קיצבאות לחרדים

כתבה מעניינת. הפסקה האחרונה העציבה אותי

עם העדות של בת ה 20 עם ה"מי יפרנס את בעלי"? ושלל העדויות לפני. הולדת ילדים למען קידוש מטרה, חלק מהנשים בוחרות בשושו להאט את הקצב בניגוד לצו החברה. מגמת הילודה בירידה ואי אפשר לא לחשוב על כך שזה חל במקביל לקיצוץ המבורך בקצבאות הילדים.

rnavina

New member
אני מעדיפה לבחור בועדים ובטייקונים וכמובן

גם בתקציב הביטחון.

איך שכחתי את תקציב הביטחון...

שאפשר לקצץ נתח משמעותי ממנו בלי לפגוע כהוא זה בצרכים מבצעיים.

נכון נכון ונכון

ורצה ליום א-ר-ו-ך ונחמד אגיב בערב אם אשרוד 10 שעות עבודה ועוד שתיים בשביל חרדי סתם, סתם, לא להתנפל
שבוע טוב לכולן!

זיברה

New member
מסכימה עם כולכן...

גם עם ארנבינה, שמניחה את האשמה גם לרגלי הח"כים החילוניים שמעדיפים להיצמד אל הכיסא ולא אל העקרונות שלהם, גם עם מייס, שמניחה אותה לפתחם של הטייקונים ובני בריתם, ולפתחו של תקציב הביטחון, ואני יכולה להוסיף עוד כמה "אשמים". אכן אצא אל הרחובות (ואכן יצאתי, רוני הייתה ילדת פוסטר של המחאה החברתית זמן מה, אפילו הופיעה בתמונות בעיתון
) למען כל המטרות האלו. אבל בדיון כאן לא דיברנו על כל שאר המטרות האלו, החשובות בעיני בדיוק באותה מידה, זו כזו. בדיון כאן דיברנו על חלקם של החרדים בנושא ולכן הגבתי לגביו ולגביו בלבד, כי בעיניי הוא בעל משמעות ככל האחרים, כולם שווים, ולהתעלם ממנו במסווה של גזענות או חוסר סבלנות זה אבסורד, כי הגזענות או חוסר הסבלנות הם, במקרה זה, נגד החילונים דווקא. שיהיה לכולנו יום נעים

מירי מי

New member
הכתבה מלאה בכל כך הרבה שקרים וסילופים

אני לא יודעת אם שווה בכלל לטרוח ולפרט אותם, במיוחד כשנזכרתי להגיע יומיים לאחר שהועלתה כאן. אבל אולי בכל זאת זה יעניין מישהו אז... השקר הראשון שעליו מבוסס כל מגדל הקלפים הרעוע הזה הוא "משפחה חרדית שכיחה שבה שישה ילדים והאמא לא עובדת". ובכן, משפחה כזו די קשה למצוא, רוב מוחלט של הנשים החרדיות עובדות וכמעט שאין בית שבו אף אחד מההורים לא עובד. כך שממילא שמונים אחוז מהסעיפים הבאים שמתבססים על כך שהאמא "לא עובדת", לא ממש רלוונטיים. ולפי הסדר: קצבת כולל 650 – נכון. היום אפילו קצת יותר. הבטחת הכנסה – למי שאשתו לא עובדת. זה מיעוט מתוך כלל האברכים. ארנונה – כנ"ל בדיוק. מעונות יום – מה הבלבול מוח הזה, הרי למעונות מסובסדים לא מתקבלים בכלל תינוקות שאמותיהם אינן עובדות. המבחנים להנחה בנויים על הכנסה לנפש פלוס מספר שעות העבודה של האם. גני ילדים – נכון. (אם כי ההנחה מבוססת על הכנסה לנפש וכלל לא משנה מה עושה האב או לאיזה מגזר הוא משתייך. אבל עובדתית יוצא שרוב הילדים זכאים להנחה). פנימיה – שטויות. רוב הילדים אינם בתנאי פנימיה בגילאים האלו. ביטוח לאומי – נכון קצבאות ילדים – טוב זה בכלל לא רלוונטי כיום אחרי הקיצוץ. ודרך אגב, הקצבאות המנופחות היו נהוגות מספר שנים בודדות בלבד. שכר דירה – לא מתמצאת. בכל אופן הוא מדבר על תכניות לעתיד ולא על משהו שקיים.

וכל ה"נכון" שכתבת לא מספיק כגזילה מהציבור?

וזה לא נכון שיש מעט מאוד משפחות חרדים בהם ההורים לא עובדים.

אני מוסיפה על דעתך צפלולית

ומודה מראש שלא קראתי אפילו חצי שרשור..... נכון שיש רוב של משפחות בהם אחד מבני הזוג עובד. שזה לרוב האישה. שגם אחראית על חינוך הילדים וגם על ההריונות וגם על הלידות.... לזה אני קוראת "עבדות" ולא "אישה עובדת". בשכר שלרוב לא עולה על השכר הממוצע במשק (ופה אני עדינה, כי יש מספיק משפחות שחיות עם "מפרנסת" של שכר מינימום). איך מקיימים ממשכורת אחת משפחה של לפחות 5 נפשות? אם חרדים מקבלים סבסוד למעון תמ"ת (ולא משנה אם המעון הזה שייך לרשת חרדית שאני לא הייתי שמה בה את הילדות שלי) כי האמא עובדת - זה בפירוש על חשבוני. סתם דוגמא.

נכון. תקראו את הכתבה על ילודה שארנבינה צירפה

נשים שמגדלות בממוצע נכון ל 2011 יולי, 6.4 ילדים, מפרנסות יחידות וגם לדעתי, חיות בסוג של עבדות. אתן מתארות לכן בן זוג שלא עובד ולא לוקח נטל בגידול גדוד ילדים? אני הייתי מעיפה אותו מהבית

זיברה

New member
20 מיליון שקל בחודש(!)

20 מיליון שקל. וזה כשאני סופרת רק את מלגת הכולל והבטחת ההכנסה ומתעלמת מכל הדברים האחרים שמצויינים בכתבה. 20 מיליון שקל שלנו. ושל הילדים שלנו. 20 מיליון שקלים, ולא בצדק. אז די עם הדמגוגיה.

למעלה