קיץ על הח

sacrament

New member
בקשה דחופה לתרומת דם../images/Emo124.gif../images/Emo206.gif

זהו מסר ממשפחתו של גיא, גיא שבט, ספורטאי בן 30, התמוטט כ-200 מטרים לסיום מירוץ זכרון. סיבת ההתמוטטות מכת חום. כתוצאה ממכת החום נפגעו מערכות חיוניות בגופו, בעיקר הכבד שנהרס לחלוטין. גיא עבר השתלת כבד דחופה מתורם בעל סוג דם שונה. על מנת שההשתלה תצליח גיא זקוק לעירויי דם רבים מסוג AB+. בנק הדם בארץ נמצא במחסור של מנות דם ועל סף אזילה מוחלטת של דם מסוג AB+. אנו מבקשים מכולם לתרום דם, לאילו בעלי דם מסוג AB+ ניתן לפנות ישירות ל > לירון צור 054-7885192 > חנה קרן 04-9990187, 052-6591924 > לירז פרלמוטר-צור 054-7885905 תודה!

bignono

New member
../images/Emo32.gif חונכות אישית באוניברסיטת תל אביב

שלום לכולם, ברשותה של עדי אני מביאה לתשומת לבכם את פתיחת המכרז לתפקיד חונכות וחונכים אישיים באוניברסיטת תל אביב: על התוכנית: תוכנית החונכות האישית נועדה לסייע לסטודנטים, המתקשים בלימודי המשפטים, לשפר את הישגיהם בעזרת חונך/ת אישי/ת הלומד/ת בפקולטה. החניכה תתבצע באופן פרטני ותתפרש על פני שנת הלימודים תשס"ח. בתחילת סמסטר א' ישתתפו החונכים האישיים בקורס הכשרה מרוכז. בסוף סמסטר ב' תחולק מלגה צנועה לחונכים האישיים. דרישות התפקיד: סטודנטים וסטודנטיות משנה ב' ואילך. שנת לימודים מלאה בשנת תשס"ח. יחסי אנוש מעולים, נכונות לסייע ולתרום, מסירות ואחריות. עדיפות תינתן לבעלי ממוצע ציונים 80 ומעלה ולבעלי ניסיון הדרכתי. הליך המיון: סינון ראשוני על סמך קורות חיים. ראיון אישי למועמדים שנתוניהם נמצאו כמתאימים לתוכנית. בחירת החונכים האישיים תאושר ע"י הדקאן וסגנו. הגשת מועמדות: נא להגיש קורות חיים + גיליון ציונים עדכני (ניתן להוציא פלט מודפס מהמידע האישי לתלמיד) לתא 84. ניתן לצרף המלצות (אם הממליץ/ה מסגל הפקולטה, יש לציין רק שם ומספר טלפון). תאריך אחרון להגשת המועמדות: יום ו', 26/10/07 בשעה 10:00. מועדי הראיונות יימסרו באופן אישי. במהלך השבוע הראשון ללימודים ייערך מפגש היכרות עם תוכנית החונכות האישית. הודעה על המועד והמיקום המדויקים תימסר בהמשך. לפרסים נוספים ובירורים ניתן לפנות במסרים או כאן
בהערה אישית, אני חייבת לציין שכחונכת אישית בדימוס זו הייתה החוויה הכי מעצבת ומספקת שהייתה לי בפקולטה למשפטים בפרט ובחיים ככלל. לא פעם טוענים שסטודנטים למשפטים, כחלק ממגמה כוללת בחברה, נוטים להיות תועלתנים במובנה השלילי של המילה. ובכן, העובדה שהפרויקט כה יוקרתי ומצליח כבר מספר שנים מעידה בדיוק את ההפך הגמור. הפרויקט הזה מוכיח, קלישאתי ככל שזה יישמע, שככל שנותנים יותר- כך מקבלים בחזרה יותר. מומלץ בחום! בואו בהמוניכם

sacrament

New member
קיץ על הח../images/Emo32.gif../images/Emo190.gif

שירשור הודעות לא קשורות- לכאן...

rainbow25

New member
גם אני עשיתי חונכות אישית

ראיתי את ההודעה על החונכות אישית ואמרתי לעצמי שגם אני אשמיע את קולי בנושא... אני הייתי חונכת אישית לפני שנתיים (כלומר כשהייתי בשנה ב') ועד היום אני חושבת שזה אחד הדברים הכי טובים שיכולתי לעשות בפקולטה. בסופו של דבר אין כמו ההרגשה של לראות מישהו שנורא קשה לו בייחוד בפקולטה התחרותית שלנו ולרוב הוא כבר התייאש פתאום מצליח ומקבל כוחות חדשים. נראה לי שזה גם מאפשר לנו לא להבלע לתוך המקצוע התחרותי שבחרנו ולעשות את מה שאומרים שסטודנטים למשפטים לא עושים - לעזור. ושוב, במיוחד לאנשים שזה חשוב להם לקבל את העזרה הזאת. אז כאמור, אני ממליצה בחום (אפילו בלהט
) לעשות את הפרוייקט... נורא כיף לדעת שעשית משהו ועזרת למישהו ... אגב, אם מישהו רוצה לשאול משהו אני אשמח לעזור (ועברו שנתיים מאז שהייתי חונכת... כנראה שהפרוייקט באמת יקר לליבי).

A n N y

New member
אשמח אם תוכלי לענות לי על כמה שאלות

אני חושבת להצטרף לפרויקט ורציתי לשאול אותך מה בדיוק כוללת החונכות הזו.. איך בדיוק "חונכים" אם מדובר יותר בעזרה בפן האקדמי מבחינת חומר לימודים או עזרה יותר טכנית לדוג' איך ללמוד למבחן או איך לכתוב עבודה וכו' תודה מראש

rainbow25

New member
תשובות..

כעקרון ממה שהבנתי השנה אמור להיות קורס בתחילת השנה שיעזור קצת להתמודד עם זה, אצלנו לא היה אז דיברנו עם הרכז (המקסים) שהמליץ לנו מה ואיך לעשות. כעקרון המטרה של החונכות זה לעזור לסטודנטים להצליח במשפטים. כך, ברוב המקרים את לא מסבירה את החומר (מקסימום עונה לשאלות) אלא יותר מסבירה איך באמת עובדים. כלומר - איך ללמוד איך לכתוב עבודה וכו'. כמו כן יש בזה גם הרבה מעבר לזה כי חלק גדול זה גם לעזור ולעודד כשקשה וכאלה. הבעיה היא שהרבה פעמים אנשים מתייאשים כשהם לא מצליחים אז מנסים לעזור גם בזה. מקווה שעניתי, אם לא - אשמח לעוד שאלות. אני בכל מקרה באמת ממליצה על הפרוייקט

bignono

New member
כמה תשובות ../images/Emo13.gif

היי A n N y , תוכנית החונכות האישית נועדה לתת למעשה מענה כמעט אחרון לסטודנטים מתקשים במיוחד בפקולטה למשפטים. כמו שריינבו ציינה לפניי מדובר באחד מהפרויקטים היותר מספקים שיש בפקולטה: הצלחה קטנה של חניך/ה יכולה לגרום לך להתהלך שבוע מאושרת עד הגג. מניסיון
החניכה האישית מתבטאת גם בעזרה בפן האקדמי (עזרה "טכנית" כפי שכינית אותה: איך לומדים למבחנים, איך כותבים עבודות, מה עושים בשיעורים, איך מכינים לוח זמנים ופועלים לפיו וכו'.. ועזרה גם בהבהרת נושאים שלא הובנו במהלך השעורים או בלימוד עצמי) אך גם בפן האישי-חברתי. לא פעם מתקשים אנשים להתאקלם בסביבה האקדמית וחלק מתפקיד החונך/ת האישי/ת הוא גם לספק את רשת התמיכה הזו. המטרה העיקרית היא לאפשר לחניך/ה האישי/ת לרכוש כלים אינדיבידואליים המותאמים במיוחד עבורם כדי לסייע להם בהתמודדות עצמאית בהמשך הדרך. בשנים האחרונות הגיעו החניכים האישיים להישגים ראויים לציון, כנגד כל התחזיות הקודרות, רק משום ההשקעה ההדדית הן של החונך/ת והן (ובעיקר) בשל ההשקעה האישית של החניך/ה. ובאמת, אין תחושה טובה יותר (עבורי לפחות) מהידיעה שבזכות העזרה שלך אדם לא נשר מהלימודים בפקולטה ואף סיים בהצטיינות את הלימודים וביטחונו העצמי שוקם לבלי הכר. ב-2/11 וב-9/11 (שניהם ביום ו', 9:00-13:00) ייערך קורס הכשרה לחונכות ולחונכים האישיים, ובמהלכו יוסבר בדיוק רב, בין היתר, כיצד חונכים, מהי חונכות אישית, מה עושים במפגש הראשון עם החניך/ה, התמודדות עם דילמות העולות במהלך החניכה, יחסי חונך-חניך וגם מערכים פרטניים יותר בסוגיות שהעלת ועוד ועוד. בנוסף תתקיימנה במהלך השנה מספר פגישות קבוצתיות שתכליתן לסייע לך בהתמודדות עם החניכה ותמיד ישנה האפשרות לפנות לרכזת ולהתייעץ איתה בשאלות המתעוררות במהלך העבודה עם החניך/ה. במהלך השבוע הראשון ללימודים יתקיים מפגש היכרות עם תוכנית החונכות האישית והודעה מיוחדת על כך תצא בהמשך. אני מזמינה אותך להשתתף בו
אם ישנן שאלות נוספות, את יותר ממוזמנת לשאול אותן או פשוט לפנות לרכזת (שפרטיה מופיעים בקול הקורא שיצא בדוא"ל האוניברסיטאי וגם באתר הפקולטה במסגרת מידע לסטודנטים --- תואר ראשון --- הודעות). מקווה שהשבתי על שאלותייך
בהצלחה

A n N y

New member
תודה רבה לעונים ../images/Emo13.gif

תודה רבה לכם אני באמת אלך ואברר עוד קצת על הפרויקט..

bignono

New member
מלגה

מטרת המלגה בחונכות האישית להביע את הוקרת הפקולטה למשפטים על ההשקעה הרבה שהשקיעו החונכות והחונכים האישיים במהלך השנה. מטבע הדברים, אין סכום המלגה פרופורציונאלי לעבודה שהושקעה שכן עיקר התוכנית הינו התנדבותי. ככלל, המוטיבציה להצטרפות לתוכנית אינה אמורה להיות כלכלית, אלא רצון לעזור ולהשפיע. סכום המלגה אינו סופי, נכון לעכשיו, ולכן אינני יכולה לנקוב בסכום מפורש. כל שאוכל לומר הוא שאומנם השנה הסכום יהיה גבוה מבשנים עברו, אך לא מדובר בסכום שהייתי בונה עליו בתשלום שכר דירה...

למעלה