קינוח פבלובה

yorgen29

New member
קינוח פבלובה

צהריים טובים.אשתי חוגג יומולדת בשבוע הבא והיא "מתה" שאקח אותה למסעדה שיש בה קינוח "פבלובה". האם יש לכם המלצה למסעדה כזו?עדיפות לאיזור הצפון(קו חיפה-ראש פינה),ואם אין מסעדה כזו בנמצא בצפון אז באיזור השרון-מרכז.תודה על העזרה.דורון

Eshel90

New member
ללכת למסעדה רק בשביל פבלובה?

נראה לי מיותר. אם אשתך חוגגת יום הולדת, פבלובה הוא קינוח קל מאוד להכנה, בתנאי שיש לך מיקסר.

yorgen29

New member
בסדר

אני יודע שזה קל להכנה אבל כשאתה לוקח את אשתך לאכול במסעדה אז על הדרך אתה רוצה שהיא תיהנה מהקינוח.אני לא לוקח אותה רק לקינוח.....אלא לארוחה מלאה.אם יש למישהו טיפ למסעדה אשמח לשמוע.בלי הרצאות מיותרות

טוב אז רק הרצאה מיותרת קטנה אחת

מה זאת אומרת "לוקח אותה למסעדה"? היא בת 4? אתה לוקח אותה על הידיים? או שהיא מסוגלת ללכת בעצמה? וכשלך יש יומולדת - היא לוקחת אותך? סתם עשית לי חשק להרצאות פמיניסטיות מיותרות...

טל688

New member
אבל למה ככה? הוא בסה"כ הגיב להטפת

מוסר. לא צריך להמשיך להשתלח בו.

זה באמת לא אישי

הרבה אנשים משתמשים בביטוי הזה, "לקחת את האישה." אותי כפמיניסטית זה מאוד מרגיז, אבל אולי אתה צודק שלא הייתי צריכה להפיל את זה עליו. ובכל זאת - תחשוב על הביטוי הזה, כאילו האישה היא לא שותפה שווה במשק הבית ובהחלטות כלכליות ואישיות, אלא כמו ילדה שמחליטים בשבילה, ושצריך לפנק מידי פעם כדי שלא תתלונן. לא מעוות?

passioneta

New member
לדעתי ממש לא במקום

(בניגוד ל, למשל, "קניתי לאישתי אוטו"). ביומולדת שלה הוא לוקח אותה, וביומולדת שלו היא לוקחת אותו. כל מי שסובב אותי מתבטא כך, והסביבה שלי רחוקה מלהיות מוטה.

אני לא מסכימה.

אני לא שומעת: "לוקחת את אישי" תכופות, אבל המון "לוקח את אשתי." אני חושבת שיש לזה ריח לוואי לא שוויוני. כשאני ובן זוגי יוצאים לאכול, אנחנו יוצאים יחד. אף אחד לא לוקח אף אחת ולהפך. זה דומה למושג הצעת הנישואים. הגבר "מציע" לאישה, שלכאורה רק יושבת בבית ומחכה להצעה. כאילו אין כאן החלטה מושכלת של שני בוגרים, אלא מערכת יחסים לא שוויונית בין הגבר המעניק את החסד של נישואין עימו, למקבלת ההצעה אסירת התודה.

yorgen29

New member
הרבנית טריפון-תמצאי חיים

אם הייתי יודע שיש פה אנשים ברמה כל כך נמוכה לא הייתי נכנס לפה.כן-אני "לוקח" כי זו יומולדת שלה ואני מפתיע אותה.כן אני "לוקח"-כי זה סוג של סלנג שטיפשים כמוך לא מבינים.וכן אני "לוקח"-ושיקפצו כל הפמיניסטיות כמותך שהביאו את רמת הפמניסטיות לקטנונית ועלובה,במקום להיות פמיניסטית כשבאמת צריך ולא בגלל שגבר כותב "אני לוקח" במקום לכתוב "אנחנו נאכל במסעדה".שטחי ולא לרמתי-אך למרות זאת הגבתי כי אני שונא אנשים קטנוניים ונודניקים.בסה"כ ביקשתי המלצה למסעדה לחגוג יומולדת! לאשתי המתוקה ואתם מוציאים לי את כל הרוח מהמפרשים.תתביישו לכם.

yorgen29

New member
הרבנית טריפון

תראי למה גרמת שתהיי בריאה.זה בסך הכל סלנג שרובינו משתמשים בו.צורת ביטוי.ודווקא כן שמעתי עשרות פעמים:"אני לוקחת את בעלי".אישי לא-בעלי כן.איזה אדם נורמלי משתמע במילה "אישי"?ואגב אם זו היתה ארוחה רגילה ולא יומולדת אז המילה "לוקח" לא היתה נכתבת.אבל בגלל שזה יומולדת ואני מפתיע...אז אני לוקח.הבנת עכשיו?מקווה שאם אסביר לאט לאט את תביני לבסוף.

passioneta

New member
אני שומעת כל הזמן "לוקחת את בעלי"

כי אישה יכולה ליזום יציאה ולקחת את בעלה או בן זוגה, וכך גם ההפך. אני חושבת שמי ששוויון נשים חשוב לה, צריכה פחות להתלות בזוטות שכאלו ופשוט לחיות את חייה בהתאם.

Cafe Latte

New member
כן - אה? זה הרי

כ"כ פשוט... לחיות את החיים "בהתאם"? איכשהו כשמגיעים לדבר על זכויות נשים, השיח נסוב תמיד סביב - "זאת רק סמנטיקה", "זוטות", נתפסות לקטנות", "אתן קטנוניות", "לאן הדרדר הפמיניזם", "איפה הפמיניזם האמיתי". מעניין משהו... נ.ב, רבנית טרפון

תודה קפה לאטה.

זה בהחלט כך. בכל דיון על דיכוי, תמיד נדרשת מהאנשים המצביעים עליו או החשים בו "גדלות נפש" ו"אי-קטנוניות" שלא נדרשת מהמדכאים עצמם, ותמיד מתחת לפני שטח לכאורה חלקים, רוחשים מוטיבים דכאניים שמתבטאים בסמנטיקה, ומי שמצביע עליהם, סתם נודניק. ובלי קשר, אני חייבת לציין שאני מתפלאת על תגובותיהן המעודדות של ריקה והחתולית למר יורגן, אחרי ביטויים כמו "אני שונא אנשים קטנוניים ונודניקים", "טפשים כמוך", "שיקפצו כל הפמיניסטיות" וכו'. התגובה שלכן נראית לי כמו עידוד של אלימות. אני בוחרת להשיב לאחרים ולא לאדון הנכבד כי אני לא חושבת שצורת דיבור כזו ראויה לתגובה, ואני עצמי התנצלתי, עוד לפני כן, על כך שהשתמשתי בטקסט שלו כדי להעלות את העניין, והערתי שזה לא אישי ושרבים כותבים כך. מובנת לי ההשתלחות התוקפנית שלו, יש אנשים שמדברים ומתנהגים כך גם בעולם ולא רק ברחבי הרשת, אבל לא ברור לי העידוד שאתן נותנות לו.

החתולית

New member
זה בסדר להתפלא

ניסית לתפוס טרמפ על שאלה תמימה של גולש, כדי לדון באג'נדה שלך, וכשיש מי שלא מסכימות ומסכימים איתך, את לוקחת את זה למקום של האשמות באלימות ובעידודה וכו'. הפורום הזה אינו המקום לדון באג'נדה האישית של כל אחד ואחת מאתנו, ומוטב שנניח לנושאים הללו, שיש להם נטיה לגרור את הפורום למקומות לא נעימים.

v cd

New member
אולי, אבל השפה שהוא השתמש בה

גם לא בדיוק מוסיפה ולא בדיוק לגיטימית.

למעלה