קינן שפי- איך היה לי

• פותח הנושא Ziv17
  • פורסם בתאריך

Ziv17

New member
קינן שפי- איך היה לי

אוקיי, דבר ראשון שהכי הפתיע אותי זה שהיינו 10 אנשים, מתוכם 4 בנים (כולל אותי) ו6 בנות וכולן נראו ממש ממש טוב (וזה בניגוד למיתוס על עתודאיות). נתנו לנו מדבקות וכתבנו עליהם את השמות שלנו והדבקנו על החולצה. אח"כ כל אחד סיפר קצת על עצמו- איפה הוא לומד, תחביבים, למה הוא רוצה עתודה. עכשיו תרגילי מצב. לי כנראה היה ממש מזל כי כל האנשים שם היו ממש חיוביים ולא סוציומטים שחושבים את עצמם... בכל אופן, קיבלנו דף ועליו 6 תכונות של החייל בשנות 2000 והיה צריך לדרג אותם לפי החשיבות (כל אחד באופן אישי) וגם להוסיף שתי תכונות בעצמנו וסה"כ לבחור 7 נדמה לי. אח"כ אמרו לנו להחליט כקבוצה על דירוג של התכונות. אז דיברו ובסוף החליטו וגם הצלחתי להכניס תכונה שאני המצאתי. הפסקה של 20 דקות. אח"כ התחלקנו לקבוצות של 3-4 אנשים והיה צריך לשווק את הרעיון של עתודה להורים, מנהלי בתי-ספר ועוד משהו. לצורך כך קיבלנו 20 דקות, פלקט, טושים דפים וכ´ו. אז עשינו פלקט והכל ובתור שלנו עמדנו עם הפלקט מול הקבוצה המורחבת וכל אחד מה4 אנשים היה צריך להציג חלק בנושא של הפלקט. אח"כ שאלו קצת שאלות על ההצגה. הפסקה של 20 דקות. בחלק הזה צריכה קבוצה של 6-5 אנשים לצייר ציור משותף- כל אחד מצייר על דף ואח"ג זה צריך להתחבר לציור שלם. יש כמה שלבים: 1. בהתחלה לא אומרים מה לצייר ואז ישבנו והחלטנו איזה חלק מהציור יצייר כל אחד. 2. מקבלים טושים דפים ונושא לציור: C,סי,see,sea -פשוט אומרים את זה. אסור לדבר, מותר רק לצייר- כל אחד חשב על משהו אחר וצייר אותו והציג לקבוצה- C, ים, שיא... 3. בסוף התחלנו לצייר משהו (שיא) ואז אמרו לנו שהתכוונו לsea. טוב אז צריך לצייר ים עם חוף, שמש, גלים...עכשיו מותר לדבר והתחלנו לצייר. 4. במהלך הציור כל פעם אומרים- "שכחנו להגיד לכם שאסור: לצייר עם צהוב, לצייר עיגול (הלכה השמש...), לצייר בכחול..." אז כל פעם צריך לצייר מחדש. חשוב מאוד לא להתרגז על הבוחן ולקחת הכל ברוח טובה. הפסקה של 20 דקות. עכשיו מילאנו שאלונים. שאלון אישי- רקע, תחביבים, תאר אירוע בחייך שנחשב לשיא/שפל, איך חבריך היו מגדירים אותך, איך אתה מגדיר את עצמך ועוד. א"חכ יש 65 שאלות כאלה שצריך להשלים: הוא פוחד מ _______ אמא טובה _______ אמא רעה________ עכשיו צריך לצייר עץ, בית ואיש. אחרי זה יש 3 תמונות מעורפלות וצריך לכתוב סיפור קצר לכל תמונה עם התייחסות לעבר הווה ועתיד. לי היה ילד עם כינור, נתיחה של גופה (הקטע הזה היה נראה לי כאילו לקוח מסרטי סנאף) ואיש מטפס על חבל. בסוף יש ראיון אישי (לי לקח 5 דקות) והבוחן שואל שאלות בקשר לשאלונים האישיים, בקשר לתיפקוד שלי במבחני מצב, מה הייתי משפר וכו´ זהו. נתנו שם גם סנדביצ´ים, בורקסים, קרואסונים, רוגלך, קפה, ביסקוויטים.

ofirgaon

New member
נשמע נוראי

אני שונא מבחנים כאלה מזל שעוד לא קבעו לי תאריך בנתיחה של הגופה רואים כזה ילד מסתכל אל מחוץ לתמונה, נכון?

Ziv17

New member
ילד? לי זה נראה כמו אישה...

זה היה מין אישה שנראית כמו גבר בחליפה מסתכלת החוצה. זה בכלל לא היה נורא. אנשים נורא נחמדים, דיברנו כל הזמן בהפסקות, מקום ממוזג (זה בניין של חברות הייטק) היו צחוקים וסה"כ היה בסדר.

danisan

New member
פשוט מדהים...

תיארת ממש מילה במילה את מה שאני עברתי בפילוט המחורבן חוץ מזה שכשהם ביקשו מאיתנו לצייר שיא הם אמרו לנו שהם התכוונו לתו (דה דר מי פה סול לה סי). נ.ב. 6 עתודאיות?! ועוד נראות טוב?! פשוט לא יאומן. בטח כולם לומדים בת"א או ב"ש. חבל :)

01001101

New member
למה לא זומנתי?

אני עתודאי ועוד לא קיבלתי זימון. יש למישהו מושג למה?

Ziv17

New member
כן, לא שלחו לי זימון

גם בא איתי אחד שאמור לבוא מחר (יום חמישי) ובמזל הוא הצליח להכנס (פשוט מישהי אחרת לא באה) אבל רצוי מאוד לא לנסות לבוא בתאריך לא לך... וזה היה באמת מדהים- 6 עתודאיות שנראו ממש טוב והם גם רצו ללמוד מתמטיקה וסטטיסטיקה בעתודה (!) מישהו פה יכול לשפוך מעט אור על התופעה? נראה לי שזה מאוד מאוד נדיר...

פלטרון

New member
בדקתי , ומסתבר ש-

מתמטית וסטטיסטית זה בלתי-אפשרי מה שתיארת ...
( סתאאאם בדיחה ... עוד משהו יחשוב שאני רציני ויגיב ..
)

eitan007

New member
אתה יודע איך המצב במשק...

מתפשרים על הכל, דהיינו כתוצאה מירידה במס´ הכוסיות היחסי, הקריטריון לכוסית נשחק ויותר ויותר כונפות בדימוס מצטרפות למעגל הכוסיות, שזה עוד תוצר לוואי של המיתון העמוק ששורר באזורנו. תודה שלתגובה כה "רצינית" לא ציפית

Aphophis

New member
נוראי

עשיתי את החלק האחרון איזה 1000 פעמים במודיעין זה נוראי... היה איתי אחד שצייר עץ בינרי כשביקשו עץ... ואת התמונות אני שונא, פשוט שונא... פעם קיבלתי דף לבן אפילו. לדעתי מי שהמציא את המבחן הזה הוא פסיכי לגמרי.

takeitez

New member
בשום פנים ואופן אסור לצייר

עץ בינארי!!! איטזה בחור אחד צייר עץ בינארי ובגלל זה לא התקבל לרפא"ל בכל מקרה זה מגוחך לפי דעתי לצייר עץ בינארי....

atheist22

New member
מקרה שלא יאמן שקרה לי../images/Emo106.gif

הייתי ברעיונות שיבוץ לחילות השונים. ברעיון של אחת היחידות(אתם יכולים לנחש של איזה חיל) היו שני מראיינים, גבר ואשה. הגבר שאל שאלות יותר מקצועיות והאשה שאלות יותר כלליות. תחילו הם שאלו על תוכנות שכתבתי ועל דעותי בנושאים שונים. הכל היה בסדר ואז באה השאלה הקטלנית: לאיזה בעל חיים אתה דומה? אני מאוד לא אוהב שאלות כאלה כי זה סתם העמדת פנים. ניסיתי להסביר לה, אבל היא התעקשה. היא גם לא הסתפקה בתשובה שהאדם הוא בעל חיים בעצמו. אז עניתי לה: בעל החיים הבא שאני דומה לו הוא שימפנזה. היא שאלה: אז במה אתה דומה לשימפנזה? אמרתי: מה זאת אומרת? מבחינה גנטית ומבחינת המראה, אבל זה לא רק שאני דומה לשימפנזה, הרי גם את דומה לשימפנזה. זה היה הסוף של הראיון. היא לא רצתה לדבר איתי יותר. רק כשחזרתי הביתה תפסתי מה קרה.

atheist22

New member
מקרה שלא יאמן שקרה לי../images/Emo106.gif

הייתי בראיונות שיבוץ לחילות השונים. בראיון של אחת היחידות(אתם יכולים לנחש של איזה חיל) היו שני מראיינים, גבר ואשה. הגבר שאל שאלות יותר מקצועיות והאשה שאלות יותר כלליות. תחילו הם שאלו על תוכנות שכתבתי ועל דעותי בנושאים שונים. הכל היה בסדר ואז באה השאלה הקטלנית: לאיזה בעל חיים אתה דומה? אני מאוד לא אוהב שאלות כאלה כי זה סתם העמדת פנים. ניסיתי להסביר לה, אבל היא התעקשה. היא גם לא הסתפקה בתשובה שהאדם הוא בעל חיים בעצמו. אז עניתי לה: בעל החיים הבא שאני דומה לו הוא שימפנזה. היא שאלה: אז במה אתה דומה לשימפנזה? אמרתי: מה זאת אומרת? מבחינה גנטית ומבחינת המראה, אבל זה לא רק שאני דומה לשימפנזה, הרי גם את דומה לשימפנזה. זה היה הסוף של הראיון. היא לא רצתה לדבר איתי יותר. רק כשחזרתי הביתה תפסתי מה קרה.

bodas18

New member
אתה דפוק...

אבל מצחיק!!!!!!!!! איזה טוב שלפחות אמרת לה את זה.... :)))))))

atheist22

New member
שמור על לשונך

סיפרתי את זה כי זה באמת מאוד מצחיק כשמבינים מה קרה. אני בכל מקרה לא העליתי על הדעת שמישהו לא יבין את כוונתי. הרי מבחינה גנטית בן אדם זהה לשימפנזה ב98%. למעשה אנחנו דומים לשימפנזה יותר ממה ששימפנזה דומה לגורילה, שהוא בעל החיים השני הדומה ביותר לשימפנזה. עובדה מעניינת אגב היא שבהרבה מקרים בעלי חיים שהדמיון הגנטי ביניהם הוא בסה"כ 90% יכולים להתרבות ביניהם בהצלחה. תחשבו מה זה אומר לגבינו והשימפנזה.

גרעאפס

New member
מי יותר דומה לשימפנזה

כושים או אירופאים? אולי רק כושים יכולים להתרבות עם שימפנזות

למעלה