19 מיליון שקל לחודש זה לא פסיק
ו-11 אלף איש, גם בהסתכלות לאומית, זה לא פסיק. ו-11 אלף איש זה לא פסיק בשום הסתכלות. כמה פלוגות צנחנים יש, לדעתך, ב-11 אלף איש? כמה מילואימניקים רגילים, שיכולים להוריד קצת את המכסה המופרזת של ימי מילואים שגיסי (לוחם בגבעתי) עושה כל שנה? אני, עם נקודות זיכוי של אמא לשניים, משלמת כל חודש כמה מאות שקלים מס הכנסה, פלוס כמה מאות ביטוח לאומי, פלוס כמה מאות ביטוח בריאות. במקום העבודה שלי יש כ-500 איש, נניח שכולם משלמים משהו כזה. צריך 22 מקומות עבודה כמו שלי כדי להגיע למספר הזה, 11 אלף איש. 22 מקומות עבודה של 500 איש, וגם אם כל המיסים של כולנו ילכו ישירות ל-11 אלף האלה, זה לא יספיק (כי כל משפחה כזו מקבלת מהמדינה יותר מכמה מאות שקלים בחודש, יותר מ-1500 שקל בחודש (מה שאני משלמת במס הכנסה + ביטוח לאומי + ביטוח בריאות) - היא מקבלת יותר מכמה אלפים: המיעוט הקטן הזה של 11 אלף איש הם אלה שמקבלים גם קצבת כולל, גם קצבאות ילדים בלי לעבוד, גם הנחות בחינוך, גם הנחה של עשרות אחוזים בארנונה, וגם הבטחת הכנסה... אלה שמקבלים "רק" את הדברים האחרים בלי הבטחת הכנסה, כמה אלפי שקלים טובים בחודש, כמה יש? כמה מקומות עבודה כמו שלי צריך כדי לפרנס אותם? כסף קטן? אם זה כסף קטן, המס הכנסה שלי הוא בטח כסף קטן. ואני מעדיפה לשמור אותי לעצמי ולמשפחתי. יש מצב?