קיצבאות לחרדים

מיוליקה

New member
מקבלת את הערתך.

מדה שאני ממעטת להתעסק עם זה - זה מרגיז אותי ברמות על, ולצערי רב השלמתי עם העובדה שפני הדברים לא ישתנו בקרוב. לצערי הרב מאוד מאוד.

טענת הדמוניזציה של חרדים היא דמגוגיה טהורה

יש בעיה גדולה עם החרדים: הקצבאות שלהם, העובדה שחלק גדול מביניהם לא עובדים ולא משרתים בצבא (לא כולם. אז מה? זה שזה לא מאה אחוז פותר את הבעיה?), וחוסר הסבלנות שלהם, שמגיע תדיר לאלימות, כלפי אנשים מחוץ לחברה שלהם. לי אישית נמאס לשלם על אורח חיים זה ואני לא רואה שום צידוק שהוא לכך. כך גם אזרחים רבים אחרים. דמוניזציה זה לא. כל טוב.

פספסתי משהו?

על זה הייתה המחאה החברתית, תכלס. מה, לא? וזו גם הסיבה שלא יצא ממנה כלום. הם המושכים בחוטים.

לא, היא לא הייתה על החרדים

ולהזכירך מי שהתחיל את מחאת הקוטג' שלמעשה היא החלה את כל העיניין והייתה הפרולוג להמשך הוא בחור חרדי. וחוץ מזה, גם חרדים השתתפו במחאה! מעט אמנם, אבל השתתפו. נכון, לא אכחיש שהם חלק מסויים מהבעיה, (למרות שגם הם כפרטים סובלים מסתבר מיוקר המחיה...גם אם יותר זול אצלם, עדיין זה יחסי) אבל המחאה ממש לא הייתה עליהם. אוי ואבוי אם זה היה רק עליהם.

מסכימה, אבל...

יש לי בעיה עם מגזרים ש% התעסוקה שם מאוד נמוך, אבל % המקבלים קצבאות מהמדינה מאוד גבוה, מגזרים שבוחרים בעוני ובבערות (ולא ללמוד אנגלית ומתמטיקה זה בערות) מתוך אידיאולוגיה. לא רוצה ללמד אנגלית ומתמטיקה? רוצה עשרה ילדים? בבקשה, תפרנס אותם ר-ק מעבודה ומתרומות ומצדקה ולא גם ע"ח כספי והרבה (כי יש מגזרים שמקבלים יותר מהמדינה, מה לעשות). נכון, יש שם שינוי חיובי- נשים מתחילות לעבוד יותר ויותר שם (גם בהיי טק), יש מכללות להכשרה אקדמית ומקצועית (שזכו להתקפה חריפה של הרב אליישיב לאחרונה), יש התחלה של שילוב בצבא (שח"ר), יש אפילו ירידה בילודה, אבל... זה עדיין מאוד איטי. ואני ממש לא שונאת אותם ולא עויינת אותם ובלא עושה לי רע לראות יהודי חרדי עם פיאותיו ומעילו השחור, להיפך. רוצה שישתלבו בחברה הישראלית. ולא חושבת שכל צרות החברה הישראלית באות מהם. הטייקונים ומי שמאפשר להם לעשות תספורות, הריכוזיות, וועדי העובדים החזקים שמונעים כל שינוי הם בעיה לא פחותה... ברור.

זיברה

New member
מה קשור? מה אכפת לי איך קוראים להם?

את באמת חושבת שמפריע לי מה הם עושים בזמנם הפנוי או מה אורח חייהם בביתם? האמיני לי שבדיוק כמוך אני מכירה כל מיני אנשים. מעולם לא שמתי לב מה ה'תגית' של אדם. זה לא מזיז לי ולא מעניין אותי, מבחינתי אין שום הבדל בין אדם לאדם ולא חשוב מה דתו, גזעו, מינו או כל קריטריון אחר. האמיני לי שאני האחרונה ששמה לב לדברים כאלו. ועדיין זה לא קשור לכלום. מה שאת מתעקשת בכל הכוח להתעלם ממנו, זה שאין פה בעיה של סובלנות לאורח חיים או לאמונת האחר. אין פה עניין של גזענות, אין פה עניין של מפלצות, אין פה עניין של הסכמה או אי הסכמה עם דרך. יש פה עניין של עובדות פשוטות ובלתי מעורערות - פלג בעם שאינו תורם את חלקו כי אינו מעוניין בכך, לא מחוסר יכולת, ולעומת זאת מקבל כספים רבים, שיוצאים, ולא משנה איך מסתכלים על זה, מכיסי, מכיסך ומכיסי כולנו. ולא רק זה - לא מדובר פה בזכויות סוציאליות להן זכאי העם כולו, אלא לזכויות יתר שמקבל הפלג הבלתי-יצרני הזה. מה שאת עושה זה בדיוק מה שעושים עסקני הציבור החרדי: להסתיר את העובדות ואת האפליה הבוטה נגד חילונים מאחורי קריאות של גזענות וחוסר סובלנות.

הידד. איתך ועם עוד כמה פה הייתי

יוצאת עם זה לכיכרות ועולה על במות. כשחושבים על כמה מסובך להעביר את העסקנות החרדית ממקומה המורם מעם במדינה הזו, כבר נראה שיותר קל להתחיל מחדש במקום אחר. אבל אנחנו נשארים שם וממשיכים לשלם להם בשביל שקט מדומה. עד ההתפרצות הבאה.

rnavina

New member
בעיני מי ש׳אשם׳ זה חברי הכנסת החילוניים

שהצביעו משיקולים של אצביע לך ותצביע לי, ובעיני הפוליטיקאים החרדים הם כמעט היחידים שדואגים לציבור בוחריהם, והלוואי שחברי כנסת אחרים היו חושבים כל כך על בוחריהם בשוטף ולא רק רגע לפני ההצבעה בקלפי.

הטיעון הזה גם שחוק וגם רע ומזיק

מה את בעצם אומרת? חברי הכנסת החרדים דואגים לחלק הטבות לא צודקות לבוחריהם, אבל הם לא אחראים למעשיהם - חברי הכנסת החילונים אחראים, כי הם לא מונעים זאת. למה הח"כים החרדים לא אחראים למעשה שאת מסכימה שהוא לא צודק? זה מובן מאליו שחברי כנסת חרדים יחטפו ככל יכולתם, והאחריות להגינות חלה רק על חברי כנסת חילונים? או לחלופין - את מניחה שאף אחד כאן לא מנסה להתנהג בהגינות, אלא המדינה המודרנית, האזרחית, היא פשוט חטוף ככל יכולתך, ולכן מוצדק שגם נציגי החרדים חטפים ככל יכולתם למען המגזר שלהם, וכולם צריכים לעשות אותו הדבר? מוסר נאה.

rnavina

New member
לדעתי נבחר ציבור צריך לדאוג קודם כל

לציבור בוחריו כי הם הביאו אותו לשם. חברי הכנסת החרדים בוודאי שאחראים למעשיהם אבל זה מה שהבטיחו לבוחריהם, לא כן? חברי הכנסת האחרים לא דאגו לציבור בוחריהם אלא לכסא שלהם. אף אחד לא חטף כלום. עיוותת את מה שכתבתי.

Ahsoka Tano

New member
אני טוענת שהם לא היחידים שחוטפים

ולא שזה טוב ומוסרי אבל קחי בחשבון שגם הנציגים שלי ושלך חוטפים והם רחוקים מלהיות מוסריים, הם לא מעבירים את הנתח אלי ואלייך, זו הבעיה. המנהיגים החרדיים חוטפים ומעבירים לבחורים שלהם את השלל, אלו שלנו מחלקים את השלל לאנשי שלומם ולא לבחורים שלהם. הבעיה שלי היא העם המנהיגים שלי שגוזלים אותי וקל להם להגיד לי: "תסתכלי על החרדים, זה מה שאת צריכה לראות" ולכוון את הפרוז'קטור לשם כדי שחו"ח לא אתחיל לשאול אותם מה קורה אצלם ולמה מערכת הצדק מעוותת ולא שווה לכל אזרחי המדינה. את הכאוס שיש כאן לא יצרו החרדים, מצטערת.

החכ"ים "שלנו" מחלקים את השלל ע"פ מה שהלוביסטי

שהלוביסטים, נציגיהם של הטיקונים ושל החברות הגדולות במשק אומרים להם להצביע. וכך הכסף נשאר אצל השכבה הזו שעושה חיים, שהתעשרה בגלל שמוצצת את נכסי המדינה, בגלל ריכוזיות ובגלל שחיתות, לא בגלל איזו יוזמה פרטית מבריקה, וכלום לא מגיע למעמד הביניים, שלא לדבר על המעמדות הנמוכים. אבל תמשיכו לחשוב שהחרדים אחראים להכל, הלוביסטים יושבים צוחקים ומרוצים שהצליחו להסית את ההמון נגד החרדים בעוד הם ממשיכים לשדוד לא פחות מהם, וכנראה יותר.

תצאי לכיכרות גם על הטייקונים, על הריכוזיות,

על התיספורות. שפוגעות בפנסיה שלך לא פחות. על ועדים של חברות גדולות במשק שמונעים כל התייעלות (נמלים, חברת החשמל), והרבה יותר קל להעלות לך את חשבון החשמל מאשר לקצץ קצת בחשמל חינם שהם מקבלים... שלא תביני לא נכון, אני מסכימה עם (כמעט) כל מה שכתבת על החרדים, אבל הם לא ה"אשמים" היחידים. ואולי יש כאלו שמרוצים אם ה"המון" יהיה מוסת רק נגד החרדים, כי זה יוריד מהם את הפוקוס (כמה יחצ"נים של טייקונים, למשל, כמה ראשי ועדים, למשל)

מעולם לא אמרתי שחוץ מהחרדים הכול כאן בסדר

אבל אני בוחרת את המלחמות שלי. כולנו, לא?

לא רוצה לבחור רק בהם

דווקא בגלל שהם כ"כ שונים מאיתנו, לא רוצה למקד את המאבק רק בהם. אותי דווקא יותר מעצבנים אלו שדומים לי (יענו חילונים "מלח הארץ" עאלק) ושדופקים את איכות החיים שלי כאן לא פחות. כי יותר קל להילחם במי ששונה. ודווקא בגלל זה...

אבל זה כמו

ילד שלא אוהב עגבניות בסלט ומנסה לגייס את אחיו הגדול למאבק מול אמא שתדיר את העגבניות והאח מנסה לשכנע אותו להדיר דווקא את הגזר שהוא מקור כל הצרות בסלט. לצורך העניין בדוגמא המופרכת שלי הגזר כנראה אמור להיות יותר דומה לילד מאשר העגבניה

אבל הכי קל לצאת נגד הלפת בסלט

כי היא לא שם בד"כ...
אני בעד לקצץ להם תקציבים, שלא תביני לא נכון. עובדה שכשביבי קיצץ בקצבאות ילדים כשהיה שר אוצר הילודה אצלם ירדה. זה אומר שזה כן אפקטיבי (חבל שאח"כ כרוה"מ הוא השתפן...) אבל אני בעד לשים בעדיפות ראשונה את המלחמה באלה שדומים לנו, כי זה לא אלמנטרי, אבל הכי צודק בעולם. הכי קל להילחם במי ששונה. ושוב לילה טוב
(קשה לי לעלות למעלה לקרוא ככה... הנרי ה-8 מחכה לי ובעלי כבר למעלה עם הספר שלו במיטה
)

למעלה