קיטורים.

Shusho

New member
חח כיף לך

כי היא בחיים לא שאלה אותי מה נשמע...

OriginalMe

New member
מצטערת, אבל

אין לי על מה לקטר :O [הודעה זו נכתבה רק על מנת להיות יותר פעילה
]

Lost Lullaby

New member
אז עשיתי שוב בדיקת דם

הפעם עם מחט קטנה... בכל אופן, הדבר היחיד שהספיקו לבדוק לפני התקלה זה בדיוק אבל בדיוק הדבר היחיד שהיה אצלי לא בסדר פעם שעברה ורק אותו היו אמורים לבדוק בכלל. מה המוגלובין פתאום, כל הזמן היה לי בסדר!! וכמובן שהחדשות לא טובות, כמו שאז לא היו לי מאגרי ברזל גם עכשיו אין לי. יש עליה [מ-5.90 ל-15.5] אבל זה עדיין מתחת לרף המינימלי והרבה מתחת לרף הרצוי... פף. זה כל כך מבאס.

LimiMimi

New member
מכירה את זה כלכך.

תמיד שאני מתחילה להרגיש כבר סבבה, שעברתי את כל הקטע עם המחסור בהומוגלובין וזה, אני עושה בדיקת דם ומגלה שיש לי כלכך קצת. וזה מעצבן, אין כוח לכדורים ולשטויות האלה, נו גם כן! העיקר שעברת את הבדיקה המזדרגגת P:

stink

New member
שאלה

למה אתן צריכות לעשות את הבדיקות האלו? מחלה? או סתם בדיקות שגרתיות?

TiKi PooH

New member
נראה לי שבד"כ מי שיש לו אנמיה

( או עייפות כרונית, חולשה, חיוורון, התעלפויות..כאלו) אמור לעשות בדיקת המוגלובין, ואם מתגלה מחסור זו הופכת להיות בדיקה תקופתית, צריך יד על הדופק בדברים האלו

Lost Lullaby

New member
אין לי אנמיה

אבל.. אין לי מאגרי ברזל. לפי מה שהבנתי [כי מה לי ולזה], הגוף הרי צורך ברזל, ויש לו מאגרים לזה- אז כשהוא 'לוקח'(?) מהמאגרים הם מן הסתם אמורים להתמלא. וזה לא קורה אצלי. זה גרם לעייפות תמידית כמה חודשים, החלטתי שצריך לבדוק- והופ, אין לי מאגרים! לקחתי כדורים, חזרתי לאכול בשר [=ברזל] ואני כבר הרבהההה פחות עייפה ומסתבר שעדיין אין לי מספיק:/ ואגב, אני הכי מוזרה יש לי מלאמלא B12, המוגלובין תקין לגמרי, ברזל [מה שמופיע בIRON] ברמה סבירה, אבל מאגרים [ferritin]... יש לי מינוס בערך :[

Tin Doll

New member
גם לי יש בעיה עם מאגרי הברזל

מזכיר לי שאני צריכה לעשות בדיקת דם..

moruush

New member
גם לי יש בעיה עם המאגרי ברזל

ובגלל זה מכריחים אותי לאכול בשר אדום וכבד. [אבל עם זה עם פירה אז בכייף
] ואני לוקחת כדורים.. וזה משפיע אחולמניוקי על עייפות וחולשה. בחיי עם כל הבעיות הרפואיות שיש לי אני יכולה כבר לפתוח בית מרקחת D:

Lost Lullaby

New member
../images/Emo10.gif אני שונאת כבד

וגם בשר, אפילו שחזרתי לאכול, אני לא כל כך אוכלת... אם כבר אז עוף, ובזה בקושי יש ברזל או משהו בכלל. אוף זה מציק לי. אתן [את וטובי] על כדורים או משהו? וגם זה לא עוזר? יוםראשון רופאה:< הטבח בעבודה שלי אמר שלחמותו היתה בעיה של ברזל וכל הזמן היו נרדמות לה הרגליים והידיים בלי קשר לכלום [כמו לי, יכולה להרדם לי הרגל באמצע ריצה נגיד] ואז היה לה נמק. אז אמרתי לו שיש לו נמק במוח

Tin Doll

New member
פעם

לקחתי כדורים של ויטמינים מסריחים כאלה. אבל עכשיו אנערף.. כלום.. איזה 3 שנים לא עשיתי בדיקות דם.. אני צריכה לראות מה עם זה באמת

moruush

New member
כן,

אני לוקחת כבר כמעט חצי שנה, או יותר.. לא שזה כ"כ עוזר לי.. חח הרגליים נרדמות לי כל הזמן מול המחשב, פשוט כל הזמן. [אבל לא שזה קשור או משהו] חחחח :)

stink

New member
אני גם צמחונית..

ואמרו לי שצריך לעשות בדיקות דם כל כמה חודשים , ומאז לא עשיתי אפילו פעם אחת , עכשיו הפחדתן אותי...

The Charmd One

New member
איך הצלחת לחזור לאכול בשר?../images/Emo79.gif

פשוט, כשהייתי בביה"ח רופא עשה לי הרצאה שהגוף שלי מפרק את עצמו וכ'ו ושאני חייבת חלבונים ולחזור לאכול בשר ובכלל אני סופר-אנמית וגם אצלי כל המחסנים והברזל וההמוגלובין נמוך, כאילו אני כולי מקולקלת. ואני מנסה להתרגל לרעיון של אולי לחזור לאכול בשר כדי שהגוף הלוזר שלי לא יקרוס סופית אבל באמת שניסיתי אבל פשוט... כלכך קשה לי. יש לי כזאת סלידה ורתיעה ואני פשוט.. אני לא יכולה:/ ואפילו אם נעזוב את כל האידיאולגיה וההסתייגות ה..מנטלית, זה כל כך מגעיל אותי פיזית הריח והכל, ממש יש לי בחילה וזה קיצר אחרי כל החפירה- אז אם גם את לא אכלת וכ'ו, אז איך כן הצלחת לחזור לאכול? וגם הגוף שלך הגיב רגיל והכל? [חח אני יודעת שזה נשמע מפגר אבל לאיודעת חשבתי על זה שנגיד הקיבה שלך לא עיכלה משהו 5 שנים אז פתאום היא תזכור בכלל איך עושים את זה?:p]

ThE uVa

New member
שאלה קטנה../images/Emo60.gif

אין דרך "לכפר" על זה? כדורים/מאכלים אחרים עם הרבה ברזל [ויש הרבה כאלו]? כי לא יודעת, תמיד יש לי הרגשה שרופאים פותרים נורא מהר הכל על ידי "תחזרי לאכול בשר", על אחת כמה וכמה כשמדובר בבני נוער [הרי זה רק שלב גיל ההתבגרות ומרד הנעורים, לא?], במקום באמת לנסות למצוא תחליפים אפשריים. אבל לא יודעת. ישמצב שאני טועה. אבל שווה לבדוק, לא? [וסתם תוהה מה אני הייתי עושה במצב הזה.]

למעלה