קינן שפי- איך היה לי

• פותח הנושא Ziv17
  • פורסם בתאריך

atheist22

New member
יש פה אנשים נורמליים?

מה זה התגובות האלה? זה לא אמור להיות פורום של עתודאים?

eitan007

New member
יש לי דבר אחד להגיד לך

יש לך מזל שקללות אסורות בפורום הזה אחרת הייתי אומר מה דעתי עליך ועל ההודעות שלך.

פלטרון

New member
זה לא אומר כלום !!!!!!!!!

ראיתי פעם תוכנית שעוסקת בנושא . הם ניסו להראות את היקף השטות בלטעון שיש דומה ביננו לבין השימפנזה רק בגלל עניין ה 98% . הם הביאו מספר דוגמאות בסגנון של ( כמובן , שאני לא ממש זוכר אותן בע"פ - אז אילתרתי ... אבל הרעיון זהה ) - בן אדם זהה 94% לחתול , 90 % לעכברוש , ו-50% לבננה ( שזה אגב אחד הדברים שאני די בטוח שהיה נכון ) .... אף אחד לא יטען שמוצא האדם מן הבננה , נכון ?! ובכל מקרה, הרעיון היה זהה , המספרים בטח לא נכונים .

bodas18

New member
אולי מוצא האדם....

הוא מקוף שהתרבה עם חתול, כאשר החתול אכל קודם לכן עכברוש והקוף אכל בננה? מה?.... זה מגדיל את הסיכויים, לא? מה זה השטויות האלה?!?!?!?!?!?

פלטרון

New member
מה שרשמתי לא היה כל-כך מעורפל...

אמרתי , שראיתי תוכנית, שבה ניסו להפריך את הטענה : "הנה הוכחה לכך שמוצא האדם הוא מן הקוף , או שהאדם הוא קוף מפותח ביותר . יש דמיון של 98-99% ב-DNA של האדם וקוף . ובפרט יש דמיון רב לשימפנזה ( ב-DNA ) . לכן ... " . אז התוכנית ניסתה להפריך את הרעיון ע"י כך שהביאו מספר דוגמאות לבע"ח שלהם דמיון של 90-95% ב-DNA לזה של האדם . העניין הוא שהחיות האלו היו משהו כמו חתול, עכברוש , דולפין . ואפילו נטען שלבננה יש 50% דמיון לזה של האדם . הרי אף אדם שפוי לא יטען שמוצא האדם הוא מן הבננה ( או מן החתול ) כי יש להם דמיון כה רב ב-DNA . המסקנה היא שמי שטוען שמוצא האדם מן הקוף רק בגלל העניין של "98% דמיון ב-DNA" ( כמו שנכתב קצת למעלה בשירשור ) הוא טיפש או דמגוג ! ( המסקנה היא שלהם במקור ! ) יש מבין ?

atheist22

New member
אתה לא מבין כלום וכדאי שתלמד קצת

מי שחושב שמוצא האדם הוא מהשמפנזה הוא באמת טיפש. מוצאם של האדם והשמפנזה הוא מאב משותף שחי לפני כ-7 מיליון שנים. גם לאדם ולבננה היה אב משותף לפני איזה שני מיליארד שנה. מה אתה מנסה להראות? שמוצא האדם הוא לא מבננה? צריך להיות טיפש כדי בכלל להתיחס לטענה כזאת. ברור שיש דמיון בין ה-DNA של האדם והבננה. זה נובע מכך שיש להם מוצא משותף. ברור גם שהדמיון בין ה-DNA של האדם והשימפנזה הוא גדול יותר לאין ערוך כיוון שהם התפצלו לפני הרבה פחות זמן. אגב באותה שיטה שמודדים בד"כ את הדמיון, שבה הגיעו ל-98.5% בין האדם והשמיפנזה אתה בחיים לא תגיע ל-50% בין האדם והבננה. תגיע קרוב ל-0%. אפשר כמובן למדוד את הדמיון גם בשיטות אחרות. אם לדוגמה תספור את אחוז החלבונים בעלי דמיון ביניהם, שהם בבירור בעלי מוצא משותף, תוכל בהחלט להגיע ל-50% בין האדם והבננה. בשיטה זו הדמיון בין האדם והשמפנזה יהיה בדיוק 100%, והכוונה היא לא ל-99.9999%, אלה ל-100% ממש, ככל שאנחנו יודעים. בכל מקרה כל התוצאות של המדידות בדמיון בין ה-DNA של בעלי חיים שונים תואמים במדוייק למה שהתיאוריה המקובלת של מוצא האדם אומרת. איך תסביר את זה?

פלטרון

New member
התאמצת כדי לא להבין ??

אתה כתבת : "אתה לא מבין כלום וכדאי שתלמד קצת ... מי שחושב שמוצא האדם הוא מהשמפנזה הוא באמת טיפש " . איפה כתוב שזה מה שאני חושב ?? אני כתבתי - "אמרתי , שראיתי תוכנית, שבה ... אז התוכנית ניסתה ... המסקנה היא ...המסקנה היא שלהם במקור ! " אפילו הוספתי סימן קריאה , כדי להדגיש ,ושלא יהיה ספק . ובהודעה קודמת כתבתי : " ראיתי פעם תוכנית שעוסקת בנושא . הם ניסו ... " אני לא אתווכח איתך על נכונות נתון מדעי זה או אחר (לך תציק למי שצילם והסריט - מה אתה רוצה ממני ?! ) - אבל רק שאלה אחת לי אליך - היה לך ציון נמוך בהבנת-הנקרא, או שסתם ניסית לעצבן אותי ? תשים לב למילים "תוכנית,שבה" , "התוכנית ניסתה" , "המסקנה היא שלהם" , "הם ניסו" . כעת - מקווה שהבנת שלא הבעתי את דעתי ולו פעם אחת בכל השירשור הזה ! ואם אתה לא מאמין לי - חפש והיווכח בעצמך !! תיארתי תוכן של תוכנית טלוויזיה שצפיתי בה בעבר , ולא יותר מכך !

atheist22

New member
מה שכתבת

הכותרת של ההודעה הראשונה שלך הייתה: "זה לא אומר כלום !!!!!!!!!" האם מזה אני אמור להבין שזאת לא דעתך? זה בהחלט נשמע כאילו שחשבת שזה לא אומר כלום!!!!!!!!! למרות שבמציאות זה אומר המון!!!!!!!!! אכן הדגשת שזה מה שנאמר בתוכנית, אך במקומות שבהם לא כתבת בשם התוכנית, נראה שהסכמת עם דעתה, כמו בכותרת הראשונה. אני יכול רק להגיד לך שראית תוכנית מטופשת ולא צריך להאמין לכל דבר שאתה רואה בטלויזיה. יש מלא תוכניות מטפושות, אבל יש גם המון תוכניות טובות. אני מציע לך במיוחד לראות את Horizon. יש את זה לפעמים ב-BBC World, BBC Prime וערוץ שמונה. אגב אתה גם לא הבנת את מה שאני כתבתי. מעולם לא טענתי שאתה חושב שמוצא האדם הוא מהשמפנזה, כך שגם לך כדאי לשים לב להבנת הנקרא.

פלטרון

New member
קבל לינק

נכון - לא כדאי להאמין לכל שטות שמישהו מסריט במצלמה . אבל כדי לגבות את מה שרשמתי , הלכתי , חיפשתי - והנה לינק ... שים לב למקור האינפורמציה - New Scientist http://www.wasdarwinright.com/DNArelatedness.html נ.ב. את הבננה , מסתבר , זכרתי נכון . ודעתי היא , שאף שיש מה שניתן להסיק מהשוואת DNA , מוצא האחד מן השני זה שליפה מן המותן , שדורשת גיבוי רציני יותר מ -98.4% .

atheist22

New member
האתר שנתת מפוקפק ביותר

קראתי את מה שכתוב בעמוד שנתת, ואני יכול להגיד לך שמי שכתב את זה הוא בור מוחלט ואין לו מושג על מה הוא מדבר. בקשר ל-"כתוב ב-New Scientist", שיביאו את הקישור ל-New Scientist. אין שי שמץ של ספק שהם הבינו את מה שהיה כתוב שם לא נכון והוציאו את הדברים מהקשרם. אם תקרא את ההודעה הקודמת שלי, תראה שהניחוש שלי היה שבמקרה של 98.5% עם השימפנזה הם השוו את כל ה-DNA ובמקרה של ה-50% עם הבננה הם השוו את מספר הגנים הדומים. פגעתי בול. בלי להבין זאת, האתר שנתת מודה בטעות: For example, studies have concluded that 75% of human genes or close variants exist in worms, that "we share half our genes with the banana" and that 98.4% of human DNA is similar to that of ape DNA. (New Scientist, 1 July 2000, pp4-5)! הם משווים שני דברים שאין ביניהם שום קשר. זה כמו שישוו את הגובה שלך עם זה של השימפנזה ואת אחוז השומן שלך עם זה של הבננה. אז יציגו את שני המספרים על אותה הסקלה וינסו "להוכיח" משהו על ידי זה. New Scientist הוא עמוד הבית שלי. למעשה אם תלחץ על הפרופיל שלי, תראה שיש לי קישור לאתר שלו. הקישור האחר הוא ל-Scientific American שהיה עמוד הבית הקודם שלי והקישור השלישי הוא לתחרות שבה השתתפתי. ואגב גם ב-New Scientist יש לפעמים שטויות, אבל הן בד"כ מוגבלות ל"תגליות" סטטיסטיות של מה גורם למה.

eitan007

New member
סתם שאלה

מה אתה לומד ? ביוטכנולוגיה או שהידע שלך סתם כי אתה אוהב את הנושא ?

atheist22

New member
תשובה

כרגע סיימתי(חוץ מכמה דברים שעוד צריך להגיש) תואר ראשון בהנדסת חשמל. למעשה אני מתעניין בהרבה דברים והנדסת חשמל לא כל כך בתוכם. לימודי הנדסת חשמל היו כנראה טעות. בכל מקרה סיימתי כבר את התואר, אז עדיף כבר לעזוב את זה. תחומי העניין העיקריים שלי הם פיסיקה ומחשבים ובתוך מחשבים בעיקר בינה מלאכותית. אני מתכנת בכלל לא רע וכנראה טוב בהרבה ממה שאני מהנדס חשמל. אכן ביולוגיה ובעיקר כל מה שקשור לאבולוציה, ל-DNA ולכל מה שמסביב זהו תחום שמעניין אותי מאוד. זה מעניין אותי גם מכיוון של להבין כיצד התפתחו החיים על כדור הארץ וכיצד הם פועלים וגם מכיוון שיש הרבה מה ללמוד מן הטבע שאפשר להשתמש בו באבולוציה של תוכנות מחשב. לקחתי גם קורס על אבולוציה מולקולרית כקורס בחירה והוא היה ללא ספק בין הקורסים המעניינים בתואר.

פלטרון

New member
אבולוציה מולקולרית ..

אם בטכניון - מה מספר הקורס ? שווה לקחת ? תן קצת מידע על מה שמלמדים שם - נשמע לי ממש מעניין .

הנתיחה...

אני חושב שהציור עם הנתיחה הוא קטע די קבוע בכל המבחנים מהסוג הזה. אני פגשתי אותו במיונים למודיעין, בשלב מבדקי הקצונה - ומעניין לשמוע שהילד שמסתכל החוצה קיים בעוד כל מיני מקומות כמו "קינן שפי". בטח עוזר להם לגלות סוטים, או משהו כזה...

eitan007

New member
לפי דעתי

הם לא אידיוטים, הם יודעים שכולם חושבים מחשבות מטורפות לחלוטין על הציורים המעוותים הללו, אך הם לא רוצים לבדוק מה אתה חושב, אלא אם יש לך את האומץ להגיד לך, ואם יש לך אותו, זה עוד לא אומר שאתה לא סוטה, אלא שאתה דפוק, ואתה לא יודע לשלוט על הפה שלך. דוגמא, בלי שום קשר לדעותי הפוליטיות אני מוכן להתערב שרבע מתושביה היהודים של מדינת ישראל, חושבים דברים מאוד מסויימים על המיעוט הערבי (למשל רעיון הטרנספר), אך אם אני שומע מישהו ברחוב שאומר בפרהסיה,"מוות לערבים", ודברים דומים, אני אחשוב שהבן אדם הוא אידיוט גמור כי יש דברים שצריך לשמור עצמך, גם אם אני אזדהה לחלוטין עם מה שהוא אומר (ואני לא).

למעלה