קיצבאות לחרדים

rnavina

New member
יש 2 ״ציבורי״. יש את המגזר הציבורי שהוא בעצם

חברות ממשלתיות ועוד ארגונים ששייכים למגזר הציבורי בשונה מהמגזר הפרטי. טבע היא חברה ששייכת למגזר הפרטי אבל נקראת חברה ציבורית כי היא נסחרת בבורסה כלומר הציבור יכול לקנות חלק ממנה (מניות).

זיברה

New member
ועוד איך זכאים.

תלמידי כולל זכאים לקבלת הבטחת הכנסה ממשרד החינוך, וזו למרות שאינם עומדים בקריטריונים הישירים של ביטוח לאומי, וזאת ע"י חוק מיוחד שמוציא אותם מן הכלל. מעבר לזה זכאים גם למלגת כולל. ואני? שגרה שני רחובות מהם? שלומדת יותר שעות מהם ביום? שבסיום לימודי אעבור יש לסקטור היצרני? שלומדת מקצוע שנדרש ע"י המדינה? שעישיתי צבא, ששילמתי מס הכנסה וביטוח לאומי כל חיי? גורנישט מיט גורנישט. לא הבטחת הכנסה ולא מלגה ולא נעליים. שוויון?

מירי מי

New member
פספסתם משהו לגבי הבטחת הכנסה

מי שזכאי לה זה לא כל אברך כולל אלא כל אברך כולל שאשתו אינה עובדת ויש להם שלושה ילדים ומעלה. מספרם של אלו הוא זעום ביותר ביחס לכלל האברכים. אז נכון שכל אחת פה מדי פעם טורחת למקד ולומר שהיא מתכוונת "לא לכולם אלא לאלו שאינם עובדים ומקבלים מלא קצבאות", אבל תכל'ס, לדבר על חלק באמת זעום מתוך הכלל, ולהכתיר אותו שוב ושוב כ"האברכים", "החרדים", זה לא פיר. כל מי שמכיר קצת מקרוב את החברה החרדית יודע שמשפחות שבהן שני ההורים אינם עובדים ומקבלים הבטחת הכנסה, הן מעטות. ואפשר גם לבדוק במספרים - כמה אברכי כולל יש בכלל, וכמה מתוכם מקבלים הבטחת הכנסה? אין לי מושג איך שולפים את הנתונים האלה אבל אני זוכרת שקראתי אותם בזמנו כשדובר על הבגץ נגד הבטחת ההכנסה והופתעתי.

זיברה

New member
לא פספסנו. ההערכה היא בסביבות 11,000 איש.

11,000*1,724=18,924,000 ש"ח. בחודש. בחודש.

מירי מי

New member
זה ים כסף

אבל ההערכה המקובלת למספר בתי האב בציבור החרדי היא 130,000 משפחות.

19 מיליון שקל לחודש זה לא פסיק

ו-11 אלף איש, גם בהסתכלות לאומית, זה לא פסיק. ו-11 אלף איש זה לא פסיק בשום הסתכלות. כמה פלוגות צנחנים יש, לדעתך, ב-11 אלף איש? כמה מילואימניקים רגילים, שיכולים להוריד קצת את המכסה המופרזת של ימי מילואים שגיסי (לוחם בגבעתי) עושה כל שנה? אני, עם נקודות זיכוי של אמא לשניים, משלמת כל חודש כמה מאות שקלים מס הכנסה, פלוס כמה מאות ביטוח לאומי, פלוס כמה מאות ביטוח בריאות. במקום העבודה שלי יש כ-500 איש, נניח שכולם משלמים משהו כזה. צריך 22 מקומות עבודה כמו שלי כדי להגיע למספר הזה, 11 אלף איש. 22 מקומות עבודה של 500 איש, וגם אם כל המיסים של כולנו ילכו ישירות ל-11 אלף האלה, זה לא יספיק (כי כל משפחה כזו מקבלת מהמדינה יותר מכמה מאות שקלים בחודש, יותר מ-1500 שקל בחודש (מה שאני משלמת במס הכנסה + ביטוח לאומי + ביטוח בריאות) - היא מקבלת יותר מכמה אלפים: המיעוט הקטן הזה של 11 אלף איש הם אלה שמקבלים גם קצבת כולל, גם קצבאות ילדים בלי לעבוד, גם הנחות בחינוך, גם הנחה של עשרות אחוזים בארנונה, וגם הבטחת הכנסה... אלה שמקבלים "רק" את הדברים האחרים בלי הבטחת הכנסה, כמה אלפי שקלים טובים בחודש, כמה יש? כמה מקומות עבודה כמו שלי צריך כדי לפרנס אותם? כסף קטן? אם זה כסף קטן, המס הכנסה שלי הוא בטח כסף קטן. ואני מעדיפה לשמור אותי לעצמי ולמשפחתי. יש מצב?

בואי תראי למה את לא מוצאת כלום באתר של בטל"א

כי "ביוני 2010 קבע בג"צ, לאחר עשור של דיונים, כי הקצבה אינה חוקית משום שהיא מפלה קבוצות אוכלוסייה אחרות בחברה הישראלית וכי מראשית שנת 2011 לא תשולם הקצבה. אולם בדצמבר 2010, קיבלה הממשלה החלטה שבה אישרה את המשך תשלום הקצבה לחמש שנים. כן קבעה ההחלטה שכל אברך מעבר לגיל 29 יוכל לקבל את הקצבה לכל ימי חייו." הכתבה המלאה כאן וזה בנוסף לקצבה המגיעה אליהם דרך הכולל ומסופקת לשם (פרט לתרומות) ע"י הממשלה, עפ"י מספר הלומדים שם. שבוע טוב.

מה הקשר לערבים?

אני אנטישמית? את גזענית. ואת טועה בכל פרט שאת כותבת על חרדים. קראת בכלל את הכתבה?

לא אנטישמית ולא גזענית

והקשר בין חרדים לערבים הוא שאלו שני מגזרים גדולים במדינה (מבחינת אוכלוסיה) שהתל"ג אצלם מאוד מאוד נמוך. בקושי עובדים (יחסית למגזרים אחרים) ובקושי משלמים מיסים. אז על החרדים קל להתנפל כי זה פוליטיקלי קורקט, על הערבים פחות. ונכון, אין מה להשוות, לגמרי מפלים את המגזר הערבי בתקציבים ובפיתוח, אבל התמונה היא לא שחור לבן, ולא רק המדינה "רעה". המועצות המקומיות שנשלטות ע"י חמולות ומלאות שחיתות ואף אחד כמעט לא משלם שם ארנונה, מאוד מקשות על סיוע לפיתוח הישוב. ושוב,זה לא שהמדינה צדקת. ממש לא. ברור שיש קיפוח. וכתבתי מה עמדתי על כל התקציבים שהחרדים מקבלים כשבמקביל מחנכים את ילדיהם לבערות- גם אותי זה מרתיח ומקומם, אבל... את לא אנטישמית והיא לא גזענית, והדיון פה הגיע לקטעים מאוד לא נעימים ומתלהמים וחבל.

אבל נראה לי שלא הבנת את האמירה

אני יצאתי נגד חלק מסויים בציבור (חרדים ששאינם עובדים ומקבלים קצבאות) והיא כינתה אותי אנטישמית. לשיטתה, אני יכולה לכנות אותה גזענית כי היא יוצאת נגד קבוצה מסויימת (היא יצאה כתגובה נגד הערבים. וזה לא קשור כי לא באתי לומר שרק החרדים והקצבאות אשמים במצב הכלכלה והאי שיוויון במדינה). אני לא חושבת שהיא גזענית. אני מקווה שלא. ואני לא אנטישמית אבל אני באמת חושבת שהיא גורסת שאני כן.

הבנתי משהו אחד

ששתיכן אחלה נשים ואני בטוחה שאת לא אנטישמית ושהיא לא גזענית ושסתם חבל אם היא תעלב או את תעלבי. אז אתן חושבות אחרת על החרדים. בסדר, לגיטימי. לילה טוב שיהיה

מה יש לי עם החרדים?

אין לי כלום. אני לא מסכימה עם דעותיהם וצורת חייהם, אבל לא חושבת שהם מקור כל צרותינו. אני נגד האשמה גורפת של חלק כלשהו בחברה בצרות החברתיות / בטחוניות / כלכליות / מדיניות של ישראל. כמו שאני נגד דמוניזציה של מתנחלים / שמאלנים / ליברמן ושות' / ערבים וכו', אני נגד דמוניזציה של החרדים. אני יכולה לא להסכים עם דרך של מישהו בלי ליצור ממנו "מפלצת" אני מכירה כל מיני אנשים, חלקם חרדים, חלקם מתנחלים, חלקם שמאלנים, חלקם "סתם" חילוניים או דתיים או אתיאיסטיים או לא יהודים בכלל. מבחינתי הם אנשים ולא "כותרת" אם נתחיל לנהוג בסובלנות אחד כלפי השני, גם חילוקי הדעות ייראו ויישמעו אחרת. ואני משתדלת לנהוג ככה כלפי אחרים, גם אם הם לא תמיד נוהגים ככה כלפי.

יופי, כפיים לאווה ניני ה"סובלנית"

כלפי אחרים שלא נוהגים כלפיה בסבלנות. ממש עוול עושים לה. היא רק מכנה אותם אנטישמים אבל היא סופר סובלנית.

ככה זה כשאומרים דברים ללא ביסוס

ויורקים האשמות זדוניות. שוב אחזור ואומר שקראת לי אנטישמית. נאלצים למצות כשנדחקים לפינה. ביום בו דתיים וחילונים לא יהיה עליהם לשלם מכיסם למימון לימודיהם של חרדים (אלו שאינם עובדים), בעוד הם נאלצים לשלם עבור לימודיהם עצמם ולהפריש משכרם כסף עבור אלו שעל גבם, יהיה בסיס לדבריך. עד אז גם אני מיציתי אותך.

מיוליקה

New member
מה שאת אומרת נכון ברמה האישית

ואני בטוחה שצפלולית לא הולכת ברחוב וזורקת אבנים על חרדים או מקללת אותם (צפלולה - תקני אותי אם אני טועה
). אבל ברמה הלאומית-מדינית, יש משמעות לאוכלוסיות שהמדינה תומכת בהן, רק מעצם היותן אוכלוסיות כאלה. והאוכלוסיה של החרדים היא דוגמה - הם מקבלים את הקצבאות הנטענות משום היותם חרדים. ואני מבינה את התרעומת של המשתתפת שאומרת, שגם היא הולכת ללמוד ולא יכולה לעבוד, אז מדוע היא לא זכאית גם כן לקצבה של המדינה ?

יש עיוותים הרבה יותר גרועים מזה

אם חד הורית שהולכת ללמוד (מה שיכול לשפר את הסיכויים שלה לתעסוקה ולעזור לה בכלל להשתחרר מצורך בקצבאות) נשללת ממנה הקצבה בגלל שהיא לומדת... לעומתה, תלמידי ישיבות יכולים ללמוד ולקבל כסף בעיני מה שמקומם זה סדר העדיפות שמשתמע מזה: ללמוד תורה חשוב יותר מרכישת כל השכלה אחרת ויותר מזה, מה שמקומם זה שהקצבאות הללו יוצרות מעגל קסמים שמשמר את העוצמה הפוליטית של המפלגות החרדיות

למעלה