הסלמה בשדרות
6 קסמים בשעתיים וחצי. לא יודעת איך דובר על זה במרכז, אבל בשבילי היום באמצע המדבר זה נשמע כלכך מרוחק.. עד שקיבלתי הודעה מבן גרעין שלי שהיו כבר שני צבע אדום והוא בסדר וכרמל גם ובינתיים לא קרה שום דבר. אפילו ההודעה הזאת קצת נשכחה עד שחזרתי לחווה ואני רואה אותו כלכך כבוי באיזה ספה.. קצת אחרי זה הוא מספר ועוד כמה מתאספים: איך פתאום אחרי כמה חודשים של שקט פתאום צבע אדום תופס אותו. והוא אוסף ילדה שמשחקת לידו בגן ציבורי והם רצים לאחד הבתים. "רגע, והכרתם את מי שגר שם? ונתנו לכם להכנס? זה נורמטיבי שם?" והוא כל פעם, בלי להתעייף מסביר מחדש שככה זה שם. נכנס לחדר מדרגות, דלת פתוחה, בא לשאול הבנאדם עוד מחווה לו פרצוף של 'מה קרה לך' ומכניס אותו פנימה. הם נכנסים לחדר המוגן, הוא שותה מים, נופל קסאם אולי, המצב נרגע,הם מדברים קצת, והוא הולך לדרכו. לא עוברות 10 דקות (או אולי זה היה 30 שניות?) שהוא ברחוב ושוב צבע אדום. שוב ריצה לבית לא מוכר, שוב אנשים שמארחים אותו בכזו הבנה שמורגלת למצב, שוב נפילות, שוב מים, מדברים, טלפונים, נרגעים, וממשיכים. הוא כבר מספיק להגיע לקומונה של גרעין בוגר שיש בעיר, הם עוד מתלבטים אם לקחת אוטובוס לב"ש או לא, ואולי עדיף לו לישון בשדרות. הם מתווכחים קצת, פתאום שתי דקות לאוטובוס, המעלית תפוסה, הוא יורד במדרגות, מדברת עם בן גרעין אחר שלי בטלפון על המצב. באמצע המדרגות צבע אדום. הוא רץ למעלה. 30 שניות אחרכך, בדירה, יש נפילה קרובה. כלכך קרובהעד שהקירות של הבניין מזדעזעים. כנראה הקסאם פגע ממש קרוב לבניין, אולי אפילו בגג שלו. אני מחווירה. "אם רק היית-" ועוצרת את עצמי. לא רוצה להכניס לך את הפחדים שלי לראש. בלי שטויות. וכמה פעמים אני חושב- אם הייתי יורד במעלית. אם הייתי יוצא מוקדם יותר. אם הייתי הולך יותר מהר ומגיע החוצה. "אני פשוט מפחד שזה ידפוק אותי שוב מבפנים. אין לי כוח לסיוטים, למחשבות, לפחדים שעוד עולים". שקט בסלון, מלמעלה שומעים קצת ריבים מטופשים אפילו קצת בצחוק כמו שיש תמיד, ופתאום כל הסערה שהיתה אתמול, הטרגדיה הנוראית הזאת נשמעת לי כלכך פחות חשובה. שעה אחרכך בערך שאני מארגנתאת התיק לסמינר אני תופסת אותו בחוץ שוכב על הספה, שומע שירים עצובים בפלאפון ושקט נורא. אני רוצה לשאול שאלה ואולי גם שואלת אבל זה מטופש. אני מלטפת אותו, ושמה את האצבעות שלי על הרקות שלו, ומתישהו גם מתיישבת לידו והוא שם את הראש על הברכיים שלי, שוכב תנוחה עוברית. טלפון מחבר משלחת שבשער הנגב, הוא מזדקף. עונה לטלפון. הקול בטוח בעצמו אבל חלש, סחוט. הוא מסמן לי שזה בסדר, ואני הולכת. אחרכך מסתובבת בבית נסערת, עם הרגשת אי סדר ומועקה שרובצות בגרון ובבית החזה. עצבנית, מפחדת, דואגת, עצובה וחרדה. כבר קצת שכחתי ששדרות היא גם קסאמים, באמת שהמצב שכך קצת בחודשים האחרונים, ובעיקר עולה בגרעין תחת נושא 'אלימות' (ע"ע: כרמל בטעות פתחה את השפה ושמחה, כי היא יכולה להגיד לחניכים שלה שמישהו הרביץ לה, וזה מאוד רע, אז שיפסיקו לזרוק אבנים אחד על השני) ופתאום זה. נזכרת בהסלמה הקודמת כששחר שלנו נתקל בשחר אדום באמצע הרחוב בלילה עם ילד ז'ניק. הם רצו לאחד הבתים ועמדו בצד המזרחי, שרחוק מהקסאם. הוא נפל בשכונה, די קרוב,אני חושבת שזו הפעם הראשונה ששוקי חווה את זה ככה. אחרי שהכל נרגע והוא מלווה את הז'ניק לביתו, ומנסה לדבר איתו, ולשאול, ולהבין ולראות שהכל בסדר, ובעצמו כלכך נסער ומנסה להבין ולראות שהכל בסדר בעצמו, והילד קולט את זה ואומר לו "לא רגיל לזה, הא? לא נורא. אני כבר התרגלתי" אבל שניה אחרכך תופס את עצמו ומסתכל לו בעיניים ואומר לו "אבל אתה- אתה אל תתרגל" ילד בן 13! התרגל, קיבל את העובדה שהחיים שלו הם הפקר. הם פשוט פחות חשובים. אני קוראת תגובות בynet ומזדעזעת. "תפסיקו להתבכיין" "בושה. המדינה שלנו מגדלת קבצני נדבות" "בכיינים. לכו תעשו משהו במקום לבכות.לאף אחד במדינת תלאביב לא אכפת לכם" "צריך מנהיג חזק שיעשה פה סדר" "תשארו שם! אתם בחרתם לחיות שם תאכלו את החרא שלכם!" "ת-פ-ג-י-נ-ו במקום להתמסכן!!!! חבורת עלובים!! 40 אלף תושבים תחסמו כבישים,תעלו לירושליים תעשו קצת רעש אפילו על הסטודנטים שמעו יותר ממכם. לא רוצים להפגין? שבו בבית ותתחבאו מכל "שחר אדום" לנו בנתיים כיף במזגן

תושב מרכז (15.05.07) " ואין לי מילים..פשוט אין לי מילים...