קינאה

קינאה ../images/Emo153.gif

האם הרגשתם פעם קינאה כלפי חבר קרוב?
איך התמודדתם עם הרגשות האלו?
האם פעם חוויתם קינאה חזקה ע"י חבר קרוב?
איך הוא התמודד עם הרגשות?
איך אתם התמודדתם איתם?
האם לדעתכם קשר יכול להימשך גם כשאחד מקנא בשני?
האם קינאה יכולה להיות הרסנית, רעילה? הדגימו, פרטו, נמקו...

הייתה לי קנאה בחברות

שהיו להן בני זוג ולבסוף שהן התחתנו, בעוד שלי מעולם לא היה בן זוג ומן הסתם אני רווקה היום. ברוב המקרים לא הסתרתי את הרגשות שלי אבל גם לא הייתי "ביצ'ית" מתוך קנאה, אבל יחד עם זאת זה יצר מצב לא נעים הרבה פעמים כי לא יכולתי לשמוח בשבילן כי הייתי שקועה בכאב שלי על הבדידות. בינתיים השתניתי, למדתי יותר לקבל את המצב תוך הבנה שזה שמקובל להיות בזוגיות ולהתחתן בגיל מסוים זה לא בהכרח מה שמתאים לי, ומתוך אמונה שמה שצריך לקרות יקרה.

תשובה יפה ואמיתית.

אני שמחה שלמדת לצאת מהמצב של הקנאה, זה בהחלט רגש לא נעים ומסורבל, ועלול להוביל כמו שכתבת לחוסר יכולת לשמוח בשביל החבר ואז לרגשות קשים מצידו וכולי וכולי...

הכל עניין של קנאה

האמת שקשה להודות, אבל כן הרגשתי קנאה בעבר, במיוחד בחברות שהיו לי עם בני זוג, כשכל כך רציתי זוגיות והרגשתי שזה בחיים לא יקרה. זאת הייתה קנאה מטומטמת וילדותית, אבל זה התאים לגיל דאז.
. איך מתמודדים עם קנאה? מנסים להסתכל על מה שחיובי אצלנו ולהתמקד בזה. ומה עושים עם קנאה של אחרים? אני מניחה שקנאו בי פעם או פעמיים, ולכן גם היו מריבות עם חברות וכו' אבל חברות אמת נמדדת בכוחות שיש לנו להבין שאפשר לעבור הכל ביחד. קנאה יכולה להיות מאוד הרסנית, לדעתי, במיוחד בקשר זוגי, אם זה יוצא משליטה זה יכול להביא לריבים וויכוחים ולתחושת חוסר ביטחון.

אני לא חושבת שזו קנאה מטומטמת וילדותית

אני לא חושבת שקנאה היא מטומטמת בכלל, היא רגש מאד מאד קשה ותמיד יש מאחוריה הסברים, אולי רגשי נחיתות.

efriend

New member
אני קינאתי עד מעל לראש

בחבר ללימודים באוניברסיטה. השתחררתי מהצבא הלכתי ללמוד, והייתי טוב בלימודים. מכיוון שהיו לי הרבה כאבים ורגשי נחיתות שגררתי מהילדות, זה היה נורא חשוב לי שהייתי הסטודנט הכי טוב במחזור שלי, ובהרבה. כולם באו אלי ביראה לשאול שאלות, והיו לי הציונים הכי גבוהים. ואז אחרי שנה התברר לי שיש מישהו במחזור שיש לו ציונים יותר גבוהים. ולא רק שיש לו ציונים גבוהים ממני, אלא שהוא גם ספורטאי ופופולרי בקרב בנות המחזור שלנו. זה היה איום ונורא, כי אני חשבתי שנכון שאני מאוד לא ספורטיבי ולא אוהב את הגוף שלי, ונכון שאני לא חביב הבנות, אבל לפחות אני מוכשר מאוד בלימודים, אז יש צדק בעולם. כשנודע לי על קיומו של אותו החבר ללימודים, זה הרס אותי, וגיליתי לאילו עוצמות יכולה הקנאה להגיע. אני מדלג כמה שנים קדימה. היום אותו חבר ללימודים הוא החבר הכי טוב שלי, זה כבר מעל לעשור. היום אני לא מקנא יותר, לא בו ולא באחרים, לפחות לא שום דבר שמתקרב לעוצמות ההן. והסיבה לכך מאוד פשוטה. במהלך העשור האחרון עבדתי קשה מאוד כדי להשיג דברים שמאוד רציתי: למשל, הגעתי לנקודות שיא מבחינה מקצועית, ועיסוק בספורט לאורך עשור גרם לי לאהוב את זה, להצליח בזה ולאהוב את הגוף שלי. ומה גרם לי להפסיק לקנא? העובדה שהשגתי את הדברים שקינאתי להם ולכן לא היה במה לקנא יותר? מה פתאום. גיליתי שזה לא עוזר. הדברים שחשבתי שאם אשיג יגרמו לי אושר, לא גרמו לי את האושר שציפיתי. למדתי על בשרי שאין דברים שאם יהיו לי יגרמו לי לאושר, אלא תמיד יהיו עוד דברים שאוכל לרצות ולהיות מתוסכל בגלל שאין לי. ובאותי מידה שאני יכול לראות את חצי הכוס הריקה גם אחרי שהשגתי דבראים שרציתי, יש לי גם את הבחירה לראות את חצי הכוס המלאה לפני זה. אני לא חושב שזה משהו שאפשר להגיע אליו רציונלית אלא רק בהתסות, ולכן ההמלצה שלי להתמודד עם קינאה הוא לנסות להשיג את מה שמקנאים לו ולראות שזה לא באמת גורם לאושר. זה מרגיע מאוד את הקינאה לטווח ארוך. וזו כמובן רק החוויה שלי ולא כלל אוניברסלי.

למעלה