קיטורים.

Lost Lullaby

New member
זה מזה לא היום שלי

נכוויתי פעמיים בעבודה אבל זה היה בקטנה [מהsteamer והמים הרותחים של התה] ובבית- כלללל כף ימין שלי חבושה עכשיו. ויבד שמאל יש עוד כמה תחבושות על ב2 אצבעות אבל זה מילא אני מרגישה נחה אני לא יכולה לסגור ת'כפתורםי במכנסיים שלי!!! :[[[[

FELIX inc

New member
זאת הייתה הבגרות הכי קשה בארץ!!!!!!!!!!!!!!!!

ואם לא הייתי לומדת אליה איזה שבוע ובסוף לא יודעת כלום, לא היה לי אכפת.

FELIX inc

New member
אני לא מבינה איזה מפגרים

מה לעזאזל הקשר בין הבונד לתנועה הציונית עכשיו!?!? בחומר זה תת סעיף של תת סעיף של תת סעיף!!!!!!!!!! לתת על זה פאקינג 10 נקודות?!!????????????????????? מההההההההההה ומה. לעזאזל. קורה. בסוף. המלחמה. הקרה.
יופי, מה קרה לדוקטרינת טרומן?! לקומיקון ולכל הדברים האלה?!?!?? השאלות האלה היו כ"כ לא קשורות להבנה של החומר של לשימת לב לפרטים קטנים, מפגרים, ולא קשורים למציאות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! פשוט בא לי לרצוח מישהו פשוט אההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה ומה לעזאזל ההשלכות החברתיות של מלחמת יום כיפור!?! מה עושים לי פה ניתוח פסיכולוגי של המדינה

Immortality

New member
כוסאמק זה כל כך נכון

הבגרות הזו הייתה פשוט ביזיון. אפילו המורה שלי אמר שזה היה ממש נבזי מצידם, הם כאילו ניסו להכשיל בכוח, והתעלמו לחלוטין מכל החרא שהיה עם השביתות שבכלל לא היה באשמתנו. הסתכלתי על הבחינה במשך רבע שעה ורציתי לבכות, לא ידעתי על מה לענות.. לא ידעתי מה הכי פחות גרוע, זה היה פשוט מזעזע. והכי מעצבנים אלה שיצאו משם מאושרים :| איךךךך פור פאקינג קרייסט!! [ומה שתי שאלות על השואה בצפון אפריקה ותוניסיה?!! לא ידענו שהחומר הזה קיים בכלל, בחיים לא שמענו מילה על זה!]

Shusho

New member
זה כי המורה שלך מעפנה, מיכל,

המורה שלי הביאה סיכומים מלאים על החומר, אמרה לנו לקרוא בבית וזה יכין אותנו למגן והבגרות וזה נכון.. למגן ידעתי לענות על השאלות, לבגרות החלטתי שאני לא לומדת את זה שזה היה רעיון מעולה.

Immortality

New member
יש לי את המורה שנחשב למורה הכי טוב בתיכון..

לרוב גם הממוצע ציונים בתיכון שלי גבוה יותר מהתיכונים האחרים בהרצליה :\ הוא הביא לנו בחינות בגרות של שנים קודמות וידעתי לענות שם על הכל, וזה מה שמעצבן אותי. שהייתי בטוחה שיהיה בסדר וחרשתי את הנשמה, ובסוף שאלו שאלות כל כך שוליות שיש לי שורה עליהן במחברת. [אם היית רואה את המחברות שלי היית יודעת שפסיק לא חסר לי, אני הפריקית שכולם מצלמים ממנה] אז זה לא בהכרח בגלל שהמורה שלי מעפן

Shusho

New member
תראי, יהודי

אפריקה ותוניסיה היה במיקוד, יש מורים שלימדו, יש מורים שהביאו סיכומים (כמו המורה שלי, כי לא היה זמן ללמוד), ויש מורה כמו שלך שלא יידע אתכם בכלל על העובדה שיש כזה נושא בבגרות... צילא לעשות את הבחירה בשביל התלמידים, אבל לא להגיד להם את זה? אבל לגבי הבגרות עצמה - הם היו לחלוטין מאנייקים עם שאלות מתחכמות ותתי סעיפים מוזרים במקום שאלות על החומר עצמו. אני בהחלט מסכימה עם זה.

Immortality

New member
אז איך תסבירי שכבה שלמה שלא יכלה לענות על זה?

זו לא הייתה החלטה של המורה שלי, זו הייתה החלטה של הביתספר, ויש עוד בתי ספר שלא למדו את זה. כנראה שהייתה סיבה מספיק טובה לוותר על החומר הזה, למשל שהוא מופיע כשאלה אחת *לא תמיד*, ובאמת בבגרויות שראיתי לא הופיע, אבל בבגרות הזו הוא הופיע כשתי שאלות שלא התאפשרה לנו בחירה כמעט כי ה-3 האחרות היו מזעזעות בתכליתן. לא משנה מה, זו הייתה הבגרו תהמזעזעת בחיי, ומזלי הוא שהוא מגיש אותי על 95 אחרת הייתי יורה בעצמי.

Shusho

New member
אוקיי, מה?

אז היתה שאלה אחת על גרמניה הנאצית (שריפת הרייכסטאג וליל הסכינים הארוכות... זו שאלת מתנה), והסעיף על ההנהגה היהודית היה גם כן קל כי הוצאת הכל מהקטע ואם זכרת עוד דברים שקשורים בראש דחפת את זה פנימה, שאלה שניה על הסדר החדש, שאלה שלישית על היודנראט ופעילות תנועות הנוער. זה לא קשה. אלה דווקא יחסית שאלות קלות מכל מה שנתנו לנו כדוגמא. בנושא הרחבה (אפשרות ב') דפקו אותנו, ובפרק הראשון היו שאלות מוזרות. אבל דווקא בפרק השני?

Immortality

New member
טוב, אז אני שמחה בשבילך שהלך לך נהדר

לי הלך חרא ובא לי להתמרמר על זה. מותר לי? יופי. עכשיו בואי נפסיק לחפור על זה, זה חסר טעם

FELIX inc

New member
מיכל,

יש הרבה הרבה מורים שלא מלמדים על תוניס בגלל העבודה שיש עוד שאלות אחרות שהן שואה, ואין חובה לענות על צפון אפריקה. עדיף תלמדים ספצים בשואה מאשר ככה ככה בשני התחומים. אבל מה? השאלות על השואה היה ממש ממש ממש מעצבנות. מה הקטע להתחכם עם השאלות על ליל הסכינים הארוכות והרייכסטאג? הרי לא כולם יכולים להבין ככה שהיטלר פגע במתנגדיו. וזה גם משהו שאת לא יכולה לבדוק, זאת אומרת שאין לך סיכום בסוף המבחן לרוץ ולראות אם טעית או צדקת- פשוט כי לא למדת את זה ככה. אז יופי, זאת שאלה של הבנה- אבל לכי תדעי איך כל אחד מבין את זה!! השאלה על ההנהגה היהודית הייתה מתחכמת בטירוף. הרי ידעתי את שלושת הגישות (אלה שמחכים עד שיעבור הזעם, אלה שבורחים מגרמניה, ואלה שתומכים בערבות הדדית וכו') ולא היה לי מושג אם לענות בקשר לזה, או בקשר לדבר הדבילי שנכתב בקטע. הרי כתוב היה להעזר בקטע, מה אמורים לעזאזל להבין מזה?!?! וכמובן- אין את מי לשאול!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! חוץ מזה השאלה על הסדר החדש הייתה מעצבנת. היא הייתה שווה 25 נקודות, ללא סעיפים. (!) מי לעזאזל המפגר שיהמר על זה? כי אם אתה נופל בזה, הלך לך רבע מבחן. מה הטמטום לא לעשות סעיפים? היודנראט היה מטומטם וגם השאלה על תנועות הנוער. אז יופי- או שכל השאלות קשות ולא אפשריות, או שהן מטומטמות ממש ומעצבנות. וזה לא פאק באף בית ספר. למדתי עם 2 חברות מבתי ספר אחרים, ועם המורה הפרטית שלי שהיא מורה פרטית לליקויי למידה ולכן תמיד מרכזות היסטוריה ממספר בתי ספר של התלמידים שלה נותנים לה המון טיפים בקשר לשאלות שיהיו בבגרות וגם היא בעצמה מורה, ויודעת. והיא אפילו אמרה שהייתה בגרות חרא ומעצבנת.

תקשיבי...../images/Emo121.gif

אנל'א יודעת מי המורה שלך ומה הקטע שלו אבל יהודי צפון אפריקה זה לא רק פרק שתמיד מופיע אלא תמיד יש שאלה אחת על מדינה אחת שאת יכולה לבחור [אלג'יר מרוקו וכו'...] או שאלה על תוניסיה ואת צריכה לבחור מביניהן. זה ממש ממש מוזר שלא ידעת על הפרק הזה, אצלנו כמעט כולם בחרו לענות עליו כי זה החומר הכי קצר ואת יודעת שבטוח יהיה על זה שתי שאלות....

OverSharing

New member
גם אני לא למדתי את זה.../images/Emo103.gif

נראה לי שמבין שאלות 1-8 למדתי רק בריה"מ (1-2) או שאני סתם סתומה ולא הקשבתי:p בכל מקרה- את יהודי צפון אפריקה אני בטוחה שלא למדתי.

AnGeL DoLlY

New member
כנ"ל

רק שלמדנו את צרפת [במדינות שבין 2 מלחה"ע] ואת מלחמת העצמאות לימדו אותנו בשבוע האחרון, וגם זה בקושי P: יהודי תוניסיה לא נגענו הלך אחלה בכל מקרה אשכרה כמעט הכל נכון אצלי.. כמו שנה שעברה :)

The Charmd One

New member
ככה בדיוק היה לנו בחורף../images/Emo79.gif

שאלות על הדברים הכי שוליים ודברים שבחיים לא שמעתי עלייהם קודם. נוראי פשוט. אבל אני חושבת שאצלנו בסופו של דבר התחשבו בזה כי אני קיבלתי בבגרות עצמה 87 ובאמתתת שכלכך לא ידעתי כלום והתשובות שלי היו שורה וחצי בקושי. נראה לי הם מודעים לזה שהם מכשילים ועושים פקטור או משהו בסוף. קיצר יהיה בסדר אל תחשבי על זה. זה משתקלל גם עם י' הרי. העיקר שעבר.[:

לגמרי../images/Emo121.gif

הם כאילו שאלו ת'שאלות הכי לא צפויות כל החומר שאתה אומר לעצמך "אוקיי אני לא אלמד כי אין מצב שהם ישאלו על כאלה דברים שוליים" אז בדיוק על זה הם שאלו... אני לא מאמינה שלא עניתי על סעיף אחד!!! כאילו מה למד על מבצע חורב או מבצע חירם או יואב?! מה נראה להם?!?!? ועוד כל הכיתה שלי יצאה מזה מאושרת ושמחה בטענה שהיה הכי קל בעולם רציתי לראות במישהו אני לא מאמינה שלא עניתי על סעיף ;[[ זה פעם ראשונה בחיי שעשיתי את זה! כישלון.

למעלה