קלף הקוסם 1

Mist2

New member
אתה טועה

החוקים הללו שעליהם עוד לא דיברתי, לכן אתה לא יכול לשייך אותם לשום תחום, מדברים במיוחד על התפתחות האדם מבחינה רוחנית. המדע כפי שאנו מכירים אותו היום, רק היום מגיע למסקנות דומות, אך הוא משייך אותם רק לתחום אחד...כי את התחומים האחרים המדע לא מכיר.

Mist2

New member
מצטער לא הבנתי

אני לא משווה לדברים שקראתי, אם אני מדבר על דבר מה, אזי אני מנסה לדבר מניסיון ולא לפתח תאוריות ולהשוות אותן לתאוריות אחרות. דברים שאני קורא, גם אם הם דברים שמוצאים חן בעיני, לא נחשבים כל עוד אין לי הוויה בעיניין...לכן לא מדובר כאן בהשוואה...

orli997

New member
ועל סמך מה , ?

בעצם הקביעה הזו? ובצד הרוחני והנפשי שהוא יותר מעניינו של הפורום, וכבר יש כמה דעות בעניין על פי הויכוח על הקלפים, אבל תפתח בשרשור חדש שיהיה בולט יותר, ממש נושא מעניין,

וואלה אהבתי../images/Emo23.gif

כמו בעליונים כך בתחתונים... למה לא זכרתי את זה לבד בחמש וחצי בבוקר?!
אחלה הסבר, תודה.

עליון עליון ותחתון תחתון... ספרות...

חשבת על זה שאולי מה שתנועת ידיו של הקוסם אומרת זה ש... האדם מתחיל מכלום, מתחיל מהדרגה הנמוכה ביותר ועליו להשיג, במהלך חייו את הדרגה הגבוהה ביותר ? מאין לך שהכיוון הוא מלמעלה למטה ולא להפך, מלמטה למעלה, הכיוון שבו על האדם להתפתח... ממתי כמו שלמעלה ככה למטה ? הרי כאן אנחנו בעצם כלום שחושב שהוא משהו וכל מטרתו לעלות בהירארכיה ולא לרדת בה. אז במקום להוריד אותנו שאולה, בואי ונעלה אותנו לרומו של עולם... למטה זאת השינה, למעלה זאת הערות... אל תשכחי שזהו הקוסם, איש האשליות, שום דבר שהוא מראה לנו איננו הנכון... הוא מנסה להשלות אותנו בקסמיו, אבל בליבו פנימה הוא יודע שזאת עבודה בעיניים, בדיוק כמו כל קוסם אחר... לטענתי שוב, השוטה מואר והקוסם איננו יכול ללמד אותו דבר ובוודאי שלא למכור לו את אשליותיו...

orli997

New member
מעניין,

טוב אני לא מבינה בקלפים אבל יש לי נטיה לקבל את עניין הכל הפוך, בעצם יש גישה שאומרת לגבי העליונים והתחתונים שזה כמו בבואה בנהר הכל משתקף בדיוק אבל ההיפך, יש שתוענים שמה שפה בעליונים בדיוק אותו דבר , מה שקורה פה קורה למעלה , ויש כמובן את הגישה המסורתית לגבי העולמות העליוניים לעומתינו הקטנים והזקוקים לתיקון.

האמת היא שלא חשבתי על הידיים דווקא../images/Emo13.gif

חשבתי על המטה שהוא אוחז ביד הימנית שלו, ששני הקצוות שלו מחודדים מעט, אחד למטה ואחד למעלה.. לזה כיוונתי כשאמרתי כמו בעליונים כך בתחתונים
מעבר לזה.. השוטה מבחינתי אכן מואר, אלא שהקוסם הוא תחילת דרכו הפיזית, לפחות כך אני רואה את זה.. ובכדי לצעוד באיזו שהיא דרך, צריך לקבל כלים לכך, ואת זה נותן הקוסם. "אנחנו כלום שחושב שהוא משהו".. זוהי הדרך הפיזית שלנו, לא? מתחילים עם הקוסם ומסיימים עם העולם... השוטה מבחינתי הוא התינוק שנולד לחיים הפיזיים, שמתגלגל הנה והולך לעבור איזה שהוא מסע... נדמה לי שהוא כן לומד מכל דמות וכל קלף בארקנה הגדולה, ברגע שהוא פוגש בו בדרכו הפיזית. וכן.. לכולנו יש מה ללמוד, גם למוארים ביותר. שאם לא היה לו מה ללמוד, לא היה מגיע למסע חיים פיזי. זו דעתי כמובן.

האדם עושה את דרכו לבד...

הקלפים מסמנים מצב ולא תהליך. ישנם טיפוסים שונים של אנשים, כאשר כל אחד נמצא במצב אחר. הקלפים מראים לנו את סוגי האנשים ואת המצב שבו הם נמצאים. לא את התהליכים שעליהם לעבור ולא איך לעבור אותם. אם השוטה מואר, אין לו מה ללמוד מהקוסם, כי הקוסם לעולם לא ידע את מה שיודע השוטה, אלה אם כן הוא ישתנה ויהפוך לשוטה, סיכוי קלוש ביותר. השוטה לעומת זאת מבין היטב את מצבו של הקוסם ואיננו יכול להיות מושפע על ידו... הוא לעולם לא יפול למלכודת שלו...

Mist2

New member
אם השוטה מואר?

ואם לא, התאוריה שלך לא שווה? יש כאן בעיה, אתה יוצא מנקודת מוצא בעיתית. אני יודע שאני לא האיש לומר זאת כיוון שאני לא הצגתי את נקודת המוצא שלי, ובכל זאת, תחשוב על כך. בקשר לתהליכים, למה לשלול, אולי לא ראית מספיק? לדעתי הקלפים מורים גם על מצבים וגם על תהליכים.

"הקלפים מסמנים מצב"...

אני מד מאד אשמח לקרוא אותך בקלפים הבאים... למשל הכוהנת, הקיסרית, הקיסר... ובינתיים, ספר לנו איזה מצב מסמל הקוסם מבחינתך? בלי קשר לשוטה כרגע, אלא כקלף לפני עצמו.

ממש לא כועסת../images/Emo13.gif../images/Emo140.gif

אבל גם לא ממש מסכימה לדרך הראייה שלך, משום שאני תופסת את הקלפים ככלי למודעות עצמית, וככזה, מבחינתי הכלי מדבר על תהליכי נפש, מצבים ודמויות שאנו פוגשים בחיים הפיזיים.
מכבדת את דרך הראייה שלך, ושוב שואלת,
איך אתה מחבר את הקלפים ליומיום אם בכלל?

אינני מנסה להתחרות בקוראי הקלפים

אינני קורא בקלפים לאף אחד וגם לעולם לא אקרא. את יודעת איך זה, כולם אומרים אותו הדבר ותמיד יש איזה חכמולוג שחושב שהוא יודע, מה שאחרים לא יודעים וכותב דברים שאין להם קשר למה שאחרים כתבו... ומייד כמובן כולם מתנפלים עליו, איך אתה מעיז להפריע את מנוחתנו, להפר את שלוות נפשנו, מה אתה מבין בטארות ? ואת יודעת מה ? אתם צודקים !

Mist2

New member
אין מה להתחרות איתם

מניסיוני, ואני קראתי בקלפים הרבה זמן ופגשתי הרבה אנשים אחרים שקוראים בקלפים, הם עוסקים בתפל ולא בעיקר וכולם ניזונים מאותם הספרים, הדי עלובים. כך שאין כאן בכלל תחרות :). אבל אם אתה מדבר ממקום אחר, לפחות שזה יהיה מעשי. כל קוראי הקלפים בפורום זה ובעולם כולו, אני מבקש את סליחתכם על ההכללה הגסה, אבל מותר לי! :)))) אתם באמת חושבים שהידע המדהים הזה קיים כדי שתומרו לאיזו איש/אישה מזדקנת האם היא תפגוש את אביר חלומותיה על הסוס הלבן או לא?! אני לא פותח בקלפים כבר יותר מ-15 שנים, אבל לפני כשנתיים, הוצאתי לאור מגאזין שעסק ברפואה אלטרנטיבית ורוחניות, לרגל המגאזין נסעתי אני ועוד כמה חברים לפסטיבל בראשית (אני חושב שזה היה בראשית) ושם כדי למשוך קהל, פתחתי בקלפים בחינם. חוץ מבחור צעיר אחד ששאל כמה שאלות עינייניות, כל השאלות היו: האם אני אתחתן? האם אני אפגוש את? האם הוא אוהב אותי? והשיא היה, אישה בגיל ה - 50 שממש לא עזבה אותי, וכל מה שהיא רצתה לדעת היה האם היא אמורה להכנס למיטה עם המאהב הצעיר שלה. עד שלא אמרתי לה שכן, היא לא עזוב אותי :)..... כל כך התעייפתי באותו ערב, וחשבתי לעצמי שאנו מורידים את הכלי המדהים הזה-טארוט לזנות.

../images/Emo6.gif צוחקתתתת

"מורידים את הטארות לזנות"... לא יכולתי לנסח את זה טוב יותר
לא פעם נדמה לי שיש מי שעדיין חושב שקורא בקלפים הוא מעין קוסם שיכול לדעת מה יקרה בעוד איקס זמן.... כשהסברתי שלדעתי הקלפים לא נועדו לחזות עתיד, ובעצם אי אפשר לדעתי לחזות עתיד, ממש באותו פסטיבל בראשית כנראה
החברים מסביב פשוט התאכזבו כאילו נפלו השמים... כאילו... אם את לא קוראת את העתיד, אז מה לעזעזל את עושה? מכירה את התחושה עליה אתה מדבר מהזוית שלי, ומאד מזדהה איתה, גם אם המסננת שלי היא אחרת.

Mist2

New member
בקשר לעתיד

לא יודע מה לומר לך כי היו לי כמה קריאות מאוד מדויקות בקשר לעתיד, אתן לך דוגמא קטנה על עצמי ואת תשפטי, אם תרצי. לפני יותר מ15שנים, אני ושני חברי הטובים, תכננו לרדת לסיני, לא התאפקתי וממש בבוקרו של הטיול לפני שיצאתי לאסוף את חברי, עשיתי לעצמי פריסה קטנה על הטיול. הפריסה הייתה מבולבלת ולא הגיונית, ומה שהצלחתי להבין היה: שלא יהיה לנו מקום לישון, ירד עלינו מבול (אמצע הקיץ בסיני) אני אפגוש בחורה נחמדה מזל סרטן, (והקלפים התעקשו שאנו מכירים מגילגולים קודמים :) ), ובסופו של דבר שני חברים יפסיקו כל קשר עם השלישי. מצוייד בקיאה מבלבלת זו יצאתי לאסוף את חברי, לאחד מהם סיפרתי על הקריאה והוא ביטל את כל העיניין ואף כעס עלי שאני מתעסק בשטויות. באותו יום הגענו לסיני, התמקמנו האחד מהחופים הגדולים, אם זיכרוני לא מטעה אותי אז זה היה "טראבין", ולאחר יומיים על אותו חוף, כשכבר שכחתי לגמרי מהפריסה, החלטנו מסיבות השמורות עימנו לעבור לחוף אחר, חוף קטן יותר בשם "ראס אל שטן" או משהו כזה. לצערנו החוף הקטן היה עמוס לגמרי, ולא מצאנו לעצמנו חושה פנויה ללון, הדבר התחיל להציק לי קצת, אך מה הבעיה, לילה כה נעים, יכולים אנו ללון על החוף תחת כיפת השמיים. הספקנו למצוא מקום טוב, ולהתמקם ופתאום, נפתחו ארובות השמים ומבול התחיל לרדת על ראשינו...ברגע זה לא ידעתי ממה להיות יותר מוטרד, מכך שכל הציוד שלנו נרטב לגמרי, או מהעובדה שהפריסה החלה עולה וצפה מול עיני, ומצחקקת לי בפרצוף באומרה "אמרתי לך". לאחר דקות ארוכות כשהבנו שהמבול כלל לא הולך להפסיק, תפסנו את המונית הראשונה שעברה במקום, ונסענו לאילת. הגענו בלילה והתמקדנו באיזו אכסניה עלובה. בבוקר יצאנו מחדרנו אל רחבה עם שולחנות וכסאות, על אחד הכסאות ישבה בחורה, היא שאלה את חברי אם ברצונם לשתות משהוא חם, ומשום מה לא התיחסה אלי. אני בינתיים התמקמתי על אחד הכסאות ושקעתי בהרהורים... שמעתי את הבחורה פונה אל מישהוא באנגלית ורגע לאחר מכן הבנתי שהיא מדברת אלי, מסיבה כל שהיא היא הבינה שאני תייר. היא שאלה באנגלית האם אני רוצה לשתות גם, במקום לענות לה באנגלית על רצוני או חוסר רצוני בשתיה חמה, שאלתי אותה בעברית - "את מזל סרטן?" אז היא הייתה מזל סרטן, ואת כל הימים שבילינו באילת בילינו איתה ביחד, כאשר אחד מהחברים שלי מנסה נואשות להשכיב אותה, והיא דוחה אותו בעדינות ומנסה למצוא דרך לחדור אל ליבי :), אך אני באותה תקופה שיחקתי אותה מינימום גורו, לכן שמרתי על מרחק והסתפקתי רק בקשר אפלוטוני עם אותה בחורה. בסוף הטיול כאשר חזרנו אל ביתנו, אני וחברי הפסקנו כל קשר עם החבר השלישי, ללא כל תאום ואפילו ללא שיחה אחת בינינו. החבר שנשאר לבד היה אותו אחד שסיפרתי לו על הפריסה, ועד היום אני לא בקשר איתו, וגם חברי השני עד היום בוא חייו נלקחו בתאונת דרכים, שמר על ניתוק מחברנו השלישי....

orli997

New member
זה רק מוכיח שאנו

מורכבים גם מאנרגיה מרחבים שאנו שולחים למרחב לאסוף אינפורמציה אבל כשהיא חוזרת איתה אנו לא ממש יודעים לתרגם אותה, אז זה טוב שיש קלפים או לא? מה המסקנה שלך מארוע כזה?

Mist2

New member
אני משתדל שלא לעסוק בדימיון

לא מדובר כאן בדימיון מודרך או משהו, דימיון זאת אומרת יצירת תאוריות שלא מבוססות על כלום, רק על השקרים שאנו מספרים לעצמנו. ולכן אני לא ממש יכול לענות על השאלה שלך..... :).

orli997

New member
זה לא דמיון זה מודעות

כשאתה מודע לעצמך משמע אתה מודע לאנרגיה שלך, ומכאן שתוכל לברר לאן שלחת מה ולמה, אנו פועלים הרבה בחוסר מודעות הכלים האילה כמו הקלפים מסייעים לתרגם את העשיה הלא מודעת, וזו לא תאוריה אין תאוריה מאחרי הדברים, דמיון? יכול להיות חחחח

למעלה