ממש מבינה את זה.
ביולי החלטתי שאני עושה כמה שיותר שיעורי נהיגה כדי לסיים עם העניין הזה כבר (מתחתי את זה מינואר בערך), ועשיתי שלושה שיעורים בשבוע, לפעמים ארבעה.. וזה היה כל כך קשה. בגלל שהשיעורים היו ברחובות ורוב חיי בחופש מתרכזים בת"א-רמת גן, הייתי צריכה לחזור לרחובות ואז לחזור שוב לת"א בשביל ה-40 דקות האלה. ובקשר לתיאוריה (זה הולך להיות סיפור ארוך במיוחד)- סביר להניח שאת תצליחי להמנע ממקרה התיאוריה הראשונה שלי- התכוונתי לגשת ביחד עם חברה שלי מת"א. נסעתי אליה אחה"צ ביום רביעי אחד בחופשת פסח, מהבית ברחובות. דרך קצרצרה ומקסימה של שעה וחצי-שעתיים בתחבורה ציבורית ("בפעם הבאה שאני אעשה תיאוריה, אני אנהג") שבה כמובן ניסיתי ללמוד ללא הצלחה, כי הערסים ברכבת ובאוטובוס לא הפסיקו לדבר בווליומים מעצבנים ולהשמיע שירי מזרחית בטלפון הנייד. כמובן שנגמרו לי הבטריות בדיוק ב-MP3. פתחתי את הדלת של החדר שלה, והדבר הראשון שראיתי היה הטופס הירוק. כן. שכחתי להביא אותו. עקב היותי בשיעור מתקדם מאוד, החלטתי שאני ניגשת ויהי-מה. חזרתי את כל הדרך שעשיתי, פספסתי שתי רכבות בגלל אוטובוס איטי בצורה יוצאת דופן, והתווספו לי עוד 45 דקות אקסטרה בעוד אוטובוס עם ערסים כדי להגיע למזכרת בתיה, לבית של אמא, ששם הטופס הירוק היה. ניסיתי ללמוד קצת ולא ממש הצלחתי. מסתבר שנסיעות חסרות תועלת מעייפות. בבוקר הספקתי ללמוד קצת, ונסעתי למשרד הרישוי ברחובות. חיכיתי שעה בתור, רק כדי לשמוע את הפקיד הלבבי אומר לי "מה, את בכוונה מעכבת פה את כולם? חסרה לך בדיקת ראייה. אין מצב לעשות תיאוריה בלי זה." הלכתי באושר לחנות משקפיים בקניון, שם הם טענו שאני חייבת להביא את המשקפיים שלי כדי שהם יחתמו לי שמותר לי לנהוג רק עם משקפיים (מה הקטע?). ומן הסתם לא היו לי משקפיים ברחובות אצל אבא. אז חזרתי למזכרת בתיה, לקחתי את המשקפיים. חיכיתי 20 דקות בתור בחנות משקפיים, סימנו לי לנהוג רק עם משקפיים, חיכיתי עוד חצי שעה בתור במשרד הרישוי, ונחשי מה? נכשלתי. (בתיאוריה השנייה הכל היה יותר פשוט. למדתי שלוש-ארבע שעות ביום לפני, ממש טוב, מ"למד", חיכיתי רק שלושת רבעי שעה בתור, ואחרי חמש דקות כבר אמרו לי שעברתי) אבל מה הפואנטה שלי הייתה? ששכחתי לגמרי מכל הסיפור הזה בשנייה שהיה כתוב לי "עובר" ב"תוצאות המבחן המעשי" באתר של משרד הרישוי. נזכרתי כשהזכרת את עניין התיאוריה וכמה שזה מעצבן. אין, השיעורים והלמידה וכל האיכסה הזה וההרגשה שאני כישלון ולעולם לא אעבור, נמחקים לגמרי כשמקבלים את הרשיון. וכולם עוברים בסוף...