשל אותי.

Mist2

New member
אהבתי דבר אחד שאמרת

בקשר לטוב ולרע, גם אם אני רואה את הדברים בצורה שונה. טוב ורע יכולים להיות רק ביחס למטרה שלך! דבר שמפריע לך להגיע למטרה הוא רע, דבר שעוזר לך להגיע למטרה הוא טוב. אך איזו מטרה ראויה לנו? אז מבחינתי התעוררות זו המטרה הראויה, ולכן כל מה שמפריע לי להתעורר הוא רע, ומה שעוזר להתעורר הוא טוב. ולגבי קראולי, הגיע יום בוא הבנתי שאין לו לקראולי כל קשר להתעוררות, ההפך הוא הנכון, כל מה שהוא חיפש היה כוח ועוצמה, גם אם אותה עוצמה מרדימה אותו במקום להעיר. כמובן שזו הראיה שלי על קראולי, כמובן שיש סיכויים טובים שאני טועה, בדיוק כפי שיש סיכויים טובים שאני צודק :). בכל מקרה אשמח לשמוע את ההתרשמויות שלך מהקלפים...

mist2

בבקשה קרא עד הסוף גם עם האנטגוניזם עולה בך ומנסה לא לאפשר לך. בשביל כוח ועוצמה לא צריך ללכת רחוק אל עולם המיסטיקה, העולם שופע כוחניים ושתלטנים במישור החומרי פרופר. אתה יודע מיסט, נראה לי שלא תזיק קצת תפיסת מזרח אם תאפוף את תודעותינו המושלות (מושלות שהן מושלות גם..) רבים חושבים שאני חלאת המין האנושי למשל (זאת הודות לחלאות שרוצים להחשב "the good guys"). רבים חושבים שאלו שמתקשרים איתנו הם יצורים לא אורגנים שרוצים לנצל אותנו למטרתם האישית. רבים מהיהודים של זמנו חשבו שיהושוע עובד אלילים זרים. אם המשיח ירד רבים ו""טובים"" מבני האנוש החיים יחשבו שהוא השטן בכבודו ובעצמו. רבים חושבים שיש להם "אני" ומטרות של "אני", שהם מצויים בחופש והכי יפה ש-אין אלוהים- או אינטלגינציה יותר מפותחת ממוחנו ומקומנו הקטן. אתה יודע נתקלתי במאמר אתמול שחוקרים אסטרופיזיקאים מעלים את השאלה - האם הסתכלות על היקום מקרבת את סופו, והכי הצחיק אותי במאמר שיש כוח שהם המציאו לו שם - אנרגיה אפלה (זאת כמובן כי הם עוד לא קלטו מה זה..) יש את אלו שחושבים שיש אלוהים אך הם מחלקים אותו - אלוהי היהודים, אלוהי הערבים, אלוהי הנוצרים. אלוהים טוב אבל ישו הוא אליל זר, כך גם בודהה (לא שהוא אלוהים אבל ניחא), כך גם אללא, וכך כנראה גם היצורים הלא אורגנים שמנצלים אותנו למטרת האישית. חילקנו את אלוהים והחלטנו - זה טוב - זה רע. בנתיים הכוחות השמיימים יושבים למעלה בתוך תודעת האינסוף ואנחנו סה"כ בדיחה עבורם עם כל האשליות שאופפות אותנו ותחושת השליטה הזו שלנו, בין אם אנו אסטרופיזיקאים שחושבים שהם שולטים בסופו של היקום ובין אם אנחנו מאגים גדולים שחושבים שאנחנו שולטים בכוחות הטבע. ההההכל חוץ מלרדת על ברכינו ולהגיד אני רואה כמה אני קטנטן, אני מוכן להיות חלק מהבריאה כולה, מעבר לטוב ורע, להכנס להרמוניה עם מה שאני רק -חלק קטן ממנו-, שאין מנוס לחמור ולסוס פני מועדות למקום אחד - חיבור עם הבריאה, המקור, המקום, האחד. או להמשיך בלופ הגלגולים האינסופי עד שאני אקלוט שאין אני, עד אז אני יכול לחיות באשליות שאני שולט ושיש מה שטוב לי ומה שרע לי אתה יודע יש פה תורה, מספרים בה על הגדולים בהיסטוריה, אתה יודע מה הם לא מספרים? שרדפו אותם אחד אחד, אין אחד שבא לתת את מסר ה' וקיבלו אותו בברכה. המקור שכולו אור ואהבה, אם אתה לא הרמוני איתו (ואם אתה בטוח שיש "אני" אתה לא הרמוני איתו, אם אתה בטוח שהוא בנפרד ליצורים לא אורגנים, אם אתה חושב שהוא רק אושר ושמחה והיצורים הלא אורגנים הם אלו שעושים אותך "עכבר מעבדה") הוא ירגיש לך רשע טהור, ירגיש לך כמו עין הרע שרובצת עליך ורוצה לעשות בך שמות ואפילו לא ינסה לשנות את דעתך בנושא, כי אתה באשליות ואי אפשר להראות לך את האור בנקודתך המושלת. כשהאל מוריד אש מהשמיים הוא וודאי נראה כוח אופל סאדיסט ושחור. כל אלו שחושבים שיש איזו אפלה שמיימית חבר'ה זה סה"כ המרחק שלכם מהאור. כל אלו שחושבים שיש איזה כוח שמיימי רשע שיכול לעשות להם רע שידעו שגברת קארמה באה לביקור אצלם בשכונה ואם היא רשע בעינהם.. מצבם רע. כשאלוהים בא לגבות חובות הוא מצטייר כשטן בהתגלמותו למי שאינו מודע שהוא חייב ובגדול. ואתה יודע מה הכי יפה - הוא אפילו לא ינסה להעיר אותך שאתה הבעיה והוא הפתרון. הוא יתן לך להמשיך לחשוב שכוחות הרשע באו לרדוף אותך או לחלופין שאתה שולט במשהו. ממקומו השמיימי אתה צריך לעבוד קשה קשה כדי שתוכל לראות - אור מהו כאשר שערי שמיים נפתחים בפניך אין לך בעיה להתפס כרשע אפל בעיני המושלים.

orli997

New member
כאשר שערי שמיים נפתחים בפניך אין לך בעיה

כאשר שערי שמיים נפתחים בפניך אין לך בעיה להתפס כרשע אפל בעיני המושלים, משפט חזק ונכון כלכך, ואני מסכימה עם רוב מה שכתבת

Mist2

New member
דרך אגב, אני לא זוכר כבר

בקלפי אושו, קלף השוטה, האם בתחתית התהום ישנה חיה כלשהיא או לא?

לא

יש בו נהר הבנתי שגם הם לא ממש לרוחך, אפשר לדעת למה? אתה יודע אושו לא היה חלאה

Mist2

New member
לא למה?

קלפים נחמדים מאוד :), אבל לא יצא לי לעסוק בהם יותר מידי....

Mist2

New member
המועדפים עלי

הקלפים שאני יוצר בעצמי, רק שאני לא רואה את הסוף.... :(

Mist2

New member
צד אפל

כשדיברתי על קראולי, כלל לא התיחסתי לקלפים שלו, זה יכול להיות אדם אפל במיוחד שיצר קלפים שנראים מאוד נחמדים, לא כך ניתן להבין את האדם. מה שקשור אלי, הסיגנון שלי בא להסביר את הקלפים, להדגיש את הפירוש של הקלף (פירוש שלי כמובן), אין להפיק מכך שמדובר בדבר אפל או לא. בקשר לצדדים אפלים, אני לא חושב שאני יודע על מה את מדברת. הראיה שלי של האדם והפסיכולוגיה של האדם יוצאת מנקודות שונות ולא דומות לשיפוט של החברה, לכן מה שאפל בעיני החברה לא תמיד כך בעיני.

Shar0ni

New member
ח! איזה סיפור Mist2...

טוב, אני לא מספיק מכירה בשביל לשפוט. אמרתי, אני אוהבת את הציורים המושקעים - מעבר לזה, אין לי שום דיעה כזו או אחרת על קראולי מאחר ואינני מכירה. אגב, אם כבר בסיפורים עסקינן - שמעתי שמועה (מדגישה שזו שמועה) שגורדייף התאבד... חיפשתי משהו ברשת על זה - לא מצאתי. יש לך מושג? אפרופו קוסמים - גורדייף נשמע לי קוסם. יש סיפור שאוספנסקי מספר שהוא היה מושך איליו אנשים בצורה טלפטית. האמת, עדיין לא תהיתי לגמרי על קנקנו של גורדייף. אין ספק שהוא מעניין אני מחכה לראות לאן זה מתפתח...

גורדג'ייף לא היה קוסם ולא התאבד.

אין גם סיכוי לתהות על קנקנו, זה בלתי אפשרי... בכדי לתהות על קנקנו של גורדג'ייף, או אושו, או קרישנהמורטי, או... יש קודם כל להפוך להיות הם... שרוני, אם היית יכולה להכיר אותו באמת, היית שופטת ?

למעלה