ברוכים הנמצאים
אין לי הרבה מה להוסיף על פירוש הקוסם, אני מזדהה עם התשובה של mist2 לפחות לגבי הטארוט של וויט את הטארוט של קראולי קניתי רק היום אחרי שמשכו אותי כבר כמה ימים בעיקרון אני הכי פותחת עם הטארוט של אושו, אני ממש אוהבת אותם. שם קלף הקוסם מקביל לקלף הקיום מה ששוב מחבר אל מה שmist2 כתב. בטארוט של אושו קלף השוטה כבר רגל אחת בתהום, לא מודע. בקלף הקיום הדמות יושבת בתוך עלה (כשצורתו כצורת ישיבתה) היא מרכזית אך קטנה יחסית לקיים סביבה, היא אחד עם הקיום, היא מודעת למתרחש סביבה, היא מתמזגת בתוכו וחיה אותו. לגבי החפיסה של קראולי, אני בור, אך מהסתכלות ראשונית, ראיתי שיש שלושה קוסמים, אשמח אם תתקנו אותי או תוסיפו לי עוד כלים..(אני אודה שלא קראתי את כל ההודעות בשרשור אז סליחה אם אני חוזרת על דברים שנאמרו) נראה כאילו שלושה אלמנטים בקוסם ואולי שלושה מצבי התפתחות בקוסם. הראשון נראה כילד, נראה לי שלב ראשוני, בו הוא נחשף לכלים, רגליו קשורות, ידיו לא נוגעות בכלים, על פניו חיוך של תמימות ילדותית, אולי המשך התפתחות של חיוכו של השוטה.. השני כצעיר שמתנסה בכלים, הוא במצב תנועה, פרצופו נראה כמחכים (גם הקוף תחתיו), ונראה לי כאילו הוא כבר חש את הכלים, דמותו הרבה יותר גדולה ביחס לכלים לעומת הראשון, אך עדיין קיים אלמנט המיסתורין השלישי מ ה מ ם שקשה לי לנתח אותו, חסר מילים, הוא פשוט שם בהוויה.. שולט בהכל.עוצמתי ביותר, דמות בתוך דמות (זה דוב שם מאחור?), מתקיים בדואליות, נמצא בתנועה ומנוחה, מחזיק בכלים וידי הדוב חשופות מאזנות זו את זו בכיוונן, שתי זוגות העיניים, סמל אין סוף בתוך אין סוף בתוך אין סוף. יש שם גם עניין עם המיניות, הראשון אינו מיני, כמו ילד, השני כבר מסמל מיניות גלויה והשלישי מכסה עצמו, מזכיר את סיפור עץ הדעת ממש מרתק כל הסמלים הטמונים בתוך הקלפים, הראשון מזכיר לי משום מה את פסל דוד או פסלים יוונים, רומאים. השני את המיסטיקה המצרית והשלישי קבלה, קוסמי קסם גדול בקלפים הללו, שמחה שקניתי אותם